26 hetes terhes: Itt van minden, amit tudnia kell!

Izgul, hogy mire számíthat a terhesség 26. hetében? Megértjük az érzelmeidet. Ha 26 hetes terhes vagy, akkor itt egy teljes útmutató a terhességhez ezen a héten !! Az emberiség legnagyobb forradalma az élet lánca, amely nemzedékről nemzedékre megy tovább. És amint a terhesség folyamata elkezdődik, különféle változások történnek a testben, sőt a leendő anya testében is. A terhesség 26. hetében számos változás következik be. Ha ismeri ezeket a változásokat, az egész folyamat sokkal könnyebbé válik, mivel nem kell aggódnia.

Sok nő gyakori kérdése ebben a szakaszban: „26. hetes terhes vagyok, és mire kell leginkább figyelnem?” Ebben az időszakban több dologra is figyelni kell, mivel ez a terhesség felénél tart időszak. Ezek a változások újdonságok az anya testében, ha ez az első gyermeke, és még a körülötte lévő embereknek is gondoskodnak róla. A terhesség nemcsak meggyújtja a hormonális változásokat, hanem segít más fizikai és pszichológiai változásokban is, amelyeknek egy nő tanúja lehet ebben a szakaszban !! Ez a 26. hetes terhességi útmutató segít megérteni és tanulmányozni a testben bekövetkezett változásokat, és ismeri a tippeket és óvintézkedéseket, amelyek segítenek a gondok könnyű kezelésében.

26 hetes terhesség

Tartalomjegyzék:

 1. Hónapok & Trimeszter 26 hetes terhességre utal
 2. Fizikai és pszichológiai változások egy 26 hetes terhes hölgyben (tünetek)
 3. 26 hetes terhes baba mérete & Súly
 4. Baba & A has úgy néz ki, mint a 26 hetes terhesség alatt
 5. A baba pozicionálása a terhesség 26 hetében (magzat & Fizikai fejlődés)
 6. Terhesség diéta & Gyakorlatok 26 hetes terhesség alatt
 7. Orvosi vizsgálatok & Szkennelés 26 hetes terhesség alatt
 8. Mik a tippek & Óvintézkedések a terhesség 26 hetében?
 9. Milyen kockázatokkal kell szembenézni a 26 hetes terhesség alatt??
 10. Ellenőrző listák 26 hetes terhesség alatt

Hónapok & Trimeszter 26 hetes terhes nőknél:

26 hetes terhes hány hónap? A terhesség pontos hónapjának kiszámítása problémás lehet. Hasonló a helyzet a 26. hetes terhes nőknél. De csak nem túl bonyolult. A terhesség 26. hete az utazás hatodik hónapjára vonatkozik. És a második trimeszter befejezésének küszöbén áll. Szóval sok sikert az utazás hátralévő részére!!

Fizikai és pszichológiai változások egy 26 hetes terhes hölgyben (tünetek):

Mivel nagyon közel vagy a terhességi utazás kétharmadának befejezéséhez, a tested számos változásnak lesz tanúja. A 26. hetes terhes baba helyzete folyamatosan változik, és 26 hetes terhes csecsemőmozgások is lesznek. A változások és a 26 hetes terhességi tünetek némelyike ​​az alább felsorolt ​​dolgokra vezethető vissza:

26 hetes terhesség

1. Vérnyomás:

A vérnyomás rendszeres probléma a terhes nőknél. Lehet magas vagy alacsony; ez teljes mértékben az anya testállapotától, valamint a női hormonok termelésétől függ. A 26. hetes terhes nők azonban valószínűleg preeklampsziában, magas vérnyomásos betegségben is szenvednek. Ezenkívül az alsó sóhatár fogyasztása még súlyosbíthatja a helyzetet.

2. Fáradtság:

A baba növekvő súlya miatt az anya teste is figyelni fogja a fáradtságot. Ezenkívül a kimerültség nagyon gyakori a terhesség ezen szakaszában. A probléma kezelésének legjobb módja az, ha rutinellenőrzést végez, és jól vigyáz az egészségére.

