15 hetes terhes – tünetek és magzati fejlődés

Most új anya vagy. A tested más, és egy kis ember születésére készít fel. Minden nap változik a tested, és a babád is. A 15. terhességi héten a szervezete új változásokat fog tapasztalni, és látni fogja, hogyan nőtt a hasa. Itt van minden, amit tudnia kell.

A terhesség 15. hetében a baba már fejlődik, és most a fő szervek, például a vesék fejlődtek ki, lehetővé téve a baba számára, hogy amikor csak szüksége van, vizelhet. Más szervek, például a szív és az agy is fejlődnek, lehetővé téve, hogy a baba új arckifejezéseket készítsen, amelyeket egyébként nehezen tudna megtenni. Az erős szív lehetővé teszi, hogy a baba szívesebben mozogjon, mint korábban.

15 hetes terhesség

Ezen a ponton az immunrendszer jól fejlődik, és lehetővé teszi a baba számára, hogy döntsön arról, hogy szereti -e bizonyos ételeket vagy sem, amelyeket az anya fogyaszt. Az immunrendszer mellett a babának erős és működő agya van, amely jól kapcsolódik a baba idegrendszeréhez. A baba most fájdalmat, éhséget, fáradtságot és sok más érzést érezhet. A szemek is fejlődnek ezen a ponton, lehetővé téve a baba első pillantását a jövőjére. Összességében ez egy rendkívül fontos hét a baba számára.

Tartalomjegyzék:

 • Hány hónap? – Tünetek – Mit kell gondolni – Babafejlődés
 • Tevékenység – Diéta és testmozgás – Hogyan lehet leküzdeni a stresszt – Tippek
 • Orvosi vizsgálatok és szkennelés – Gondozás & Óvintézkedések – Mik a kockázatok??

A 15. terhességi hét hány hónap?

15 hetes terhesen körülbelül 3 hónapos a terhesség. Most a második trimeszter elején jár. A második trimeszter ideális esetben a terhesség három hónapjának közepe, és ezen a ponton az emberek általában bejelentik a külvilágnak a terhességüket.

15 hetes terhes tünetek:

Ezt a terhesség 15. hetében fogja tudni. Íme néhány 15 hetes terhes testváltozás. A testváltozások mellett néhány pszichológiai változás is elkezdődik.

1. Súlygyarapodás:

Ebben az időszakban lehet elhízni a maximális súlyt. A súly azonban csökkenhet a 15. hét után. Ebben az időszakban nő a baba. A baba maximális növekedése a második trimeszterben történik. Ez a baba növekedésének fontos időszaka, és ebben az időszakban a szervezete alkalmazkodott a terheshez, de a baba még nő, és emiatt a szervezetnek minden lehetséges támogatásra szüksége van, hogy segítse a baba növekedését, és ez miért hízik. A testben lévő zsír biztosítja a szükséges tápanyagokat a baba számára, mivel a gyomor aminosavai lebontják a zsírt, hogy tápanyagot biztosítsanak a babának; ezért minél több a kövér, annál egészségesebb a baba. Ahhoz, hogy legyőzze a felhalmozott plusz súlyt, gyors és kényelmes gyakorlatok elvégzése sokat segíthet.

2. Bélproblémák:

A másik irritáló probléma, amelyet tapasztalhat, a bélmozgás megváltozása. Ebben az időszakban nemkívánatos bélproblémáktól szenvedhet, és a szokásosnál többet futhat a WC -be, ez csak azért van így, mert a baba mostantól jobban tudja feldolgozni az élelmiszerfogyasztást, mint korábban. Minél többet dolgozik fel, annál többet választ ki, ami nemcsak éhséget okoz, hanem a szokásosnál gyakrabban is fut a WC -be. A székrekedés elleni gyógyszerek, például a Metamucil szedése rövid időn belül gondoskodik a bélproblémáiról. A szabályozott étrend javíthatja az anyagcserét és javíthatja a mozgást.

