34 hetes terhes – tünetek, fejlemények és így tovább

Minden hét elteltével fokozódik a szorongás és a boldogság, ha hamarosan a kezében tartja a kis örömkötegét. 34 hetes várandós korában a baba sárgadinnye nagyságú, és majdnem olyan hosszú, mint a születésekor. Olvassa el itt, hogy megtudja a baba ezen a héten bekövetkezett különböző fejleményeit és a 34. hetes terhesség tüneteit.

Csak egy nő ismerheti az anya nehézségeit, amikor átlépi ezt a finom határt, hogy belépjen az anyaságba. A legelső bejelentéstől kezdve a füledbe kezd visszhangozni a környező vének számtalan tanácsa. Azok a barátok, akik már anyák, elmondják tapasztalataikat, és most elkezdik adni a tippjeiket.

34 hét terhesség

Az előző hetek kemények, az álmatlanság a barátod. A reggeli rosszullét minden reggel csalódást okozna. De az idő múlásával észrevenné, hogy az anyaság kapuja nyitva van. A kilenc hónap teljes időszaka heti formátumra van osztva. Ahol 40 hét összegzi a terhességi folyamatot. Ebben a cikkben a terhesség 34. hetéről beszélünk, ami majdnem a végét jelenti, és a legjobb rész, amit meg kell tapasztalni.

Hónapok és trimeszter 34 hetes terhes állapotra utalva:

Ha 34 hetes terhessége van, akkor a terhesség 8. hónapjában és 3. trimeszterében van. Gratulálunk! Már csak egy hónapod van hátra, hogy a kezedben tarthasd a kis örömkötegedet.

Fizikai és pszichológiai változások 34 hetes terhes hölgyben:

Az alábbiakban felsoroljuk azokat a különböző fizikai és pszichológiai változásokat, amelyeket a tested tapasztalni fog, amikor a terhesség 34. hetében jár. A terhesség 34 hetes tünetei a következők:

1. Puffadás és gázok:

Most, hogy a harmadik trimeszterébe lép, felfúvódást, gázokat, szorongást és feszültséget tapasztalhat, ami csak ront a helyzeten. Segíthet a mély lélegzés, az orron keresztüli belégzés és a szájból néhány percen keresztül történő kilégzés.

2. Homályos látás:

A terhességi hormonok miatt látása homályosnak tűnhet, és csökken a könnytermelés is, ami szárazzá és irritáltá teheti a szemét.

3. Fokozott hüvelyváladék:

A terhesség előrehaladtával nő a hüvelyváladék. Ez azért van, mert a terhességi hormonok (különösen az ösztrogén) növelik a medence területének véráramlását és stimulálják a nyálkahártyát.

4. Hátfájás:

A gravitáció hátról hasra való eltolása fokozott nyomást gyakorol az alsó hátra, ami sok kellemetlenséget okoz. Sok megoldás létezik a fájdalom kezelésére, így ha az egyik nem működik, próbálkozzon egy másikkal. Az egyik bevált megoldás az, ha gyakran szünetet tartunk, és állunk, sétálunk vagy nyújtunk. Hosszú órákon át egyetlen pozícióban ülve még jobban fájhat a hátad.

5. Lábgörcsök:

Most gyakoribbak a lábgörcsök, és ennek három fő bűnösje a terhességi súly, a duzzanat és a fáradtság.

6. Stretch Marks:

Ha genetikai hajlama van a striákra vagy szebb a bőre, akkor nagyobb valószínűséggel kapja meg a striákat. Lassan és folyamatosan hízva azonban minimálisra csökkenthetők.

7. Ödéma:

A méret növekedésével a szövetek több folyadékot tartanak fenn, és duzzanatot tapasztalhatnak, különösen a lábfejekben és az ujjakban.

8. Légszomj:

Ahogy a terhességi has növekszik, a tüdő nem kap teret, hogy teljesen kitáguljon, és így még rövid mosdóút után is fáradtnak érzi magát. Ebben segíthet a bal oldali alvás.

9. Gyorsabban növekvő haj:

Tudta, hogy a haja gyorsabban és fényesebb lesz a terhesség alatt, de nem tudta, hogy még olyan nem kívánt helyeken is nőni fognak, mint az arc, az áll és a hát. Bár a gyantázás biztonságos a terhesség alatt, a bőr extra érzékeny, ezért ajánlatos érzékeny formulát használni.