3. Kiegészítő aggodalmak:

A terhesség ezen szakaszában a hölgy valószínűleg néhány mellékproblémával is szembesül, például gyomorégéssel és légszomjjal. Ahogy a növekvő baba a szobáját úgy alakítja ki, hogy oldalra nyomja a szerveit. Ez a nyomás tüdő- vagy méhkárosodást is okozhat. Ahhoz, hogy megbirkózzon ezzel a helyzettel, az anyának egészséges étrendet kell fogyasztania, sok vízfogyasztással együtt.

4. Hamis összehúzódások:

Ettől a héttől a várandós hölgy valószínűleg hamis összehúzódásokkal is szembesül. Ne lepődjön meg, mivel ezek az összehúzódások nagyon gyakoriak, és felelősek a test felkészítéséért a szállítási folyamathoz. Ha azonban a 26. hetes terhes nagy fájdalmat érez, akkor javasoljuk, hogy azonnal forduljon orvoshoz.

5. Horkolás:

A horkolás egy másik gyakori, de a terhességgel kapcsolatos probléma, amelynek többnyire nők tanúi. A szervezet változó hormonjait kizárólag ezért lehet hibáztatni. Ha azonban a horkolás problémát okoz a partnernek, akkor javasoljuk, hogy használjon orrszalagot a horkolás ellenőrzésére vagy elkerülésére.

6. Lábgörcsök:

A terhes hölgyek is hajlamosak a görcsökre, különösen az éjszakai órákban. Ennek oka lehet a gyermek növekvő nyomása a testére. Ezért ajánlatos finoman masszírozni a bokát és a borjat a fájdalom enyhítésére. A fájdalom enyhítésére azonban használhatja a forró vizes zacskót vagy a forró szilícium tasakot is az érintett területre!!

7. Alvással kapcsolatos problémák:

A 26 hetes terhes tünetek szintén alvászavarokat okoznak. Ez egy másik nagyon szabványos tényező a terhesség alatt. Ezt az állapotot gyengéd gyakorlatokkal és extra párnák használatával lehet kezelni, hogy visszaálljon a jó alvás.

8. Duzzanat:

A vízvisszatartás a testben az arc, a kéz vagy a láb duzzanatát okozhatja. Nem szabad elkerülni; ehelyett a preeclampsia korai stádiuma lehet. A szövődmények csökkentése érdekében jobb, ha azonnal forduljon orvosához.

9. Fejfájás:

Ez egy másik állapot, amelyet a hölgyek tanúsítanak, a szervezet hormonális változásai miatt. Ez az állapot gyógyítható meditációval és jógával. Ezenkívül választhat akupunktúrás terápiát vagy más biofeedback terápiát is ennek az állapotnak a enyhítésére.

10. Memóriavesztés:

A szervezetben bekövetkező hormonális változások memóriavesztési tényezőt is eredményezhetnek. Így jó szokásnak számít, ha elkezd írási szokást kialakítani. Emlékeztetni fogja a nap során elvégzendő dolgokra!!

26 hetes terhes baba mérete & Súly:

A várandósság idejére a születendő baba sok változást figyel meg, figyelembe véve a koronától a sarokig terjedő hosszát, emelkedő súlyát és szerveinek fejlődését. A 26. hetes várandós hasa mérete is növekszik és fejlődik, ahogy minden előrelépésnél előfordul. A 26 hetes baba magassága átlagosan körülbelül 14 hüvelyk vagy 35,6 cm hosszú lesz; mivel a 26 hetes baba súlya 760 gramm körül lesz. A mai napig a baba képes lesz kinyitni a szemét, és jobban fog reagálni a hangra. Ezenkívül ezúttal a mozgások növekedését is észreveheti. A hét végéig a baba megegyezik a cukkini méretével.

Baba & A has úgy néz ki, mint a 26 hetes terhesség alatt:

A terhesség 26 hetének végére várható, hogy a terhes hölgy 16-22 kiló körüli súlyt fog hízni egyetlen gyermek esetén. Míg ikrek esetében a súlya valószínűleg 27-42 kilóval nő. A baba növekedése a 26. héten is kiszámítható lesz a baba dudorának növekedésével. Azonban hasa esetén a 26 hetes terhesség következtében a méh körülbelül 2,5 centiméterrel megnő a köldök felett. A hasad azonban minden héten körülbelül fél centiméterrel növekszik. Mindezek a változások teljesen normálisak a terhesség jelenlegi időszakában. Ne felejtse el és aggódjon, mert a dolgok hamarosan visszatérnek a normális kerékvágásba, nem sokkal a szülés után!!

