14 hetes terhes: fejlemények és tünetek

Túlélted az első trimesztert! Ezen a héten sok változást fog látni, ami a babával történik, többet, mint te. A 14 hetes terhesség sok okból döntő. Néhány változás döntő fontosságú, és egy lépéssel közelebb kerül ahhoz, hogy valóban látni lehessen egy apró embert.

Itt egy gyors pillantás. Gyermeke veséi mostanra formát öltöttek, elég ahhoz, hogy bepisiljenek, amit most következetesen készít a környező magzatvízbe. A baba is meghízott, körülbelül 1 ½ hüvelyk, és a szervei növekedni kezdtek. A karjai arányosak lesznek a test többi részével. Ez a hét teljes mértékben a test fejlesztésének szentelt.

terhesség tizennegyedik hete

Tartalomjegyzék:

 • Mire kell gondolni ezen a héten || Hónap és Trimeszter || Magzati fejlődés ||
 • Jelek és tünetek || Diéta és testmozgás || Orvosi ellenőrzés és kezelés ||
 • Orvosi vizsgálat és szkennelés || Hogyan lehet leküzdeni a stresszt || A baba helyzete ||
 • Tippek és óvintézkedések || Mik a kockázatok || Ellenőrző lista ||

Mit kell gondolni a terhesség 14. hetében:

Most van itt az ideje, amikor a farmerja nem illik hozzá, és gratuláló tekinteteket kap mindenkitől, aki körülveszi. Az új, változó melleid most még büszkék lehetnek anyaságodra. Ebben a szakaszban sok pozitívumot fog érezni maga körül. Nehéz megmondani, hogy mi lesz különösen a fejében, de valószínűleg előre látja és várja minden találkozóra a héten, hogy további híreket hallhasson az új fejleményekről, mivel a baba ebben a hónapban ugrik. A bébi nevek is foglalkoztatják Önt, és mindenhonnan és mindenkitől érkeznek javaslatok.

A 14 hetes terhes has hónapja és trimesztere:

Melyik hónapban vagy, a 14. héten? Ön a második trimeszterben van, három hónapos és egy hetes terhes. Általában a második trimeszter elején jár.

Magzati fejlődés a terhesség alatt 14 hetes terhesen:

A 14. hét a korábbiakkal ellentétben jelentős magzati fejlődést mutat; a baba ekkorra jelentősen megnőtt. Néhány fejlemény az alábbiakban található:

1. Fejlesztés:

A baba most kezdi megérteni testének működését, mivel neurológiai rendszere most kezd fejlődni. Ezen a ponton az anya nem érzi, hogy a baba befelé rúg, de ez biztosan megtörténik 1-1 ½ hét múlva. Ha a terhesség 14. hetében ultrahangra megy, akkor eljön az az idő és a csoda, amikor a baba a hüvelykujját szívja.

2. Növekedés:

A baba mérete növekszik, a teste gyorsabban nő, mint a feje, és a kezei jelentős ütemben nőnek. Az ultrahang megmutatja, hogy milyen nagyra nőtt a baba, és valószínűleg még mielőtt megtudná, a baba erősebb és nagyobb lesz. Az ultrahang elvégzése után maga is meglepődik azon a tényen, hogy milyen nagyra nőtt a baba ilyen rövid idő alatt. Mozgás fog történni belül, és ez az egyik dolog, amit tudnia kell.

3. Működő vesék:

Ezen a héten kezdenek működni a vesék. Ezen a héten a legjelentősebb változás a funkcionális vesék. A baba most vizel, és ezt az anya ki fogja dobni a testből, amikor vizel.

4. Ujjak és lábujjak:

A baba lábujjai és ujjai most fejlődnek, és lassan elkezdenek inogni. Az ujjak fejlettebbek, mint a lábujjak, mert a karok gyorsabban nőnek, mint a lábak. Az ujjak és lábujjak fejlődését a baba erős egészségének lépcsőfokának tekintik.

5. Szív:

A csecsemők szíve percenként 60-70 szívverést fog verni. Ez a normális szívverés mindenki számára, és azt mutatja, hogy a baba jó és erős sebességgel nő. A szív hatékonyabban képes pumpálni a vért, lehetővé téve, hogy a baba aktív állapotba mozduljon el a nyugalmi állapotból.

