Fantastiske fordele ved at drikke kokosvand under graviditeten

Hvem kan ikke lide at drikke kokosvand? Et glas kokosvand kan gøre meget forfriskende og energigivende på en varm og trættende sommerdag. Drik kokosvand under graviditeten. Hvis du kan lide dens smag og vil høste sine mange fordele. Lad dig dog ikke lokke mod kokosvand med en drøm om at få en fair baby. Da intet sådant vil ske på grund af kokosvand. Læs her for at kende de forskellige fordele ved nariyal pani under graviditeten og også afklare de mange myter, der gør runderne omkring det.

Drikke kokosvand under graviditeten:

Kokosvand under graviditeten kan hjælpe dig med at opretholde de nødvendige daglige væskeniveauer. Samt elektrolytter i kroppen. Det er også en god måde at holde dig hydreret på. Det er en fantastisk måde at nyde en dejlig forfriskende drink, samtidig med at du bevarer et godt helbred.

Fordele ved at drikke kokosvand under graviditeten

Næringsværdi af kokosvand under graviditet:

Følgende er næringsværdien i 100 g kokosvand.

Næringsstofmængde

 • Vand
 • Kalorier 19Kcal
 • Kulhydrater 3,7 g
 • Protein 0,7 g
 • Fibre 1,1 g
 • Fedt 0,2 g
 • C -vitamin 4%
 • Kalium 250 mg
 • Natrium 105 mg
 • Calcium 2%
 • Jern 1%
 • Magnesium 6%

Hvor g = gram, mg = milligram.

Fordele ved at drikke kokosvand under graviditeten:

Her er nogle af fordelene ved at drikke kokosvand under graviditeten.

1. Balancering af det daglige væskeindtag:

Under graviditeten har din krop brug for flere væsker for at hjælpe med at vedligeholde og genopbygge. Behovet, som du såvel som din ufødte baby har. Når du drikker kokosvand under graviditeten. det giver dig de ekstra væskeniveauer, du har brug for på dette tidspunkt. Det hjælper med at forbedre og øge mængden af ​​blod i din krop. Det hjælper også med at opretholde mængden af ​​dit fostervand og hjælpe dit ufødte barn med at bevæge sig bedre. Mens du er gravid, skal du helst have omkring 3 liter vand dagligt. Almindelige fødevarer udgør omkring 20 procent af dit daglige anbefalede væskeindtag. Derudover bør du få mindst 2,4 liter væske fra vand eller andre kilder. En god kilde er kokosvand.

2. Forsyner kroppen med essentielle elektrolytter:

Graviditet har brug for en masse elektrolytter ud over vand for at hjælpe din krop med at forblive hydreret. De forskellige næringsstoffer, du har brug for på dette tidspunkt, og det, der er tilgængeligt i kokosvand, er fosfor, natrium, kalium og calcium. Det er vigtigt at have den rigtige mængde elektrolytter i din krop under graviditeten. Forbrug af kokosvand hjælper med at holde niveauet af dit blodtryk under kontrol. Det vil også hjælpe med at opretholde den rigtige mængde væskeniveauer i kroppen. Dette holder pH -balancen i din krop velreguleret og sikrer. At alle dine muskler fungerer normalt. Graviditetsbetingelser som kvalme, morgenkvalme, kraftig svedtendens eller diarré kan føre til stort tab af væske. At have kokosvand hjælper dig med at genopfylde kropsvæskerne og få dit elektrolytniveau til det ideelle tal.

3. Det sunde alternativ til syntetiske drikkevarer:

Alt du spiser eller drikker under graviditeten. påvirker dit ufødte barn direkte. Kokosvand er en helt naturlig drink, der ikke har tilsat sødestoffer i sig. Den indeholder ikke konserveringsmidler eller farvestoffer. Således er det en meget sund drink for dig.

4. Sukkerfattig:

På trods af at det er sødt kokosvand indeholder det meget mindre sukker i forhold til andre drikkevarer. I sin naturlige form indeholder kokosvand kun omkring seks gram sukker. Når du er gravid, er det vigtigt at kontrollere, hvor meget sukker du indtager.

At have en stor mængde sukker regelmæssigt kan føre til svangerskabsdiabetes. Og kan have nogle alvorlige negative virkninger på dit ufødte barns helbred. Ikke alene kan det forårsage en unormal stigning i din babys fødselsvægt til mere end det, der anbefales. Men det kan også få dig til at tage for meget vægt, mens du er gravid. Dette kan føre til yderligere komplikationer.

Kokosvand under graviditet 1

5. Forhindrer forskellige infektioner:

Kokosvand indeholder et kemikalie. Hvilket hjælper med at fjerne og reducere antallet af parasitter og orme inde i dit system. Det hjælper også med at fjerne ormene i tarmene. Som et resultat reduceres dine chancer for at få en infektion.

6. Reducerer muligheden for hypertension:

Mange gravide lider af hypertension. Hvilket kan forårsage yderligere sundhedsmæssige problemer for både moderen og det ufødte barn. Kokosvand kan have en afslappende effekt på hypertension og lette dit blodtryk.

7. Hjælpemidler ved forstoppelse:

Forstoppelse er en af ​​de mest almindelige ubehagelige graviditetsbetingelser. Kokosvand er fyldt med en stor mængde kostfibre. Det kan hjælpe med at rense fordøjelsessystemet og forhindre forstoppelse. Det kan også hjælpe med at lette halsbrand og eventuelle problemer med fordøjelsesbesvær eller surhed.