A baba pozicionálása a terhesség 26 hetében (magzat & Fizikai fejlődés):

Terhességi utazása három trimeszterre osztható. Az első trimeszterben a baba egyszerűen robbantó ciszta formában rögzíti magát, és még mindig idegen alakban van. A hetek során embrióvá, majd magzatgá változik. A második és a harmadik trimeszter jelzi a baba fejlődését. A 26. hét az „aranykorszak” utolsó hete, amely a második trimeszter másik neve. A baba ezen a héten tapasztalt néhány változása a következőket tartalmazza:

26. hetében a baba jó két kilós súlyra és 23 cm hosszúra kerekedik. Ahogy fejlődik, az érzékszervek tüskék erősödnek, szabad mozgási lehetőséget biztosítva. Ezek a mozgalmak most az eltelt hetekkel egyre hangsúlyosabbak. A szorítás szorításával most játszhat önmagával- gurulhat, bukhat a hasába, vagy játszhat a csatlakoztatott zsinórral. Ezért néha 26 hetes terhes fájdalmat érezhet. Az alábbiakban a 26 hetes magzat fejleményei láthatók.

A). Bőr:

A testében lévő lanugos lassan lágyabbá válik, és megpróbál eltávolodni. Ezzel egy vékony zsírréteg is elkezd lerakódni a szervezetben, így tökéletes babaformát kap.

B). Szemek:

A hét fénypontja, hogy a baba most végre hozzá tudja igazítani a szemét a látás ajándékához, miközben végre kinyitja a szemét, hogy lássa a környezetét. Pislog és kitisztítja a szemét, és most láthatja, hogy mit és hol nőtt egész idő alatt. A korai stádiumban lévő csecsemőnek le van csukva a szeme, de a fejlődő írisz miatt lassan fényérzékenységet tapasztal. Itt a 26. hét, az ultrahang elkaphatja, hogy pislogva fészkel otthon, miközben szeme körülnéz. A szemek azonban világosabb színűek, mivel az íriszben nincs pigmentáció, amely a születés után megváltozik.

C). A nem meghatározása:

Mostanra a baba neme kiemelkedő és megkülönböztethető. Ezt megelőzően a nemek némiképp világosak voltak, amellyel az orvosok meg tudták különböztetni egymástól, de mostanra kiemelkedtek. Egy fiúnak ezen a héten végre leesik a heréje a már teljesen kialakult herezacskójához, a lányoknál pedig már kialakították a petefészekhez vezető alagútjaikat, amelyekben már jó hat -hét millió primitív tojás található. A megszületés után azonban a szám kettőre csökken.

D). Szív:

Mostanra egyik rokona vagy barátja fülét a hasára teheti, és hallhatja a gyermek szívverését, mivel az minden ébredés pillanatával erősödött. Most a szív vért pumpál a testébe, és vörösvértesteket is létrehozhat.

E). Légzés:

Ezen a héten elkezdték kifejlődni a baba tüdejét és orrlyukait, a hét végén pedig teljes lesz a növekedésük. Az orr elengedhetetlen, és így hamarosan elkészül, de a tüdő nem olyan gyors az alveolusok miatt, elkezd burkolni a tüdőn. A tüdő segíti a babát a jó és egészséges légzésben.

F). Súly:

A baba még mindig nem nőtte ki magát teljes értékű emberré, aki olyan lesz, mint amilyen és még mindig a növekedési folyamatban van. A súlya mindenhol egy kilogramm alatt lesz, de leggyakrabban 900 gramm. Mozogni fog és játszani, és ezért normális, hogy 26 hetes terhesnek érzi magát, a magzat mozgását. Hosszú út áll még előttük a jelenetben, de aggodalmainak nagy része a hét végére véget ér.

Terhesség diéta & Gyakorlatok 26 terhességi héten:

Mindig talán 26 hetes terhességi szövődmény van. Ezért a megfelelő étrend fenntartása a terhesség alatt egy másik alapvető tényező, amelyre figyelni kell az időszak alatt. Ezentúl szükséges az egészség megőrzése, mivel ez az egyetlen lehetséges módja a magzat táplálásának. Kötelező tehát, hogy jó és 26 hetes terhességi étrendje a következőket tartalmazza:

Diéta:

1. Gyümölcsök és zöldségek:

A gyümölcsöket és zöldségeket az étrend elengedhetetlen részének tekintik. Mivel vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok. A gyümölcstál almából, narancsból, banánból, görögdinnyéből és más gyümölcsökből állhat. Éppen ellenkezőleg, a zöldségrészt zöld leveles zöldségekkel kell feltölteni, például spenót, bab, sárgarépa, karfiol stb..

