Jordnøddesmør under graviditeten: Er det sikkert at spise eller ej

Absolut! Du kan spise jordnøddesmør under graviditeten. American Academy of Pediatrics, kendt som AAP, har data, der beviser, at når en mor spiser sit jordnøddesmør, er der ingen møtrikallergi, der overføres til hendes baby. Denne forestilling har været en myte! Faktisk vil spise jordnødde eller jordnøddesmør under graviditeten fremme en sund tolerance eller immunitet over for nødderelaterede produkter og vil sikre, at han/hun ikke falder for peanutallergi. Det folatrige jordnøddesmør sørger for, at der ikke er en defekt i babyens neurale rør.

jordnøddesmør under graviditeten

Tag et kig på denne artikel, der vil fortælle dig fordelene, din dosering og hvordan du kan forberede sundt jordnøddesmør derhjemme.

Hvad er jordnøddesmør?

Det er i form af en pasta, der er lavet af jordnødder. De malede nødder er lavet af tør stegning, og smagen forstærkes af andre ingredienser som salt, sødestoffer og emulgatorer. Denne spredning er meget sund for din krop.

Fordele ved jordnøddesmør under graviditeten:

Her er nogle fordele ved jordnøddesmør, som du bør være opmærksom på.

  1. Det er godt til at fjerne en række maveproblemer. Det er også godt for at holde tarmsystemet sundt, da korrekt tarmaktivitet under graviditeten er lig med et bedre helbred. Tarmbevægelsesstimulering er en af ​​de vigtigste funktioner og fordele ved jordnøddesmør under graviditeten.
  2. Kan du spise jordnøddesmør, når du er gravid? Ja du burde! Det er kendt for at hjælpe i udviklingen af ​​fosteret.
  3. Jordnøddesmør er et naturligt protein og er en god proteinkilde hovedsagelig for vegetarer, hvis madmuligheder er mindre.
  4. Det er også godt for hjertet. Det fremmer korrekt blodcirkulation og hjælper tilstrømning eller korrekt blod til karrene, og dette stimulerer også bedre hjerteaktivitet, hvilket igen gør jordnøddesmør godt for gravide.
  5. Jordnøddesmør styrker kroppen og gør musklerne berettigede til at udholde graviditetens stress og hjælper kvinder med at passere dette stadie med minimal smerte.

Er det sikkert og sundt at spise jordnøddesmør under graviditeten?

Hvis du er en person, der ikke har følsomhed over for jordnødder, kan jordnøddesmør og graviditet sikkert gå hånd i hånd. Spredningen er yderst nærende og betragtes også som god til babyer. Hvis du fornemmer, at du kan have en allergi, kan det smarteste være at holde dig væk fra det. I dette tilfælde vil barnet også udvikle en allergi over for jordnødder. Selvom kroppen ikke vil arve den samme allergi, vil den ikke desto mindre arve følsomheden over for visse elementer ligesom hans/hendes mor.

Sådan tilberedes jordnøddesmør derhjemme?

Her er en nem og billig måde at lave dit eget jordnøddesmør hjemme.

  1. Start med at tørstege en kop jordnødder på lav flamme i en wok.
  2. Når jordnødderne bare ændrer deres farve lidt, overføres dem til en foodprocessor. Vent til de er kølet af.
  3. Lad processoren køre i 4-5 minutter. Derefter tilsættes honning efter smag og en knivspids salt.
  4. Opbevar den i en lufttæt beholder i dit køleskab.

Det er lige så let som det! Nu er din jordnøddesmør sund under graviditeten? Endnu mere end før!

Sådan tilføjes jordnøddesmør til graviditetskost?

Brug en ske af pålægget i din brødskive. Alternativt kan du også bruge dette i visse slags smoothies.

Hvornår skal man undgå jordnøddesmør under graviditeten?

1. Peanutfølsomhed:

den første ting at passe på er følsomhed over for jordnødder. Det kan nogle gange forårsage minutgas eller endda fordøjelsesbesvær. Det er tilrådeligt at stoppe med at spise dem, hvis du oplever nogen af ​​disse.

2. Allergi:

Nogle mennesker er naturligt tilbøjelige til peanutallergi. Dette kan komplicere graviditeten og kan være dårligt for barnet.

3. Vægtøgning:

for meget jordnøddesmør kan forårsage en vægtforøgelse under graviditeten. Det er højt fedtindhold.

Der er mange erstatninger for jordnøddesmør, der kan indtages under graviditeten, men baseret på indholdet og funktionerne i jordnøddesmør kan det siges, at der ikke er noget som jordnøddesmør, og det er en af ​​hovedårsagerne til, at kvinder indtager jordnøddesmør under graviditeten. Hvis du af en eller anden grund er allergisk over for jordnødder eller formoder andre fødevarer, spiser du naturligvis ikke det, det er udelukket fra din kost.

Nyd din friske dosis jordnøddesmør derhjemme. Mæt dine smagsløg en gang imellem. Men som vi altid siger, pas på hvor meget du tager. Begær efter jordnøddesmør under tidlig graviditet har været normalt. Alt du skal gøre er at være lidt forsigtig med forbruget.

Ofte stillede spørgsmål & Svar:

1. Gør at spise jordnøddesmør i graviditeten årsag til allergi?

For jer der er tilbøjelige til jordnødderallergi og er følsomme, kan det helt sikkert forårsage en bestemt form for allergi. Dette, det følsomme element vil også blive videregivet til barnet.

2. Hvor meget jordnøddesmør kan jeg spise under graviditeten?

Den bedste person til at beslutte dette ville være din læge. To spiseskefulde jordnøddesmør har dog omkring 76 mcg folsyre. Du kan tage denne tre gange hver uge.

3. Er det sikkert at spise jordnøddesmør under amning?

Ja, det er helt sikkert. Der er virkelig ikke noget at bekymre sig om, så længe du tager dig af portionen.

4. Hvad er ernæringsfakta for jordnøddesmør til at hjælpe i graviditeten?

To spiseskefulde jordnøddesmør indeholder 76 mcg folsyre. 100 gram jordnøddesmør tager cirka 60% af dit folatbehov i brug under graviditeten.