Opkastning i graviditeten – årsager og hjemmemedicin

Vi kender alle fordelene ved at være gravid. Dette er den tid, hvor hver kvinde genopdager sig selv i deres roller, de vil spille forude. Fra en datter og en kone til en mor- overgangen taler helt for sig selv. Hun er beskueren af ​​et nyt liv, der skal bringes på denne jord, hun er det ly, hendes nye får, hun er den, der deler alt med sin nye del af livet, men graviditet er altid ikke så smuk, da der er tidspunkter, hvor en kvinde skal igennem mange problemer og smerter, og en af ​​dette er opkastningsfornemmelsen under graviditeten.

Opkastning i graviditetsårsager og hjemmemedicin

Hvad er opkastningssensation under graviditet:

Artiklen giver dig et indblik i alt det, du har brug for at vide om opkastning under graviditeten. Næsten alle kvinder, der havde været privilegerede nok, har gennemgået deres rimelige andel af morgenkvalme i deres tidlige graviditetsår, og det er helt sikkert normalt. Denne ‘sygdom’, som er en form for kvalme, fremkalder følelsen af ​​at kaste op eller får kvinden til at føle behov for at barve, normalt tidligt om morgenen, selvom den ikke har nogen specifik timing.

Hvad er årsagerne til opkastning under graviditet?

En kvinde ændrer sig meget under graviditeten. Hvis det er første gang, hun er bekymret, sårbar og øm. Hun reagerer let på sine omgivelser. Selvom hun har oplevet en følelsesmæssig stigning i løbet af disse måneder, er det helt sikkert uundgåeligt. Der er ingen specifikke årsager, der holdes til side for dette problem, selvom det er mistanke om, at hovedårsagen til dette måske er på grund af de hormonelle ændringer, en mor gennemgår i sine tidlige graviditetsdage.

Det kan også være de fysiske ændringer, ansvaret for at bære en ny i livmoderen og dele alle problemer og løsninger med den. Alle disse pludselige ændringer kan føre til en kvalmende følelse, der kan føre til opkastning. Men læger bestemte endnu nogle andre årsager, såsom stress, østrogen eller endda HCG, som er humant choriongonadotropin, et hormon, der stiger i overskud i løbet af denne tid.

Selvom det er en almindelig proces, varer nogle opkastninger i de første par dage, og for nogle varer det indtil forfaldsdatoen. Det skyldes, at den forskellige krop reagerer forskelligt på deres hormonelle og fysiske ændringer. Men der er nogle særlige grunde til, hvorfor de forekommer nogle kvinder mere end de andre. Chancerne for at kaste op stiger automatisk, når kvinden er gravid med tvillinger eller måske på grund af et pigebarn, hun bærer. Selv unge mødre, der gennemgår denne proces for første gang på grund af stress eller mangel på at klare forandringerne, kan blive offer for denne morgenkvalme. Det kan også være en arvelig ting.

Hvornår starter opkastning i graviditeten:

I hvilken måned med graviditet starter opkastning? Det er et afgørende spørgsmål. Mange gravide oplever sammen med opkastning morgenkvalme. Typisk starter dette i de tidlige dage af graviditeten. Det behøver ikke nødvendigvis at ske om morgenen, du kan føle dig kvalm når som helst på dagen. Kvalme er et tidligt tegn på graviditet og begynder omkring 4 til 6 uger, eller omkring tidspunktet for de perioder, du vil savne. Kvalme forsvinder efter din første trimester.

  • Ændring af spisemønstre kan give dig lidt afslapning fra kvalme. Her er hvad du kan spise efter opkastning under graviditeten.
  • Inden du kom ud af mad, kunne du meget på noget korn, toast, kiks og anden tør mad. Dette vil hjælpe i behandlingen af ​​morgenkvalme.
  • Du kan også spise lidt ost, magert kød eller en anden snack, der er proteinpakkelig spiselig inden sengetid.
  • Det anbefales ikke at drikke meget væske ad gangen. Så når du kaster op, kan du nippe til frisk frugtsaft, vand og ischips hele dagen. Tag mindre mængder ind.
  • Undgå så vidt muligt stegt og krydret mad.
  • Du kan tænke på at spise små måltider hver tredje time frem for alt på én gang som tre-kvadratmåltider om dagen.
  • Hold dig væk fra fødevarer, der har en kraftig lugt. Hvis duften generer dig, er det i bedste fald, at du ikke tager den. Kold mad eller mad ved stuetemperatur er god at gå til.

Vil det skade de ufødte?

Absolut ikke! Opkastning er en naturlig proces, og et mildt tilfælde af dette skader ikke barnet indeni. Det er bare moderen, der vænner sig til kroppens ændringer, så barnet ikke føler noget problem senere. Denne naturlige proces krævede, at vi beholder vores næringsstoffer i vores krop, så længe vi kan holde noget mad i maven; det er egentlig ikke en bekymring. Hvis den langvarige opkastning er for meget og gør kroppen svag, kan en læge konsulteres. Dette kan være et tegn på for tidlig fødsel, eller babyens helbred kan derefter blive kompromitteret.

Sådan helbredes opkastning under graviditet:

Vi bekæmper ikke den naturlige proces, men hvis det er nødvendigt, kan visse præmenatal medicin mod morgenkvalme benyttes.

