En komplet vejledning om fiskeolie under graviditeten

Med udviklingen af ​​forskning og videnskab udvides vores viden om ernæringsbehov under graviditeten. Hver dag og den seneste udvikling er vigtigheden af, at Omega -3 -fedtsyrer høstes fra fiskeolie i graviditetskosten. Omega-3 fedtsyrer er en af ​​de mest næringsrige fedtsyrer. Som desværre ikke syntetiseres direkte i kroppen og skal tages som et supplement, og når det kommer til kosttilskud, er fiskeolie den primære og den bedste kilde til Omega 3 -fedtsyrer. I denne artikel vil vi i detaljer diskutere betydningen af ​​fiskeolie under graviditeten.

Fiskeolie under graviditeten

Gravide kvinder er i sagens natur mere omhyggelige med hvad og hvor meget de spiser. De vil forbruge alt, der er gavnligt for barnet. Hvis du tilfældigvis er gravid, så er de ældre damer i familien begyndt at rådgive dig om, hvordan du regelmæssigt skal spise fisk.

Hvad er fiskeolie?

Fiskeolie er den olie, der udvindes fra fiskevævet fra de fede fisk. Såsom sild, ansjos, tun og makrel.

Betydningen af ​​fiskeolie under graviditeten:

Fiskeolie er en rig kilde til Omega-3 fedtsyrer, som ellers ikke syntetiseres i vores krop. Omega-3 fedtsyrer, der kommer fra fiskeolie. Er langt mere nærende end de Omega-3 fedtsyrer, der kommer fra plantens kilder. Og forskning har vist, at børn født af mødre, der indtager Omega-3 fedtsyrer under graviditeten. Er sundere og stærkere i forhold til dem, der er født af de mødre, der ikke har indtaget Omega-3 fedtsyrer.

Hvad er så specielt ved fisken?

Den olie, der findes naturligt i fiskens krop, er kendt som fiskeolie. Denne olie indeholder essentielle fedtsyrer som docosahexaensyre og DHA, der samlet kaldes omega-3. Omega -3 er gavnligt på flere måder end én for din baby.

Er det sikkert at bruge fiskeolie under graviditeten?

Når det kommer til graviditet, er vi meget forsigtige med vores kostindtag. Og hvad man skal forbruge, og hvad man ikke skal forbruge. Forskning har vist, at fiskeolie er ekstremt sikkert at indtage under graviditeten for moderen og barnet. Tilføjelse af DHA og EPA, de to hovedingredienser i fiskeolie i graviditetskosten har vist en positiv indvirkning på den kognitive såvel som den visuelle udvikling af barnet.

Fødevarer at spise under graviditet for Omega-3 fedtsyrer:

Følgende er de forskellige fødevarer, der indeholder et højt indhold af Omega 3 -fedtsyrer:

 • Koldvandsfisk som laks, sild, opdrættede østers og sardiner er alle en rig kilde til Omega 3 -fedtsyrer og er sikre til konsum under graviditeten.
 • Rapsolie eller sojaolie, når den koges ved en ekstremt høj flamme, ændrer undertiden forbindelserne til en fiskelugt, der er rig på Omega 3.
 • Valnødder er de eneste nødder, der er rige på Omega 3 -fedtsyrer.
 • Tofu, som igen er et produkt fra sojabønnen, kan være en rig kilde til Omega 3 fedtsyrer.
 • Mørkegrønne bladgrøntsager såsom rosenkål, spinat, grønkål og brøndkarse indeholder varierende mængder Omega 3.
 • DHA -berigede fødevarer.
 • Omega 3 kosttilskud, der anbefales til forbrug under graviditet, især hvis din kost ikke indeholder fisk.

Fiskeolie under graviditeten

Fordele og bivirkninger ved fiskeolie under graviditet:

Hvis du spekulerer på, om du kan tage Omega-3 fiskeolie, mens du er gravid eller er fiskeolie sikker til graviditet, vil følgende fordele ved at indtage fiskeolietilskud under graviditeten løse al din tvivl.

Fiskeolie Fordele ved graviditet:

 • Fedtsyrerne eller Omega-3 bidrager til en sund vækst af fosteret og hjælper med udviklingen af ​​nerveceller.
 • Omega 3 danner støttestrukturen i din babys neuroner.
 • Forbrug af fiskeolie under graviditeten sikrer en positiv visuel og kognitiv udvikling hos barnet.
 • Det hjælper barnet med at udvikle en skarpere hjerne og hjælper også med bedre syn.
 • Du indtager fiskeolie under graviditeten hjælper med en øget fødselsvægt, hvilket anses for meget gavnligt for barnet.
 • Det beskytter barnet mod enhver fødselsallergi.

Bivirkninger ved forbrug af fiskeolie under graviditet:

 • Forbrug af tran, der er rig på Omega 3, men også indeholder en type A -vitamin kaldet Retinol, hvis overforbrug kan være skadeligt for barnet.

Du kan og du kan ikke – Der er 2 slags fiskeolie:

Den ene er lavet af fiskens krop og er kendt som Omega – 3. Du kan indtage denne fiskeolie til graviditet.

Den anden slags fiskeolie er fremstillet af organet sådan en lever. Eksempel: tran. Dette er imidlertid ikke sikkert til forbrug under graviditet. Tran har også Omega-3, men udover det har den også en form for A-vitamin kendt som Retinol. Indtagelse af store mængder retinol under graviditet kan være skadeligt for dit barn; derfor opbevares den bedst.

