Hogyan vigyázzunk a göndör hajra

A különböző hajszerkezetek eltérő kezelést és ápolást igényelnek. Az összes hajszerkezet közül a göndör hajat mindig nehéz karbantartani. A göndör haj durva, száraz és törékeny, ami könnyen összekuszálódik, és töredezéshez vezet. A göndör haj az egyik hajprobléma, amelyet a göndör hajú nők szenvednek, néha extrém göndörödés a hideg időben.

Hogyan kell ápolni göndör haját

Göndör hajápolás nőknek:

Íme néhány javaslat a göndör haj természetes ápolására. Egy kis extra gondosság, és néhány nem mindenképpen segít a vad fürtök kezelésében.

1. A fejbőr tisztítása és kondicionálása:

Hetente hányszor samponozol? Milyen a fejbőröd és a hajad típusa? Rendkívül fontos figyelembe venni a típust, mielőtt rohan, és száraz fejbőrrel és rendkívül göndör hajjal végződik. Válassza ki a sampont a fejbőr típusának megfelelően, és a balzsamot a haj típusának megfelelően. Göndör hajra készült balzsamok, amelyek nedvességzáró technológiával rendelkeznek, amely szabályozza a göndörödést.

válasszon organikus samponokat

Ha a fejbőr száraz, hagyja ki a sampont, és nyúljon a kondicionáláshoz. Ha a fejbőr zsíros, akkor szódabikarbónát adhat a samponhoz, hogy eltávolítsa a fejbőrből a felesleges olajat. Aztán a szokásos állapot. Jobb lesz minden második napon kondicionálni és szelídíteni az értékes fürtöket.

2. Használjon széles fogfésűt, és hagyja balzsamban a frizurátlan hajra:

fésülködés göndör hajra

A tisztítás és kondicionálás után jön a későbbi rész, gyengéden szelídítve a fürtöket. Vigyen fel nagy mennyiségű göndörödésgátló vagy DE-kusza szérumot a haj alsó részére. Széles fogú fésű használata a haj szétválasztásához, ne erőltesse és óvatosan boncolja szét, különben elveszítheti a tincseket. És a stílus a szokásos módon.

3. A mély kondicionálás minden héten megmentője lehet:

Mély kondicionálás minden héten

A göndör haj nagyon törékeny, és a szárazság az egyik oka. A mély kondicionálás tehát élénkebbé és ragyogóbbá teszi a fénytelen göndör hajat. Rengeteg mély kondicionáló kezelés áll rendelkezésre a piacon. Egy másik módszer a Hot-Oil kezelés választása, amely növeli a vérkeringést és életet ad a ráncoknak.

4. Hogyan végezzük a forró olaj kezelést:

Melegítsen fel egy csésze olívaolajat vagy mandulaolajat, bármit az Ön igényei szerint. Masszírozza az olajat a fejbőrére, viseljen zuhanysapkát, és hagyja, hogy az olaj behatoljon a fejbőrbe.

forró olaj masszázs haj

30 perc vagy egy óra múlva tekerje forró törülközővel a fejét. Ez biztosítja, hogy a fejbőr teljes mértékben táplálja az olajat. És növeli a vérkeringést is. Sampon és állapot a szokásos módon.

5. Használja a szatén párnahuzatot a kisebb súrlódás és összefonódás érdekében:

Szatén párnahuzat a kisebb súrlódás és összegabalyodás érdekében

Hagyja el a szokásos pamut párnahuzatot, és hagyja, hogy a párnája magába foglalja a szatén finomságokat. Ha szatén huzattal alszik a feje alatt, kevesebb súrlódást okoz a ráncai között. És ez végül kevesebb haj kuszálódásához vezet. Így egyszerűen felébredhet, és szérumot adhat a hajhoz és a stílushoz.

6. Amennyire csak lehetséges, kerülje a hőstílusokat és a fúvószárítást:

Kerülje a hőstílusokat és a fúvásos szárítást

A Heat Styling eltávolíthatja a hajból a természetes olajokat, és a külsőleg alkalmazott táplálék is elvész. Ha fújva kell szárítani, használjon alacsony hőfokot, hogy elkerülje a haj károsodását. És a legjobb, ha hővédő spray -ket és termékeket használ, mielőtt a göndör hajat hővel alakítja.

7. Soha ne kösse erősen a haját:

Soha ne kösse szorosan a haját

Ez egy tanács, amit soha senki nem fog neked adni. Soha ne menjen magas póni farokba, vagy kösse túl szorosan a haját. A fürtök nem hordoznak nagy súlyt, és törékeny gyökereik vannak. A haj szoros megkötése hajhulláshoz és akár ideiglenes homlokromláshoz is vezethet, a gyökér, ahonnan a hajat visszahúzzák.

  • Ezenkívül rendszeresen járjon fejmasszázsra, amely biztosítja a jobb vérkeringést és a haj növekedését. A göndör haj a leghírhedtebb szőrnövekedés, nagyon bonyolult nyomon követni.
  • Rendszeres időközönként vágja le őket, és kerülje a hajápolási termékek felesleges használatát és formázását, amelyek eltávolítják a haj természetes nedvességét.

Reméljük, hogy ezek az egyszerű javaslatok felrobbantják az összes kérdést és a göndör hajápolás félreértését.