16 hetes terhes: tünetek és tudnivalók

A terhesség 16. hete meglehetősen izgalmas szakasz. Az anya most rengeteg olyan változást tapasztal, amelyekre korábban nem volt példa. Valójában most még a baba mozgását is érezheti! Hát nem izgalmas? A baba is jelentősen nőni kezd, és a növekedési ütem hetente legalább egy centiméterrel növekszik. A 16 hetes terhes magzat fejlődése meglehetősen jelentős. Vessen egy pillantást a többi dologra, amit tudnia kell, amikor ebben a fázisban van.

16 hetes terhes

Tartalomjegyzék:

 • Hónap és Trimeszter
 • Mit gondolni
 • Magzati fejlődés
 • Jelek és tünetek
 • Heti tevékenységek
 • Baba helyzet
 • 16. heti diéta
 • 16. heti gyakorlat
 • Óvintézkedések
 • Kockázatok
 • Orvosi kezelés és ellenőrzés
 • Ultrahang
 • ellenőrző listák
 • Tippek a 16 hetes terhességhez

Melyik hónap és trimeszter van 16 hetes terhesen? Mi a súlya?

A 16 hetes terhes baba mérete körülbelül akkora, mint egy avokádó! Három hónap és három hét terhes. A második trimeszterben vagy. A második trimeszter 28 hétig tart. A baba körülbelül 4,6 hüvelyk hosszú és 3,5 uncia súlyú lesz.

Mire kell gondolni ezen a héten:

Nehezen hiszi el, hogy boldog terhessége 16. hetében van. Ettől a hónaptól kezdve a kicsikét a méhében mozgatja. Ezenkívül csiklandóbb érzést tapasztalhat az új növekvő hajszálaktól és a táguló táskától. Ezen a héten azokra a hetekre fog gondolni, amelyeket ilyen szakértelemmel keresztezett. Ezenkívül visszanéz, és örül a gyermek fejlődésének, valamint annak, ahogyan minden felfelé néz. Az ellenőrzések és a jelentésekre való várakozás szintén foglalkoztatja az elmédet. Összességében elmondható, hogy a második trimeszterbe való lépésed eddig jól megy, és jobb időkre számíthatsz.

A baba magzati fejlődése:

Ez a hét fontos a baba számára a baba súlyával összefüggésben. Ezen a héten a baba végre hízni kezd, és hízni kezd. Ez nem baj, amíg a baba nincs túlsúlyos. A baba teste most sokkal jobban rá fog támaszkodni önmagára; ezért elősegíti a fejlődést, amely csak erre a hétre jellemző.

Ezen a héten jelentősen megnőtt a baba fejlődése, és ezek közül néhány egyedülálló; néhány ilyen fejlemény-

1. Méret:

A 16 hetes baba majdnem 4-1/2 hüvelyk hosszú és majdnem 4 uncia súlyú. Ez duplája a terhesség 4. és 5. hetéhez képest. Ez egy jelentős növekedés, amikor a baba már elég nagy ahhoz, hogy szabadon mozoghasson a hasában, mivel végtagjaik nagy része teljesen kifejlődött. A terhesség végén a baba megfelelő méretű lesz, körülbelül 6-1/2 hüvelyk hosszú, és a csoda az, hogy a baba jelentősen megnő a születése néhány hete után.

2. Nemi szervek:

Megkérheti az orvost, hogy ellenőrizze, hogy a magzat fiú -e vagy lány, mert ekkor a nemi szervek teljesen kifejlődtek, így az orvos meghatározhatja a baba nemét. A nemi szervek lehetővé teszik a tökéletes vizelési rendszert, és lehetővé teszik a csecsemő számára is a teljesen működő veserendszert. A nemi szervek a legfontosabb fejlődés a 16. héten.

3. Tüdő:

A baba most már önmagában lélegezhet, belélegezve és kilélegezve a magzatvizet. A tüdőfejlődés nagy előrelépés a terhesség 16. hetében is. A tüdő a test legfontosabb része a szívvel és az agyvel összhangban. Nem számít, amire mindannyiunknak szüksége van, a tüdő szívünk és agyunk a túléléshez; így ezen a héten nagy jelentősége van a tüdőfejlődésnek.

4. Szem:

A baba vizuális érzékelői szintén javítják ezt a hetet, így a baba gyengéden érinti a fényt. Az ultrahang azt mutatja, hogy a baba kezével eltakarja a szemét, ha túl sok a fény. A csecsemők kényelmetlenné válnak az erős fény miatt, mivel a vizuális érzékelők még fejlődnek. Mivel a szem közepes, amelyen keresztül a baba látja az univerzumot; így a vizuális szenzorok fejlesztése egyaránt fontos.

