18 hetes terhes: tünetek, fejlemények és óvintézkedések

Itt az idő. Amikor lefekszel, az oldaladon kell aludnod. A baba és a méhed most olyan nagyok, hogy nyomni kezdi a hátadat. Tehát a legjobb, ha mindig az oldalán alszik. A terhes nők 18 hetesen újabb változásokat látnak a testében. Biztosan ijesztően hangzik, de valójában nem az. Csak egy jó pihenésre vagy egy kellemes masszázsra van szüksége.

18 hetes terhes

Tartalomjegyzék:

 • Hónap és Trimeszter || Mire számíthat || Jelek és tünetek ||
 • Babafejlődés || Tevékenységek || Diéta és gyakorlatok ||
 • Hogyan lehet leküzdeni a stresszt || Orvosi vizsgálatok és vizsgálat || Ultrahang ||
 • Tippek és óvintézkedések || Kockázatok || Ellenőrző lista ||

Melyik hónapban és trimeszterben van a 18. terhességi héten?

A terhesség negyedik hónapjában, a második trimeszterben van. De hidd el, több energiád lesz és aktívabb leszel, mint az első trimeszterben.

18 hetes terhes: mire számíthat?

A terhesség alatt teljes hónapok kilenc hónap, ami jó 40 hetes terv. A gyakori orvoslátogatások és a heti monitorozás miatt a terhességet többnyire hetekben számolják. Ezt a 40 hetet három részre osztják. Az első, második és harmadik trimeszter; ebben a cikkben a terhesség 18. hetéről beszélünk. Ez a második trimeszter, amelyet „aranykornak” is neveznek. A 13. és 27. hét között a második trimeszter ideális ideje végre az, amikor az anya megszokta az összes új változást magában és körülötte.

Korábbi tünetei, mint például a reggeli rosszullét és a véletlenszerű érzelmek, most már uralkodnak, és végre jól aludhat. Az idő múlásával a magzat lassan fejlődik, és így ebben az időben van szükség a fejlődés ellenőrzésére minden korábbinál az egészséges növekedés biztosítása érdekében. A 18. héten sok fejlemény látható a magzatban, amelyek közül néhányat az alábbiakban sorolunk fel.

18 hetes terhes jelek és tünetek:

Itt van egy pillantás arra, hogy mi történik az anya testével.

1. Alacsony vérnyomás:

Ebben az időben bizonyos nyomásproblémák jelentkezhetnek, beleértve a varikózus vénákat. Ahogy a baba egyre jobban nő, egyre nagyobb nyomást gyakorol a testre, és ilyen nyomásviszonyok és szív- és érrendszeri nyomás mellett az alacsony vérnyomás gyakori forgatókönyv. Ezek olyan problémák, mint a lábak duzzanata, ami normális. Ennek a problémának a leküzdése érdekében igyon sok teát és rostot. Vágja le a sót, mert ez lehet a nyomásváltozás fő oka. Ezeknek a lépéseknek hosszú távon mindenképpen előnyösnek kell lenniük.

2. Étvágynövekedés:

A fő magzati fejlemények nagyjából ebben az időben következnek be, így a 18. hetedben az anya érezheti, hogy a baba dudorja egy kicsit tovább nő, miközben az étvágya jobban emelkedik, mint a múlt héten. Célszerű ebben az időben ragaszkodni az ökológiai táplálkozáshoz, mivel a baba táplálja magát az anyától. Ne habozzon azonban időnként beleharapni ebbe a csokoládéba. A terhesség alatti felesleges zsírgyarapodás leküzdése érdekében javítsa a gyermek növekedési fejlődését; rendszeresen fogyasszon rágcsálnivalókat, például salátákat, diót, miközben éhes. Ha mindennap nagy mennyiségű ételt fogyaszt, az növeli a súlyát.

3. Hátfájás:

Ezen a héten zavart a furcsa hátfájás, igaz? Ez az alvási helyzeted miatt van. Ha a baba bent növekszik, a hátán alszik, és nagy nyomást gyakorol nemcsak a hátra, hanem a szívre is. Ezért általában ajánlatos az oldalán aludni, hogy kiegyenlítse a véráramlást. Ezért általában ajánlatos az oldalán aludni, hogy kiegyenlítse a véráramlást. Ettől eltekintve mindig támassza meg a hátát, és ne üljön keresztbe, amikor már ül.

4. Emésztőrendszeri problémák:

A terhesség legtöbb emésztési problémája székrekedéssel kezdődik. Néhány nőnek emésztőrendszeri rendellenességei vannak, amelyek csak a terhességre jellemzőek. Bizonyos hormonok terhesség alatti magas szintje ellazítja a bélizmokat, és megnehezíti a hatékony munkát. A növekvő méhnyomás a bélben megzavarja a normál működést, ennek a problémának a leküzdése érdekében folyamatosan figyelnie kell a bevitelét, minimális kalóriával és tele tápanyagokkal.