3. Alacsony energiaszint:

Gyakran elfogyhat az energiád, és ezt érezni is fogod. Ebben az időszakban a baba aktívabb a gyomorban, sokat mozog, és ez egészen a baba születéséig folytatódik, és emiatt fáradtnak érzi magát. Ez azért van, mert gyermeke hozzád kötődik, és minél több energiát használ fel a baba, annál több energiát használ fel. Azt fogja tapasztalni, hogy tovább aludt, és amikor felébred, olyan érzés lesz, mintha alig aludt volna. Tartson körül energiaitalt, és ez segít leküzdeni a lelkesedés hiányát.

4. Emésztőrendszeri problémák:

Egy másik probléma a 15. hónapban a gázkérdések. A gyomor -bélrendszeri probléma azért fordul elő, mert a progeszteron szintje segíti a gyomor -bélrendszer izmainak ellazulását, lelassítva ezzel az emésztési folyamatot. Ez a probléma böfögéshez és puffadáshoz vezethet. Ennek a problémának a leküzdése érdekében figyelnie kell az étkezési szokásait, hogy a kalóriabevitel minimalizálható legyen. Ez megkönnyíti az emésztést.

5. Álmatlanság:

A terhesség alatt nagyon gyakori probléma az álmatlanság. A vizsgálatok azt mutatják, hogy a terhes nők 70% -a álmatlanságban szenved a 15. héten. Ennek fő oka a húgyhólyagra nehezedő, növekvő hasa által gyakorolt ​​nyomás lehet, ami gyakoribb vizelésre kényszerít, és felébreszt. A nagyobb has azt is jelenti, hogy nehezen találja meg a megfelelő testhelyzetet. Ez egy másik ok is lehet. A legegyszerűbb módja ennek leküzdésére, ha a lehető legnagyobb mértékben szundikál. Ez jobb lövést ad a testednek pihenés közben. A boltokban most is kaphatók terhességi párnák, így vásárolhat olyanokat, amelyek a hasat támogatják.

6. Gyomorégés:

A terhesség napjaink leggyakoribb problémája a gyomorégés. A túlzott nyálképződés súlyosbíthatja ezt a problémát. Ennek elkerülése érdekében próbáljon nemet mondani az üdítőkre, a fűszeres és savanyú ételekre. Ezenkívül próbálja minimalizálni a gyomorsav termelését azáltal, hogy folyamatosan ellenőrzi étrendjét. A 15 hetes terhességi ellátás ezért nagyon fontos.

7. Eldugult orr:

A duzzadt orr olyan tünet, amely a terhesség alatt a 15. héten áldozatul esik. Ez általában az orrnyálkahártya duzzadásának köszönhető, a hormontermelés növekedése miatt. A legjobb módja annak, hogy elkerüljük a torlódást az orrcsatornában, ha elkerüljük a rossz megfázáshoz vezető helyzeteket. Egy másik alternatíva, hogy mindig meleg zacskót tartson körül, és minden reggel gyömbéres teát inni.

A terhesség 15. hetében jelentős fejlemények történnek, amelyek megmutatják gyermeke növekedését és fejlődését. A rendszeres ultrahangos ellenőrzések minden héten részletes beszámolót adnak a baba hétről hétre történő fejlődéséről.

Mire kell gondolni ezen a héten:

Most, hogy a méhében a terhesség árulkodó jelei mutatkoznak, észre fogja venni, hogy milyen szépen néz ki a köldöke.

Ezen a héten egy másik változás vagy az aktivált tejmirigyek lesznek, amelyek már megkezdték a termelést, vagy hamarosan elkezdődnek. Tartsa körül a mellvédő párnákat, hogy szükség esetén beférjen a melltartó belsejébe. A tested is lazítani fog, és megterheli a bőrt. Meg kell találnia a striák kezelésének módjait, ezért tegye azt is a gondolatlistájába.

Hogyan néz ki most a baba és a hasa?

Nos, most a méhed a medencén kívül nyúlik, hogy befogadja a növekvő babát. Tovább fog növekedni, és magasabbra ül a hasban, így nagynak tűnik. A 15 hetes terhes hasa valóban látni fogja az átmenetet.

Mi a 15 hetes terhes baba mérete??

A baba narancs vagy alma méretű, nagyjából 70 gramm. Összesen körülbelül 10 cm lesz.

15 hetes terhesség ikrekkel?

