Epilepsi under graviditeten – alt hvad du skal vide!

De fleste kvinder med epilepsi føder sunde babyer. Imidlertid bør man være ekstra forsigtig i en sådan situation og blive informeret om at håndtere enhver uhensigtsmæssig begivenhed. Så hvis du har epilepsi og planlægger en baby, er her alt hvad du behøver at vide.

Epilepsi under graviditeten - alt hvad du skal vide!

Epilepsi og graviditet:

Nogle lægemidler, der bruges til at behandle anfald, kan forårsage infertilitet. Nogle af lægemidlerne mod anfald kan imidlertid også reducere effektiviteten af ​​hormonelle præventionsmetoder.

Anfald under graviditeten kan forårsage:

  • Fald i fostrets puls
  • Skade på fosteret, for tidlig adskillelse af moderkagen fra livmoderen eller endda abort
  • Tidligere arbejdskraft
  • For tidlig fødsel

Hver kvinde har en anden reaktion på graviditet. For de fleste gravide, der har epilepsi, er anfaldene de samme. For nogle få bliver anfald mindre hyppige. For andre, især dem, der er søvnfattige eller er uregelmæssige i deres medicin, øger graviditeten antallet af anfald. Desuden har babyer født til mødre, der lider af epilepsi, en lidt større chance for at udvikle anfald, når de vokser op.

Skal medicin tages?

Medicin taget af dig kan påvirke din baby. Antikrampemidler kan udvikle fødselsdefekter som ganespalte, hjerte- og urinvejssygdomme, skelet- og neurale defekter- et alvorlig problem. Risikoen øges yderligere, når der tages mere end et lægemiddel mod anfald.

Hvad skal jeg gøre for at forberede mig på graviditet?

For at forberede din graviditet er det første, du skal gøre, at tale om din tilstand til den læge, der skal håndtere din graviditet, og sørge for, om medicinen skal fortsættes eller ej. Hvis du tager medicin mod anfald, kan lægen anbefale K-vitamintilskud i den sidste måned af graviditeten for at undgå blødningsproblemer hos barnet efter fødslen. Tag dig mod anfaldsmedicin efter recept; fordi anfald kan være farligere for din baby end nogen medicin.

Prøv og forbedre din livsstil ved at træffe smarte valg som-

  • Prøv at spise en sund, afbalanceret kost
  • Prænatal vitaminer bør tages
  • Tilstrækkelig søvn er et must
  • Lad være med at ryge, drikke alkohol og lave ulovlige stoffer

Folinsyre er ekstremt vigtig, da de forhindrer neurale rørdefekter og alvorlige problemer i hjernen og rygmarven. Anfaldsmedicinerne påvirker effektiviteten af ​​folsyre i kroppen; derfor kan lægen anbefale høje doser folsyre under graviditeten.

Hvad hvis jeg får et anfald, når jeg er gravid?

Krampeanfald kan være farlige, men de fleste gange er babyen normal. Du bør konsultere din læge vedrørende dette for at være sikker på babyens tilstand. Ultralyd og andre prænatal test skal udføres for at teste barnets vækst.

De fleste gravide kvinder, der lider af epilepsi, leverer deres babyer uden komplikationer. Kvinder med tilstanden kan bruge de samme smertestillende metoder som andre kvinder under arbejdet.

Anfald er sjældne under arbejdet. Intravenøse lægemidler bruges til at stoppe anfaldet, hvis et tilfælde opstår under arbejdet. Hvis anfaldene er vedvarende, kan lægen gå til en C-sektion for at føde barnet. Hvis dosis af anfaldsmedicinen blev ændret på grund af graviditet, skal du tale med lægen om at få den tilbage til det normale niveau efter fødslen for at holde dine anfald under kontrol.

Amning opfordres til de fleste kvinder, der lider af epilepsi, også dem, der er på medicin. Eventuelle problemer bør konsulteres med lægen uden adfærd.

Epilepsi og graviditet kan være en virkelig følsom sag, og den skal håndteres med største omhu. Det bedste at gøre i et sådant scenario er at følge lægens instruktioner og holde ham informeret.