5. Gyomorégés:

A terhes nők több mint fele súlyos gyomorégés tüneteiről számol be, elsősorban a második és harmadik trimeszterben. A gyomorégés a nyelőcső irritációja vagy égő érzése, amelyet a visszafolyó gyomor tartalma okoz. A probléma csökkentése érdekében fogyasszon lassan, igyon kevesebbet evés közben, és ne feküdjön le közvetlenül evés után. Viseljen laza ruházatot; növeli a gyomorra és a hasra nehezedő nyomást.

tizennyolc hetes terhes

18 hetes terhes baba fejlődése:

A 18. héten sok változás várható. Nem csak az anya esett át fizikai és élettani változásokon, de íme néhány dolog, ami ebben az időben a babával is megtörténik.

1. Mérés és baba súlya:

A 18 hetes terhes dudor már nem kicsi! Egy kis kis specifikációtól jó öt és fél hüvelykig látható a kisbaba testében, felülről lefelé. A 18. hétre úgy tűnik, hogy a baba hozzávetőlegesen 5-1/2 hüvelykre nő, amikor is körülbelül 5 uncia súlyúnak kell lennie. Ez azonban egy hozzávetőleges mérték mindenki számára, és minden csecsemő magassága és súlya különbözik, ami teljesen rendben van, ha valami a megadott mérések szélén van. Néhány csecsemő túlsúlyos lehet, míg néhány túlsúlyos. A gyakori doktori felügyelet és monitorozás az egyik módja annak, hogy biztosítsa a baba egészséges növekedését.

2. Mozgások:

Ennek a hétnek a fénypontja az ásítás, amit a gyermeke megtanul. A hasban lévő baba megtanulta ásítani és folyamatosan változtatni a helyzetét, amit az anya világosan érez. Ez az egyik fő kiemelt magzatmozgás, és néha előfordulhat, hogy nem talál mozgást. A többi magzati mozgás azelőtt, beleértve a gyomorba történő enyhe rúgásokat. Ha az anya kellemetlen zúgást érez a gyomrában, valószínűleg a baba gurul le alatta játékos módon, ami teljesen normális és biztonságos.

3. Idegrendszer fejlesztése:

A 18. megfigyelési hetünkben az orvos azt mondja, hogy a baba idegrendszere lassan növekszik és tágul, miközben idejekorán használja az idegeit. Testünk az idegek csavart csomózott mintája, amelyek tömeges hálóban kapcsolódnak a másikhoz. Az idegeket, amelyek összekötik egymással, ezen a ponton növekszik és szaporodik. Ez az idegcsatlakozó mielin néven ismert, amely most látható a gyermek testében. Ez a mielin felelős a gyors impulzusok vagy üzenetek továbbításáért az agyból vagy a gerincből a többi testrészbe. Most már érzékeli, szagolja és ízlel, ahogy az érzékszervei aktívvá válnak.

4. Fizikai fejlődés:

A baba belső működését nem lehet regisztrálni vagy látni, de az ultrahang során a fizikai fejlődés kiemelkedő. A baba bőre már nem átlátszó, hanem eredeti színét vette fel. Lábujjai és szőrtüszői lassan alakulnak ki. Lanugo, a lágy szőr, amely a teste körül nő, hogy megvédje őt, most látható. A szívverése már elég erős ahhoz, hogy az orvos sztetoszkóppal közvetlenül felmérhesse a babát.

5. Nemi szervek:

Most jött el az az idő, amikor tudni kell, hogy a baba fiú -e vagy lány, izgalmas lesz számodra, és a párod is természetesen már alig várja. Míg néhány szülő úgy dönt, hogy megvárja a tudást, néhányan nem bánják, hogy előre elrontják a rejtélyt, hogy előrelépjenek az otthon és a gyermektervezés terén. Most még csak a 18. hét van, tehát lehet, hogy még nem világos, de ne aggódjon, a hét vagy két hét végére minden kiderül.

6. Nemi kromoszómák:

Bár a baba nemét nem határozzák meg, amíg meg nem születik, a megtermékenyítéskor függőlegesen rögzítik. Minden tojás két kromoszómát tartalmaz, az X -et, a spermium pedig X és Y kromoszómát tartalmaz. A párosítástól függően, ha X párról van szó, akkor minden bizonnyal befolyásolja a baba nemét, és lány lesz, különben fiú lesz, ha a pár X és Y. Végül ez ez az a szakasz, ahol megismerheti, mi történt a fogantatás idején. Éppen ezért ez a hét jelentős fejlemény.

