PlayStation juhlii Guinnessin ennätystä myydyimpänä videopelikonsolina

PlayStation juhli tiistaina 3. joulukuuta 2019 25 vuotta ja oli Guinness World Recordsin sertifioima kaikkien aikojen myydyimmäksi videopelikonsoliksi. PS twiittasi uutisen ja kuvan Jim Ryanista, Sony Interactive Entertainmentin toimitusjohtajasta ja entisestä toimitusjohtajasta Ken Kutaragista, jolla oli Guinness -todistus. Heitä reunustavat PlayStation -maskotit Toro Inoue ja Piposaru videopelistä Ape Escape.

Jim Ryan ja Ken Kutaragi Guiness -todistuksen kanssa

PlayStation juhlii Guinnessin maailmanennätystä myydyimpänä videopelikonsolina CEOS, jolla on Guiness-sertifikaatti

Ensimmäinen PS ilmestyi vuonna 1994

PlayStation juhlii Guinnessin maailmanennätystä myydyimpänä videopelikonsolina PS: n 25-vuotispäivänä

Hämmästyttävä myynti PlayStationille

PlayStation -laitteistojen kokonaismyynti 3. joulukuuta 1994 ja 7. marraskuuta 2019 välillä oli huikea 450 190 000 yksikköä. PlayStationin ensimmäinen versio myi yli 100 miljoonaa kappaletta, PS2 myi yli 150 miljoonaa kappaletta, PS3 myi yli 80 miljoonaa kopiota ja PS4 myi yli 100 miljoonaa kopiota.

Puhuessaan Tokiossa PlayStation- ja Guinness-sertifioinnin 25-vuotisjuhlavuoden tapahtumassa entinen toimitusjohtaja Ken Kutaragi, joka tunnetaan myös lämpimästi “PlayStationin isänä”, sanoi: “Meillä on PlayStation-alusta, jonka tarkoituksena on tuoda se elämä kutsui muuttamaan viihteen kasvot … Tunnen pelaajien tuen, jotka ovat nauttineet konsoleistamme vuosien varrella, ja PlayStationin isänä näen, että sillä on valoisa tulevaisuus. “

Tapahtuman aikana Sony Interactive Entertainmentin toimitusjohtaja Jim Ryan muisteli, kuinka alkuperäinen PS1 oli myynyt Japanissa ensimmäisenä päivänä yli 100 000 kappaletta. Pian sen jälkeen yhtiö oli myynyt yli 100 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti. “PlayStationilla on edessä jännittävä tulevaisuus, ja teemme edelleen parhaamme.”

PS2 on edelleen myydyin videopelikonsoli tähän päivään asti

PlayStation juhlii Guinnessin maailmanennätystä myydyimpänä videopelikonsolina ps1-ps4 evoluutiosta

Pelkkä keskittyminen videopeleihin kannattaa lopulta

Sony on luonut PlayStationille vahvan ensimmäisen osapuolen studiohakemiston ja tehnyt yhteistyötä ulkopuolisten kehittäjien kanssa ympäri maailmaa. Tuloksena on ollut erittäin menestyneitä pelejä, kuten Metal Gear Solid, Resident Evil 2, Final Fantasy VII, Kingdom Hearts, Tomb Raider, Crash Bandicoot, Gran Turismo ja Grand Theft Auto. Pelkkä keskittyminen videopeleihin on tuottanut tulosta, koska kilpailu on lisännyt resursseja television ja muun viihteen tutkimiseen.

Gran Turismo oli alkuperäisen PS: n myydyin peli, ja sitä myytiin 10 miljoonaa kappaletta

PlayStation juhlii Guinnessin maailmanennätystä myydyimpänä videopelikonsolin gran turismo -bestseller-pelinä

PlayStation ei kuitenkaan saavuttanut samaa tietoisuutta kämmenlaitteiden pelialueella. PS Vita kaatui huolimatta peleistä, kuten Uncharted: Golden Abyss ja Killzone: Mercenary.

PS4: n myynti kasvaa varmasti. Lopuksi Sony suunnittelee useita ainutlaatuisia pelejä, kuten The Last Of Us Part 2 ja Ghost of Tsushima. Sony julkaisee PS5: n 8K -resoluution ja säteenseurantatekniikan kaltaisilla ominaisuuksilla vuoden 2020 loppuun mennessä.

PS5 tulee pian

PlayStation juhlii Guinnessin maailmanennätystä, kun myydyin videopelikonsoli PS5 on tulossa pian