5. Mozgás:

A terhesség első 16-20 hetében a baba mozgása természetes, és ha ebben a szakaszban érzi a baba korai mozgását, akkor szerencsés. Ahogy a baba nő, mozognak, így a növekedés arra kényszeríti őket, hogy nyomják a befalazó teret, tehát a mozgást.

6. Zsír:

Szintén ezen a héten a baba elkezd zsírozni a bőr alatt, amely valamilyen szigetelő rendszerként működik, amely biztonságban és melegen tartja a babát. Táplálkozási és erőforrásként is szolgál a baba számára, ahogy minden nap nőnek. Bár a zsírnövekedés a baba testében kényelmetlenül fogja érezni magát, értse meg, hogy emiatt a baba most erősebb lesz, mint valaha.

Tizenhat hetes terhes: jelek és tünetek

Sok új változás történik mind az anyával, mind a babával ebben az időszakban. Íme, mi történik az anyával, fizikai és fiziológiai.

1. A mell méretének növekedése:

Ezen a héten a mellméretek növekedni fognak, mivel a tejmirigyek termelődni kezdenek, és a véráramlás is megnő, emiatt a vénák felbukkannak ott, ahol korábban nem voltak láthatók. A mellei most úgy nőnek, hogy támogassák az aktív tejmirigyeket, amelyek a baba születésének idején egyedüli táplálkozási forrást jelentenek. Annak érdekében, hogy minden jól működjön, és legyőzze a striákat, viseljen kényelmes melltartót, amely lehetővé teszi a mellek lélegzését. Ügyeljen arra, hogy az olívaolajat vagy az E -vitamint tartsa körül a masszázshoz. A mellei vénái is megjelennek, így nyilvánvalóbbá válik a terhesség, de akkor ez is teljesen normális, és egyáltalán nem kell stresszelnie magát. Bár a tünetek általában önmagukban elmúlnak, a fájdalom csökkentésének legjobb módja a jégcsomagok és a hűtőtáskák alkalmazása. A sok víz is segít a fájdalom enyhítésében. A laza melltartó segít ellazítani a mellszöveteket, és több teret enged a légzésnek, enyhíti a fájdalmat.

2. A derékvonal növelése:

A baba növekedése miatt ezen a héten tovább nő a derekad. A kis baba dudor most jelentős dudor, és elemzi, hogy a baba növekszik. A derékvonal csak úgy alakul ki, hogy a baba kényelmesen érezze magát, miközben nő. A lába kellemetlen érzése miatt a baba rúgni kezdhet. Ebben az időben a baba karjai hosszúra nőttek testükig, csak rövid idő alatt a lábak felgyorsulnak. Teljesen lehetetlen megakadályozni, hogy a nadrágja ne illeszkedjen hozzád, de azonnal fektess be néhány kismama ruházatba, mert így az elkövetkező néhány hónapban megmaradnak a szükségleteid..

3. Hátfájás:

A fokozott hátfájás szintén a terhesség 16. hetének másik tünete. A hátfájás naponta jelentkezik, és elsősorban a növekvő derékvonal okozza. A növekvő derékvonal megterheli a gerincét, ami viszont nem kívánt hátfájást okoz. Ezen a ponton a hátfájás fáradtnak és letargikusnak érzi magát. Bár biztosan irritálhat, a mérsékelt testmozgás megtartja.

4. Stretch Marks:

A tizenhat terhességi tünet nyilvánvalóbbá válik a striák kialakulásával. A méhfalak nyújtó képessége megtörténik, és a baba dudor túlnő a tűréshatáron, ezért meg kell felelnie önmagának, azaz ki kell nyúlnia, hogy illeszkedjen a baba belsejébe a mindennapi növekedésben. A test azonban nem alkalmas az ilyen felháborító alkalmazkodásra, és rendszeresen elszakad, ami striákat eredményez az alsó középső régióban. Használhat Aloe Verát és más A -vitamin -kiegészítőket a bőr hidratáltságának megőrzése érdekében. Ez egyenletesen távol tartja a striákat.

5. Az étvágy növekedése:

Ez az időszak a legtöbb esetben szó szerint éhes lesz, és éhségvágyat hagy maga után. Szó szerint fejleszted a láthatáron lévő ételek lenyelésének erejét. A túlevés azonban komoly egészségügyi probléma lehet, mivel most ketten etet, és emellett őrülten is hízhat. Azonban könnyen megfékezheti ezt az étkezési vágyat, ha egy nagy doboz diót tart körül, mivel ezek táplálkozást adhatnak az étrendhez, miközben kielégítik az étvágyat. Ha különféle tevékenységekben elfoglalja magát, az is elterelheti figyelmét.

