Kan vi spise jordbær under graviditeten?

At spise frugt kan være en af ​​de sundeste måder at stille dine sultpiner under graviditeten på. De er lækre, saftige og tilføjer ikke unødvendige kalorier. Når det kommer til frugt, fører de søde og syrlige jordbær listen, men vent et øjeblik – Er det sikkert at indtage jordbær under graviditeten? Og hvis ja, i hvilken mængde? Læs her, da vi fremhæver næringsværdien og fordelene ved at spise et jordbær under graviditeten og også de sikkerhedstips, man skal huske på.

Vi har alle en sød tand når som helst på dagen. En af de bedste frugter at spise under graviditeten er jordbær. Under graviditeten går en kvinde igennem sult og trang til en bestemt smag som surt og sødt. Hvad hvis søde trang stiger ved en dobbelt jet hastighed? Kan du forestille dig, at du gerne vil spise noget sødt hele dagen lang? Men en gravid kvinde kan ikke bare spise slik hele dagen lang. Hvis glukosen eller sukkerindtaget hos en mor bliver højt, er der en 90-96% risiko for diabetes, ikke kun for moderen, men også for barnet. Spædbarnsdiabetisk infektion kan være værre og kan også føre til livsfare.

Af hensyn til sødestoffer uden sundhedsrisici viser frugt sig at være det bedste blandt alle, og blandt de mange forskellige frugtsorter viser jordbær sig at være det bedste.

Ernæringsværdi af jordbær under graviditet:

Følgende er de forskellige næringsstoffer, der findes i 100 g jordbær

Ingrediens Quantum

 • Folat 30mcg
 • Selen 1,2 mg
 • Fosfor 32 mg
 • Fiber 4g
 • Calcium 25 mg
 • Magnesium 16,5 mg
 • Jern 0,7 mg
 • C -vitamin 95 mg
 • A -vitamin 0,0135 mg
 • Kalium 45 mg
 • Kulhydrater 11,7 g
 • Proteiner 1,2 g

Spis jordbær under graviditeten

Spiser jordbær godt for gravide?

Så snart man er gravid, bliver vi alle mere forsigtige med vores spisevaner, og det er rigtigt, da ikke alle fødevarer, vi spiser normalt, er tilladt under graviditeten. Gravid kvinde er altid opmærksom på, hvad de spiser og spørger ofte: Er jordbær godt til graviditet? Svaret på dette er at spise jordbær er godt for gravide. Der er forskellige fordele ved at spise jordbær og mange måder, hvorpå det kan indgå i vores daglige kost.

Når frugterne går, viser denne lyserøde og søde frugt sig at være en velsignelse i forklædning. Vi giver dig fordelene ved at spise jordbær, mens du er gravid.

Sundhedsmæssige fordele ved at spise jordbær under graviditeten:

1. Bedre syn:

Jordbær indeholder alle former for sundhedsmæssige fordele, der starter med at holde øjnene sunde, for at holde andre infektioner i skak. Jordbær er rig på C -vitamin, der hjælper med at tackle øjenproblemer og også forbedrer immuniteten. Dette beviser, at det absolut er et must at spise jordbær under graviditeten!

2. Har anti-kræftfremkaldende egenskaber:

Antioxidanterne i jordbær hjælper med at forhindre uhelbredelige sygdomme som kræft.

3. Pas på hjertet:

Undersøgelser har vist, at mennesker, der er vilde med jordbær og spiser det regelmæssigt, sjældent har hjerteproblemer. Dette skyldes, at jordbærene arbejder på at reducere det dårlige kolesterol og reducere plak i arterierne og derved passe godt på hjertet.

4. Bevar vægten:

Jordbær indeholder fructose, som adskiller sig fra glukose i en strukturel forbindelse og er også bedre, da den fungerer som det samme sukker i smagen, men forskellig i funktion, eliminerer fedtstoffer i stedet for at tilføje dem.

5. Øger immuniteten:

C -vitamin i jordbær arbejder på at styrke kroppens immunsystem og forhindrer forskellige infektioner, som er meget vigtige under graviditeten.