10. Álmatlanság:

Ez gyakori panasz a terhesség alatt, és a terhesség előrehaladtával a mosdóba vezető utak és a lábgörcsök száma egyre nő, így nagyon kevés hely marad a szemek lecsukására..

11. Szivárgó kolosztrum:

Amint közeledik az esedékesség időpontjához, a melleiből sárgás előtej szivároghat, amelyet kolosztrumnak neveznek. Ez a baba első itala, és nem fog néhány cseppnél többet szivárogni, de ha kényelmetlenül érzi magát, próbáljon szoptató párnákat használni.

34 hetes terhes baba mérete és súlya:

Ezen a héten a baba akkora, mint egy sárgadinnye. A baba hossza 43-46 cm, súlya körülbelül 2,1-2,3 kg. A baba magassága ebben a szakaszban megközelítőleg ugyanaz, mint a születéskor. Ha szeretnéd érezni, hogyan érezné magát a most született babád, akkor tarts karodban egy 5 kilós lisztzsákot. A baba pontosan így érezné magát. Most egymásra kell rakni 3 ilyen táskát, ez a hossza a babának, aki teljes korban született.

A baba és a has úgy néz ki, mint a 34 hetes terhesség alatt:

 • A terhesség 34. hetében a baba teljesen kifejlődött. Szinte a születési hossza.
 • A méh teteje most érezhető körülbelül 51/2 hüvelyk felett a köldök felett
 • A baba teste elkezdte feltölteni a bőr alatti zsírt
 • A baba központi idegrendszere tovább érik, és a tüdő már jól fejlett.
 • Bár ajánlatos a babát a 38. vagy 40. hétig hordani, a baba jó eséllyel túlél a külvilágban ebben a szakaszban.

34 hetes terhességi baba helyzet – magzati és fizikai:

Az alábbiakban a magzat fejlődésének különböző szakaszai láthatók a 34 hetes időszakban, amelyeket megfigyelhet:

 • A bőr megvastagodása: A bőr viaszos bevonata ezen a héten sűrűsödni kezd, mielőtt a következő héttől kihullni kezd.
 • Átpiszkálás: Ekkor már láthatja, hogy a testrészek, például az ökl és a lábak kilógnak a hasból.
 • Alvási menetrend: A baba most lehunyja a szemét, amikor alszik, és kinyitja, amikor ébren van. Ez segít neki az alvási ütemterv kialakításában.
 • Nemi különbségek: Ha a baba hím, akkor a heréi a hasról lefelé a herezacskóba jutnak
 • Apró körmök és lábkörmök: Ekkorra a baba apró körmei és lábujjai elérik az ujjhegyet, és készülnek az első szülés utáni manikűrre.
 • Teljesen funkcionális tüdő: A tüdő ekkor már teljesen készen áll a túlélésre a külvilágban. Nem csak kívülről tudják befogadni és szűrni a levegőt, hanem a két tüdőzsák közötti anyag is teljesen kifejlődött, amely elkerüli a súrlódást, és lehetővé teszi a túlélést, ha a testen kívül vannak
 • A csontok fejlődése: Ekkorra a csontok 90% -a kifejlődik és a helyére kerül. Azonban még mindig nagyon puhaak és törékenyek, ami elősegíti, hogy a baba kiszoruljon a hüvelyből. Amint a baba kint van, ezek a csontok automatikusan megerősödnek.
 • Fejjel lefelé állás: A baba ekkor már fejjel lefelé van, arccal a méh felé, lábával a has felé. Hamarosan a fej rögzül a méhnyakon, és halványodást tapasztal, ami azt jelzi, hogy most van itt az ideje, hogy a baba búcsút mondjon az anyaméhnek.
 • Köldök: Ez idő alatt kiugrott a hasa, amely egyszer benne volt. Bár ez normális, nem kell aggódni. Lehet, hogy le kell fednie, mivel a ruha állandó súrlódása irritációt okozhat a már érzékeny részen.