16. heti tevékenységek:

A 16. héten jól kezdte a második trimesztert. Az e heti tevékenységek miatt úgy tűnhet, hogy minden a helyén van. Néhány dolgot azonban, amelyek meghatározzák a folyamatban lévő tevékenységeit, orvosi vizsgálatok fogják elvégezni, azokat, amelyek az egészségét és a baba fejlődését kordában tartják, könyvjelzővel kell ellátni vagy fel kell jegyezni. Ettől eltekintve az Ön esetében a súly és a nyomás állandó változását végig ellenőrizni kell. Most, hogy a baba nő, a szívverését és az általános egészségi állapotát is ellenőrizni fogják.

Baba helyzet 16 hetes terhes hasban:

Ebben a szakaszban a baba egyenesen tartja a fejét. Lábai nagyon fejlettek, a szemek és a fülek a helyükön vannak. A feje is merevebb lesz, mint a korábbi időkben.

Diéta és testmozgás a 16. héten:

Diéta:

1. Víz:

Bármilyen furcsa is, vízre van szüksége a bélmozgások kordában tartásához. Most, hogy megjelenik a baba dudorja, ennél többre van szüksége ahhoz, hogy mind Ön, mind a kicsike hidratált maradjon. Ha félsz a felfúvódástól, nyilván fogyaszthatsz olyan gyümölcsöket, mint a görögdinnye, amelyeknek magas a folyékony tartalma, és ugyanolyan hasznosak, mint a víz a tested számára.

2. Fehérje:

A fehérjében gazdag ételek megengedése csak olyan egészségügyi előnyökkel jár, amelyekbe be akarja vonni magát. Az étrend fehérjéje hús, tojás, lencse, dió, hogy csak néhányat említsünk.

3. Nyers gyümölcsök és zöldségek:

A nyers gyümölcsöket és zöldségeket, például káposztát, paradicsomot, sárgarépát és céklát be kell vonni az étrendbe. Mivel rostban és zsírsavakban gazdagok, kerülni kell a nátriumtartalmú termékeket, például a savanyúságot és az olajbogyót.

4. Vas:

A pici fejlődéséhez sok vörösvérsejtre van szüksége; így a vasban gazdag ételeket, például a spenótot, a sovány húst, a hüvelyeseket és a banánt be kell venni az étrendbe. Kerülje a tea vagy kávé fogyasztását közvetlenül vasban gazdag ételek fogyasztása után, mivel ezek felszívják a vasat a szervezetből.

5. Turmixok:

Ha elege van az egész étkezésből és fáradtnak érzi magát, akkor igyon különféle gyümölcsleveket és turmixokat, például kivi, narancs stb..

Gyakorlat:

1. Kismedencei nyújtások:

A normál szülés érdekében semmi sem működik jobban, mint a kismedencei nyújtások. Fenntartják rugalmasságukat, és több okot adnak arra, hogy a sima terhesség magas lovát feltartsák.

2. Guggolás:

A guggolás a második legnépszerűbb gyakorlat a terhes nők körében. A támaszt használhatja a medence- és combizmok guggolásához és ellazításához.

3. Jóga:

A jóga legalább némileg biztonságos, mivel javítja a test rugalmasságát és növeli az erőt, így stabilan tartja elmét és testet a szállítási idő elérésekor.

4. Kismedencei pihenés:

Használjon párnát a súlypont kiegyensúlyozásához. Ez a gyakorlat megadja a medence területének a szükséges pihenést, így összességében jobb rugalmasságot biztosít.

5. Séta:

Terhesség esetén a legtöbb nő esküszik a gyaloglás előnyeire. Annak érdekében, hogy ne zsírosodjon, és rugalmasabbá váljon, kezdjen sétálni a gyepen vagy a parkokban.

Szex a terhesség alatt a 16. héten:

A szexuális életed teljesen megváltozik a terhesség után; azonban tudd, hogy ez a szex még a 16. hét jegyében állva is biztonságos. Előfordulhat, hogy szokatlan tünetei miatt elveszíti érdeklődését az intimitás iránt, és aggódik a kockázat miatt, de tudnia kell, hogy ebben a szakaszban nincs miért aggódnia.

Milyen óvintézkedéseket kell tenni a 16 hetes terhesség alatt??