6. Anti-aging egenskaber:

Jordbær hjælper med at fjerne en masse toksiner fra kroppen. Udover næringsstofferne i jordbær hjælper det også med at reparere skaden og holder ældningen i skak.

Risici ved forbrug af jordbær under graviditeten:

Jordbær er en af ​​de superfoods, der er ekstremt sunde og sikre at indtage under graviditeten. De er yderst nærende og indeholder ikke nogen som helst bivirkning med hensyn til graviditeten. For at være på en mere sikker side anbefales det dog altid at spise noget med måde, alt for meget kan være skadeligt. Desuden bør du aldrig gå på kompromis med kvaliteten bare for at få nok af dine trang. Råtne jordbær kan forårsage madforgiftning, mens jordbær dyrket med mange pesticider kan være skadeligt for graviditeten.

Måder at inkludere jordbær i din graviditetskost:

Kost rig på frugt og grøntsager indeholder høje doser af protein og næringsstoffer, der er nødvendige for moderen og for barnet. Du skal passe på, hvordan du tilbereder og spiser jordbær; svagt graviditetsimmunsystem kan blive påvirket af fødevarebårne sygdomme som E. coli. God pleje kan hjælpe dig med at forhindre sygdomme og kun udtrække de sunde belønninger ved jordbær og andre frugter. De kan tages som rå frugt eller som salat sammen med din grøntsagsskål. Jordbærsaft, marmelade og squash i mælk er nogle andre måder at indtage det på.

 • Vask jordbærene godt i rindende vand. Skær dem i små stykker. Spis dem rå. Ved at vaske dem fjernes pesticider og gødning fra frugten.
 • Lav en jordbærsalat. Tag 4 til 5 kopper frugt og grønt hver dag. Stol ikke helt på et jordbær for at opfylde alle de næringsstoffer og mineraler, din krop har brug for.

Jordbærmælk under graviditeten:

Dette er en anden hurtig opskrift, du kan prøve, hvis du ikke kan lide at spise den rå. Jordbær er godt til graviditet; dette er en accepteret kendsgerning. Lær innovative måder at spise jordbær på,

 • Varm friske jordbær op i en kop vand og en halv kop sukker, lad det koge i 10 minutter, og det begynder at tykne.
 • Si blandingen i en lille skål. Sæt dette til side.
 • Frys dit glas i fryseren i 10 minutter. Tilsæt nu ¾ kop mælk og sirup.

Nyd denne jordbærmælk, cremet og glat.

Jordbærsyltetøj under graviditeten:

Jordbærfordele i graviditeten kan også opfyldes på denne måde.

Hvis du heller ikke er fan af dette, her er endnu en hurtig jordbærsyltetøj, du let kan lave derhjemme.

 • Skær bærene i halve og fjern stilken. Sørg for at vaske det godt.
 • Kom dem i en skål og smid det i sukker. Lad det være afdækket ved stuetemperatur natten over. På denne måde bevares farven, og frugten opløses ikke hurtigt.
 • Hæld jordbærblandingen i en gryde med lidt citronsaftekstrakt. Anbring dette ved svag varme og kog. Hvis der er sukker tilbage på siderne af panden, dyppes en wienerbrødsbørste i varmt vand og pensles sukkeret væk.
 • Når der ikke er mere sukkerkorn, skal du skrue det over på høj varme og lade det koge.
 • Kog det i 15 minutter, og sluk for varmen. Hæld lidt syltetøj i en af ​​de kolde underkopper.
 • Lad det stå i 30 sekunder, og skub med fingeren; hvis marmeladen rynker og ikke oversvømmer for at fylde hullet, er den klar. Hvis ikke, sættes det tilbage til opvarmning og koges i 2 minutter mere, derefter slukkes for varmen og foretages rynketesten igen. Gentag, indtil den er klar.

Jordbærrystning under graviditet:

Jordbær shake er en af ​​de sunde måder at indtage jordbær på, som er meget velsmagende og sund. For at holde denne opskrift sund til graviditet i stedet for at tilføje sukker, har vi brugt honning. Tjek opskriften her.