18 hetes terhes tevékenységek:

A 18. héten a dudor még mindig növekszik, és új módszereket kell találnia a gyaloglás és az alvás helyzetének beállításához. Ezen a héten a baba idegrendszere gyorsan érlelődik, ezért aludni kell koncentrálnia a testtartására. Ügyeljen az alvási helyzetre, a gerincnek a lehető leg egyenesebbnek kell lennie, és reggel felkelve tartsa fenn a test egyensúlyát, majd keljen fel a helyéről vagy az ágyból. A baba agya érzi az ízét, a szagát és a látását, és a hallása, a baba egyre jobban működni kezd. Tudatosítsa a kicsiben a test belsejéből származó hangokat. Ezen a héten tartsa fenn alvási és járási helyzetét, ami segít csökkenteni a hátfájást.

Terhesség diéta és gyakorlatok:

Nem csak a diéta, hanem figyelnie kell az edzésre is.

Diéta:

 • Az étrendhez ezen a héten minden vitaminra és gyümölcsre szüksége van. A napi étrendnek zöldségeket és gyümölcsöket kell tartalmaznia. A gyümölcsök és zöldségek, amelyek tele vannak tápanyagokkal, elősegítik a baba könnyű és egészséges növekedését.
 • Ahelyett, hogy nyers zöldségeket fogyasztana, turmixokat és friss zöldségeket kell készítenie az étrendjében, hogy növelje energiáját. A turmixgyümölcsök egy része gránátalma, eper, kivi és narancs, alma, banán
 • A fontos és nélkülözhetetlen tápanyag a vas, amely létfontosságú a vörösvérsejtek fejlesztéséhez és növeléséhez; ételt kell adnia, például spenótot, sovány húst, banánt és cseresznyét.
 • A kalcium az egyik legfontosabb tápanyag, amely segíti a baba fejlődését. Az orvosok azt javasolják, hogy rendszeresen fogyasszon leveles zöldségeket, tejtermékeket, kenyeret, mazsolát és teljes kiőrlésű gabonát, a diófélék növelik a szervezet kalciumszintjét.
 • A C -vitamin egészségessé teszi a szervezetet. A terhesség alatt szedheti narancs és citrom formájában, a citrusfélék között.

Feladatok:

Ha gyakorol valamit a terhesség 18. hetében, az segít megőrizni a testét és fokozza gyermeke növekedését. Íme néhány gyakorlat, amelyet Önnek ajánlunk.

1. Hasi légzés:

A hasi légzés jóga technikája segít és stresszoldást biztosít. Ehhez a gyakorlathoz üljön, és tegye keresztbe a lábát. Támassza meg a hátát és a kezét a hasán. Ismételje meg 5 -ször.

2. Kismedencei pihenés:

A kismedencei pihenés érdekében rendszeresen végezze el ezt a gyakorlatot. E póz alatt párnával támaszkodjon, és támassza meg a hátát, a combjait, hogy megőrizze a súlypontot.

3. Séta:

A terhesség alatti séta segít abban, hogy aktívabb legyen, de stresszmentessé is váljon, és boldogabbá és békébbé tegyen.

4. Lélegezzen be & Lehel:

Lélegezzen be az orrán keresztül, tartsa vissza a lélegzetét, és lélegezze ki a levegőt, ami javítja a hasi egészséget, és erősíti az izmokat is, hogy segítsen később összehúzódni.

5. Jóga:

A legjobb és egyszerű jóga elősegíti a test rugalmasságát és növeli az állóképességet. Ez lehetővé teszi, hogy jobb elmével és testtel rendelkezzen, amikor eljön a szabadulás ideje.

Szex a terhesség 18. hetében:

Terhesség a 18. héten, a szex nagyon biztonságos, és távol tarthatja a baba károsításával kapcsolatos gondolatait. Győződjön meg orvosával, hogy a szex a terhesség alatt biztonságos vagy nem a baba számára. A hormonális változások gyakran arra késztetik a szexet, hogy néhányan teljesen elveszítsék érdeklődésüket. Ezektől eltekintve, ha úgy döntött, hogy szexel a terhesség alatt, akkor a pózokról beszélni, könnyen és lassan járni bölcs lépés lenne.