2. Nyers élelmiszer:

A 26 hetes terhes hölgy kerülje a nyers ételek fogyasztását. Fogyasztása előtt minden gyümölcsöt vagy zöldséget meleg vízben le kell öblíteni. Még a friss csirkét is jól kell kezelni és főzni evés előtt!!

3. Folyadékbevitel:

A víznek vagy folyadékoknak megfelelőnek kell lenniük a kiszáradási tényező leküzdésére. Ezenkívül hidratálja a bőrt és szabályozza a testhőmérsékletet. A folyadékfogyasztás biztosítja a magzat megfelelő tápanyagbevitelét is!!

4. A kiegészítők szerepe:

Elengedhetetlen, hogy a szervezetet alapvető tápanyagokkal egészítse ki. Az orvosok azonban a legfontosabbakat írják fel Önnek a terhesség korai szakaszában. Ennek ellenére ajánlatos ezeknek a kiegészítőknek a természetes forrásaira támaszkodni, mivel ez jobb hatással lesz a szervezetre!!

5. Csirkefogyasztás:

Ha Ön csirkefogyasztó vagy csirkebarát, akkor az étrendjének a sovány húsból kell állnia. Mivel egészségesebb, mint másokhoz képest. A csirkefogyasztás az étrendben bőséges mennyiségű fehérjével szórakoztatja szervezetét, és ezáltal csökkenti az ilyen fehérjéhez kapcsolódó kiegészítők szükségességét. Azonban ahelyett, hogy olcsó húskészítményeket vásárolna, javasoljuk, hogy ezeket a húskészítményeket hiteles forrásból szerezze be, mivel a húskészítmények a rendkívül romlandó élelmiszerek kategóriájában szerepelnek..

Feladatok:

Ezenkívül elengedhetetlen, hogy egy 26 hetes terhes hölgy napi gyakorlatokat végezzen, hogy stresszmentes és izomfeszítő problémáktól mentes legyen. Ha nem tud rendszeresen edzeni, vagy ha lustának érzi magát, akkor ajánlott beiratkoznia a legközelebbi edzőterembe vagy jógaközpontokba. Mivel gondoskodnak arról, hogy rendszeresen kövesse az edzésprogramot. A 26 hetes terhes gyakorlat az alábbiakból állhat a baba egészséges növekedése érdekében.

A. Hasbővítés:

Üljön úgy, hogy a lábak átfedésben vannak, és a hát alsó része támaszkodjon, és kezét a gyomorra fektesse. Tartsa a hátát és a vállát fokozatosan belélegezve az orra fölé, miközben növeli a hasát. Végezze el 5-10 percig egy nap alatt.

B. Guggolás:

A guggolás a legjobb gyakorlat, mivel ez javítja a testtartást, és több helyet biztosít az ágyéki területnek a bővítéshez. A guggolásoknak több variációja is létezik, és a nagy guggolást feltételezzük az Ön állapotáról.

C. nyújtás:

Ebben a szakaszban a normál helyzetben való alvás nehéz lesz, a terhesség alatt nyújtania kell, és rugalmasságot biztosít, valamint erősíti a lábakat és az izmokat.

D. Séta:

A terhesség alatti séta segít csökkenteni a légzési problémákat és minden stresszt, a séta megőrzi a test és a lélek frissességét. Rendszeresen sétálva megőrzi ön és gyermeke egészségét.

E. Gyomorbeállítás:

Próbálja meg fenntartani a súlypontját, így kényelmesebb lesz a helyzetén való munka és néhány gyakorlat kipróbálása.

Várható, hogy ezek a rendszeres edzések enyhítik a stresszt, és felfrissítenek a másnapi feladatra!!