Ingredienser:

 • 1 kop frosne jordbær
 • 2 kopper mælk
 • 1 spsk honning
 • 1 tsk vaniljeekstrakt

Metode:

 • Tilsæt alle ingredienserne i en blender
 • Blend indtil du får en glat pasta
 • Hæld i et glas og server

Jordbærsaft under graviditet:

Hjemmelavet jordbærjuice er meget sund, velsmagende og uimodståelig under graviditeten, og opskriften er så enkel, at selv et barn kan klare det. Du skal tilføje alle ingredienserne i blenderen og blende det. Tjek opskriften her

Ingredienser:

 • En skål jordbær
 • 1 skive citron
 • Salt og sukker efter smag
 • Koldt vand eller isterninger

Metode:

 • Vask jordbærene pænt under rindende vand og fjern stilkene.
 • Hak jordbærene groft
 • Tilsæt de hakkede jordbær, citronsaft, isterninger salt og sukker i en blender (efter behov) og blend indtil du får en glat pasta
 • Tilsæt vand efter behov
 • Server kølet med jordbærstykker, hvis du vil

Du kan også parre jordbær med protein og hytteost, der hjælper dig med at give de nødvendige næringsstoffer til kroppen.

Trang til jordbær til gravide damer:

Begær efter jordbær under graviditeten er godt, da det vides at have sundhedsmæssige fordele for kroppen. Den er fyldt med essentielle næringsstoffer og er rig på fibre. Frugt og grøntsager er en vigtig del af enhver sund kost og bør især være rigelige i dit køkken, når du er gravid. Folinsyre hjælper med at forhindre neurale rørfejl og fremmer en sund fødselsvægt. Kalium i jordbær regulerer blodtrykket. C -vitaminet vil gavne barnets knogler og tænder og øge kollagen i babyens bindevæv.

Nå, nu ved du om de mange fordele ved at spise jordbær under graviditeten! Og som vi alle ved, at gravide ofte klager over trang til noget sødt, så som tidligere nævnt, hvis disse kvinder skulle have noget naturligt i stedet for de kunstigt sødede spiselige ting, hvorfor ville det så ikke være gavnligt?

Jordbærsaft eller frosset jordbær formodes at være de bedste former, hvori jordbær indtages. Rå jordbær behandles ikke og har ikke gennemgået nogen form for kemisk procedure og er altid klar til indtagelse af vordende mødre. Jordbær fås normalt færre steder og er derfor en dyr løsning i sammenligning med andre let tilgængelige forarbejdede sukkerholdige produkter. Hundredvis af chokolade kan ikke sammenlignes med de nærende fordele ved et enkelt frisk jordbær.

Jordbær er en sæsonbestemt frugt, der er meget saftig og velsmagende. Begær efter jordbær under graviditeten er meget normalt, og den gode nyhed er, at du let kan spise jordbær under graviditeten uden bekymring. Faktisk hjælper spise jordbær i den tidlige graviditet med sunde tænder og knogler hos barnet, og man må derfor ikke modstå at spise jordbær, mens man er gravid.

Ofte stillede spørgsmål og svar:

Q1: Er det sikkert at spise jordbær under amning?

Svar: Som generel råd bør du ikke udelukke mad fra din kost under amning for at se en generel sund vækst af din baby. Derfor kan du roligt inkludere jordbær under amning, forudsat at dit barn ikke viser nogen allergiske symptomer.

Q2: Spise jordbær under tidlig graviditet sikkert eller ej?

Ans: Jordbær er meget nærende, det er en frugt rig på C -vitamin, folsyre og antioxidanter, der hjælper med at gøre babyens hud sund og øger immunsystemet. Det hjælper også med en sund udvikling af knogler. Således er det ikke kun sikkert at spise jordbær under graviditeten, men også meget sundt og vigtigt.

Q3: Kan du spise jordbær, når du er gravid?

Svar: Jordbær betragtes som en superfood, der er rig på forskellige næringsstoffer, der er sunde for både baby og mor. Desuden har de ingen bivirkninger på graviditeten og er derfor ekstremt sikre. Så hvis dit spørgsmål er, kan du spise jordbær mens du er gravid, så er svaret på dette et stort ja.