Edamame under graviditeten – Spis eller undgå?

Edamame er intet andet end et smukt navn på vores helt egne sojabønner fra ærtefamilien. En kraftpakke med ernæring, tilføj dem til din graviditetskost i frisk eller frossen form som et sæde Edamame under graviditeten er velegnet til de fleste gravide. Det er imidlertid tilrådeligt at konsultere din gynækolog, før du tilføjer det til din daglige kost, da vi giver dig fordelene og bivirkninger, næringsværdi, forholdsregler og måder at inkludere edamam i din graviditetskost.

Edamame under graviditeten

Ernæringsfakta om Edamame under graviditeten?

Følgende er de ernæringsmæssige fakta ved at spise 100 g edamamefrø under graviditeten.

Næringsstofmængde

 • Kalorier 446 kcal
 • Kulhydrater 30 g
 • Protein 36 g
 • Fiber 9 g
 • Fedt 20 g
 • Sukkerarter 7 g
 • C -vitamin 10%
 • B-6-vitamin 20%
 • Kalium 1797 mg
 • Natrium 2 mg
 • Magnesium 70%

Hvor g = gram, mg = milligram og % er baseret på et gennemsnitligt forbrug på 2000 kalorier af en person hver dag.

Hvad er Edamame? Du spørger?

Nå, det er en japansk snack, som bare er en simpel version af kogte sojabønner. Det er kraftfuldt pakket med næringsstoffer og andre nødvendige ting i kroppen.

En kop edamam har mindst 6 procent af alle de essentielle næringsstoffer, du skal bruge på en dag, undtagen vitamin D. Det betyder, at du får 20 til 40 procent af det daglige indtag af protein, folat, fiber, jern, fosfor , magnesium, mangan, thiamin og vitamin K. I grove træk betyder det, at du får omkring 180 kalorier. Det er en kilde til sundt fedt med flerumættede fedtstoffer som omega 3 og alfa-linolensyre. Edamame giver også en komplet proteinkost med essentielle aminosyrer, der er nødvendige for kroppen.

Så med denne kop edamam vil du under graviditeten give dig 10 procent af det calcium, din krop har brug for, med C -vitamin, jern og K -vitamin efter dem. Edamame er kendt for at reducere risikoen for livsstilsrelaterede sygdomme.

Er det sikkert at spise Edamame under graviditeten?

Edamame under graviditeten spiller en stor rolle i udskiftningen af ​​bønner i graviditetskosten. At være rig på proteiner, folsyre, calcium og A -vitamin & B’er, det er en af ​​de mest anbefalede fødevarer til fostrets korrekte udvikling. Da Edamame imidlertid er et sojaprodukt, bør og skal du forbruge det efter at have overvejet din læge råd, da du er gravid. Økologiske sojaprodukter anbefales for det meste til forbrug i graviditetsperioden.

Sundhedsmæssige fordele ved Edamame under graviditet:

Edamame under graviditeten og endda på anden måde komplimenterer hjerte-, knoglesundhed og fedme og giver også midlertidig lindring mod symptomerne på overgangsalderen. Selvom det er de generelle fordele, lad os se på det positive ved at spise Edamame, mens du er gravid. For det første, da det er en rig kilde til plantebaseret protein, er det meget velegnet til vegetariske mødre, der har brug for det høje proteinindtag.

For det andet, da det er en kaloriefattig mad, er den rig på næringsstoffer.

For det tredje er det en værdsat kilde til B -vitamin og reduceret risikoen for for tidlig arbejdskraft.

Så kan gravide spise Edamame? Det kan du tro. Sojabønner i enhver form er gode former for essentielle vitaminer til gravide eller dem, der forsøger at være gravide.

Fordelene ved at spise edamame under graviditeten er som følger:

1. En rig form for plantebaseret protein:

Edamame er en rig kilde til plantebaseret protein. De gravide kvinder, der er vegetarer og ikke ønsker at tage proteintilskud, bør inkludere edamam i deres kost for proteiner.

2. Kaloriefattig:

Edamame er en kaloriefattig mad, der er rig på næringsstoffer. Selvom det får dig til at føle dig mæt, vil du ikke tage det ekstra kilo på.

3. Rig på folinsyre:

Edamame er en god kilde til vitamin B. Folinsyre er et must i graviditetskosten for at undgå medfødte neurale handicap hos barnet. Edamame er rig på alle de nødvendige næringsstoffer og mineraler. Det anbefales stærkt at blive tilføjet i kosten for dem, der planlægger graviditet eller allerede er gravide.

