Koripallorobotti saavuttaa Guinnessin ennätyksen 2020 täydellisellä heitolla

Toyota ilmoitti äskettäin, että sen humanoidinen CUE -koripallorobotti on asettanut uuden maailmanennätyksen peräkkäisimmistä koripallon vapaaheitoista. Robotti on onnistuneesti suorittanut 2 020 vapaaheittoa peräkkäin ilman yhtäkään menettämättä ja varmistanut paikkansa Guinnessin ennätysten kirjassa. CUE -koripallorobotti syntyi vapaaehtoisprojektina Toyotan työntekijöille vapaa -ajallaan ja alkoi vuonna 2017.

Nykyään kaikenlaiset robotit kehittyvät nopeasti

Koripallorobotti saavuttaa Guinnessin ennätyksen 2 020 täydellisellä heitolla. Robotti, joka voi pelata koripalloa

Innoittamana manga- ja anime -sarja Slam Dunk

Ensimmäinen robotti valmistui maaliskuussa 2018. Inspiraatio tuli suositusta japanilaisesta mangasta ja animesta, nimeltään koripallosarja donkkaus. Sarjan aikana päähenkilö harjoittaa 20 000 heittoa parantaakseen taitojaan. Samoin CUE: n AI -algoritmeja on myös kehitetty.

Varhaisessa muodossaan CUE -koripallorobotti tarvitsi kolme minuuttia heittojen välillä. Tämä teki hänestä mielenkiintoisen mutta erittäin hitaan humanoidikoripalloilijan. Tämä pitkä aika merkitsi myös Guinnessin ennätysten mukaan, ettei kaikkia pentueita voida pitää peräkkäisinä.

Koripallorobotti jäljittelee ihmisen pelaajan liikkeitä

Koripallorobotti saavuttaa Guinnessin ennätyksen 2020 täydellisellä heitolla toyota -robottien heitolla

Muutaman vuoden kuluttua katsomme koripallorobotteja ihmisten leikkimisen sijaan?

Huhtikuuhun 2019 mennessä kehittäjät paljastivat kolmannen iterointinsa robotista, jonka he nimesivät CUE3: ksi. 1,80 metriä korkea robotti käyttää vartalonsa antureita korin etäisyyden ja kulman määrittämiseen. Moottoroidut kädet ja polvet auttavat häntä suorittamaan hyppyheittoja. CUE3 ei voi juosta, hypätä, tippua tai suorittaa muita koripallon perusasioita. Mutta hänellä on hämmästyttävä tarkkuus ja hän voi heittää sekä oikealla että vasemmalla kädellään. Toyotan mukaan kestää noin 20 vuotta, ennen kuin CUE3: n kaltaiset robotit hallitsevat taitoja, kuten kävelyä, tippumista ja tietysti kaatamista.

Vuoden 2020 olympialaiset järjestetään Tokiossa, joten 2020 pentuetta

Koripallorobotti saavuttaa Guinnessin ennätyksen 2020 täydellisellä heitolla robotti heittää palloa cue3 toyota

Ennätyspäivänä CUE3: n ensimmäisten 1000 pentueen tekeminen kesti hieman yli kolme tuntia. Aikarajoitusten vuoksi joukkue päätti rajoittaa enimmäismäärän 2020: een (suhteessa Tokion olympialaisiin), jonka robotti saavutti tuntia myöhemmin. CUE -tiimi sai työstään virallisen maailmanennätystodistuksen.

“Mielestäni nyt on enemmän mahdollisuuksia niille, jotka haluavat kokeilla jotain uutta”, sanoi projektipäällikkö Tomohiro Nomi im Guinnessin ennätysvideo. “Joten olisin erittäin iloinen, jos joku katsoo tätä ja ajattelee: Haluan tehdä jotain uutta.”

Ennätysyritys kesti useita tunteja

Koripallorobotti saavuttaa Guinnessin ennätyksen 2020 täydellisellä heitolla maailmanennätysyrityksellä

Koripallorobotti saavuttaa Guinnessin ennätyksen 2020 täydellisellä heitolla Toyota robotti cue3 pelissä