Terhességi diéta és gyakorlatok 34 terhességi héten:

Feladatok Amikor 34 Hetek Terhes:

Az alábbiakban bemutatjuk azokat a gyakorlatokat, amelyeket rendszeresen meg kell tennie most, amikor közeledik a vajúdáshoz

 • Kegel gyakorlat: Ez a gyakorlat erősíti a medencefenék izmait. Ez a gyakorlat segíthet az aranyér és a vizelet szivárgásában is.
 • Kismedencei dőlés: A medencebillentés a gyomorizmokat erősítő gyakorlat. Ez nemcsak javítja a rugalmasságot a születéskor, hanem segít a hátfájás enyhítésében is.
 • Szabó Ülés: Ez a gyakorlat erősíti a hát- és combizmokat, és rugalmasabbá teszi a medenceízületet a könnyebb szülés érdekében.
 • A testre szabott ülés lépései:
 • Üljön le a padlóra felhúzott háttal.
 • Miközben oldalra hajlítja a térdét, hozza össze a talpát, és húzza befelé az ágyék felé.
 • Nyomja a térdét a padló felé, amíg nem érzi a nyújtást a belső combjában

34 hetes terhességi étrend:

Most, hogy gyorsan közeledik a D-nap felé, az egészséges szokásokhoz való ragaszkodás (amihez a terhesség alatt is ragaszkodnia kellett volna) ugyanolyan fontos a szoptatás szakaszában. Az alábbiakban felsorolunk néhány tápanyagot, amelyek létfontosságúak a baba egészséges fejlődéséhez az élet első néhány hónapjában:

 • D-vitamin: A D -vitamin támogatja a baba csontjainak egészséges fejlődését. Ha a terhesség után is folytatja a D -vitamin -kiegészítés szedését, biztosítani fogja, hogy a baba és minden nap megkapja az ajánlott 10 mcg -ot.
 • Az LCP-k (hosszú láncú többszörösen telítetlen zsírsavak), különösen a DHA (az úgynevezett omega-3 zsírsavak)-Segítik a baba idegi fejlődését. Extra adag DHA -t kaphat, ha egy vagy két adag olajos halat tartalmaz a heti étrendben.
 • Vas: Ez támogatja a baba kognitív fejlődését most és még a születés után is. A vörösvértestek kulcsfontosságú összetevője, amely elősegíti az oxigén szállítását a szervezetben. A vasban gazdag ételek közé tartoznak a zöld leveles zöldségek, az olajos halak, a hús és a zöld zöldségek.

Orvosi vizsgálatok és vizsgálatok 34 terhességi héten:

Az alábbiakban felsoroljuk a különböző teszteket, amelyeket akkor végeztek, amikor felkereste egészségügyi szakértőjét a terhesség 34 hetében.

 • Vérnyomás
 • A has mérése a baba növekedésének ellenőrzésére
 • Egészségének ellenőrzése és az esetlegesen felmerülő problémák kezelése
 • A baba szívverésének és mozgásának ellenőrzése
 • Vizeletvizsgálat, ha bármilyen UTI -je van vagy emelkedett vérnyomása van
 • Hüvelyi tampon a B csoport Streptococcus lehetőségének vizsgálatára
 • Ha vércsoportja Rh-negatív, akkor ebben a szakaszban egy második adag anti-D immunglobulin injekciót kaphat
 • A prezentáció és az állomás értékelése
 • 34 hetes terhes ultrahang nem szükséges. Azonban speciális 3D vagy 4D szkennelést lehet végezni bizonyos állapotok, például ajakhasadék vagy szívproblémák felmérésére.

Tippek és óvintézkedések a 34 hetes terhesség alatt:

A következő 34 hetes terhességi óvintézkedéseket érdemes betartani:

 • Itt az ideje, hogy lehetőleg kerülje a hosszú autóutakat és járatokat
 • Ha utazni kell, próbálja kinyújtani a lábát, és járjon körbe legalább egyszer 1-2 óra alatt.
 • Ez az utolsó hét, amikor utazhat, miután a legtöbb légitársaság nem engedélyezi a felszállást.
 • Kerülje a tisztítatlan ivóvizet, a pasztőrözetlen tejet és a nem megfelelően főtt húst vagy csírát.
 • Kerülje a háton alvást, mert ez csökkentheti a méh és a magzat véráramlását.

Tippek erre a hétre:

 • Vásárolja meg autóülését és szerelje fel. A szülők 85% -a elsőre rosszul csinálja. Ellenőrizze szakemberrel, hogy elkerülje az utolsó pillanatban jelentkező gondokat.
 • A szeme száraznak és irritáltnak tűnhet. Tartsa kéznél szemcseppjét
 • Depressziós érzés? A terhes nők közel 10-15% -a szenved depresszióból a terhesség alatt. Néhány antidepresszáns biztonságos a terhesség alatt. Ugyanezért beszéljen egészségügyi szolgáltatójával.
 • Ha még van energiája, akkor ez a legjobb alkalom arra, hogy az utolsó simításokat végezze el óvodájában. Ha már kevés az esedékessége, szeretne vásárolni vagy a szükségesnél többet intézni?