Hogyan lehet legyőzni a stresszt a terhesség 18. hetében:

 • Itt az ideje, hogy elkezdj pihenni. Mutassa be a munkahelyén, hogy elérte a határt. Az emberek megértik és együttműködnek, és a baba később megköszöni.
 • Beszélje meg partnereivel az összes tapasztalt változást és haladást. Ez tisztázza a dolgokat számodra, és megkönnyíti számodra, hogy merre tartasz, miközben ő jobban érzi magát.
 • Bár mindenki tünetei eltérőek, a többi kismamával közös dolog megtalálása nem rossz érzés. A születés előtti osztályoknak a megfelelő választásnak kell lenniük.
 • Az étel és az alvás fontos. Ne ragadja el a vágyakat, de inkább szórakoztassa az egészséges döntéseket.
 • Gyakoroljon jól, mert ez javíthatja a hangulatát. Ha jó a stressz, akkor jógázhat és meditálhat.

Orvosi vizsgálatok és vizsgálat 18 hetes terhesség alatt:

Jöjjön a 18. hét, és tartson szem előtt néhány egészségügyi vizsgálatot. Mivel ez a 18. hét; a vérvizsgálatoknak tisztázniuk kell a dolgokat, és alkalmanként ultrahang is várható ebben az időszakban. A gerinc- és a HCG -folyadékokat ellenőrizni fogják, hogy meghatározzák a magzat rendellenességeit, és kevés gyógyszert javasolnak Önnek testének egészségének megőrzése érdekében

 1. Unalmas fájdalom és bajok– Acetaminofen. Tartsa távol az ibuprofent és a naproxent.
 2. Allergiás reakció– antihisztaminok és loratadin. Kerülje a pszeudoefedrin és a dekongesztánsok, például a fenilefrin gyógyszereit.
 3. Köhögés– Erős köhögés esetén dextrometorfánt és guaifenesint írnak fel.
 4. Emésztőrendszeri problémák– Metamucil és Colace. Kerülje a hashajtókat és az ásványi olajat.
 5. Emésztési zavarok és gyomorégés – antacidok és famotidin.

A 18 hetes várandós hasa folyamatosan tágul, és tovább nyúlik. Ebben az időszakban is hízhat.

18 hetes terhes ultrahang:

Egy másik izgalmas rész az ultrahang. Az ultrahang kimutathatja, hogy a baba már képes lenyelni, ásítani és csukolni. Ő is tud gurulni, csavarni és valószínűleg rúgni és ütni is! Mindez elég nagy lesz ahhoz, hogy érezd!

18 hetes terhes ikrekkel, látni fog egy membránt, amely elválasztja a két magzatot. Körbe fognak forogni, és amikor ezt megteszik, a folyadékot körbe tolhatják, és a membrán kissé eltolódhat. Ezt láthatja az ultrahangon.

Milyen tippeket és óvintézkedéseket kell tennie 18 hetes terhesen?

 • Most gyakrabban hidratálja bőrét, hogy megszabaduljon vagy elkerülje a striákat. Rettegsz.
 • A túlzott súlygyarapodás megelőzése érdekében próbáljon minél kevesebbet fogyasztani az olyan élelmiszerekből, mint a cukor, a kávé és az olaj.
 • Igyál több vizet a szokásosnál, hogy hidratált maradj, még akkor is, ha ez több vizelést jelent. Ez segít csökkenteni az étvágyat és segít a fogyásban.
 • Tegyen óvintézkedéseket az általános szájhigiéniai rendszeren, hogy megelőzze a rossz rohamokat és más fertőzéseket az ínyen, amelyek megelőzhetik az ételt.
 • Előfordulhat, hogy viszket a bőr nyújtása miatt. Tartsa a vény nélkül kapható gyógyszereket és olajat a gyorsabb enyhülés érdekében.

Milyen kockázatokkal kell szembenézni a 18 hetes terhesség alatt??

Valójában semmi, ha szigorúan betartja a terhességi étrendet, és rendszeresen gyakorolja a testmozgást, egyáltalán nem kell aggódnia. Ha azonban valamilyen vérzést észlel, szükséges, hogy azonnal időpontot egyeztessen, és konzultáljon orvosával.

Ellenőrző lista terhes nőknek 18 hetesen:

 1. Tervezhet egy jó kirándulást párjával vagy barátaival. Ne feledje, hogy gyakran kell pihennie és stresszmentesen maradnia.
 2. Kezdje el olvasni a babaápolási és szülői tippeket. Ez valóban segíteni fog.
 3. A lényeg az, hogy változtassa meg alvási helyzetét, hátulról oldalra.

A 18. heted nem a legnehezebb, de biztosan jelentős időszak. Készüljön fel egy újabb izgalmas 5 hónapos beszélgetésre a babájával. Olyan helyzetben lesz, hogy meghallgathat téged. Kövesse az étrendjét, és látni fogja, milyen egészséges és emlékezetes utazása lesz. Kezelje tüneteit, és beszéljen valakivel minden nap. Biztos nem lesz nehéz.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

  Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80