Nem igazán látna nagy különbséget, ha iker vagy nem iker. Az egyetlen különbség az lehet, hogy nagyobb a valószínűsége a reggeli rosszulléteknek, és súlyos hányingert tapasztal. A hasa azonban gyorsabban nyúlik ki

15 hetes terhes baba fejlődése:

Íme néhány változás, ami a babával történik.

1. Működő vesék:

A 15. héten a baba veséje a működési fázisba lépett, mivel a szervek növekedése is fejlődni kezd. Emiatt a baba vizelni tud, így bizonyos baktériumok eljuthatnak a testtől. A pisi összekeveredik a folyadékkal, és végül a leendő anya kiüríti. A vesék fontos szerepet játszanak a baba fejlődésében.

2. Tüdő:

A baba tüdeje most tágul, lehetővé téve a baba számára a légzés folyamatának megkezdését. Bár a tüdő tágul, a baba nem fog lélegezni, amíg meg nem születik. A tüdő mindaddig tágul és szunnyadó marad. A tüdő a baba testének egyik fontos fejlődési szerve, és ez a fejlődés 15. hetében történik.

3. Gyomor:

A gyomor egy másik fejlődés, amelyen gyermeke keresztülmegy. Ennek a fejlődésnek köszönhetően a gyermeke egyre több ételt képes feldolgozni, lehetővé téve, hogy erejük és növekedésük jelentős ütemben növekedjen. A szervezet többféle ételt kezd elfogadni, mint korábban, és megmutatja, hogy a gyermek normálisan növekszik.

4. Immunrendszer:

Az immunrendszer a legfontosabb része az embernek; ezért a terhesség 15. hetében ez a sajátos fejlődés rendkívül fontos. Egy egészséges csecsemőnek fejlődési immunrendszere van a 15. növekedési hetében, és most már elegendő fehérvérsejtje van ahhoz, hogy leküzdje bizonyos baktériumokat, amelyek egyébként gátolnák a növekedését.

5. Haj:

Az ultrahang megmutatja, hogy a baba fején olyan szőr van, ami korábban nem volt. Bár a haj kicsi, mégis jelentős fejlemény, amely azt mutatja, hogy a baba most hajtatja a haját. A haj bármilyen színű lehet, és általában a szülő hajszínétől függ. A hajszín általában örökletes. A haj a baba teljes fejlődésének első árulkodó jele. Egy kis hajréteg a baba egész testén is nő, bár nem látható, hogy a haj ott van a baba bőrén.

6. Karok és lábak:

A kisfiadnak most gyorsabban és hosszabbra nőnek a lábai a karjához képest. Az ízületei rugalmasabbak, és most tudnak mozogni. Lehet, hogy tovább kell várnia a következő vizsgálatra, amely általában a 20. hét körül van ütemezve.

15. heti tevékenység:

A hasa még növekedési időszakban van, ezért meg kell találnia a kényelmes járás módját. Ebben a fázisban ügyelni kell az alvási helyzetre is. A 15. héten különös figyelmet kellett fordítania ülő, alvó és járó stílusára. Emlékeznie kell arra is, hogy jó testtartást fogad el. A test gerincének a lehető leg egyenesebbnek kell lennie, és amikor felkel, használjon valamit az egész test egyensúlyának és súlypontjának fenntartásához.

15 hetes terhesség diéta és testmozgás:

Az étrendnek és a testmozgásnak most helyére kell állnia. Íme néhány javaslatunk.

Diéta:

1. Gyümölcsök és zöldségek:

Az egészséges táplálkozás meggyógyítja Önt és gyermekét minden problémától. Vegye be a friss gyümölcsöket és zöldségeket, amelyek vitaminokat kapnak. Javaslatom szerint fogyasszon legalább öt különböző fajta gazdag gyümölcsöt és zöldséget a héten.

2. Nyers élelmiszer:

Soha ne gondolja, hogy többet kellene ennie, mivel a babám még fejlődik, mivel ez puffadáshoz vezethet. Próbáljon minél többet nyers ételt enni. Ez megőrzi a tápanyagokat.

3. Vas:

Mindenkinek szüksége van vasra az egészséges élethez, így a terhes hölgynek is. A vas vörösvértesteket biztosít a baba fejlődéséhez. Olyan ételeket kell fogyasztania, mint a spenót, a hüvelyesek, a banán, a hús stb. Ezért helyesen kell megbizonyosodnunk arról, hogy a tea vagy a kávé és a vasban gazdag ételek között van-e megfelelő rés..

