Mi a japán hajkiegyenesítés és hogyan történik?

A japán hajkiegyenesítés egy híres módja a göndör tincsek egyenesre igazításának. Szabálytalan és göndör haját állandó és sima hajszálakká alakítja. Elég vita a negatív mellékhatásai miatt, különösen, ha tapasztalatlan személy végzi. De néhány nő esküszik, hogy biztonságos, és nagyszerű módja annak, hogy formába hozza a haját. Az emberek ezt a brazil hajegyenesítést választották, mióta felfedezték a veszélyes és mérgező vegyi anyagokat. Ha ezt a stílust szeretné választani, először beszéljen egy szakértővel. Ezzel a cikkel azonban összeállítottunk egy rövid ötletet és megértést a japán hajkiegyenesítő kezelésről.

Japán hajkiegyenesítés

A japán hajkezelés története:

A japán hajkezelés nagy divat volt New Yorkban a 2000 -es években. Azok a nők, akik belefáradtak göndör és göndör hajukba, ez az új stílus áldásként szolgált. És ez szinte csodának tűnik. A nők belépnének egy szalonba, 150-800 dollárt fizetnének a vegyi hajkezelésért, és szuper szexi, hosszú és letisztult hajjal jönnének. A legjobb az egészben, hogy a haj mindig egyenes marad; soha nem nőtt ki, és nem változtatta meg a forrását. Azóta népszerűsége folyamatosan nőtt.

Hogyan működik:

A japán hajkezelés olyan vegyi anyagok használatát foglalja magában, mint a kalcium -hidroxid, amely ellazítja a fürtöket és puhává és simává varázsolja. Először a hajat szakaszokra kell osztani. Ezt követően minden részt le kell mosni jó minőségű tisztító samponnal. Különleges megoldást alkalmaznak a fejbőrtől a szálakig. Ezt követően a hajat hajszárítóval szárítják és vasalják. Ezt követően a hajad tökéletesen sima, egyenes és hosszú lesz. De ha a haja túl göndör, akkor az egész folyamatot meg kell ismételni.

Mennyi ideig tart és mennyibe kerül?

Ezt a kezelést olyan hajra javasolták, amely már jó minőségű. Mivel olyan vegyi anyagokat tartalmaz, amelyek nagy kárt okozhatnak a hajadban, nem használható olyanokon, akiknek haja már rossz minőségű. Hat hónapig tart, ami jóval hosszabb, mint a brazil hajkiegyenesítő kezelés. Ennek költsége körülbelül 150 dollár lesz Queensben, New Yorkban és 400 dollár Manhattanben. Bár drága, az eredmények ugyanolyan hatékonyak.

A japán hajkiegyenesítés biztonságos?

A japán hajkiegyenesítési eljárás hasonló az állandó hajkiegyenesítési módszerhez. Fűző vegyszereket használ fel a szőrtüszők kötéseinek megszakítására. Ez hosszú távon potenciálisan károsíthatja a hajat. Ezenkívül ez a kezelés kozmetikus szakértelmet igényel. A megfelelő képzés és tudás hiánya katasztrófa lehet. Ha félévente néhány centiméterrel nő a haja, észre fogja venni, hogy a gyökere göndör, és javítást igényel. Számos érintés megölheti a tüszőt, ami hajhullást és kopaszodást eredményez.

A japán hajkiegyenesítés előnyei:

A japán hajkezelés befejezése után tűs egyenes, fényes és fényes hajra számíthat.

Észre fogja venni a kezelés következő előnyeit:

 • Fényes, fényes haj
 • Szuper egyenes zárak
 • Nincs fürt vagy hullám
 • Nem kell időt szánni a hajformázásra

A japán hajkiegyenesítés előnyei és hátrányai:

A kezelés előnyei és hátrányai a következők:

Előnyök:

 • Egyenessé teszi a haját
 • Fényt és fényt kölcsönöz a hajhagymáknak
 • Nem lesz fürtje vagy hulláma, amellyel foglalkoznia kell
 • Legalább 6 hónapig élvezheti az egyenes hajat

Hátrányok:

 • A káros vegyi anyagok túladagolása
 • Valóban kiszárítja a hajat
 • Magas karbantartást igényel
 • 6 havonta javításra van szükség
 • Hajhullást, töredezést és végső soron hajhullást okozhat

Mit csinal?