Kockázatok a terhesség 34 hetében:

Az alábbiakban felsoroljuk azokat a különféle kockázatokat, amelyek aggodalomra adhatnak okot a terhesség 34. hetében

 • A terhességi cukorbetegség aggodalomra adhat okot
 • A preeklampszia súlyos állapot, és súlyos szövődményeket okozhat az anyában és a babában. Általában a 35 éves és idősebb nőknél az első terhesség nagyobb kockázatot jelent
 • A koraszülés ismét súlyos állapot, és a koraszülött csecsemőknél nagyobb az egészségügyi problémák, különösen a tüdőproblémák kockázata, mivel nem teljesen kifejlődtek.
 • Ebben a szakaszban a membránok idő előtti szakadása következik be, és aggodalomra ad okot, mivel idő előtti szüléshez vezet
 • A placenta previa növeli a vérzés kockázatát a szülés előtt és alatt
 • Placenta -kitörés – Ez egy ritka állapot, amikor a placenta a szülés előtt elválik a méhtől. Ez magzati halált okozhat, és súlyos sokkot okozhat az anyának.

Ellenőrző lista 34 terhességi héten:

 • Ezen a héten meg kell ismerkednie a szülés jeleivel.
 • Szerezzen be hétről hétre növekedési és változási ellenőrzőlistát, hogy biztosítsa a baba és Ön jólétét és megfelelő növekedését a teljes 9 hónap során.
 • Nézze át szülési tervét a szülésznővel vagy orvosával.
 • Látogasson el a csecsemők CPR, a babaápolás vagy a szoptatás óráira. Amint a baba megérkezik, kevés ideje lesz megszerezni ezeket a leckéket, és elveszettnek vagy aggódónak érezheti magát.

34 hét terhes ikrekkel:

Ha a terhessége a 34. héten van, és ikreket hordoz, akkor kissé idegesnek érezheti magát. Ezek lehetnek annak a jelei, hogy hamarosan jönnek a babák. Egy iker anyuka számára végre megkezdődött a visszaszámlálás, mivel az átlagos terhesség többszörösével valahol 35-37 hét között van.

Nem felismerése:

Annak ellenére, hogy a nemek kimutatásának folyamata néhány héttel korábban kiderül a 34. hétre, a baba neme tökéletesen kialakult, érett és kész. A hét végére a herezacskó tökéletesen kialakult, a herék teljesen leereszkedtek és készen állnak a működésre. A nemi szervek teljesen kialakultak. Most már nincs szüksége az anyját összekötő zsinórra, hogy megkönnyebbüljön. A lányoknál a nagyajkak, a tetején lévő éppen befejezte önmagát. A kicsi petefészke meglepő módon már hétmilliárd primitív tojás tulajdonosa lenne. A szám azonban kettőre csökken, ami a normál tojásszám.

Tüdőfunkció:

A baba egész idő alatt belélegzett egy keveset a magzatvízből, és körülötte igyekezett tökéletesíteni a tüdőfunkcióit. Sokszor előfordult, hogy a baba koraszülött, ami ezen a héten már teljesen lehetséges. Ezért működik a baba tüdeje a legjobban. Nem csak a levegőt tudja fogadni és szűrni; a két tüdőzsák közötti anyag, amely megakadályozza a tüdőt a súrlódástól, úgy is kifejlődött, hogy kint soha nem néz veszélybe.

Csontfejlődés:

Annak ellenére, hogy a test kialakításának majdnem 90 százaléka a helyére került, a baba csontjai még mindig gyengék és törékenyek. Ez csak Isten teremtménye, ahol ezek a puha, törékeny csontok segítenének a babának, hogy kiszorítsa magát a hüvelyből. Ez az oka annak, hogy a koponya még mindig elég erős, szívós és normál alakú, de a nyakhoz vagy a gerinchez kötő csontok még mindig nem tökéletesek. Születés után ezek a csontok tökéletesek lesznek, így egyáltalán nem kell aggódni.

Baba zsír:

A kezdeti szakaszokban a magzat vékony izomrétegű vázszerkezethez hasonlít, miközben a belső szervek még mindig kialakulnak és tökéletesednek. Az idő múlásával, amint a szervek tökéletesek, jól elrendeződtek és működnek, észreveheti, hogy a baba még néhány kilót hízik. Ezért a terhesség 34. hetében a kicsi súlya valahol öt és fél kiló körül lesz, zsíros rétegek töltik meg a combjait és kövér arcát.