6. Immunrendszer:

Az immunrendszer, az erős és egészséges ember gerince, most fejlődik ki. Egy egészséges gyermeknek egyre növekvő immunrendszere van, és elegendő fehérvérsejtje van ahhoz, hogy legyőzze azokat a baktériumokat, amelyek valahogy akadályozzák a fejlődését.

14 hetes terhes: jelek és tünetek

Itt van egy lista a 14 hetes terhességi tünetekről, amelyeket egy anya átél. Gyakran fizikai és fiziológiai.

1. Hányás:

A hányás ezen a héten a baba immunrendszerének fejlődését jelzi. Ez azért történik, mert az immunrendszere nem hagyja jóvá mindazt, amit az anya eszik. A hányás azt jelzi, hogy a baba egészséges. Bár a helyzet nem javul, van néhány módszer a kellemetlenség enyhítésére. Hidratált maradhat, és reggel is fogyaszthat gyömbéres teát, egy kanál mézzel. Ez egy fontos 14 hetes terhességi ellátás.

2. Alvászavarok:

Az alvászavar is meglehetősen gyakori. Leggyakrabban a baba mozgása okoz kényelmetlenséget számodra. Ez a terhesség végéig tarthat. Egy biztos dolog, ami veled történhet, a letargia. Ezt nem lehet leküzdeni, de a legjobb, amit tehetsz, ha könnyű munkát végzel, úgy, hogy elfáradsz és végül alszol.

3. Súlygyarapodás:

A terhesség alatt jelentős súlygyarapodást fog elérni, de 14. hetében a terhesség teljes időszaka alatt a legjelentősebb súlyt. Ez elkerülhetetlen, és a szervezetnek biztosan szüksége van minden kalóriára és tápanyagra. Te vagy az egyetlen táplálékforrás a baba számára.

A baba növekedése a terhesség 14. hetében a szervezetben lévő extra zsír miatt következik be. ez biztosítja a fontos tápanyagokat a csecsemő számára, mivel a gyomor aminosava behatol a zsírokba, és így táplálja a babát, ezért minél zsírosabb, annál egészségesebb a baba. A testmozgás mindig orvosság a testsúly megfigyelésére. A terhesség utáni edzések széles skálája létezik. Lehetőség van egy jó étrendre is, amely nem növeli a súlyt. De most fókuszálj a 14 hetes terhességi étrendre, mint egy rituáléra.

4. Étkezési vágyak:

Az étvágy erősödni fog a terhesség 14. hetében. Az evés elkerülésének egyik legjobb módja a rostban gazdag ételek fogyasztása. Így sokáig tele lesz. Ha szeret enni, fogyasszon egészséges ételeket, például diót és frissen vágott gyümölcsöt.

5. Orrdugulás:

Az orrdugulás irritáló lehet. Ez azonban orvos segítségével orvosolható. Mindig viseljen zsebkendőt vagy zsebkendőt. Az orrdugulás néha légszomjhoz vezethet, és így gyakran tüsszentheti ki a váladékot. Győződjön meg róla, hogy ez nem vezet a sinushoz. Ha igen, akkor jobb, ha orvoshoz fordul.

14 hetes terhes

Tevékenységek a terhesség 14. hetében:

Ha dolgozó anya vagy, akkor ez a hét ugyanolyan lehet, mint az utolsó. A szokásosnál fáradtabban dolgozol és hazatérsz. Egy másik dolog, ami ebben a szakaszban zavarhatja Önt, az a tiéd

14 hetes terhességi diéta és gyakorlatok:

Diéta:

1. Vasszükséglet:

Ezen a héten vasban gazdag ételeket kell fogyasztania, például száraz gyümölcsöket, spenótot, burgonyát és szójababot a baba fejlődéséhez. A vas elengedhetetlen a baba növekedéséhez a terhesség 14. hetében.

2. Folsav:

A folsav elengedhetetlen a baba agyának fejlődéséhez. Ehhez fogyasszon zöldséget, banánt, gabonát és babot.

3. DHA:

A DHA a fő összetevő, amely szükséges a baba fejlődéséhez. Egyél olyan ételeket, mint a tojás, a hal és a hús.