 • Új leendő anyaként még sérülékeny vagy, és amíg teheted, szükséged van a többi pihenésre és támogatásra.
 • Légy teljesen tudatában a testi változásoknak, amelyek veled történhetnek. Békülj meg vele. Ezenkívül a stressz bármikor eluralkodhat rajtad. Készüljön fel most.
 • Mindenkinek más a terhessége. Ne hagyja, hogy bárki tünetei stresszeljenek. Beszéljen orvosával arról, hogy mi zavarja, a jobb levegő tisztítása érdekében.
 • Kezdje el vásárolni a kicsikét, mivel ez stresszmentessé teszi Önt a név eldöntésével járó felelősség alól.
 • Célja, hogy naponta körülbelül 30 perc gyakorlatot végezzen. Segítene, ha konzultálna orvosával, és kidolgozna egy gyakorlatot az Ön számára.
 • A reggeli rosszullét mostanra elmúlt volna. Így az egészséges táplálkozásra összpontosíthat.
 • Gyakran édes vágyad is lehet. Fogjon gyümölcsöt vagy joghurtot a szokásos cukorka helyett.

Milyen kockázatokkal kell szembenézni a 16 hetes terhesség alatt??

 1. Ideális esetben a baba mozgását a terhesség tizenhat hetes tüneteinél kell éreznie. Ha 12 óra elteltével sem érez mozgást, ideje orvoshoz fordulnia.
 2. A vetélés kockázata sokkal alacsonyabb a második trimeszterben. Ha azonban foltosodást vagy vérzést észlel, ne hagyja figyelmen kívül. Siess orvoshoz.
 3. Ön is orrvérzés áldozata lehet a 16. terhességi héten. Ezek azonban ártalmatlanok, de ha úgy gondolja, hogy gyakran előfordul, konzultálnia kell orvosával.

Orvosi kezelés és ellenőrzés:

Ezen a héten ultrahangra lesz szükség, hogy megállapítsák, minden biztonságos -e; előfordulhat, hogy tesztet kell tennie a gyermek kromoszóma -problémáival kapcsolatos információkért. Az egyik legfontosabb vizsgálat, amelyet a 16. héten végeznek, az amniocentézis. Ez annak megállapítása, hogy gyermeke Down -szindrómás -e. Ettől eltekintve az előző hónap szokásos tünetei következhetnek. Ezért néhány gyógyszer, amelyet az ágy mellett kell tartani:

 • Fájdalmak- acetaminofen. Kerülje az ibuprofent és a naproxent.
 • Allergia- antihisztaminok és loratadin. Kerülje a pszeudoefedrint és a dekongesztánsokat, mint a fenilefrin.
 • Köhögés- dextrometorfán és guaifenesin.
 • Székrekedés- Metamucil és Colace. Kerülje a hashajtókat és az ásványi olajat.
 • Gyomorégés- antacidok és famotidin.

16 hetes terhes: mire számíthat az ultrahang során?

A baba 16 hetesen teljesen mozgékony lesz ízületeivel és végtagjaival. Észre fogja venni, hogy céltudatos mozdulatokat kezd a has körül. Reflexeik fejlődőek, és valószínűleg abban a helyzetben vannak, hogy akár a hüvelykujját is szívatni tudják. Bár a szemhéjuk le van csukva, a szemük teljesen működni fog.

Ellenőrző listák a 16. terhességi héten:

 1. Ha még nem kezdtél el aludni az oldaladon, akkor itt az ideje. Ez jó a babának és neked.
 2. Ez az az idő, amikor babázni megy! Gondoskodjon arról, hogy jól érezze magát. Utazzon el párjával vagy barátaival. A fő ötlet az, hogy nyugodtnak és stresszmentesnek érezze magát. Tehát ennek megfelelően válasszon úti célt.
 3. Itt az ideje, hogy beszéljen egészségügyi szakértőjével az alfa-fetoprotein tesztről.

Az ikrekkel terhes 16 hetes terhesség azt jelenti, hogy minden csecsemő körülbelül 12 cm -es lesz és fejjel lefelé. Testük gyorsabban nő, mint a fejük. Ne felejtsen el sok vizet fogyasztani és hidratált maradni.

Tippek 16 hetes terheseknek:

 • A héten kiütések jelentkezhetnek a test eddigi változásai miatt. Kezelhetők, feltéve, hogy valamit kezdettől fogva tesznek.
 • Válasszon puha pamut ruhákat, mint a kismama szövet az elkövetkező hetekben.
 • Folytassa a nyújtást és a gyakorlatot, mivel nagyszerű módja a kikapcsolódásnak.
 • Beszéljen partnerével minden előrelépésről, hogy ő is részt vegyen benne.
 • Ez lenne a megfelelő hét, hogy elkezdjen kommunikálni a kicsivel.

Reggeli rosszullétei már elmúltak volna, és ki kell használnia az időt, hogy valami egészségeset egyen. Emellett az energia növekedését is látni fogja. A hangulatváltozások azonban most nyilvánvalóak lehetnek. Ne feledje, hogy menjen az áramlással, és maradjon az egészségesebb oldalon. Így Önnek és a babának egy emlékezetes utazásra lesz szüksége.