Orvosi vizsgálatok & Szkennelés 26 hetes terhesség alatt:

Az orvos szerepe elengedhetetlen a terhesség teljes szakaszában. A terhesség 26. hete a gyógyszerek cseréjét eredményezheti. Ezenkívül a gyógyszereket regisztrált orvosával folytatott konzultációt követően is fogyaszthatják bizonyos betegségek, például asztma és magas vérnyomás kezelésére. A köhögés, allergia, gyomor- és fájdalomproblémák elkerülésére ajánlott néhány gyógyszer a következők lehetnek:

 • Fájdalom- acetaminofen. Ne fogyasszon ibuprofent és naproxent.
 • Allergia- ha bármilyen terhesség alatti allergiát kell szednie, antihisztaminokat vagy egy csipetnyi loratadint. Kerülje a pszeudoefedrin és a dekongesztánsok, például a fenilefrin használatát.
 • Köhögés- erős hideg esetén, próbálja ki a dextrometorfánt.
 • Gyomorproblémák-Kerülje a hashajtókat és az ásványi olajat.
 • Szívégés és fekélyek – kerülje a szívégést, próbálja ki az antacid szirupokat és a tablettákat.

Győződjön meg arról, hogy bármit is szed, ellenőrizze újra orvosával.

Mik a tippek & Óvintézkedések a terhesség 26 hetében?

A terhes nő számára elengedhetetlen, hogy gondosan vigyázzon egészségére. A terhesség 26. hetében azonban a nőknek ügyelniük kell a következő tippekre és óvintézkedésekre:

1. Mondj búcsút a saroknak:

A terhes hölgynek a súlyosságra kell összpontosítania a növekvő 26. hetes terhes hassal. Ezért tanácsos lapos lábbelit viselni a terhesség alatt, és a hölgynek ebben az időszakban távol kell lennie a sarkától!!

2. Az étrend ellenőrzése:

Fontos, hogy kövesse a 26. heti terhes hölgy bevitelét, mivel panaszkodhat az olyan tünetekre, mint a savasság, gyomorégés vagy a gázzal kapcsolatos problémák. Kerülje továbbá a gyorséttermet vagy a gyorséttermet is!

3. Növelje a folyadékbevitelt:

A terhesség ezen időszakában javasolt a folyadékfogyasztás növelése. A 26 hetes terhességi étrendet fel kell tüntetni megfelelő mennyiségű vízzel, levesekkel, turmixokkal, gyümölcslevekkel, kókuszvízzel stb..

4. Elegendő alvás:

A terhes nőknek ajánlott a megfelelő 8 órás alvás. A nappali órákban azonban szundikálással is szórakoztathatja. Ez segít neki a reggeli rosszullétek kezelésében is.

5. Gyógyszerfogyasztás:

Ajánlatos csak az előírt gyógyszereket fogyasztani, mivel a szükségtelen gyógyszerek fogyasztása veszélyes lehet az egészségre. Soha ne hagyja ki az orvosával való konzultációt, mielőtt bármilyen ilyen gyógyszert szedne.

6. Kezdje el tervezni a dolgokat:

A bevásárlás a legjobb stresszoldó terápia a nők számára. És ugyanezt érzed; akkor elkezdhet vásárolni születendő hősének !! Ez a vásárlás magában foglalhatja az aranyos kis puha játékok, pulóverek, zoknik stb..

A terhesség utolsó hetei folyamatosan emlékeztetni fogják a közelgő feladatokra, amelyek boldogabb időszakot jelentenek a jelenlegi 26 hetes terhes magzati mozgással. A baba folyamatosan emlékeztetni fogja a létezésére. Boldogságodról, szeretetedről, bánatodról, bánatodról a baba is tanúja lesz, ezért ajánlott boldognak és stresszmentesnek lenni. Várhatóan ezek a fent említett tippek hasznosak lesznek az Ön számára, és segítenek meglévő terhességi problémáiban. Remélem, a következő trimeszterben egyik oldalról a másikra ugyanolyan simán eljut, mint ez. És sok sikert kívánok a jövőben!!

Milyen kockázatokkal kell szembenézni a 26 hetes terhesség alatt??

A terhesség a nő életének egyik alapvető szakasza, és ezt megfelelő egészséggel és megfelelő étrenddel kell táplálni. Biztosítja az anya és a baba egészséges egészségét. Van azonban néhány kockázat, amelyet figyelembe kell venni. Ezenkívül a nőknek óvatosnak kell lenniük számos egészségügyi feltétellel kapcsolatban, amelyek miatt rohanhat az orvoshoz. Ilyen körülmények a 26. hetes terhes fájdalmat jelentik a hasi régióban, és ha folyadékszivárgást vagy hüvelyi vérzést észlel.