8. Vedligeholdelse af kropsvægt:

Kokosvand indeholder ikke fedt eller kolesterol. Drikker det regelmæssigt, mens du er gravid. Reducerer risikoen for at tage på. At drikke kokosvand regelmæssigt vil hjælpe med at holde din kropsvægt i skak.

9. Antibakteriel og svampedræbende:

Kokosvand indeholder forskellige antibakterielle, svampedræbende og antivirale egenskaber. Det vil hjælpe med at holde dit helbred godt og fungere som et naturligt forsvar. Kokosvand indeholder også flere antioxidanter, antiparasitære, immunstimulerende og hepatobeskyttende egenskaber.

10. Sundt for fosteret:

At drikke kokosvand, når du er gravid, holder dig hydreret og forfrisket. Og beskytter dig mod forskellige sygdomme. Det hjælper også med at holde din vægt i skak og din krop kølig. Alle disse faktorer er meget vigtige, da de direkte bidrager til at holde det ufødte barn sundt.

11. Fremskynder fostrets vækst:

Kokos leverer alle de vitale næringsstoffer til mor. Det er nødvendigt for at bevare hendes helbred. Det øger derfor fostrets vækst.

12. Vedligeholder det korrekte niveau af fostervæsker:

Kokosvand forbedrer det overordnede miljø omkring fosteret. Kokosvand når det tages i 3. trimester. Forbedrer fostervæskeniveauet samt blodcirkulationen.

Bivirkninger af kokosvand under graviditet:

Der er ingen bivirkning som sådan af at indtage kokosvand under graviditeten. Overforbrug kan dog føre til følgende:

 1. Da den er rig på natrium, er det måske ikke det rigtige valg for kvinder, der har et blodtryksproblem.
 2. Modent kokosvand kan føre til forstoppelse.
 3. Drikke overskydende kokosvand kan få den nyfødte til at blive født med hoste og forkølelse.

Forholdsregler, der skal tages, mens du drikker kokosvand under graviditeten:

Følgende er nogle forholdsregler, der skal tages for at sikre. At kokosvandet er sundt for dig og din baby:

 • Drik kun kokosvand i moderate mængder. Prøv ikke at indtage mere end 1 glas om dagen.
 • Kokosvand er mest nærende, når det er friskt. Så prøv at drikke kokosvandet, så snart du åbner det.
 • Foretrækker frisk kokosvand mod dåse eller på flaske.
 • Brug ikke vandet, hvis du synes, det smager forkert.

Myter om at drikke kokosvand under graviditeten og virkeligheden:

Følgende er de forskellige myter om kokosvand. Og den egentlige sandhed:

A. Myte: Kokosvand indeholder alle de næringsstoffer, der er nødvendige for barnets sunde vækst.

Sandhed: Dette holder ikke sandt. En gravid kvinde skal indtage en komplet afbalanceret kost. Herunder forskellige frugter, grøntsager, korn, bælgfrugter og mejeriprodukter til korrekt vækst. Og, udvikling af barnet.

B. Myte: Dagligt forbrug af kokosvand vil få barnet til at have et tættere mørkere hår.

Sandhed: Der er intet bevis på, at denne teori holder stik.

C. Myte: Kokosvand vil få barnet til at vokse fair.

Sandhed: Denne teori er grundløs som barnets farve. Vil udelukkende afhænge af barnets genetik, og at drikke kokosvand kan ikke ændre det på nogen måde.

D. myte: Kokosvand er den bedste kilde til hydrering af gravidvand.

Sandhed: Selvom kokosvand er en god måde at hydrere en gravid kvinde på. Intet kan slå vand for hydrering.

Forhåbentlig er alle myter om kokosvand blevet afklaret her. Ingen tvivl om, at drikke kokosvand under graviditeten er yderst nærende. Og meget sundt for gravide. Men det kan på ingen måde ændre babyens farve eller hårtæthed. Drik ikke kokosvand med drømmen om at få en mere retfærdig baby. Men drik det, fordi det vil gøre din baby meget sund og stærk.

Ofte stillede spørgsmål:

Q1. Er det sikkert at drikke kokosvand under graviditeten?

Svar: Drikker kokosvand under graviditeten. Anses for at være ekstremt sikker og sund. Forudsat at det indtages med måde. At drikke et glas kokosvand om dagen kan betragtes som en sikker mængde for gravide.

Q2. Hvornår skal man drikke kokosvand under graviditeten?

Svar: Kokosvand kan indtages når som helst i løbet af dagen. Dog for at høste sine maksimale fordele. Det tilrådes at drikke det samme om morgenen på tom mave. Da det er det bedste tidspunkt, hvor kroppen let absorberer næringsstoffer og elektrolytter indeholdt i den.

Q3. Sådan vælger du den rigtige kokos?

Svar: Vælg den grønne kokos, da den er fuld af vand og smager virkelig sødt. For at kende indholdet af vand i det er det bedst at ryste og kontrollere. Mens du vælger kokosnød, skal du sørge for, at den ikke indeholder brune fælge og ikke er beskadiget. Kokosnødderne, der er lagret på træet i 5-6 måneder, har den bedste smag og er fulde af næring.