4. Kalcium:

Jó tápanyag a csecsemő erős csontjainak. Egyél kalciumban gazdag ételeket, például mandulát, tejet, brokkolit stb.

5. C -vitamin:

Hallott a kollagénről? Ez az anyag segíti a baba porcszövetének ápolását. Javítja a kicsi szöveteit. A C -vitaminban gazdag gyümölcsök közé tartozik a mangó, a narancs, a brokkoli, a paprika, az eper és a papaya.

Gyakorlat:

1. Lefelé tartó kutya:

A comb izmainak támogatása érdekében ez a gyakorlat csodát tesz. Nyújtsd ki a lábaidat és hajolj a négyesre. Ezt a pozíciót egy ideig meg kell tartani. Ismételje meg az 5 kört.

2. Cobbler póz:

Jó a kismedencei terület rugalmasságához, ez a gyakorlat segít felhúzni a has alsó szakaszát, megkönnyítve a szállítást.

3. Séta:

Ha lustának érzi magát más gyakorlatokkal kapcsolatban, a bárhol járás segít. Az olyan problémákat, mint a vérnyomás és a székrekedés, gyalogosan lehet leküzdeni.

4. Kegal gyakorlatok:

Ez a gyakorlat azért fontos, mert segít nyújtani a medencefenék izmait. Ismételje meg a gyakorlatot, amikor van ideje.

5. Jóga:

A jóga előnyeit nem kell hangsúlyozni. Már tudja, hogyan teszi lehetővé a békét a stresszes elme számára. Ezenkívül fokozza az állóképességet.

Szex a terhesség 14. hetében:

Még ezen a héten is rendben van a szex. Bár az Ön esetében az orrblokkok és az étvágy, valamint az émelygés nem biztos, hogy érzik magukat a feladathoz. Válasszon könnyű pozíciókat, és már indulhat is. Egy kis intimitás messzire vezethet.

Orvosi ellenőrzés és kezelés:

Beszélje meg kezelőorvosával a szükséges extra megnyugvások ellenőrzését. Ne felejtsen el beszélni hányingerről, gyomorégésről, székrekedésről és fájdalomról. Azonban néhány vény nélkül kapható gyógyszer, amelyekről ismert, hogy segítenek a tünetekben:

 • Köhögés- dextrometorfán.
 • Fájdalom- acetaminofen. Ne fogyasszon ibuprofent és naproxent.
 • Székrekedés- Metamucil. Kerülje az ásványi olajat.
 • Allergia- antihisztaminok és loratadin. Kerülje a pszeudoefedrin és a dekongesztánsok, például a fenilefrin használatát.
 • Gyomorégés- antacidok.

Orvosi vizsgálat és vizsgálat 14 hetes terhesen:

A 14 hetes terhességi ellátás fontos követendő dolog. A vizsgálat során orvosa valószínűleg betartja a következőket.

 1. A baba most akkora, mint az öklöd. A 14. hetes terhes baba méretét a zárt ökléhez vagy a köldöknarancshoz hasonlítjuk.
 2. A baba egyenesen áll. Ez azt jelenti, hogy a nyaka meghosszabbodik, és segíti a fej felállását.
 3. A haj nőni kezd, és a szemöldök is részesedik a hajból. A hajszín meghatározása azonban túl korai lehet.
 4. A szája teteje fejlődni kezd, és néhány emésztési tevékenység kezdődik; a belekben.

Hogyan lehet legyőzni a stresszt a terhesség 14. hetében:

 • Halasszon el minden olyan tevékenységet, amely végleg elvonja az energiáját. Ez olyan lehet, mint egy nyílt meghívás az elsöprő szorongásra.
 • Üljön le párjával, és kezdje a szülői terv megfogalmazásával. Most itt a megfelelő alkalom- a gyermek nevének eldöntésétől a szülés módjáig.
 • A prioritásokat időben át kell gondolni és elemezni kell. Adjon elegendő időt önmagának egyedül, hogy pontosan tudja, merre tart, elkerülve ezzel a stresszt.
 • Ne hagyd, hogy a technológia uralkodjon rajtad. Igen, az internet szórakoztató hely az online fórumok számára; ne feledje azonban, hogy minden terhesség más. Ne hagyd, hogy bármi is stresszeljen.
 • Az alvás jó ötlet. Most, hogy a babának megvan a maga alvási rutinja, nehéz lehet kezelnie, de ne hagyja, hogy ez tartson fenn. Vegyen szunyókálást.