4. Kalcium:

Abban az esetben, ha nem szereti a húst vagy vegetáriánus, győződjön meg arról, hogy több kalciumot és vasat tartalmaz, mivel ez a két fő összetevő a fehérje és a vitaminok mellett, amelyek szükségesek a gyermek fejlődéséhez. Orvosa tanácsolhatja, hogy fogyasszon tejtermékeket, kenyeret, leveles zöldségeket, mazsolát és diót.

5. C -vitamin:

A C -vitamin felszívódása megkönnyítheti a szervezet számára a bevitt vas beszerzését. Ehhez a gyümölcsök között lehet narancs és citrom, hogy növelje szintjét. A C -vitamin -kiegészítők szedése nem bölcs ötlet, tekintettel az Ön állapotára.

Feladatok:

A legjobb gyakorlatok ebben az időszakban azok, amelyek a gyomorra és a medencére összpontosítanak a jobb testtartás érdekében. Néhány gyakorlat, amely segíthet:

1. Hasi légzés:

Ehhez a gyakorlathoz üljön és keresztbe tegye a lábát, támassza meg a hátát, és tartsa a kezét a hasán. Lélegezzen be az orrán keresztül, és folyamatosan tágítsa a hasát. Ismételje meg 5 alkalommal.

2. Guggolás:

A guggoló gyakorlat megkezdéséhez tartson valamilyen tárgyat, például gyakorlólabdát vagy széket, és álljon távol tőle. Lassan engedje le a testét, és tartsa súlyát leginkább a sarkán. Belégzés és kilégzés, miközben ugyanezt teszi. Ismételje meg 5 -ször. Ez a gyakorlat segít korrigálni a testtartásodat, és több területet ad a medencei régiónak a táguláshoz.

3. Séta:

Minden orvos kéri, hogy járjon a terhesség alatt. Ez a gyakorlat nemcsak aktív marad, hanem segít megőrizni nyugalmát és ellazulni, és megakadályozza a negatív gondolkodást, miközben a szobában fekve tölt.

4. Lélegezzen be & Lehel:

Ez a belégzési és kilégzési gyakorlat segít erősíteni az izmait, hogy később segítsék az összehúzódásokat. Ehhez a gyakorlathoz lélegezze be a lélegzetet az orron keresztül, és tartsa vissza egy ideig. Aztán kilélegzel, és közben visszavezeted a hasadat, és köldököt a gerinchez közelíted.

5. Nyújtás:

A terhesség alatti nyújtás rugalmasságot és erőt ad a lábaknak. Ez a gyakorlat az izomfeszültséget is oldja, így azonnali enyhülést okoz a fájó hátnak és a medencének.

Szex a terhesség alatt, 15. hét:

Terhesség alatt szexuális tevékenységet folytathat. Tudva azonban, hogy ez a 15. hét, és hamarosan belép a második trimeszterbe, a dolgok óvatos kezelése lenne a helyes út. Valójában a terhesség az, amikor a legnagyobb szüksége van a partnerére, és a szex minden eddiginél jobban tudja biztosítani a kapcsolatot. Próbálja meg elkerülni a kockázatos pozíciókat. Ez jó tapasztalat lehet mind a partnerek számára, mind a nőgyógyászával való beszélgetés minden bizonnyal felderíti a dolgokat.

Hogyan lehet legyőzni a stresszt a terhesség alatt:

 • Próbáljon a babájára összpontosítani, és a többire, amire szüksége van a fejlődéséhez. Most van a legjobb idő a pihenésre. Bízz bennünk; a baba később megköszöni.
 • Beszéljen orvosával, hogy legyőzze a fejében jelentkező stresszt. A beszélgetés nemcsak tisztázni fogja a dolgokat, hanem megkönnyíti a tájékozódást is, merre tart.
 • A prenatális osztályok segítségével változtathat, hogy más leendő anyák hogyan kezelik stresszüket hasonló helyzetekben. Nagy segítség lehet.
 • Ne hanyagolja el az ételt. Sok dió és mag segít összetételüknek köszönhetően csökkenteni a depressziót.
 • Rendszeresen gyakoroljon, mert javíthatja a hangulatát. Mehetsz jógázni és meditálni is, ha súlyos a stressz.
 • Légy nyugodt és ne aggódj. Készüljön fel a születésre. Beszélj a jobbik feleddel és légy boldog.

