Fordele ved at drikke vand under graviditeten

Graviditet er en fase i dit liv, som kræver, at du foretager mange ændringer i mange aspekter af dit liv, herunder spisevaner, drikkepræferencer, livsstilsvalg og endda soveposition. Når du er gravid, skal du sikre dig, at du forbliver godt hydreret for at undgå mange sundhedsproblemer for dig selv såvel som din udviklende baby. Denne artikel fungerer som en hurtig vejledning om vandindtag under graviditet.

Fordele ved at drikke vand under graviditeten

Fordele ved at drikke vand under graviditet:

Her er nogle overbevisende grunde til, at drikkevand er vigtigt under graviditeten.

 • Vandindtag er afgørende under graviditeten, fordi det hjælper med levering af essentielle næringsstoffer til fosteret. Når du drikker vand, fungerer vandet i dit system som et opløsningsmiddel til en række vigtige næringsstoffer og vitaminer. Vandet hjælper også med transport af disse energigivende og metabolisme, der katalyserer næringsstoffer, mineraler og vitaminer til de forskellige celler i din krop, herunder blodlegemer. Det er så disse næringsberigede blodlegemer, der hjælper med at levere de vækstfremmende næringsstoffer til din baby via en fysisk forbindelse kaldet moderkagen.
 • At drikke nok vand under graviditeten er også vigtigt, fordi der er flere affaldsstoffer og toksiner, som din krop har brug for at udskille. At have nok vand i dit system betyder mindre belastning på dine nyrer.
 • Nok vand i din krop holder din urin fortyndet og strømmer dermed regelmæssigt ud af din krop. Koncentreret urin, der forbliver i blæren for længe, ​​har UTI’er ved at fungere som grobund for bakterier. Så ikke at drikke nok vand kan føre til forbrænding, mens du passerer urin, og også feber og kuldegysninger, hvis urinen bliver inficeret.
 • Hvis du ikke drikker nok vand, kan du lide af forstoppelse og bunker eller hæmorider.

  Vores temperaturregulerende systemer er mildest talt lidt revnet under graviditeten, så vand hjælper med at holde dig kølig og tilpas.

 • Hyppig vandladning hjælper med at skylle det overskydende natrium ud af din krop og forhindrer dermed udvikling af hævelse i dine fødder og ben.
 • Endelig er det vigtigt at drikke vand, mens du er gravid, også fordi det kontrollerer hovedpine, hvilket er tegn på dehydrering.

Hvad er den anbefalede daglige vandstand under graviditet?

“Hvor meget vand skal man drikke under graviditeten?” er et godt spørgsmål. Det anbefales, at kvinder gør en indsats for at drikke mindst 12 til 14 glas vand om dagen, hvor et glas måler næsten 8 ounces.

Hold flaskevand til rådighed, og brug vand i slurke frem for at drikke et glas fuldt på en gang, så du ikke føler dig for fuld.

Er det sikkert at drikke varmt eller koldt vand under graviditeten?

Din krop er programmeret til at regulere temperaturen på den mad, du spiser. Når du drikker varmt eller koldt vand, neutraliserer din mave det, så det passer til den indre temperatur i din krop, hvilket på ingen måde påvirker barnet. Så temperaturen på vandet er ikke helt ligegyldig, så længe man indtager de nødvendige mængder. Det eneste problem, der kan opstå på grund af ekstreme temperaturer, kan være en skoldet mund eller tandfølsomhed for moderen, hvis den udsættes for ekstremt varmt eller koldt vand. Det anbefales at drikke varmt vand til lindring.

Varmt vand er yderst gavnligt under graviditeten, da det kan hjælpe dig med at forblive hydreret og aflaste dig fra forstoppelse. Undersøgelser viser også, at varmt vand kan reducere symptomerne på morgenkvalme og få dig til at føle dig mere tryg. Især om vinteren foreslås varmt vand for at undgå at blive ofre for forkølelse og mindre infektioner.

Sådan drikker du vand under graviditeten?

Vand kan være din kilde til et godt helbred og også en bærer af antallet af sygdomsfremkaldende bakterier. Husk følgende punkter for at sikre, at du spiser vand, der er sikkert for dig og din baby:

 • Drik altid kogt og afkølet vand.
 • Undgå at drikke vand fra fælles flasker, offentlige områder og uhygiejniske redskaber. Tag altid din flaske med, inden du forlader hjemmet
 • Filtreret vand ved hjælp af RO -systemer kan sikre fjernelse af skadelige mineraler som bly
 • Drik er regelmæssige intervaller og sørg for, at din hud og mund ikke er tørre
 • Drik ikke for meget vand, før du går i seng, da det får dig til at tage flere ture til vaskerummet
 • Tilføjelse af et par skiver citron, mynte eller frugt som kiwi og vandmelon kan gøre vandet egnet til din smag

Hvad sker der, når du drikker for meget vand under graviditeten?

Husk, at når du er gravid, skal dit indtag fordobles. Så under graviditeten er der intet som at drikke for meget vand. Faktisk anbefales det at indtage så meget vand som du kan og holde din krop godt hydreret. Det er også en myte, at at drikke for meget vand kan resultere i for meget fostervand omkring barnet. Vandforbrug er ikke relateret til denne tilstand, og man kan roligt drikke vand.

Tegn på, at din krop er dehydreret og har brug for vand:

For en gangs skyld er tørsten i sig selv en måde for din hjerne at signalere din krop om, at du er dehydreret. For det andet angiver mørkegul urin, at der er mindre vand i din krop, end den burde være, og derfor forsøger din krop at bevare vand ved at koncentrere urinen. Vand kan hjælpe med træthed, hovedpine, hævelse og overophedning.

Alternativer til vand, der kan tages:

 • Drikkevand under graviditeten er det bedste valg af en drink, når du er gravid. Men hvis du keder dig for meget, kan du vælge fedtfattig mælk.
 • Du kan tage mousserende eller aromatiseret vand. Dette kan tilberedes ved at dyppe mynte, citron eller agurker i dit almindelige vand.
 • Du kan også drikke frugt- og grøntsagssaft.
 • Du kan få kyllingsuppe
 • Vandmeloner og meloner indeholder også masser af vand.

Hvad man ikke skal drikke?

 • Kaffe, te Sodavand og colas skal undgås, når du er gravid.

Hvis du er gravid og er forvirret over, hvor meget og hvilke væsker du helst skal indtage, kan du henvise til denne artikel for at få hjælp. Denne opskrift gør et oprigtigt forsøg på skarpt at beskrive alle aspekter i forbindelse med indtag af vand under graviditeten.

Der er effekter af ikke at drikke nok vand under graviditeten. Det vil gøre dig dehydreret og svag, hvilket ikke er sundt for fosteret.

Håber vi gav dig nok grunde til vandindtag i graviditeten.