Sådan lindres smerterne ved kløende brystvorter under graviditeten

Graviditet åbner op for en række problemer og virkninger på din krop. Pludselig har dine bryster en tendens til at blive store. Du vil måske bemærke, at de bliver tunge, og brystvorterne bliver ømme. Brystvorterne begynder også at have hår. Nogle gange har du også en tendens til at få et kløende bryst. Men husk alle disse er alt for normale, og kroppen forbereder blot brystet til at begynde at amme. Men du skal bekymre dig, når alle disse bliver direkte ubehagelige og alvorlige.

Hvad forårsager kløende bryst under graviditeten?

Når du er gravid, vil du begynde at lægge mærke til en række ændringer i din krop. Af alt kan kløende bryster være dit første symptom på graviditet. Ømme brystvorter, tyngde og kløe på dine bryster bliver almindelige, og disse er resultatet af hormonelle ændringer i kroppen. Dels skyldes disse også øget blodgennemstrømning til området. På grund af dette bliver dine brystvorter ømme og også i stigende grad følsomme over for hormonerne. Således har du en tendens til at føle en prikkende fornemmelse, når du rører ved dem.

Oftest vil den kløende følelse ske for dig, når du er offentligt, hvilket øger behovet for at ridse dem og dermed gøre dig meget utilpas i offentligheden. Men husk, dine bryster vokser og strækker sig, hvilket gør det hele parat til at amme din baby. Så accepter det som et meget normalt fænomen, og du behøver ikke stresse eller freak out.

Virkninger af kløende bryst under graviditeten:

Men i slutningen af ​​din graviditet kan kløen blive alvorlig, og dine bryster bliver også store. Den mulige bivirkning af dette er, da huden strækker sig, kløe kan også sprede sig til andre dele af din krop. Din mave og bryster er typisk tilbøjelige til at klø, fordi huden strækker sig for at udvide barnet. Tør hud og hormonelle ændringer forværrer også problemet nogle gange. Eksem og andre hudsygdomme har også en tendens til at blive alvorlige på dette tidspunkt.

Selvom vi forstår den prikkende fornemmelse, du er nødt til at holde op med, er der her nogle måder, du har fjernet problemet lidt efter lidt.

Hjemmelavede naturlige behandlinger for kløende bryst under graviditeten:

Prøv dit bedste for at holde dine hænder væk fra at ridse. Det kan virkelig være en udfordring, men at ridse yderligere vil irritere huden og dermed føre til andre hudinfektioner. Hvis kløen skyldes tør og strakt hud, er der her nogle måder at lindre dine kløende brystvorter.

A.Ispakke:

Sørg for at prøve en ispose ved at lægge et håndklæde med to eller tre terninger is i den. Du kan også bruge et køligt håndklæde og trykke forsigtigt på området i cirka 7-8 minutter, eller indtil kløen begynder at falme. Du kan prøve dette, når du begynder at føle dig utilpas på grund af kløen. Ice pack eller det våde håndklæde analogi vil lette den prikkende fornemmelse ved at dæmpe området. Dette kan være en stor midlertidig lettelse, hvis du leder efter et hurtigt middel.

B. Brug en lotion:

Overvej at bruge en fugtighedscreme på dit kløende bryst. Efter dit daglige bad skal du lægge en lille mængde duftfri lotion på brystet og massere godt. Opbevar lotionen i køleskabet, så du får en kølig fornemmelse, når du påfører dem. Køligheden vil give lindring. Brug helst en lotion med E -vitamin, kakaosmør og lanolin. En duftende og alkoholfri lotion bør kun bruges; ellers kan din hud tørre ud.

C. behagelige tøj:

Vælg løst og behageligt tøj. Bomuld er et foretrukket valg og kan lette dig og få dig til at føle dig afslappet. Brug en løs bh eller den, der er specielt beregnet til graviditet.

D. varmt brusebad:

Varmt brusebad og badekar er en anden måde at holde kløen væk. Brug kun lunkent vand. Varmt vand har potentiale til at tørre din hud. Mild og duftfri sæbe kan være dit bedste valg og tørre dine bryster godt.

Hvornår skal du se en læge?

Selvom kløende bryster kan være normale, er det her, du skal tage det alvorligt og underrette din læge.

  • Når du føler dig meget kløende, men alligevel ikke har udslæt, skal du vide, at du skal skynde dig til lægen.
  • Hvis du fornemmer, at din hudtilstand bliver værre, og der ikke er noget at lindre, vil det i bedste fald kontakte din læge for yderligere behandling.
  • Hvis du ser, at du har udviklet et nyt udslæt under graviditetsfasen, skal du kontakte din læge.

Din læge har det sidste ord om de behandlinger, du skal tage. Han/hun vil fortælle dig, hvor alvorligt det er, og hvorfor skulle tale med en hudlæge.

Nå, vi ved, at der er mange flere ubehagelige faser, du har været igennem og stadig vil gennemgå. Men lad dig ikke stresse af dette. Skab en positiv stemning omkring dig. Du er ved at føde en baby om et par måneder. Ærligt talt vil din smerte blive mindre, når du begynder at se fremad og nyder den smukke fase af dit liv.