Mavesår under graviditet: Årsager og behandling

Graviditet betyder kvalme og opkastning. Men har du oplevet en brændende fornemmelse i din mave i disse tider? Hvis ja er svaret på dit spørgsmål, vil du måske besøge din læge, da du måske lider af mavesårssygdommen, som er almindelig under graviditeten. Et mavesår kan defineres videnskabeligt som når slimhinden i din mavevæg erodereres. Denne erosion påvirker mavesyrer og beskadiger mavevæggene. Mavesår under graviditet er meget almindelig.

Mavesår under graviditeten

Årsager til mavesår under graviditet:

Den faktiske årsag til mavesår er endnu ikke kendt af forskere. Et sår opstår imidlertid på grund af ubalance i visse fordøjelsessafter i maven og tolvfingertarmen. Også sår kan forekomme som følge af visse bakterielle infektioner.

Blandt de forskellige genkendelige symptomer på mavesår kan nogle af dem være:

  1. Kvalme og opkast
  2. Halsbrand
  3. Blødende
  4. Oppustethed
  5. Mørk eller sort farvet afføring med lugt
  6. Smerter i maven
  7. Drastisk vægttab

Spørgsmålet er dog stadig om, hvordan man diagnosticerer mavesår, mens man er gravid. Det kan gøres ved esophagogastroduodenoscopy. Dette udtryk bruges til diagnosticering af mavesår. Men ulemperne ved denne metode indebærer, at detekteringen af ​​såret ved denne metode kun kan foretages, når symptomerne ovenfor er alvorlige.

Behandling af mavesår under graviditet:

Den mest foreslåede metode til behandling af mavesår er antacida. Antacida har vist sig at være medicinsk effektiv til behandling af sår, og de er let tilgængelige på lægemidler. Disse antacida indeholder imidlertid bicarbonat. som normalt ikke er at foretrække at blive indtaget under graviditeten. Da de er skadelige for både mor og foster, og derfor foreslås disse bikarbonater normalt ikke af lægerne. Derfor ordinerer læger på global skala antacida indeholdende magnesium, aluminium eller calcium i ret mindre mængder for ekstra forsigtighed, så fostrets helbred ikke forstyrres.

Der er mere end én måde at undgå mavesår under graviditeten. Nogle af de vigtigste er.

1. Undgå skadelige fødevarer:

At have en sikker og sund kost er meget vigtig, især da du nu fodrer for to. Hvis du har sår under graviditeten, bør du undgå mad, der forværres. Lidelsen her er nogle af de fødevarer, du bør undgå, hvis du er offer for mavesår. Prøv at undgå.

  • Chokolade
  • Fedtholdige fødevarer
  • Citrusjuice

Og alle fødevarer relateret til koffein.

2. Undgå alkohol:

Alkohol kan virkelig skade dit foster, og derfor er det skadeligt for din voksende baby. Og især alkohol skal undgås, når du lider af mavesår, da det yderligere vil forringe dit fordøjelsessystem

3. Indtagelse af medicin:

Visse lægemidler virker omvendt på gravide og skader dem snarere end at hjælpe dem. Hvis du har mavesår, bør du undgå ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler eller NSAIDS, da de har kendte bivirkninger på gravide kvinder.

4. Sig nej til rygning:

Rygning er skadeligt for lungerne og for ikke at nævne dit voksende foster. Og nu hvor du er bekræftet, at du lider af mavesår, bør du holde op med at ryge, da det kan føre til nogle uønskede komplikationer og også kunne skade din baby.

Håber denne artikel rydder al din tvivl om mavesårgraviditet. Nu hvor du ved, at du lider af sår, skal du straks kontakte din nærmeste læge for at fjerne yderligere tvivl, som du måtte have.