Hoftesmerter under graviditet: Årsager, retsmidler og forebyggelse

Graviditet er den tid, hvor den gravide oplever forskellige ændringer fysisk og psykisk i kroppen. Disse ændringer forårsager smerter i de forskellige dele af kroppen, hvoraf nogle i nogen grad er tålelige, men nogle vil være uudholdelige (ikke veerne). En sådan smerte er hoftesmerter, og undersøgelser sagde, at disse smerter skyldes vægtøgning i kroppen. De hormonelle ændringer, der forekommer i kroppen, resulterer også i hoftesmerter. På grund af det store bump, der er til stede, kan den gravide sidde eller sove i forkert kropsholdning, hvilket også kan forårsage hoftesmerter. Her i denne artikel vil vi diskutere årsager og behandling af hoftesmerter i detaljer.

hoftesmerter under graviditeten

Hvad er hoftesmerter, og er det almindeligt under graviditet:

Hoftesmerter er den smerte, der opleves i hofteleddet eller nogle gange i bækkenområdet. Nogle gange kan denne smerte endda mærkes i lysken og lårene. Under graviditeten starter hoftesmerter normalt i andet trimester, da din baby vokser inde i livmoderen og fortsætter indtil fødslen. Ikke alle kvinder oplever denne smerte, og kun nogle gravide damer oplever denne smerte på grund af de hormonelle ændringer i kroppen. De fleste kvinder under graviditeten bekymrer sig om hoftesmerter, men at sige, at denne smerte er ret almindelig under graviditeten og ofte ikke et tegn på komplikation. Undersøgelsen viste, at omkring 20 procent af kvinderne oplevede en eller anden form for hoftesmerter under deres graviditet. (1)

Årsager til hoftesmerter under graviditet:

Hoftesmerter opleves normalt i andet og tredje trimester. Hvis du oplever denne smerte i første trimester, er det muligvis ikke på grund af graviditeten, som kan være relateret til en anden tilstand. Med den voksende livmoder bliver ischiasnerven presset, hvilket resulterer i hoftesmerter, der skyder ned til benet. En god ting er, at denne smerte forsvinder hurtigt efter fødslen.

1. Overskydende vægtforøgelse:

Under graviditeten stiger den gravide dames kropsvægt end normalt. Den sædvanlige vægtforøgelse er mellem 25-35 pund under graviditeten. Vigtigst af alt starter denne vægtforøgelse i løbet af 2. trimester. På grund af dette oplever den gravide dame ubehag i hoften som følge af hoppesmerter.

2. Relaxin:

Relaxin er et hormon, der frigives under graviditeten. Selve ordet siger, at dette hormon afslapper muskler og væv, der forbinder dine knogler i kroppen. Dette hormon afslapper også bækkenbåndene og bækkenet for at sprede sig vidt og åbent for jævn levering. Disse ledbånd forbinder også sacroiliacale led til rygsøjlen. Når disse ledbånd løsner sig, begynder den klemmende smerte i hoften at genere den gravide kvinde.

3. Forkert holdning:

Den gravide dames kropsholdning ændres med stigningen i vægten. Den gravide dame tilpasser sig også til babyens retning i livmoderen. Denne ujævne eller forkert holdning kan føre til ledsmerter, især hoftesmerter, på begge sider af den ene side af kroppen.

4. Forbigående osteoporose:

Den gravide kvinde bør regelmæssigt kontrollere calcium- og kaliumindholdet i kroppen. Dette skyldes, at nogle hoftesmerter skyldes demineralisering af hoftebenene, som kaldes forbigående osteoporose. Hvis calcium- og kaliumindholdet i kroppen falder end den krævede grænse, kan denne tilstand opstå, hvilket kan føre til hoftesmerter.

5. Sovepositioner:

Læger foreslår, at den gravide dame sover på venstre side af kroppen for den komfort, barnet er inde i. At sove på samme side i timevis kan lægge pres på leddene, hvilket kan resultere i hoftesmerter.

Forebyggelse af hoftesmerter under graviditet:

Vi har tidligere set, at hoftesmerter skyldes forskellige årsager under graviditeten. Nogle smerter skyldes hormonerne, overdreven vægtforøgelse, at stå eller sidde i forkert kropsholdning osv. Hoftesmerter, der opstår på grund af disse, kan forebygges, nogle af tipsene til at undgå at blive

 • Hold øje med vægtforøgelsen for hver 15. dag. Sørg for, at du ikke tager på i vægt mere end foreskrevet. For dette skal du undgå at spise mad, der indeholder overskydende fedt i dem.
 • Øv en god kropsholdning, prøv at have støttende sko under hele graviditeten. Undgå at løfte sværvægtere. At dyrke motion er godt under graviditeten, men tag et par pauser, mens du går, så du ikke ender i en dårlig kropsholdning.
 • Hold øje med calcium- og kaliumindholdet i kroppen. Spis mad, der har et højt kalium- og calciumindhold for at forhindre forbigående osteoporose. Det er bedre at konsultere en læge, før du går, hvis du oplever forbigående knogleskørhed.
 • Brug puder til støtte, mens du sover. Der findes særlige U -formede og C -formede graviditetspuder på markedet, der kan bruges, mens du sover.

Sådan slipper du af med hoftesmerter, mens du er gravid 2

Hjemmemedicin mod hoftesmerter under graviditet:

Hoftesmerterne, der opleves under graviditeten, heler sig selv hurtigt efter fødslen. Denne smerte starter normalt i andet trimester og fortsætter til slutningen af ​​graviditeten.

