Hogyan okozza a stressz a fogyást?

A stressz nagyon nemkívánatos forgatókönyv az életünkben. De tényleg nincs menekvés előle. Nincs olyan egyén a földön, akit ne terhelne a stressz. Gyakran annyi, hogy az ember elfelejti, hogy miről is szól a jó éjszakai alvás. Ez káros lehet, és nagyon káros a mindennapi rutinunkra és a mentális egészségünkre. A forgatókönyvek gyakran túlzott evéshez vezetnek válaszként, hogy ne gondoljanak a stresszt okozó problémákra. Az ellenkezője is előfordulhat, és együtt elveszítheti az étvágyát. Tehát mi a kapcsolat e két dolog között? Ha többet szeretne megtudni, mélyedjen el.

TOC:

  • A stressz súlycsökkenést okozhat?
  • Mennyi fogyás történik stressz alatt?
  • Hogyan működnek a hormonok stressz alatt?
  • Fogyás módjai még stressz alatt is?

Fogyás stressz alatt

A stressz súlycsökkenést okozhat?

A stressz az egyik elsődleges oka a súlygyarapodásnak sok embernél. A spektrumnak azonban van egy másik vége is. Sokan szenvednek étvágytalanságtól a stressz és a szorongás miatt. Amikor az agy stresszt és szorongást jelez, a szervezet növeli üzemanyag -fogyasztását, ami gyorsabb energiafogyasztást eredményez. Ez a több energiatermelésre irányuló kísérlet a zsírsejtek gyorsabb elégetését eredményezi. A nagyobb teljesítmény kevesebb élelmiszer bevitelével gyors fogyást eredményezhet.

Mi okozza a stresszhez kapcsolódó fogyást?

A stressz okozta fogyás mögött sok tényező áll. Nézze meg a fő okokat, hogy miért hajlamosak az emberek gyorsabban fogyni stresszes helyzetben.

1. A szorongás súlycsökkenést okoz:

Bár a fogyás bármilyen módon nagyszerű, nem szabad, hogy az egészségének rovására menjen. Látható, hogy egyes emberek, akik szorongásos tünetekkel élnek, hajlamosabbak a gyorsabb fogyásra, mint azok, akik nem. Ennek oka az, hogy a szorongásos szintek soha nem hagyják, hogy inaktívak maradjanak. A szorongás és a stressz kéz a kézben járnak, és mindenütt jelen vannak.

2. Az étvágy hiánya:

Együtt érdektelen leszel az étel iránt. A szokásosnál teltebbnek érzi magát, és egyre kevesebbet eszik. Tehát miközben öntudatlanul éhezteted magad a fogyás felé, az is megeszi az izmaidat, és idővel jelentősen lelassítja az anyagcserédet.

3. Állandó mozgás:

A magas szorongás a stressz egyik fő mellékhatása a fogyásban. A stresszes emberek soha nem ülhetnek csendes helyen, bármikor. Hajlamosak mindenhol mozogni és járkálni. Néha állandó lábremegésük vagy ideges kullancsuk van. Bár ez nem mindenkinél gyakori, de ha a szokásosnál többet sétál a házában, tudja, hogy szorongásban van.

4. Életmódbeli változások:

Ritka és valódi esetekben a szorongás és a stressz arra készteti Önt, hogy kivágja régi életmódját, és egészségesebb és fittebb életmódra váltson. Néha az emberek túlsúlyozzák az élet egyik területének hiányát egy másik bevonásával. Tehát bár valaki abbahagyja az ivást, hirtelen megszállott egészségügyi és fitnesz -őrültekké válhat. A stressz során az energiák csatornázása az, ami leküzdi a vele járó nehézségeket.

Mennyi fogyás történik stressz alatt?