Továbbá, ha a terhes nők homályos látást vagy egyéb 26 hetes terhességi szövődményeket észlelnek, akkor a jobb biztonság és óvintézkedések érdekében haladéktalanul tanácsos orvoshoz fordulni. Ezenkívül a láz vagy más hasonló állapot tüneteit észleli; javasoljuk, hogy bármilyen orális adag fogyasztása előtt kérdezze meg orvosát!!

Ellenőrző listák a 26 hetes terhesség alatt:

Az e heti terhesség listája tartalmazza a szülészeti osztályon tett túrát, hogy biztonságban legyen és időben váratlan dolgokra. Javasolt továbbá előregisztrálni a kórházban; ez megkönnyíti az utolsó pillanatban való rohanást. Próbáljon kommunikálni a babájával, mivel a baba hallásérzéke ekkorra fejlődik. Játssz néhány vallási bhajanot vagy mondókát is !! Mint később, ez előnyös lesz a baba alvásában, mivel hajlamos lesz a rendszeresen játszott ritmusra.

Ezenkívül töltsön időt a partnerével, ossza meg érzéseit, és feltétlenül tudassa vele azokat a problémákat, amelyekkel ebben az időszakban szembesül. A partnered törődése és szeretete szintén előnyös a terhesség támogatásához. Ez is enyhíti a terhességi stresszt, és csökkenti a szorongás szintjét a terhesség 26. hetében.

Ezenkívül fontos, hogy az étrendre összpontosítson. Próbáljon meg inni a szükséges mennyiségű vizet, számolva 8-10 pohár folyadékkal, beleértve a gyümölcsleveket, leveseket stb. Ezenkívül koncentráljon az egészséges táplálkozás fogyasztására. És ne felejtse el bevonni a gyakorlatokat a napi rutinjába, kezdve az enyhe testmozgástól, és fejezze be a napot egy 30 perces sétával. Kezdje el a baba szobájának előkészítését, és tanácsos figyelni a kismama egészségére is!!

A terhesség a nő életének alapvető és létfontosságú szakasza. A listán szerepelnie kell a megfelelő étrend fenntartásának és az egészségi állapotának ellenőrzésének. Ezenkívül aktívan érdeklődjön a 26 hetes magzat egészségéről, és ennek megfelelően tervezze meg orvosának látogatását. Ne csak ezt, ne feledje, hogy időben hozza be gyógyszereit más alapvető folyadékokkal együtt, hogy a szervezet hidratált és készen álljon a terhességre !! Boldog terhességet!!

Gyakran ismételt kérdések és válaszok:

Q1. A baba álláspontom nem fej lefelé. Aggódnom kell ilyenkor?

Válasz: Egyáltalán nem, 26 hétre az esetek többségében teljesen normális, hogy a baba „keresztirányú hazugság” helyzetben van. Itt a baba feje az anyai oldal közelében van, az alja pedig a másik oldalon a has felé. A baba 30 hét előtt bármikor lehajthatja a fejét, ezért ne aggódjon.

Q2. Az elmúlt hetekben nem volt reggeli rosszullétem, és most látom, hogy visszatér a hányinger. Normális?

Válasz: Igen, sokan szenvednek és panaszkodnak reggeli rosszullétekre, annak ellenére, hogy 26. hetes terhesek. Míg a terhes hölgyek többsége az első trimeszter után felépül az émelygésből, néhányan mégis szenvednek, és ez normális.

Q3. Sok téves riasztást és összehúzódást látok a 26. terhességi héten. Hogyan lehet megkülönböztetni a normálistól, és normális, hogy ilyenkor összehúzódások vannak?

Válasz: Ezt Braxton Hicks összehúzódásoknak hívják, amelyek a harmadik trimeszterben gyakoriak, de még a második trimeszterben is elkezdődhetnek. Ezek nem fájdalmasak és nem rendszeresek, és így különbözteted meg a görcsöket és a szülési fájdalmakat. Ha erősnek érzi magát, és folyamatosan megtörténik, forduljon orvoshoz.