Arque on robottihäntä, joka parantaa tasapainoasi ja ketteryyttäsi

On monia yrityksiä, jotka valmistavat puettavia pyrstöjä ihmisille, mutta yleensä vain cosplay- tai muihin viihdetarkoituksiin. Japanin Keion yliopiston tutkijoilla on nyt kannettava, animoitu Robottihäntä nimeltä Arque joka pystyy lisäämään käyttäjän kykyjä parantamalla tasapainoa ja ketteryyttä.

Arque auttaa pitämään tasapainon ja nostamaan raskaita esineitä helposti

Arque on robottihäntä, joka parantaa tasapainoasi ja ketteryyttäsi ja palauttaa tasapainon

Inspiraatio apinoiden ja merihevosten robottihäntälle

Helpoin tapa ymmärtää tämän takana oleva inspiraatio on hankkia Video apinoista katsoa. Nämä ihmisen kaltaiset eläimet liikkuvat viidakossa helposti. Häntänsä eivät ainoastaan ​​toimi ylimääräisenä linkkinä oksien tarttumiseen, vaan myös auttavat heitä sijoittamaan kehonsa uudelleen turvalliseen laskeutumiseen keskellä hyppyä.

Ne siirtävät apinan painopistettä sen liikkuessa.

Apinat hyppäävät puiden läpi niin vaivattomasti pitkän hännänsä vuoksi

Arque on robottihäntä, joka parantaa tasapainoasi ja ketteryyttäsi.Apina hyppää puiden läpi

Arque -robottihäntä tekee olennaisesti saman asian ihmisille, vaikka hyppääminen puun korkeimmista oksista ei edelleenkään ole suositeltavaa. Arque oli paikalla KUVA 2019 Tapahtuma julkistettiin osana Emerging Technologies -sarjaa. Robotti on useiden japanilaisten tutkijoiden, erityisesti Junichi Nabeshiman, MHD Yamen Saraijin ja Kouta Minamizawan, yhteistyön tulos. Keion yliopiston mediasuunnittelun korkeakoulu.

Arque voi antaa ihmisille saman ketteryyden kuin kissa. Itse asiassa sen muotoilu inspiroi merihevosen joustavaa ja monipuolista häntä. Robottihäntä koostuu sarjasta toisiinsa yhdistettyjä muovisia nikamia. Käyttäjän painosta ja koosta riippuen se voidaan mukauttaa erityisesti. Voit tehdä tämän yksinkertaisesti lisäämällä tai poistamalla segmenttejä ja vastapainoja.

Merihevoset käyttävät hännänsä pitämään kasveista kiinni

Arque on robottihäntä, joka parantaa tasapainoasi ja ketteryyttäsi

Lähitulevaisuudessa Arque pystyy myös tarttumaan esineisiin

Arque on robottihäntä, joka parantaa tasapainoasi ja ketteryyttäsi ja pystyy tarttumaan asioihin

Paljon mahdollisuuksia kehittää ajatusta

Robotin hännässä on myös neljä keinotekoista lihaa, jotka saavat paineilmaa. Ne voivat supistua ja laajentua eri yhdistelmissä liikuttaakseen häntää mihin tahansa suuntaan. Nykyinen rakenne riippuu ulkoisesta ilmakompressorista. On mahdollista, että lähitulevaisuudessa tarvitaan vain vahva akku robotin hännän virtalähteeksi.

Selkähappo hajoaa hieman, ja jokainen nikama painaa 24–184 grammaa

Arque on robottihäntä, joka parantaa tasapainoa ja ketteryyttä hännän nikamien kautta

Arque voisi olla valtava apu käsityöntekijöille, joiden on nostettava ja kuljetettava raskaita esineitä. Kuten exoskeleton -puku, joka parantaa käyttäjän lihaskykyä, häntä toimii vastapainona, joten se vie vähemmän voimaa nostaa jotain maasta. Toisin kuin exoskeleton, Arque on kuitenkin vähemmän monimutkainen ja helpompi pukea päälle ja ottaa pois. Robottihäntä voi myös auttaa vanhuksia tai vammaisia ​​liikkumaan. Viihdemaailmassa Arque voisi olla osa suurta VR -gadgetia tasapainon muuttamiseen tutkittaessa erilaisia ​​virtuaalimaailmoja.

Mukavampi ja pienempi kuin eksoskeleton -puku

Arque on robottihäntä, joka parantaa tasapainoasi ja liikkuvuuttasi

Arque on robottihäntä, joka parantaa tasapainoasi ja ketteryyttäsi