Alt hvad du behøver at vide om kål under graviditeten

Ikke mange mennesker er vilde med at spise kål på grund af den ubehagelige lugt, den bærer. Denne grøntsag har imidlertid en imponerende liste over næringsstoffer. Det gør det vigtigt at blive inkluderet i kosten. Især når du er gravid. I denne artikel vil vi fortælle, hvordan kål (patta ghobi) gavner i graviditeten. Og den forholdsregel, man skal tage, mens man indtager det samme. Læs her for at afklare al din tvivl og misforståelser om forbrug af kål under graviditeten.

Fordele ved kål under graviditet

Ernæringsværdi af kål under graviditet:

I henhold til USDA er følgende næringsstoffer og dets kvantum til stede i 100 gram råkål.

Næringsstof                                       Antal

Kalorier 25Kcal

Kulhydrater 5,8 g

Protein 1,28 g

Fiber 2,5 g

Fedt 0,1 g

A -vitamin 0,061 mg

C Vitamin 36,6 mg

K Vitamin 76mcg

Folinsyre 43mcg

Pyridoxin 0,124 mcg

Niacin 0,234 mg

Riboflavin 0,04 mg

Thiamin 0,037 mg

Kalium 170 mg

Natrium 18 mg

Calcium 40 mg

Jern 0,47 mg

Magnesium 12 mg

Zink 0,18 mg

Fosfor 26 mg

* Hvor g = gram, mg = milligram og mcg = mikrogram

Indtagelse af rødkål under graviditeten. Er et godt alternativ til hvidkål. Da det er desto mere nærende og velsmagende.

rødkål under graviditeten

Er det sikkert at spise kål under graviditeten??

Kål er en rig kilde til forskellige næringsstoffer. Kål i sig selv forårsager ingen skade. Også selvom du indtager det under graviditeten. Imidlertid er råkål eller råkål muligvis ikke en sikker måde at indtage under graviditeten på. Da det let kan blive forurenet af forskellige bakterier og svampe. Og også forårsage madbåren sygdom. Såsom listeria, der kan vise sig at være farligt for graviditet. Følgende er de sikre måder at indtage patta ghobi under graviditeten.

 • Vask kål ordentligt, og damp, kog eller steg det inden forbrug.
 • Gå efter økologisk kål, da den er mindre tilbøjelig til Listeria.
 • Forbruge det umiddelbart efter tilberedning. Da det kan holde tilberedt i lang tid, kan det ændre dets ernæringsværdier.

Forholdsregler, der skal tages, mens man spiser kål under graviditeten:

Den madbårne sygdom kaldet Listeria, som ellers ikke har nogen effekt på en person, kan forårsage flere problemer under graviditeten. Såsom abort, dødfødsel og for tidligt arbejde. Derfor er det bydende nødvendigt at tage visse forholdsregler, når man indtager kål under graviditeten:

 • Køb aldrig snittet eller strimlet kål. Da indholdet af C -vitamin reduceres i høj grad, når det er skåret.
 • Kog ikke kål for meget, da den kan ændre eller formindske. Dens næringsværdi i høj grad.
 • Vask kål grundigt for at være sikker. Det er fri for mikrober eller toksiner.

Er kål god til graviditet?

En sund forventende mor bør aldrig gå på kompromis med sin kostplan. Kan en gravid kvinde spise kål? At have den perfekte løsning på dette tilbagevendende spørgsmål og forstå. Hvordan denne grønne veggie giver de nødvendige nærende komponenter. Lad os se på dens forskellige fordele:

Fordele ved kål til graviditet:

Kålen er rig på forskellige vitale næringsstoffer. Hvis du spiser kål, mens du er gravid, vil du sørge for at høste alle de næringsstoffer, der er forbundet med det. Følgende punkter viser, at kål gavner i graviditeten.

1. Forbedrer fordøjelsen:

Kål er rig på kostfibre. Det hjælper med at regulere afføringen og forbedrer dermed fordøjelsen. Forstoppelse, en af ​​de mest almindelige klager under graviditeten. Kan løses hurtigt ved regelmæssig optagelse af kål i den daglige kost.

2. Forbedring af DNA -sundhed:

Kål er rig på folsyre. Hvilket er kendt for at være afgørende for at opbygge fostrets DNA. Det hjælper derfor med at beskytte din lille mod medfødte deformiteter i neurale rør.

