OpenAI Five voittaa Dota 2: n maailmanmestarijoukkueen OG: n

Tekoäly OpenAI Five, jonka kehittämisen rahoitti Elon Musk, voittaa kaksi peräkkäistä peliä ammattimaista Dota 2: ta vastaan Maailmanmestarijoukkue alkaen E-Sport OG. Kolmen parhaan turnaus järjestettiin viikonloppuna San Franciscossa OpenAI Five Finals -nimellä. Team OG voitti viime vuonna maailman halutuimman urheilupalkinnon Kansainvälinen, saavutti ensimmäisen sijan vuotuisessa Dota 2 -turnauksessa, jonka palkintopotti oli yli 25 miljoonaa dollaria. Mutta nyt maailmanmestarit näyttävät löytäneen kelvollisen vastustajan. Vaikka olemme jo nähneet Googlen kehittämän tekoälyn voittavan AlphaGo Shogin, shakin ja Go -pelaajat, Dota 2 on “huomattavasti monimutkaisempi kuin perinteiset lautapelit, kuten Chess and Go”, Musk twiittasi.

OpenAI -botti ammattimaisia ​​Dota 2 -pelaajia vastaan

OpenAI Five voittaa Dota 2 Weltmeister Team OG weltmeister teamin avointa ilmaa vastaan

Strategiapelit ovat loistava tapa paljastaa maailmalle, mitä tekoäly voi jo tehdä

Dota 2 on MOBA (Multiplayer Online Battle Arena). Se on siis strategiapeli, jossa pelaajien on koordinoitava toisiaan saavuttaakseen strategiset tavoitteet. Dota 2 on monimutkainen peli, jossa on tietokoneohjatut aggressiiviset ja neutraalit yksiköt, yli 100 potentiaalista ”sankaria”, pelin sisäinen talous ja suuri kartta, jolla pelaajat taistelevat tuhotakseen vihollisen tukikohdan ja omansa samanaikaisesti. aika suojautua hyökkäyksiltä.

Jokainen MOBA-fani tuntee tämän maailmankuulun joukkueen

OpenAI Five voittaa Dota 2 World Champion Team OG: n eports -ammattilaisjoukkueen

Finaalissa jokaisella joukkueella oli vain 17 sankaria, joista valita. OpenAI valitsi niin sanotun “Kapteenin luonnos” -tilan, jossa jokainen joukkue voisi strategisesti sulkea pois tietyt sankarit. OpenAI on myös poistanut käytöstä muita kutsu- ja illuusio -toimintoja (ainutlaatuisten olentojen ja sankarikopioiden kutsuminen), joita järjestelmä ei ole vielä koulutettu. Pelin yksinkertaistetuissa rajoissa OpenAI Five oli hämmästyttävä voitto.

5v5 -tila oli jonkin verran rajoitettu botin ominaisuuksien mukaan

OpenAI Five voittaa Dota 2 World Champion Team OG: n, joka taistelee botia vastaan

Ensimmäisessä pelissä OpenAI yllätti OG: n ja voitti sarjan aggressiivisia taktiikoita. Ohjelma päätti sisällyttää pelin valuutan elvyttääkseen sankareita heti kuoleman jälkeen. Toisessa pelissä OpenAI toimi vielä paremmin. Botti sai valtavan etumatkan ensimmäisten minuuttien aikana ja otti voiton vain 25 minuutissa. Jopa peli kestää yleensä 45 minuuttia.

OpenAI osoitti myös syvää strategista ymmärrystä. Kun kommentaattorit väittivät pelin näyttävän tasaiselta, OpenAI totesi nähneensä 95 prosentin voiton mahdollisuuden.

13. huhtikuuta OpenAI Five Finals keräsi 100 000 livestream -katsojaa

OpenAI Five voitti Dota 2 World Champion Team OG: n kansainvälisen maailmanmestaruuden

OpenAI Five voitti Dota 2: n maailmanmestarijoukkueen OG Koe maailmanmestaruus läheltä

OpenAI ottaa vastaan ​​uusia taitoja hämmästyttävän nopeasti

Uusi OpenAI -botti on pelannut Dota 2: ta 45 000 vuoden ajan sen 10 kuukauden aikana, jonka aikana se oli aktiivinen saavuttaakseen nykyisen suorituskykynsä. Mukaan Greg Brockman, OpenAI: n teknologiajohtaja, botti “koulutti vain itsepeliä”. Ohjelma pelasi non-stop itseään vastaan, joten aina tasaväkinen vastustaja.

OpenAI -tiimi on työskennellyt kovasti botin parissa, joka pystyy voittamaan huippuammattilaiset 1v1. Lopulta botti lähti käyntiin Danylo “Dendi” Ishutin ja voitti ukrainalaisen ammattilaisen kahdesti ennen Ishutinin eliminointia. ”Botti on todella hauska ja haastava vastustaja. Olen varma, että hänet on mahdollista voittaa. Se ei salli marginaalia edes pienille virheille ”, Ishutin twiittasi ottelun jälkeen. – Mielestäni ensimmäiset tasot ovat tärkeimpiä johtoaseman säilyttämiseksi. Silti oli hauskaa pelata lavalla! ”Ishutin lisäsi, että oli” fantastista, mitä voidaan odottaa tulevaisuudessa kaikkien näiden tekniikoiden avulla ”.

Dendiä pidetään yhtenä luovimmista Dota -sooloista koskaan

OpenAI Five voitti Dota 2: n maailmanmestarijoukkueen OG dendin bot openaita vastaan

Tiimityö botin ja ihmisen pelaajien välillä on pian mahdollista

OpenAI kutsui myös muita ammattilaisia ​​kokeilemaan robottia. “Monet ammattilaiset halusivat jatkaa robotin pelaamista ja puhuivat sen käyttämisestä osana harjoitusrutiiniaan”, sanoi Brockman, vaikka “amatööripelaajat nauttivat myös pelaamisesta sitä vastaan”.

OpenAI: n voitto Dota 2 -ammattilaisryhmää vastaan ​​ei ole edes ensimmäinen tällainen tapahtuma tänä vuonna. Tammikuussa DeepMind esitteli botinsa, joka kilpaili ammattilaisten kanssa MOBA Starcraftissa. Hän voitti pelinsä 10-1!

Twitterissä Musk kiitti Microsoftia “Azure -pilvipalvelualustan käytöstä”. Tulevaisuudessa OpenAI haluaa ”yhdistää tekoälyn ja ihmiset tiimiin ja saavuttaa sellaisen suorituskyvyn, jota kumpikaan ei pystyisi saavuttamaan yksin”, Brockman sanoo. “Tekoäly voi olla erittäin hyödyllinen ihmiskunnalle. Tarvitaan kuitenkin perusteellista edistystä nähdäkseen, mihin se todella kykenee. ” OpenAI on pian julkinen “Arena” -tila ilmainen, joka on avoinna kolme päivää 18. huhtikuuta.

International järjestetään tänä vuonna Shanghaissa

OpenAI Five voitti Dota 2: n maailmanmestarijoukkueen OG: n tänä vuonna Shanghaissa

OpenAI Five voittaa Dota 2 World Champion Team OG: n, joka houkuttelee tuhansia faneja vuosittain