1. Massage:

Massering af det problematiske område er en af ​​de bedste måder at lindre smerter i hofte under graviditeten. Massering hjælper med at reducere stivheden, letter bevægelsen og øger også blodgennemstrømningen gennem hofteleddene.

2. Varmt vand og komprimering:

Varmt vand bruges til at øge temperaturen, der kan behandle hoftesmerter. Med stigningen i temperaturen øges blodgennemstrømningen også i hofteområdet. Varme kan hjælpe med at reducere ledstivhed og muskelspasmer. En hjemmelavet kompress kan udføres ved at lægge et rent håndklæde i blød i varmt vand og massere dette gennemblødte håndklæde på hofteområdet i 10-15 minutter. Sørg for, at du ikke anvender denne kompressor på maven. At tage et bad i varmt vand letter også hoftesmerterne. Overvej at tilføje Epsom -salte til det varme vand for at frigøre de strammede muskler.

3. Smertestillende midler:

Grundlæggende er øvelser de bedste midler mod hoftepine. Ud over øvelser kommer lindringen fra hoftesmerter fra brug af smertestillende midler. Brug kun disse smertestillende midler efter at have konsulteret din læge.

4. Yoga:

Det er en af ​​de bedste motionsformer for enhver form for smerte. Yoga er ikke kun gavnligt for gravide, men alle. Videnskabeligt er det bevist, at yoga -stretching hjælper med at løsne de stramme hofter, hvilket giver lindring i hofteområdet. Nogle af de anbefalede yogastillinger til hoftesmerter er

 1. Ko Pose
 2. Barnets stilling
 3. Bundet vinkel

5. Andre øvelser:

Bortset fra yogastrækningerne er der nogle af de øvelser, du kan prøve derhjemme for at få lindring af hoftesmerter.

 • Én fremadgående bøjning
 • Kegel øvelser
 • Siddende stol et ben hævning

6. Bækkenbælte:

En understøttende enhed, som gravide kvinder kan bruge til at understøtte hofterne, der kan forhindre hoftesmerter eller lindre hoftesmerter. Disse bækkenbælter er let tilgængelige på markedet.

Tips til lindring af hoftesmerter under graviditet:

Vi har et fælles ordsprog om, at forebyggelse er bedre end helbredelse, men nogle gange kan smerten ikke forhindres. I sådanne tilfælde skal du følge nogle tips til at få lindring af hoftesmerter.

 1. Læg en kropspude mellem dine bøjede ben lige under maven. Dette hjælper rygsøjlen med at komme sig efter smerterne, hvilket giver dig lindring.
 2. Lav grundlæggende lunges og strækninger, der hjælper med at genoprette balancen i de muskler, der har været malplacerede under graviditeten.
 3. Brug en U -formet eller C -formet graviditetspude, mens du sover. Dette hjælper med den korrekte kropsholdning under søvn.
 4. Sov på luftmadrassen. Undersøgelser viste, at det at sove på luftmadrassen giver dig lindring fra hofte- og bækkenpine.
 5. Brug af ispakker kan også give lindring af hoftesmerter i en dag.

Hvornår skal man konsultere en læge:

Nogle dage kan hoftesmerterne føles milde, og andre dage kan smerterne drastisk stige under graviditeten. Når du oplever en mild hoftepine, starter du langsomt nogle af hjemmemedicinerne i 2-3 dage. Hoftesmerter reduceres ikke natten over, og det tager mindst tre dage for smertelindring. Hvis du føler, at smerten forstyrrer dine daglige aktiviteter, er det bedre at konsultere en læge for behandling. Hvis du oplever svær hoftepine i 3. trimester, må du ikke forsømme smerten, da dette nogle gange kan føre til for tidlig fødsel.

Endelig kan det siges, at hoftesmerter under graviditeten er ret almindelige på grund af vægtforøgelsen og hormonet relaxin, der frigives i kroppen. Du behøver ikke at gå i panik for lette hoftesmerter. Prøv i stedet hjemmemedicinerne, som nævnt i artiklen. At dyrke regelmæssig motion og indtage en sund kost vil bringe alle smerterne i skak. Kontakt en læge eller kiropraktor, når smerten ikke aftager inden for fire dage, eller hvis smerten er alvorlig i sidste trimester. Hoftesmerter aftager, så snart fødslen er afsluttet; dette er fordi alle kropsdele kommer til deres oprindelige positioner efter fødslen. Inden du prøver nogle af hjemmemedicinerne, skal du kontakte din læge på forhånd for at tage de nødvendige råd.

Ansvarsfraskrivelse: De meninger, der udtrykkes i denne artikel, er kun forslag, og webstedet er på ingen måde ansvarligt for de bivirkninger, det kan forårsage. Det er bedre at konsultere en læge, før du planlægger noget, især når du er gravid.

Ofte stillede spørgsmål og svar:

Q1. Er hoftesmerter et tegn på arbejde?

Svar: Hoftesmerter er ikke altid et tegn på arbejde. Hvis du oplever hoftesmerter i løbet af 1. trimester, kan smerterne muligvis ikke opstå på grund af graviditet. I 2. trimester relaterer hoftesmerterne sig ikke til arbejde. Men hvis du oplever svær hoftepine i midten af ​​3. trimester, kan dette være et tegn på arbejde. I sådanne tilfælde skal du straks skynde dig til hospitalet for behandling.

Q2. Er hoftesmerter et tegn på graviditet?

Svar: Hoftesmerter hos kvinder relaterer ikke altid til graviditet. Der kan være forskellige årsager til hoftesmerter hos kvinder. Kun i nogle tilfælde kan dette tages som et tegn på graviditet. Hvis du er gravid, begynder bækkenregionen at forstørre, hvilket resulterer i hoftesmerter i løbet af første trimester.