Älykkäät tyhjiörobotit: vinkkejä onnistuneeseen ostopäätökseen

Ei ole enää epäilystäkään: kotitalousrobotit ovat myös etenemässä tässä maassa. Tämän osoittaa parhaiten niiden myynnin nopea kasvu kahden viime vuoden aikana. Ennen kaikkea itsenäinen siivoushenkilöstö, kuten pienet, pyöreät tyhjiörobotit, on jo vakiinnuttanut asemansa yli 15 prosentissa saksalaisista kotitalouksista, ja suuntaus on nousussa. Älykkäitä kotiapulaisia ​​voidaan hallita entistä nopeammin ja kätevämmin paitsi älypuhelimen ja sovelluksen avulla myös Alexa -ääniavustajan avulla. Älykkäät pölynimurit ovat tärkeä osa innovatiivista älykästä kotia, ja niillä on ennen kaikkea aikaa säästävä tekijä. Koska mikä voisi olla mukavampaa kuin tulla kotiin ja löytää kaikki mukava ja puhdas ilman, että joudut tekemään ärsyttävää imurointia itse. Seuraavilla riveillä saat selville, kuinka tyhjiörobotti todella toimii ja mitä sinun tulee ottaa huomioon ostaessasi.

robotti pölynimuri roborock e20

Tyhjiörobottien yleiset toiminnot

Useimmat älykkäiden siivouskeijujen mallit ovat pyöreitä ja niissä on vetopyörät, jotka vievät ne kaikkialle. Tyhjiörobotit on varustettu antureilla itsenäisen ajamisen ja esteiden välttämiseksi. Monissa malleissa on jo kamera, joka on sijoitettu laitteen yläpuolelle. Robotti voi jopa lähettää sinulle kuvia siitä, miten ja missä se on juuri puhdistanut matkapuhelimeesi. Erityiset putoamisanturit suojaavat häntä myös putoamiselta, jos hän seisoo portaiden tai pöydän reunalla.

Imurointiprosessi itsessään on suhteellisen yksinkertainen. Robotin alapuolella olevat telaharjat nostavat pölyä ja imulaitteiden ansiosta kaikki päätyy keräysastiaan. Sinun on kuitenkin tyhjennettävä se itse käsin. Valitettavasti yhdelläkään robotista ei ole vielä tätä toimintoa, joka varmasti muuttuu lähitulevaisuudessa.

tyhjiörobotti irobot roomba 890

Mitä toimintoja suositellaan ostettaessa?

Robottipölynimureita käytetään pääasiassa kovilla lattioilla ja pienipaalutetuilla matoilla. He saavuttavat usein rajansa syvällä kasolla tai liian korkeilla (yli 2 cm korkeilla) kynnyksillä. Kun ostat oikean tyhjiörobotin, sinun tulee ehdottomasti kiinnittää huomiota tähän. Myös useilla muilla kriteereillä on ratkaiseva merkitys, kuten onko sinulla lemmikkejä tai haluatko lisäpyyhintätoiminnon. Mieti siis etukäteen, mikä on sinulle tärkeää ja mitä erityisominaisuuksia kotisi sisältää. Korkealaatuisissa asiantuntijaportaaleissa Internetissä, kuten esimerkiksi Koti&Älykäs puoli,  Löydät laajan valikoiman sopivia laitteita, mukaan lukien tärkeitä vinkkejä ja tietoja. Samalla voit myös säästää rahaa hyödyntämällä lukuisia alennuksia ja houkuttelevia tarjouksia älykkään kodin kaikilla alueilla.

tyhjiörobotti tyhjiö lemmikkieläinten hiukset

Seuraavat asiat ovat erittäin tärkeitä hyvälle tyhjiörobotille:

 • tehokkaat akut  – Tehokkaita litiumioniakkuja suositellaan erityisesti suuriin asuntoihin
 • HEPA -suodatin – Nämä lisäsuodatinjärjestelmät poistavat melkein kaikki allergeenit ilmasta ja ovat välttämättömiä erityisesti allergikoille
 • sivuharjat – tämä varmistaa, että kaikki kulmat ja reunat puhdistetaan optimaalisesti
 • erikoisrullaharjat – nämä keräävät onnistuneesti kaikki eläimenkarvat
 • Pyyhintätoiminto – Vaikka tämä ominaisuus on hieman kalliimpi, se säästää vielä enemmän aikaa ja vaivaa
 • Itsenäinen ajo latausasemalle – d. H. Robotti on tarpeeksi älykäs löytääkseen tien tukikohtaan ja ladatakseen itse akunsa

Tyhjiörobotit tyhjiöparketti

Tärkeimmät edut ja haitat robotin lentämisestä yhdellä silmäyksellä

Itsenäiset tyhjiörobotit ovat epäilemättä hieno ja käytännöllinen asia. Seuraavat näkökohdat on ehdottomasti mainittava tärkeimpien etujen joukossa:

 • Päivittäinen säästö hyvällä siisteydellä
 • epäterveellisiä liikkeitä ja selkävaivoja vältetään
 • Eläinten karvat ja allergeenit poistetaan optimaalisesti huoneesta
 • Erittäin helppo käyttö ja huolto
 • Erittäin kätevästi ohjattavissa matkapuhelimella, kaukosäätimellä tai Alexalla

robotti tyhjiömatto

Vaikka näiden merkittävien älykkäiden kodin laitteiden edut ovat paljon enemmän kuin haitat, emme halua piilottaa jälkimmäistä sinulta. Ja tässä ne ovat:

 • suhteellisen alhainen imuteho perinteisiin pölynimureihin verrattuna
 • pienempi keräyssäiliön tilavuus
 • Shaggy -mattoja ei voi imuroida sillä
 • Keräysastia on tyhjennettävä käsin
 • Sovellukset eivät ole aina optimaalisia tietosuojan kannalta

tyhjiörobotit ylittävät maton kynnyksen