Dosering af fiskeolie under graviditet:

Mange mennesker spiser fiskeolietilskud, men det er nøglen at indtage det i den rigtige mængde. Især når det kommer til graviditet. De to hovedkomponenter i fiskeolie – EPA og DHA er afgørende for normal fostervækst og DHA. Især ophobes i hjernen i løbet af sidste trimester. WHO anbefaler, at der indtages 300 mg kombineret EPA og DHA om dagen under graviditeten, heraf 200 mg fra DHA. Da det meste af fiskeolien har en større mængde EPA, skal man med omhu vælge det supplement, der indeholder mere af DHA. Fiskeoliepillerne til graviditet, der har en større mængde DHA, er bedst under graviditeten.

Hvilken fisk skal indtages?

Hvis du tilfældigvis er gravid, og fisk er en regelmæssig del af din kost, behøver du ikke rigtig at tage fiskeolietilskud, fordi den almindelige fisk, du spiser, vil tilføre din krop tilstrækkelige mængder Omega-3 og andre essentielle fedtsyrer. At have fisk regelmæssigt i din kost vil ikke kun give dig Omega-3, men vil også give kroppen tilstrækkelige mængder af andre mineraler, vitaminer og proteiner, som man normalt ikke finder i kosttilskud.

Fed fisk har mere Omega 3 og skal derfor indtages mindst to gange om ugen under graviditeten. Andre former for fisk og skaldyr som krabber og rejer vil også give dig fedtsyrer, der er gavnlige for dit barns trivsel og udvikling. Hvidfisk ligesom kuller indeholder også Omega-3, men matcher ikke mængden af ​​en fed fisk som tun. Tunfisk på dåse har dog ikke meget olie, da konservesproceduren befri fisken fra dens naturlige olier.

Årsag til at tage fiskeolietilskud (Omega 3) under graviditeten:

 • For folk, der ikke spiser fisk, er det meget svært at få Omega 3 fra plantebaserede kilder og heller ikke så effektivt.
 • At indtage fisk med kviksølv under graviditeten kan være farligt, og det kan bedst undgås ved at indtage fiskeolie kapsler til graviditet.
 • Fiskeolietilskud er de bedste kosttilskud til at få Omega 3 -fedtsyrer, da det indeholder det maksimale niveau af DHA og EPA.

Fiskeoliens rolle til babyudvikling:

Følgende er de forskellige fordele, barnet får ved at indtage fiskeolie under graviditeten:

 • Indtagelse af fiskeolietilskud under graviditeten hjælper med en sundere vækst af barnet i de første seks år af hans liv.
 • Fiskeolietilskud har en positiv indvirkning på barnets knogler og muskelmasse. De er større og mindre tilbøjelige til at være fede.
 • EPA -komponenten i fiskeolie understøtter immunsystemet, hjertet og inflammatorisk respons, mens DHA -komponenten understøtter øjnene, hjernen og centralnervesystemet.

Bemærk!

Mens forbrug af fed fisk og skaldyr er godt for barnet. Gå ikke over bord, fordi ferskvandsfangster har en mulighed for at blive inficeret med forurenende stoffer i vandet. Såsom polychlorerede biphenyler (PCB) PCB -opbygning i din krop kan forstyrre dit ufødtes helbred. Indtagelse af giftige fisk kan også forårsage kviksølvforgiftning gennem biomagnificering. Så pas på hvad du spiser!

Hvis du ikke er en fiskespiser, og du foretrækker at tage fiskeolietilskud under graviditeten. Sørg for at konsultere din læge, før du beslutter dig for, hvilket supplement du skal vælge. Pas godt på, hvad du spiser, og du vil ende med at passe rigtig godt på din baby, allerede inden den er født.

En stor mængde forskning inden for det medicinske område anbefaler forbrug af fiskeolie under graviditeten. På grund af dets iboende fordele i moderen såvel som barnet. Imidlertid er det meget vigtigt at indtage det i den rigtige dosering. Hvis du planlægger at tage fiskeoliepiller til graviditet. Så er det bedst at konsultere din læge for den rigtige dosis og det bedste fiskeolie mærke til graviditet.

Ofte stillede spørgsmål og svar:

Q1: Hvornår skal vi begynde at tage Omega 3 fiskeolie under graviditeten?

Svar: Hvis du planlægger at blive gravid, er det bedst at begynde at tage Omega 3 fiskeolie. Cirka seks måneder før graviditet og ved at tage Omega 3 -kosttilskud før graviditet hjælper kroppen med at opbygge sine lagre af de essentielle fedtsyrer.

2. spørgsmål: Er Omega 3 fiskeolie nyttig til at helbrede strækmærker under graviditeten?

Svar: Der er ingen reelle beviser for, at Omega 3 fiskeolie hjælper med at helbrede strækmærkerne under graviditeten. Imidlertid vil Omega 3 fiskeolie helt sikkert hjælpe med at reducere betændelsen. Forbundet med skaden forårsaget af strækmærker.

Q3: Kan jeg tage Omega 3 fiskeolie i løbet af den 9. måned af graviditeten?

Svar: Der foregår meget forskning inden for fødevarer. Det er godt til forbrug under graviditet. En af de seneste undersøgelser har vist, at indtagelse af Omega 3 fiskeolie under graviditeten. Kan have potentielle fordele for barnets vækst, som kan vare op til 6 år i deres alder.