  • Hvis det er et problem at holde din mad inde, undgå diæt med fuldt måltid. Fortsæt med at spise meget, men i små mængder og mange gange. På denne måde kan maden let fordøjes og samtidig opbevares i.
  • Din krop skal være godt hydreret. Drik tilstrækkeligt vand. Dette kan også erstattes af drikkevarer, juice; proteinshakes osv.
  • Hvis du ikke vil vågne i daggry og sprint til badeværelset, skal du have nogle snacks ved hånden ved siden af ​​og nippe til en af ​​dem om morgenen og hvile et stykke tid, inden du vågner. Dette kan også hjælpe.

Sådan stopper du opkastning under graviditet?

Vi har nogle af de bedste midler her. Selvom vi ikke kan stoppe denne sygdom, har vi nogle hjemmemediciner og medicin til at helbrede dem.

1. Vandforbrug:

For at være en mor, der lider af morgenkvalme, anbefales kvalme og opkastning at nippe til et glas vand hver time. Det reducerer symptomerne fra at forekomme og holder også moderen hydreret, hvilket er ekstremt vigtigt for gravide. Hold vand ved siden af ​​sengen. Fortsæt med at drikke hele dagen.

2. Ingefær:

Ingefær er kendt for at være kuren mod generel kvalme, og det forbliver uændret ved opkastning under graviditeten. Det er godt for fordøjelsessystemet. Smagen og duften hjælper også med at komme over opkastningsfornemmelser. Tyg på et lille stykke ingefær for at få lindring. Ingefærsaft blandet med honning kan tages tidligt om morgenen.

3. Citron:

C -vitamin i citronen er meget godt for gravide og barnet. Duften af ​​citron virker beroligende på kroppen, hvilket reducerer kvalme og opkastning. Pres en halv citron i et glas vand og honning og drik den. Lugtende citronskal kan hjælpe med at lindre kvalme. Hold en æterisk citronolie ved hånden. Bare et pust af det gennem lommetørklæde hjælper også.

4. Karryblade:

Et saftigt ekstrakt fra karryblade kan blandes med lime og sukker og indtages af gravide kvinder, der lider af kvalme og opkastning. Har denne sammenkogning omkring to-tre gange om dagen.

5. Pebermynte:

Pebermynte er fyldt med bedøvelsesegenskaber. Det beroliger maven og reducerer kvalme. Forbrug af pebermynte -te eller indånding af æterisk olie fra pebermynte fra en klud. Du kan endda indtage nogle pebermynte slik.

6. Fennikel:

Fennikelfrø har også bedøvelsesegenskaber, der kan berolige maven og forhindre opkastning. Det giver hurtig lindring af morgenkvalme. Tygning af fennikelfrø efter måltider hjælper med at fordøje mad hurtigt. Nogle mennesker tilføjer også fennikelfrø til deres te. En urtemedicin af fennikelfrø, honning og citronsaft er lige så effektiv.

7. Ost:

Forskellige undersøgelser viser, at forbruget af proteinrige fødevarer hjælper med at reducere symptomer på kvalme og sygdom. Protein hjælper med at regulere blodsukkerniveauet. Ost er en god mulighed for gravide. Du kan spise enhver form for ost eller lave en salat med frisk frugt og grønt.

8. Besøg en læge:

Hvis du besøger en læge for dine kvalme og opkastningsproblemer, kan han foreslå dig at tage nogle vitamin B6 -tilskud. Dette vitamin skader ikke fosteret og er sikkert. En typisk dosis er 25 gram tre gange om dagen. Du kan også øge forbruget af vitamin B6 rig mad som avocado, bananer, majsbrune ris og nødder.

Udtrykket morgenkvalme er misvisende. Det betyder bestemt ikke kvalme om morgenen. Faktisk kan kvalme forekomme når som helst på dagen, selv i midnat. Det varierer meget fra kvinde til kvinde. For nogle kan kvalme være et alvorligt ubehag om morgenen, og som dagen skrider frem, begynder det at blive bedre. Mens for andre vil intensiteten være mildere. Derfor er opkastningsfornemmelse under graviditeten almindelig og er et godt tegn. Du kan ånde et stort suk efter 14. uge eller omkring samme tid.

Det kan dog ofte besøge dig i hele graviditetsperioden. Mild og moderat kvalme vil ikke skade barnet. Prænatal vitaminer tages normalt, når kvalme begynder at forhindre dig i at indtage en afbalanceret kost. Pas dog på alvorlig kvalme. Dette kan muligvis vare længere. I et sådant tilfælde er der større risiko for for tidlig fødsel eller lav fødselsvægt. Opkastningstablet under graviditeten bør normalt foreslås af lægen. Imidlertid forbruges promethazin og cyclizin almindeligt.

Husk, at opkastning under graviditeten ikke nødvendigvis er et sundt tegn. Kvinder, der har haft opkastningsfornemmelse under graviditeten, fik stadig aborter. Så hvis du ikke lider af kvalme, er du faktisk velsignet!

Selvom morgenkvalme er ufarlig i 9 ud af ti tilfælde, skal der træffes passende forholdsregler. Disse hjemmemedicin bør også holdes ved hånden for at helbrede symptomerne på opkastningsfornemmelse under graviditeten. Hvis sygdommen er vedvarende eller alvorlig, bør gynækolog konsulteres.