Er Biltong sikker under graviditeten

Biltong, der ofte betragtes som ligner oksekød, er en populær kødsnack. Det er en kødstrimmel, der stammer sit navn fra ‘bil’ -betydning, kødbund eller bagbenkvartal og’ tang ‘, der betyder strimmel. Denne snack blev oprindeligt fremstillet af Huguenot -nybyggerne, der var migranter fra Europa og bosatte sig i forskellige dele af Sydafrika. De udskårede denne delikatesse ved at krydre tørret kød med en optimal blanding af eddike, sukker, krydderier, koriander, sort peber og andre udvalgte krydderier. Kødet var soltørret, da disse sydafrikanske vandrere rejste verden rundt på det brændende afrikanske subkontinent.

I dag findes biltong i forskellige pålidelige butikker og findes i flere varianter og krydderier. Denne lækre snack er nu populær i forskellige dele af Amerika, Europa og Australien.

Er Biltong sikker under graviditeten

Spise Biltong, når du er gravid: Hvad du bør vide?

Biltong tages ofte som et alternativ til flere usunde snacks som chips, pommes frites og burgere på grund af dets mange sundhedsmæssige fordele. Sammen med et lavt antal kalorieindhold er det også en høj proteinkilde.

Er det sikkert at spise Biltong under graviditeten?

Hvis du er en kødelsker og har en alvorlig trang til tørret kød med krydderier, ser Biltong ud til at være et perfekt valg. Hvis du vil vide ‘er biltong sundt under graviditeten?’ Er det her, hvad du bør læse. For at forstå, om biltong skal indgå i en ventende mors kostplan, lad os rulle ned til nedenstående punkter:

Fordele ved Biltong under graviditet:

  1. Biltong er rig på proteiner og næringsstoffer. At spise biltong under graviditeten sikrer, at du får en naturlig og kræftfremkaldende fri proteinkilde i din daglige kost. Dette hjælper med den korrekte udvikling af knogler og muskler og øger også din appetit. Biltong er også kendt for at regulere glukoseniveauerne i blodbanen.
  2. Biltong er fri for kunstige kemikalier, såsom konserveringsmidler, smagsstoffer og natriumnitrat. Disse forbindelser er meget skadelige for det udviklende foster inde i livmoderen. Biltong indeholder på den anden side kun sukker, salt, peber, koriander og eddike som tilsatte krydderier. Disse naturlige ingredienser er helt ufarlige for din krop under graviditeten.
  3. Biltong er også meget lav i kulhydratindhold. Som et resultat resulterer det ikke i vægtforøgelse og hjælper med at holde kropsfedt under kontrol. Biltong under graviditeten øger også koncentrationen i din hjerne.
  4. Du kan også spise biltong som erstatning for andre lavt kulhydratprodukter. Det forbedrer kroppen med energi og vitalitet.

Biltongrisici under graviditet:

Ifølge forskning har rå eller underkogt kød chancer for at overføre bakterier og Listeria. Da en moders forventede krop er meget sart, bør man undgå overdreven indtagelse af dette kødprodukt. At spise fugtig biltong resulterer i forstørret vækst af disse mikroorganismer, da det har et højt fedtindhold.

Ifølge diskussionen ovenfor kan vi se, at biltong har betydelige sundhedsmæssige fordele. Men der er også farer forbundet, såsom forurening af mikroorganismer og chancer for Listeria-infektioner. Så det er nødvendigt, at du tager denne snack i moderate mængder. Ikke kun dette, produktet skal være fra en troværdig kilde, så det er 100% naturligt og kemikaliefrit.

Dog skal du altid beslutte dig for at konsultere din daglige læge, inden du inkluderer denne snack som en del af dit kødbehov under din graviditetskur. Han vil være den perfekte kilde til rådgivning til at ordinere den optimale mængde og interval for biltongindtag i henhold til din krops stofskifte, sundhedsjournaler og stadiet af din fosterudvikling.