Helyre helyezve:

Mostanra a baba teljesen fejjel lefelé van, a fejét a méhnyak közelében kell elhelyezni, és a lábát felfelé a gyomorban. Sok esetben észrevették, hogy a baba ezen a héten elindul, de azok számára, akik még mindig nem, a baba készen áll arra, hogy felkészüljön. A fejjel lefelé fordított helyzet nem árt neki; valójában egészen kényelmesen illeszkedik a körte alakú méhébe.

A terhesség három trimeszterre osztható. Az első trimeszter, a második és a harmadik, amely jelenleg a 34. hét. A baba szép fejlődésével az anya is sok változáson megy keresztül.

A hasa gombjának megváltoztatása:

Mostanra tipikus változást észlel a köldökében. Ami valaha bent volt, mint egy kráter, most kiugrott, és úgy néz ki, mint egy kis izzó. Ez egy gyakori terhességi forgatókönyv, bár nem mindenki szembesül vele. Ha problémával szembesül, használjon szalagot vagy tapaszt, hogy lefedje a helyet, mivel nagyjából ilyenkor túl érzékeny lehet, és a ruha állandó súrlódása rontja a helyzetet.

A közelgő események óriási nyomása miatt gyakran paranoia támad. Anyaként és közeledve az utolsó nap ijesztő és izgalmas is lehet. Ezenkívül a csecsemők további nyomása van. Ezek a helyzetek összekeveredve utat engedhetnek a vérnyomás csökkenésének vagy emelkedésének. Ne ugorjon be az orvostudományba, mivel ezek a kemény gyógyszerek hatással vannak a benned lévő gyermekre. Konzultáljon orvosával erről.

Kalcium bevitel:

Ez az az idő, amikor a baba tökéletesíti a csontjait, és ezért anyaként részt vesz majd önben, ezért figyeljen az étrendjére. Ebben az időben az orvos gyakran azt tanácsolja, hogy tartsák be a kalciumbevitelt, mivel ez az utolsó esély arra, hogy a baba csontszerű legyen..

Összehúzódások:

A napok szélén a Braxton Hick összehúzódásai egyre súlyosabbá válnak, és meglepő módon most egyezik a valódi összehúzódás érzésével, és intenzitása sokkal alacsonyabb lehet. Úgy tűnik, hogy ezen összehúzódások gyakorisága napról napra nő. Ezek az összehúzódások valódi, gúnyos összehúzódások, amelyek tudatják, hogy a tested felkészül a közelgő eseményekre.

Mivel a szállítás ideje gyorsan közeledik, vegyes szorongást és boldogságot érez. A 34 hetes terhesség nagyon fontos mérce, mivel ekkorra a baba majdnem fejlett, és túlélheti a külvilágot, még akkor is, ha koraszülött. Mindazonáltal a legjobb, ha a csecsemőt teljes korban szülik, hogy alkalmas legyen a túlélésre a külvilágban..

Gyakran ismételt kérdések és válaszok:

1. kérdés: Biztonságos az utazás a terhes nők számára a terhesség 34 hetében?

Válasz: A terhesség ezen szakaszában kerülni kell a hosszú távú autóutazást. Ha utazni kell, győződjön meg arról, hogy a lábát kinyújtva tartja, és néhány óránként sétál egy kicsit, mivel a hosszú ideig egy pozícióban való ülés problémás lehet. A legtöbb légitársaság nem engedélyezi az utazást a terhesség ezen hete után.

2. kérdés: Mi az alvó helyzet 34 hétig, terhes nők?

Válasz: Az oldalsó alvás, különösen a bal oldalon, a legjobb alvási helyzet a terhesség 34 hetében. A háton alvás ebben a szakaszban nem tanácsos a halvaszületések fokozott kockázata miatt.

3. kérdés: Mikor kell orvoshoz fordulni a 34 hetes terhesség alatt??

Ans: A harmadik trimeszterben minden második héten 28-36 héttől, a 36. héttől hetente pedig orvoshoz kell fordulnia. Ha azonban az alábbi tünetek bármelyikét észleli, javasoljuk, hogy azonnal keresse fel orvosát:

 • Vérzés
 • Súlyos hányinger és hányás
 • A csecsemő aktivitása jelentősen csökken
 • Összehúzódások
 • Vízzsák törés
 • Tartós erős fejfájás, hasi fájdalom, látászavar
 • Az influenza tünetei


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

  Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80