Spise rajma (nyrebønner) under graviditeten – fordele eller risici

Røde nyrebønner under graviditeten er et velsmagende og sundt måltid. Bortset fra de forskellige proteinkilder, som en mor kan have, er dette et solidt måltid, der giver dig den fylde, du har brug for. Det frigiver sukker langsomt og giver dig det nødvendige fiberindhold om dagen. Det hjælper med at forbedre din immunitet og opbygge din krop til fødselsprocessen. Alle gode næringsstoffer som folat, mangan, jern, magnesium, fosfor og kalium findes i rajma, og det er det, der giver dig en kraftfuld fødekilde. Superfood -kategorien gives til rajma på grund af de forskellige sundhedsmæssige fordele, den har.

rajma under graviditeten

Er Rajma god under graviditeten?

Mange mødre vil måske vide – er rajma godt under graviditeten? Svaret er ja. Pakket med fiberens, proteinets og næringsstoffernes godhed gør rajma din krop meget godt. Denne fordel bliver også derefter videregivet til barnet, der også vil blive sundt. Så forbrug rajma, mens du er gravid, og bliv sund.

Ernæringsværdi af nyrebønner under graviditet:

Der er flere fordele ved rajma bønner. Nogle af disse inkluderer – antioxidanter, aminosyrer, jern, kobber, magnesium, kalium, mangan, folat osv. Hver af disse findes i nyrebønner i den rigtige mængde. Så et normalt indtag af rajma bønner er fantastisk for både mor og baby. At have omkring 30 gram rajma anses for sikkert for ventende mødre.

Fordele ved Rajma under graviditet:

Fordelene ved rajma under graviditet kan findes på flere måder. Vi vil diskutere disse fordele her, så du kan indse, hvorfor rajma er kendt som en superfood -vare.

1. Stor kilde til antioxidant:

Det store ved rajma er tilstedeværelsen af ​​antioxidanter. Dette kan hjælpe dig med at forhindre graviditetsdiabetes og også forbedre ikke kun din hud, men også din babys. Så prøv at tilføje rajma i din kost for at få de mange antioxidanter, den har.

2. Jernindhold:

nyrebønner kan øge hæmoglobinniveauet og også jernindholdet i din krop. Dette hjælper med udviklingen af ​​kognitive dele af din baby. Af hensyn til din babys helbred er det tilrådeligt at have en vis mængde rajma, mens du forventer.

3. Kobberindhold:

Kobberet i nyrebønner er fantastisk til at hjælpe med betændelse og øge elasticiteten af ​​led og ledbånd. De fleste mødre vil lide af smerter og smerter, og da de ikke kan indtage medicin, er dette den bedste naturlige smertelindring.

4. Aminosyrer:

For at opbygge din immunitet er det fantastisk at have kidneybønner, da de indeholder aminosyrer, der hjælper med at bekæmpe infektioner. At få naturlige måder at give din krop styrke til at bekæmpe infektioner er den bedste måde at vente mødre på.

5. Energiniveauer:

Under graviditeten bliver mødre trætte, og derfor kan rajma øge dit energiniveau, da det slapper af musklerne og nerverne. Så vælg rajma i stedet for andre kunstige energiboostere.

6. Fiberindhold:

Fiberindholdet i rajma er fantastisk til at holde blodsukkeret i skak. Denne fiber hjælper også med at vente mødre under forstoppelse. De fleste mødre vil opleve ubehag, mens de sender bevægelser, så rajma hjælper med afføring.

7. Fjerner sulfitter:

At have hovedpine og hurtige hjerteslag kan dæmpes ved at spise rajma, da dette skyller sulfitterne ud i kroppen. Kontroller, at rajmaen er tilberedt godt, før du spiser den, så du får de fulde næringsstoffer fra den.

8. Kvalme reduktion:

du vil opdage, at kidneybønnerne er gode til at reducere kvalme, som gravide føler om morgenen. Da de hjælper med at fjerne galden i systemet, forsvinder den kvalme let.

9. Reducerer lidelser:

gravide kan lide af ømme muskler eller endda astma. Dette kan reduceres ved at indtage rajma bønner.

Med så mange fordele ved rajma er det en vidunderlig fødekilde at tilføje til din kost.

Bivirkninger af Rajma (nyrebønner) under graviditet:

Selvom vi har set mange fordele ved at have rajma under graviditeten, er det tilrådeligt ikke at overdrive det. Der er visse faktorer, der kan påvirke dig, og du skal være forsigtig med det samme.

  • Nyresten er mulig ved overindulgering af kidneybønner, da de indeholder purin.
  • Har ikke mere rajma -mængde under graviditeten, da dette kan få dig til at blive oppustet.
  • Da forventende mødre alligevel tager folat i form af medicin, kan det ekstra niveau af folat fra for meget rajma forårsage kræft.
  • Det konservesprodukt bør heller ikke indtages af forventede mødre.
  • Ligesom folat får forventede mødre også en dosis jern som en del af deres pleje. Jernindholdet i rajma kan blive for stort, hvis det indtages i store mængder.

Ting at huske på at have brugt Rajma under graviditeten:

Rajma og alle dets fordele er gode til at vente mødre. Men før du begynder at forbruge rajma, bør du notere disse afgørende punkter. Begræns altid dit daglige indtag af rajma til cirka 35 gram. Det er bedst at købe rajma bønner og læg dem i blød natten over. Skyl dem godt, og kog dem derefter grundigt den næste dag og indtage den samme dag. Du kan også fjerne det ydre låg på rajmaen, når den er kogt, da den indeholder toksiner. Så vælg de bedste rajma bønner og hav dem i velsmagende retter til at absorbere alle de vidunderlige fordele og næringsstoffer.

Ligesom mange fødekilder er rajma et af de gode valg for gravide. Det giver moderen og barnet mange næringsstoffer, og det er godt for barnets udvikling. Da forventende mødre ikke kan tage smertestillende midler, er næringsstofferne i rajma gode til at lette betændelser og andre smerter. Rajma skal koges godt og indtages på den rigtige måde for at få fordelene. Man skal passe på, at den ikke er underkogt, og at det vand, den blev gennemblødt, vaskes ud.

Ofte stillede spørgsmål:

1. Kan Rajma indtages dagligt af gravide mødre?

Svar: Ja, forventende mødre kan dagligt indtage rajma, hvis de begrænser indtagelsen til cirka 35 gram. Dette sikrer, at de får de nødvendige næringsstoffer fra rajma, men heller ikke overskrider grænserne for folat, jern osv. Et andet punkt er, at den for store mængde rajma kan forårsage oppustethed, hvilket er meget ubehageligt for mødre.

2. Kan jeg spise nyrebønner, når jeg er gravid?

Svar: Mange ventende mødre vil spørge: ‘kan jeg spise rajma under graviditeten?’ Svaret vil være ja sikkert. Rajma er en superfood, så alle dens vidunderlige næringsstoffer kan absorberes af dig og barnet. At have en begrænset mængde rajma vil hjælpe barnet i sin vækst samt udvikle sine kognitive evner. Så rajma er godt for dig og kan indtages, når det er tilberedt grundigt.

3. I hvilken form kan jeg få Rajma under graviditeten?

Svar: Du kan indtage rajma på flere måder, mens du er gravid. Hovedpunktet er, at det skal koges godt. Du kan lægge bønnerne i blød natten over og derefter koge dem med salt og gurkemeje dagen efter. Dette kan føjes til salater, hummus, hovedretter osv. Du kan prøve forskellige retter med rajma fra forskellige dele af verden for at give din ganes smagskifte.