A japán hajkiegyenesítés teljesen megváltoztatja a haj szerkezetét. A haja fényes, szép, vonzó és nagyon egyedi lesz. Másoknak rossz hajnapjuk lehet, de számodra a hajad mindig puha, friss, tiszta megjelenésű és egészséges marad. A haj nedvességét le kell zárni, és abszolút díva lesz.

Mit nem enged meg?

A hajformázás befejezése után gondosan vigyáznia kell a hajára. A következő 72 órában nem moshat hajat semmilyen samponnal. A következő napokban a haját lehetőleg egyenesen és mozdulatlanul kell tartania.

Hogyan kell gondoskodni az utólagos hajkezelésről:

A japán hajkiegyenesítési eljárás befejezése után nagyon óvatosnak kell lennie. Először is türelmesnek kell lennie. A következő öt napban ne készítsen pónifarkot belőle, mivel ez az az idő, amikor a haja beállt. Ismét távol kell tartania magát a legyet vagy túl sokat mozgató hűtőktől. Ha a hajad megmarad, annál jobb neked.

Hol végezheti el és miért?

A japán hajkiegyenesítést leginkább japán és koreai szalonokban végezheti el. De olyan helyeken, mint New York, ezt a kezelést lényegében betiltották. A New York Magazine szerint Ted Gibson, Mark Garrison, Charles Washington és Ric Pipino olyan híres szalonok, amelyek többnyire abbahagyták a japán kezelések használatát, elsősorban a hajra gyakorolt ​​negatív mellékhatások miatt.

A jó rész erről:

Annak ellenére, hogy drága, a jó rész az, hogy a következő hat hónapban nem kell egyenesítő vagy hajvasaló termékeket használni. A hajad esős és párás napokon is mentes marad mindenféle szárazságtól és göndörödéstől. A technika professzionális és nagyon hatékony. Azoknak, akik új frizurákkal szeretnének kísérletezni, feltétlenül ki kell próbálniuk ezt. Az életed egy kicsit könnyebbé és egyszerűbbé válik, és egyáltalán nem kell aggódnod a hajad miatt. Tehát menjen egy jó és megfelelő szalonba, amely japán hajvasalást végez, és végezze el.

DIY: Japán hajkiegyenesítés otthon:

Bár nem ajánlott, megmutatjuk, hogyan kell egyenesíteni a haját otthon, és elkerülni a drága szalonokat. Ne feledje, hogy a végén károsíthatja a haját, ha nem ismeri teljesen az eljárást.

1. Előkezelés:

Először is meg kell győződnie arról, hogy a haja készen áll a kezelésre. A hajadnak mentesnek kell lennie festéktől, színezőktől vagy más kémiai kezeléstől

2. Amire szüksége van:

Készítse elő ezeket a kellékeket, hogy tartós egyenesített hajat készítsen otthon:

 • Japán hajkiegyenesítő kezelő készlet
 • Tisztító sampon
 • Hajszárító
 • Kerámia bevonatú kiegyenesítő
 • Műanyag fésű
 • Mély kondicionáló

3. Sampon:

A mosott haj a legjobban reagál a kezelésre. Ügyeljen arra, hogy jó minőségű sampont használjon

4. Aktivátor:

Vigye fel az aktivátort a hajára, és kerülje a fejbőrt. Ezt gyorsan és egyenletesen kell alkalmazni

5. Öblítse le a hajat:

Miután 50 percig elhagyta az aktivátort, öblítse le a haját és törölje szárazra

6. Szárítás fújva:

Szárítsa meg a haját ionos szárítóval, és készítse elő a vasalást.

7. Lapos vas:

Állítsa a vasalót 350 F -re és vágja szét a haját. Az egységesség érdekében vasaljon szépen minden részt.

8. Második öblítés:

Most öblítse le újra a haját, hogy kivonja a hajat az aktivátorból.

9. Szárítás fújva:

Levegőn száríthatja vagy törölközővel száríthatja a haját.

10. Tartsa szárazon a haját:

Kerülje a hajmosást legalább 72 órával az eljárás után.

Reméljük, hogy ez a cikk segít megérteni, hogyan történik a japán hajvasalás, és megéri -e az erőfeszítéseit és a pénzét. Mint minden vegyi anyagot használó kiegyenesítő kezelés, a japán változat sem biztonságos a haja számára. Bár egy ideig élvezheti a tűszálakat, hamarabb észreveszi a sérülést. A kár mértéke azonban személyenként változik. Javasoljuk, hogy kerülje ezt a kezelést, ha már száraz, sérült haja van, hogy elkerülje a kopaszodást a jövőben!