A stressz gyors fogyáshoz vezethet a megnövekedett energiafogyasztás és az élelmiszerbevitel csökkenése miatt. Egy stresszes személy könnyen elveszítheti a teljes testtömeg 10-15 százalékát. A súlyvesztés százalékos aránya magasabb azoknál, akik nehezebbek. Ezenkívül a stresszhez kapcsolódó fogyás hirtelen megtörténhet, és rövid időn belül észrevehető az összezsugorodott arc és a lógó ingek.

Hogyan működnek a hormonok stressz alatt?

A stressz hatására a szervezet felszabadítja a kortizol hormon feleslegét, ami akadályozza az anyagcserét. Ezek gyakran lassabb anyagcseréhez kapcsolódnak. Ez azt is jelentheti, hogy együtt elveszíti az étvágyát.

A stressz túlzottan stimulálhatja a pajzsmirigy szekrécióját. Ez nemcsak az étvágyhoz vezet, hanem gyorsabb kalóriaégetési forgatókönyvhöz is vezet a szervezetben. Bár mindez jól hangzik, túl sok minden soha nem lehet jó sokáig.

Fogyás módjai még stressz alatt is?

Bár minden szélsőségesnek megvannak a káros hatásai, ez a stressz okozta fogyás hosszú távon is szenved. Ennek az az oka, hogy amikor a szorongás és a stressz fázisa véget ér, és az ember mentálisan visszatér a normális állapotokhoz, elkezd normálisan étkezni, majd fordított hatás következik be, ami súlygyarapodáshoz vezet. Mit tegyünk tehát stressz alatt annak biztosítása érdekében, hogy természetesen fogyjunk, és ne okozzunk kárt a testünkben? Néhány megoldás a következő:

1. Gyakorlat:

A sok testmozgás növeli a kortizolszintet is, ezért tanuljon mértéket. Tegyen eleget, de ne vigye túlzásba.

2. Kiegyensúlyozott étrend és időben történő étkezés:

Fogyasszon kiegyensúlyozott étrendet, és fogyasszon néhány kényelmi ételt diétás ételekkel, hogy kiegyensúlyozza a vágyakat. Ne hagyja ki az étkezést sem, mert ez káros a súlykezelésre. Snackelés közben próbáljon magas rosttartalmú és kevésbé feldolgozott dolgokat választani, annál jobb.

3. Meditáció:

A meditáció megnyugtathatja az aggódó elmét. Ha az elme tele van kaotikus gondolatokkal, az éhséghormont indukálhat. Ez túlevést eredményez. A meditáció művészetének gyakorlásával könnyen legyőzhető az éhségérzet és természetesen lefogy.

4. Jó alvás:

A nem megfelelő alvás súlygyarapodáshoz is vezethet. Ha legalább napi 6-8 órát alszol, segíthet a természetes fogyásban. Elősegítheti a jó anyagcserét, hogy elősegítse az emésztést.

5. A koffein csökkentése:

Sokan növelik a koffeinbevitelt, hogy segítsenek megbirkózni a stresszel. A magasabb koffeintartalom növelheti a súlyt, és olyan egészségügyi szövődményeket is okozhat, mint a cukorbetegség. A kávé- és teafogyasztás korlátozása segíthet a súly kezelésében.

6. Pihenjen és lazítson:

A legfontosabb dolog, amellyel foglalkozni kell, maga a stressz, ezért tanuljon meg lazítani. Csinálj bármit, ami boldoggá tesz. Menjen ki barátaival, vagy játsszon csapatsportokat. Segít jobban összpontosítani. Kerülje el minden olyan tevékenységet, amely a lehető legnagyobb mértékben visszatér a stresszhez.

Bár a stressz minden bizonnyal segíthet a súlyproblémák kezelésében, meg kell értenünk, hogy a krónikus stressz súlyos egészségügyi problémákhoz vezethet a szervezetben. A stressz az egyik fő oka annak, hogy az emberek halálos betegségek áldozatául esnek, mint például a cukorbetegség, szívroham, magas vérnyomás stb. stresszkezelési technikák az egészséges és jobb életmód előmozdítása érdekében.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80