Hvordan behandles forkølelse under graviditet?

Forkølelsen er en ganske kendt tilstand og sygdom blandt mange. Men husk, det er ikke det samme tilfælde med en forkølelse under graviditeten. Når du bærer, kan alle dine kropsproblemer og helbredsproblemer påvirke barnet lige meget. Det kan også blive kompliceret, og håndtering af enhver sygdom bør gøres med omhu. Det samme er tilfældet med lider af forkølelse.

Hjemmemedicin mod forkølelse under graviditet

Men bekymre dig ikke! Med vores omfattende guide vil vi fortælle dig tilstanden for at lide af kulde for gravide og behandlingsmuligheder for det samme. Den nødvendige behandling bør tages på det rigtige tidspunkt i betragtning af situationens kompleksitet, og lad os i dag finde ud af alt om denne tilstand her.

Hvad er forkølelse:

Fra børn til voksne er kulde en ganske almindelig sygdom. Den almindelige forkølelse skyldes virusinfektion i nærheden af ​​dine øvre luftveje og næsehulen. Det er ofte en ufarlig tilstand og hindrer ikke de daglige aktiviteter i høj grad. I de fleste tilfælde kan folk komme sig efter sygdommen inden for en uge eller ti dage.

Årsager til forkølelse under graviditeten:

Kulde er en virusinfektion. Der er næsten 200 vira, hvilket er årsagen til forkølelsen. Der er også chancer, når bakteriel infektion tæt på halsen eller brystet kan føre til forkølelse. Andre årsager til kulde skyldes forurening fra andre, der allerede lider af det. Det samme er årsagerne til forkølelse, selv i graviditetsperioden.

Når du venter en baby, er det desuden ofte sådan, at du har lav immunitet og derfor har flere chancer for let at blive forkølet. I betragtning af disse årsager spekulerer de fleste af os på, om kulde påvirker graviditeten negativt. I de fleste situationer bør forkølelse ikke påvirke barnet. Dog skal man lægge mærke til symptom og tidspunkt for sygdom for at fortsætte med medicin.

Symptomer på forkølelse under graviditeten:

Symptomerne på forkølelse under graviditeten kan variere meget fra person til person. Ofte er de almindeligt kendte symptomer på forkølelse løbende næse, nysen, ondt i halsen og/eller hoste. Men hvis du også oplever følgende symptomer, anbefales det at tage øjeblikkelig hjælp fra sundhedsudbyderen.

 • Lider ofte af mild til svær svimmelhed.
 • Brystsmerter, mild eller svær og urolig følelse i løbet af dagen.
 • Åndedrætsbesvær eller symptomer på astma.
 • Opkastninger og kraftig opkastning.
 • Høj feber og temperatursvingninger i kroppen.
 • Nedsat fosterbevægelse.

Midler til at slippe af med forkølelse under graviditeten:

Hvis det er tilfældet med en almindelig forkølelse, kan hjemmemedicin hjælpe med at slippe af med hyppig forkølelse under graviditeten. Her er et par indiannaturlige lægemidler, der let kan hjælpe meget.

1. Indånding:

Indånding

Indånding af varmt vand med eukalyptusolie, som lindrer den tilstoppede næse og slapper af i halsen. En skål med varmt vand med eukalyptus eller mynteolie kan indåndes ved at læne sig fremad. Indånd dampen ved at dække hovedet og ansigtet for at forhindre at dampe slipper ud. Alternativt kan du også bruge en luftfugter.

2. Urte med honning:

Urtete med honning

Urte med honning til kulde, mens du er gravid, hjælper med at lindre det ubehag, der skyldes slim. Honning hjælper med at nedbryde slim og opretholder en jævn vejrtrækning. Fortsæt med at drikke varm te eller vand, som du ønsker for bedre afslapning.

3. Hvile:

Hviler

At hvile din krop er meget vigtig, da kulde gør kroppen sløv og træthed. Det er bedst at slappe af og ikke bare sidde med kulde og bekymre sig om det. Hvis du ikke er i stand til at sove konstant, hjælper det også med at ligge et stykke tid!

4. Motion:

Dyrke motion

Moderat gang, hvilket fører til god bevægelse af krop og muskler, anbefales under kulde. En god mængde frisk ilt indåndes under turen, hvilket renser toksinerne ud af lungen.

5. Spise:

Spise

At koncentrere sig om C -vitamin og proteiner hjælper med at opbygge immunitet. Indtag C -vitaminfødevarer som citronsaft, bær, kiwi og grøntsager som broccoli, paprika, kål og spinat. Fyldning af kulden med en nærende kost er det bedste middel mod kulde, især i slutningen af ​​graviditeten.

6. Zink:

Spise

Naturlig mad, der indeholder zink, hjælper med at styrke immunsystemet. Æg, yoghurt, nødder, bønner, havregryn og kød som kalkun, svinekød er fyldt med zink og hjælper med at reducere virkningen af ​​forkølelse og influenza. Dette er især den bedst anbefalede mad til behandling af kulde i andet og tredje trimester.

7. Energidrik:

Energi drik

Kulde forårsager tab af væske; tilskud med væske er vigtigt for mor og baby. Varm suppe, kokosvand, limejuice og meget vand.

8. Gurgling med saltvand:

Saltvand Gurgle

Det hjælper med at lindre ondt i halsen ved at reducere hævelse og betændt hals. Dog bør meget streng saltgurgling undgås, hvilket kan føre til mundtørhed.