15 hetes terhességi tippek:

 1. Ismerje meg a preeklampsziát. Ez általában 20 hét után alakul ki, és hirtelen vérnyomásemelkedést észlel, és súlyos duzzanatot tapasztal a kezekben és az arcon.
 2. Ismerje meg a baba testmagasságát. Ezt általában az anya méhének méretével mérik.
 3. Sokat enni. Adjon hozzá sok tápláló étrend -kiegészítőt az étrendhez, és tartson szünetet a munkája között.
 4. Ne hagyja ki a reggelit, és legyen ez is a prioritása. Kényeztesse magát egy zacskó gabonapehellyel vagy reggeli smoothie -val, amely minden lényeges dolgot egy pohárba csomagol.

Orvosi vizsgálatok és szkennelés:

Az orvosi vizsgálatok és a vizsgálatok a terhesség 15 hetében fontosak. Vannak ellenőrzések és egészségügyi problémák, de mivel ez a 15. hét, könnyen gyógyítható. Időnként ultrahang és vérvizsgálatok tisztázhatják a dolgokat. A gerincfolyadékokat és a HCG -folyadékokat is ellenőrizni kell, hogy megállapítsák a magzatban előforduló rendellenességeket, amelyeknek most tisztázódniuk kell. Néhány gyógyszer, amelyet az ágy mellett kell tartani:

 • Fájdalmak- acetaminofen. Kerülje az ibuprofent és a naproxent.
 • Köhögés- dextrometorfán és Guaifenesin.
 • Gyomorégés- antacidok és famotidin.
 • Allergia- antihisztaminok és loratadin. Kerülje a pszeudofedrint és a dekongesztánsokat, mint a fenilefrin.
 • Székrekedés- Metamucil és Colace. Kerülje a hashajtókat és az ásványi olajat.

15 hetes terhesgondozás & Óvintézkedések:

 1. Győződjön meg arról, hogy továbbra is használ fényvédőt.
 2. Vigyázzon most a szájhigiéniára, hogy megelőzze az ínyben fellépő rossz fertőzéseket, amelyek átjuthatnak az élelmiszereken és károsíthatják a kicsiket.
 3. Vásároljon kismama ruhákat időben
 4. Vigyázzon a helyzetére járás, alvás vagy ülés közben, mert különben rossz fájdalmakhoz vezethet.
 5. Igyál több vizet a szokásosnál, hogy hidratált maradj, még akkor is, ha ez több vizelést jelent.

15 hetes magzat: mik a kockázatok?

Ha Ön nem tartja be az étrendjét, és azt, amit orvosa javasol, hajlamos lehet a vetélésre. Mivel a 15 hetes magzat súlya nem túl nagy, nem is fogja tudni. Gyakran testfájdalmat és bizsergést tapasztal a lábában. Ezek azonban nem jelentenek komoly kockázatot. A hormonális változások orrvérzést, érzékeny ínyt és fogakat okozhatnak.

A 15. hét kimerítő lehet, mert a második trimeszter tüneteinek nagy része beindul. Nincs mitől tartania, ha az Ön által javasolt diétát követi. Az emberekkel való beszélgetés azonban nagyszerű módja lehet a stressz enyhítésére.

Gyakran ismételt kérdések és válaszok:

1. Biztonságos az utazás a 15 hetes babafejlődésben?

Az utazás jelenleg általában nem ajánlott. Mindazonáltal mindig konzultálhat orvosával, és útmutatást kaphat. Ennek ellenére, még ha utazik is, ne felejtse el magával vinni mindent, amire szüksége van.

2. Mi az alvó helyzet?

A legbiztonságosabb alvási helyzet a bal oldalon van. Ez biztosítja az egész test megfelelő vérellátását.

3. Mikor kell orvoshoz fordulni 15 hetes terhesen?

Ha súlyos vérzést vagy bármilyen váladékot észlel, a legjobb, ha konzultál orvosával. A 15 hetes terhes mozgás a baba nem lesz sok; ezért nem kell aggódnia a baba rúgásai miatt.