Mi a baba helyzete most?

A 14. hetes terhes magzati fejlődés megmutatja, hogy a baba most inkább egy kis emberre hasonlít. A szemek a helyükre mozognak, és a fülek az arc mellett helyezkednek el. A baba kissé hosszabbnak tűnik, mert a nyaki csontok egyenesedni kezdenek. A baba szája is nyitni és csukódni kezd. Most már tökéletesen képes leszívni és nyelni. Ahogy a nyak kiegyenesedik, a hangszalagok, a gége és a légcső a helyén ül.

14 hetes terhes baba mérete:

A baba most akkora, mint egy köldöknarancs. Ez azt jelenti, hogy nagyjából őszibarack méretű. A baba növekedése innen fenomenális lesz. A baba súlya 1,5 uncia és 3,4 hüvelyk. A baba ezentúl szuper sebességgel nő.

14 hetes terhes has:

A has mérete anyánként eltérő lehet. Ennek nem kell aggódnia. Méhe most tágul, hogy befogadja a nagy babát, és ezért érezhet némi viszketést és fájdalmat a hasán. Ez csak azért van, mert a bőr nyúlik.

Tippek és óvintézkedések: 14 hetes terhességi ellátás

 1. Mindig viseljen kényelmes ruhát, amely megfelel most, amikor a baba dudor növekedni kezdett. Kerülje a rugalmasságokat.
 2. Utazás közben kerülje a rögös utakat, mert ez problémákat okozhat a babájában.
 3. Folyamatosan hidratálnia kell magát. Ha a folyadék felpuffad, próbálja ki a magas víztartalmú gyümölcsöket.
 4. Ezen a héten is gyakoroljon, hogy elkerülje a hirtelen súlygyarapodást, mivel ez striákhoz vezethet.
 5. Hirdesse be terhességét a munkahelyen, mert ez engedményeket tehet. Ragadja meg a lehetőséget.

Mik a kockázatok??

 • A legnagyobb kockázat csak akkor jelentkezik, ha meg akarja szakítani. Valóban kihívást jelenthet az abortusz elvégzése most, és ez károsíthatja a testét és egészségét is.
 • Szivárgó mellbimbókat tapasztalhat. Időnként sárga foltokat észlelhet a melltartóban. Nincs mitől pánikba esni vagy aggódni, hiszen ez csak az első teje.
 • A szexuális vágy fokozódik. Ez elsősorban a kismedencei terület megnövekedett véráramlásának köszönhető.
 • Emellett éles gyomorfájdalmakat tapasztalhat a gyomor mindkét oldalán. Ezeket kerek szalagfájdalmaknak nevezik. Ez a gyomor nyújtása miatt történik, hogy befogadja a babát.

14 hetes terhes: ellenőrzőlista

Íme néhány dolog, amit karban kell tartania.

 1. Itt az ideje, hogy elmondja családjának és barátainak a jó híreket!
 2. Kezdheti a baba képének készítését is. Így nyomon követheti és megértheti a has növekedését.
 3.  Használd ezt az energiát, ha más dolgokat kell tenned, például kertészkedned vagy sétálnod.
 4.  Kuráljon ideális 14 hetes terhességi étrendet az Ön számára.

Az ikrekkel terhes 14. hét azt jelenti, hogy fokozottan ügyelni kell arra, hogy mennyit eszik. Valószínűleg túl gyorsan veszíti el energiáját. Kezdetben igyon egy gallon vizet minden nap. Gondoskodjon sok dióról és kölesről, hogy minden nap energiát kapjon. Valamiféle fizikai aktivitás is segít az indulásban. Ne felejtse el beszerezni az orvos által készített jó étrend táblázatot és az ajánlott fizikai aktivitást.

Itt a 14. hét! Sikeresen átlépte az első trimeszterét. Kezdj el olvasni a terhességről szóló könyveket, és tudd meg, mit jelenthet. Ne feledje, hogy mindig az egészségesebb oldalon kell állnia, és sok pozitívummal kell körülvennie magát. Folytasd. Az utazás biztosan emlékezetes lesz.