9. Spise hvidløg:

Spise hvidløg

Hvidløg er et antiviralt middel, der hjælper med at bekæmpe virusinfektion. At spise to til tre frisk sauteret hvidløg med vand hjælper! Folk, der ikke kan lide smagen af ​​hvidløg, kan foretrække at forbruge hvidløgskapsel, der er tilgængelig på markedet.

10. Naturlige pastiller:

Naturlige pastiller

Knust kanel, honning og bær blandet med malt ingefær kan tages sammen med limesaft. Disse kan bruges som naturlige piller, som lindrer ondt i halsen og også fjerner slim.

Behandling af forkølelse under graviditet:

Kure mod forkølelse sker generelt gennem håndkøbsmedicin. Men i tilfælde af graviditet overvejer læger generelt tilstanden hos både mor og baby. Medicinen kan også påvirke det ufødte barn og bør derfor kun tages efter recept fra en læge. Her er de mest almindelige måder og medicin til behandling af forkølelse, mens du er gravid og søger hjælp.

 1. I de fleste tilfælde ordineres menthol, nasal strimler eller hostesirup af læger.
 2. Afhængigt af tilstanden kan læger endda ordinere antihistaminer, som er klassificeret som sikre at bruge under graviditeten.
 3. Orale dekongestanter kan foreslås af sundhedsudbyderen afhængigt af tilstanden.
 4. Brug ikke smertestillende midler selv. Disse skal tages under direkte vejledning fra en sundhedsudbyder, kun i tilfælde af komplekse situationer.
 5. Undgå brug af antibiotika, kodein, ibuprofen og naproxen, medmindre lægen foreslår det.

Forebyggelse mod flere forkølelser under graviditeten:

En sund livsstil er et simpelt svar, når vi søger forebyggelsestip fra forkølelse i løbet af bæreperioden. Her er nogle tips fra læger for at undgå forkølelse og overbelastning i brystet, når du er gravid.

 • Vask dine hænder regelmæssigt. Hvis du er omgivet af en, der lider af influenza, skal du være ekstra forsigtig.
 • Sov så meget som muligt. Hvile kan være den bedst mulige måde at reducere infektioner på.
 • En sund kost kan hjælpe med at øge immunitetsevnen fra at blive forkølet. Dette hjælper med at minimere risikoen for infektion.
 • Træn regelmæssigt. At være aktiv kan hjælpe dig selv til at holde dig i form generelt.

I betragtning af disse tips skal du altid huske, at det er afgørende at undgå og forhindre forkølelse i begyndelsen af ​​graviditeten og første trimesterfaser, især for et bedre helbred for både mor og ufødte baby.

Sådan adskiller man sig fra forkølelse og influenza?

Hvis du er smittet af kulde, omfatter de almindelige symptomer løbende næse og nysen. Du er ikke vidne til en stigning i kropstemperaturen. Men i tilfælde af influenza kan man endda være vidne til en betydelig stigning i kropstemperatur og symptomer på feber. Yderligere omfatter de andre symptomer på influenza muskelsvaghed, hovedpine, kropssmerter og kuldegysninger. Opsøg straks en læge, hvis du lider af influenza under graviditeten.

Koldt, hoste og feber under graviditeten:

Feber behøver ikke at ledsage sygdommen, når man lider af forkølelse. Men hvis der er en fortsat stigning i kropstemperatur sammen med kulde, skal man straks kontakte lægen. Der er også chancer for fosterskader blandt den nyfødte i visse tilfælde, hvis forkølelse, hoste og feber ledsager i længere perioder. Imidlertid kan tilfælde af mild temperatur og typisk kulde behandles effektivt under lægeligt tilsyn. Det tilrådes at være årvågen og forsigtig i de første 12 uger af graviditeten for at undgå chancerne for at få feber og forkølelse.

Selvom kulde er en ganske almindelig situation blandt mange, er det måske ikke altid tilfældet under graviditeten. Håber denne artikel om kulde under graviditeten gav et nuanceret billede af, hvordan man effektivt kan overvinde sygdommen. Tag aldrig din medicin, og det anbefales bedst altid at konsultere din læge i tilfælde af sygdom.

Aldrig foretage nogen behandling for sygdom selv under graviditeten. Og spring aldrig over at konsultere din læge, før du tager medicin. Afhængigt af sagen og sværhedsgraden vil sundhedsudbydere foreslå personlig kontrol og behandling for den bedste kur.

Ofte stillede spørgsmål og svar:

Q1. Hvornår skal man kontakte en læge for forkølelse under graviditeten?

Svar: Hvis forkølelsen er midlertidig og forsvinder om et par dage, har du muligvis ikke brug for en læge hjælp og behandling. Men hvis feber ledsages af kulde, og hvis du oplever smerter i kroppen og kuldegysninger, anbefales det at kontakte lægen med det samme.

Q2. Vil forkølelse under graviditeten påvirke det ufødte barn?

Svar: Koldt er typisk ikke farligt for din baby. Immunsystemet kan få en uge under graviditeten, og der er chancer for, at man let kan blive forkølet. Men hvis du har tilknyttede symptomer sammen med forkølelse, skal der tages forholdsregler og behandling for også at tage sig af det ufødte barn.

Q3. Kan forkølelse forårsage abort under graviditeten?

Svar: Forkølelse og influenza kan gøre enhver utilpas. Især under graviditeten kan det være sådan, at man ofte bliver forkølet på grund af et lavere immunsystem. Men sandsynligvis vil kulde ikke forårsage abort.