3. Lavt kalorieindhold:

Kål er en kaloriefattig mad. Således forbrugende kål hjælper også med at styre vægten. Hvilket er en kæmpe bekymring under graviditeten.

4. Forebygger svangerskabsdiabetes:

Kål er rig på kostfibre. Det hjælper med at styre blodsukkeret og reducerer risikoen for svangerskabsdiabetes.

5. Bekæmper kræft:

Lilla kål besidder et kræftbekæmpende middel, nemlig anthocyaniner. Regelmæssigt forbrug af lilla kål hjælper således med at forebygge kræft.

6. Forbedrer immunitet og knoglesundhed:

Kål indeholder en bemærkelsesværdig mængde vitamin C og vitamin K. Mens C -vitamin forbedrer knoglesundheden, øger K -vitamin immuniteten betydeligt.

7. Regulerer blodtrykket:

Kål er rig på forskellige mineraler samt elektrolytter. Såsom jern, calcium, kalium, magnesium og fosfor. Det spiller en vigtig rolle i reguleringen af ​​blodtryk og puls.

8. Reducerer risikoen for graviditetsanæmi:

Mangel på jern gør en person anæmisk. Kål er rig på jern, og det reducerer dermed risikoen for graviditetsanæmi.

9. Reducering af graviditetsødem:

Kålblade er i stand til at trække overskydende væske ud af kroppen. Det hjælper derfor med at reducere hævelse, som er mest almindelig under graviditet. Bare pakk bladene ind på det hævede område, og det vil lindre smerter og ubehag og reducerer også hævelsen. Skift bladene, når de bliver våde. Gentag det to gange om dagen vil reducere ødem betydeligt.

Så nu er det tydeligt, at kål er et must i kostplanen for en gravid kvinde. Men som en forventende mor skal du være ekstra forsigtig, mens du indtager mad.

Bivirkninger ved at spise kål under graviditeten:

Følgende er de mulige bivirkninger ved at have kål under graviditeten:

 • Madforgiftning kan være forårsaget, hvis der spises råkål.
 • Ved allergi over for kål. Det kan forårsage mere skade end godt.
 • Hvis du kun har et skjoldbruskkirtelproblem. At spise kål kan forværre det, da jodabsorptionen reduceres yderligere.

Sådan medtages kål i din kost:

Følgende er de forskellige måder, hvorpå kål kan indgå i din kost:

 1. Kog kålen ved omrøring.
 2. Lav en kålparatha. Ved tørstegning af kål og tilsætning af krydderier efter smag.
 3. Du kan endda tilføje kål til en gratineret grøntsag for at forbedre dens smag.

Konklusionen er forbruget af kål under graviditeten. Er ikke kun sikker, men også berømt på grund af dets medicinske egenskaber. Det er meget sundt under graviditeten. Og der er forskellige måder, hvorpå det kan infunderes i din kost. At spise råkål under graviditeten kan dog være farligt. Da det kan forårsage madforgiftning. Så undgå at den spiser som salat.

Ofte stillede spørgsmål:

Q1. Hvad er sorterne af kål, og hvilken type er bedst til forbrug under graviditet??

Svar: Der er mere end 400 sorter af kål tilgængelige over hele verden. Hvid og rødkål betragtes dog som bedst til forbrug. Da de er rige på forskellige mineraler og næringsstoffer.

Q2. Kan du spise kål, mens du ammer?

Svar: Kål bruges i høj grad til at reducere brystmangel. Der er ikke rapporteret om nogen bivirkning hos barnet. Hvem fodrede med kålen anvendte bryst. Udover den største bekymring ved at forårsage kolik hos spædbørn. Selvom forbrug af kål under amning også har vist sig at være grundløs, da der ikke er nogen sammenhæng. Kan etableres mellem de to. Derfor er det sikkert at indtage kål under amning.

Q3. Er kålsaft sikkert under graviditeten?

Svar: Kåljuice tilberedes af råkål. Og det er slet ikke tilrådeligt at indtage råkål under graviditeten. Dette skyldes, at råkål er tilbøjelig til mikrober og bakterier. Og kan også føre til madforgiftning. Hvilket kan vise sig fatalt for graviditeten. Ved at forårsage alvorlige komplikationer som abort, dødfødsel og andre.