Edamame under graviditeten 2

Bivirkninger af Edamame under graviditet:

Så godt det kan synes for en gravid kvindes helbred, har det faktisk et par bivirkninger.

A. allergi:

For det første må kvinder med allergi relateret til soja ikke indtage dem.

B. maveproblemer:

Selvom du er allergisk over for soja, kan du passe på kvalme, kløe og diarré, hvis du udvikler en. Indtagelse af store mængder soja kan føre til forstoppelse og kramper

C. Risiko for blødning:

Hvis du tager nogen form for antidepressiva eller blodfortyndende medicin, må du ikke engang røre ved sojaprodukter, hvilket øger chancerne for blødning.

D. reproduktionsproblemer:

Edamame indeholder en stor mængde østrogen. Forskning siger, at lang eksponering af østrogen under graviditeten kan påvirke hunnens reproduktive sundhed negativt.

E. fertilitetsproblem:

Endelig anbefales det, at du indtager økologisk soja frem for genetisk manipuleret, da det øger chancerne for aborter og skaber fertilitetsproblemer.

Sådan indtages Edamame under graviditet?

Hvis du nu er sikker på, at du ikke er allergisk og ikke har andre sundhedsproblemer, der kan forårsage et problem og har modtaget et nik fra din læge, kan du prøve at indtage Edamame under graviditeten på forskellige måder.

 1. Bare kogning af dem med en knivspids salt gør dem til en god snack at gumle på.
 2. At tilføje dem rå eller kogte i dine retter og salater og supper vil smage fantastisk.
 3. Du kan lave en pasta ud af det og blande det med tomat eller endda mynte og bruge dem som dips.
 4. Røræg med Edamame er en god kombination med grøntsager som spinat, løg, peberfrugter, broccoli og lidt ost.
 5. Bland edamame med andre ristede bælgfrugter såsom jordnødder, chana osv. Til en sund snack med proteiner.

Edamame under graviditeten 3

Kan jeg spise edamamebønner under graviditeten?

Husk nu, Edamame er lavet af soja, og hvis du stadig undrer dig over, kan du spise Edamame, mens du er gravid, kan du besøge din læge og få det afklaret med ham. Du spiser Edamame, mens du er gravid, er bare en af ​​de få ting, du kan gøre for at forbedre dit ernæringsniveau. Der er dog mange måder, du kan prøve og gøre det samme. Glem ikke at inkludere dem i din daglige dosis sund mad!

Så bundlinjen siger, hvis du ikke er allergisk over for edamame og er sikker på, at det er økologisk og ikke den genetisk modificerede version af soja, du kan, og du bør medtage edamame i din graviditetskost, da at spise edamame, mens du er gravid, vil tilfredsstille meget af dine ernæringsbehov under graviditeten og vil gøre din baby sund. Kontakt din læge om den sikre mængde edamam, der kan indtages under graviditeten.

Ofte stillede spørgsmål og svar:

Q1. Er Vitamilk god til graviditet?

Svar: Vitamælk er et andet navn for sojamælk eller edamamælk. Ja, Vitamilk er god til graviditet, da den er rig på proteiner og calcium, og hvis du er laktoseintolerant, så kan den være en god erstatning for almindelig mælk under graviditeten. Desuden kan det også være en god erstatning for fisk til Omega-3 fedtsyrer, hvis du er vegetar, eller hvis du ikke kan håndtere lugten af ​​fiskene i disse dage.

Q2. Kan jeg spise sojasovs, når jeg er gravid?

Svar: Sojaprodukter er sunde til forbrug under graviditeten, og sojasovs kan derfor også indtages under graviditeten. Men se efter de andre ingredienser i den færdige sojasovs, og hvis den indeholder for mange konserveringsmidler, er det bedst at undgå.

Q3. Hvorfor linser er gode til graviditet?

Under graviditeten har kvinder brug for ekstra 10 g proteiner hver dag for sund vækst og udvikling af deres baby. Sojabønner og andre linser er en god proteinkilde og indeholder cirka 15 g proteiner i en lille skål. Desuden er de endda rige på fibre, der hjælper med at helbrede forstoppelse, en stor klage under graviditeten. Derfor er linser gode til graviditet og et must-have.