Parmesanost under graviditeten

Graviditet er en fascinerende rejse i en kvindes liv. At spise rigtigt i denne periode er vigtigt for både moderens og hendes barns sundhed. Men under graviditeten kan en vordende mor endda få usædvanlige trang til bestemte fødevarer. En af dem kan endda være parmesanost. Hvis du har samme lyst og har brug for at vide, om gravide kan spise parmesanost, skal du fortsætte med at læse dette indlæg for at få tilfredsstillende svar. Parmesanost er ligesom andre former for ost ekstremt nærende og en af ​​superfoods under graviditeten. Der er dog nogle ostesorter, der er markeret som utrygge for gravide. Det er derfor vigtigt at holde sig orienteret om de valg, du træffer for at sikre dit barns gode helbred gennem graviditetsperioden.

Parmesanost under graviditeten

Fordele ved parmesanost under graviditet:

Parmesanost er et kraftcenter af calcium, der er afgørende for dannelse af knogler og tænder hos din voksende baby. Det er også et meget vigtigt næringsstof for gravide mødre. Da fosteret er totalt afhængigt af moderen for calciumbehov. Mangel på calcium i kroppen kan føre til demineralisering af knogler og derved øge risikoen for brud.

Parmesanost er en rig proteinkilde, der er meget vigtig for babyens vækst. Desuden hjælper protein under graviditeten også med, at kredsløbssystemet fungerer korrekt. Ved at accelerere produktionen af ​​røde blodlegemer.

Parmesanost under graviditet 1

Risici forbundet:

De fleste af den vordende mors søger svaret på, kan du spise parmesanost, når du er gravid? Dette skyldes den øgede modtagelighed for bakteriel infektion. Listeria er en meget almindelig bakterie, der findes i bestemte ostetyper og forårsager alvorlig skade på moderens og hendes barns helbred. Under graviditeten har den vordende mor en relativt større risiko for at pådrage sig listeriose, da hendes immunsystem er svækket. Det blev konstateret, at listeriose under graviditeten kan føre til madforgiftning og i nogle tilfælde endda abort. Derfor for at sikre din babys helbred. Sørg for, at mens du spiser parmesanost under graviditeten, er den tilberedt ordentligt. Madlavning indebærer, at osten bliver varm og ikke bare smelter. Dette ødelægger sporene af listeria -infektion, hvis den findes i parmesanosten, og du kan roligt tilføje den til din normale graviditetskost.

Listeria -infektion:

Forskellige undersøgelser har afsløret, at listeria -infektion er mere tilbøjelig til at forekomme i oste fremstillet af upasteuriseret mælk. Derfor skal de undgås under graviditet. Alligevel betragtes hårde oste fremstillet af pasteuriseret eller upasteuriseret mælk som sikre for gravide. Da de tilberedes ved en meget høj temperatur. Det er tilstrækkeligt til at dræbe bakterier. Nogle af de ostetyper, du skal undgå under graviditeten, er:

• Bløde oste som blå brie, Chaumes, cambozola, chevre, taleggio, pont l’eveque og vacherin fribourgeois.

• Upasteuriserede og bløde oste som gedeost, torta del Casar, pyramide og chabichou.

• Blåårede oste som blå Wensleydale, dolcelatte, bergader, roncal, tomme, dansk blå og Roquefort.

Parmesanost under graviditet 2

Så du har lært om fordelene såvel som risikofaktorer. Forbundet med at spise parmesanost under graviditeten. parmesanost er en ekstremt god kilde til essentielle vitaminer og mineraler. Det er yderst gavnligt for barnet og hendes mor. Tilsæt derfor generøst parmesanost til dine fødevarer for at forbedre dens smag og få flere sundhedsmæssige fordele. Hvis du stadig er i tvivl om, hvilken slags ost du skal spise under graviditeten, er du velkommen til at kontakte din læge.