Vuosikymmenen kymmenen tärkeintä teknologiatrendiä

2000 -luku oli teknologian kehityksen villi länsi. Sosiaalinen media oli tehnyt itselleen nimen, älypuhelimien käyttö levisi kulovalkeana ja uusi digitaalinen maailma rakennettiin vanhan päälle. 2010 -luvulla saimme selville, millaista oli elää tässä uudessa maailmassa. Se oli yllättävää, henkeäsalpaavaa, uskomattoman käytännöllistä ja ajoittain suorastaan ​​pelottavaa. Tässä ovat tämän uuden maailman pilarit, joista puhumme pitkälle 2020 -luvulle. Nämä ovat vuosikymmenen kymmenen tärkeintä teknologiatrendiä!

Vuosikymmenen kymmenen tärkeintä teknologiatrendiä

Vuosikymmenen 2010–2020 kymmenen tärkeintä teknologiatrendiä

2010 – Instagram

Jos 2000 -luku oli Facebookin vuosikymmen, 2010 -luku kuuluu Instagramille. Kun vanhemmat sukupolvet (ja siten media, markkinointi ja politiikka) siirtyivät Facebookiin, Instagramista tuli digitaalinen keidas vuosituhannen ihmisille, jotka jakoivat enemmän henkilökohtaista elämäänsä täällä. Kun Facebook otti sen haltuunsa vuonna 2012, valokuvien jakamisverkosto on kasvanut yli miljardiin rekisteröityneeseen käyttäjään tämän vuoden alusta.

Digitaalinen keidas nuorille

Vuosikymmenen kymmenen tärkeintä teknologiatrendiä instagramissa ja facebook -sosiaalisessa mediassa

2011 – Spotify

Muistatko, millaista oli ennen kuin voit heti toistaa kappaleen laitteelta? Striimaavan musiikin laaja saatavuus syntyi 2010 -luvun alussa, erityisesti Spotifyn lanseerauksen myötä. Verkkomusiikin piratismi alkoi vähitellen vähentyä, kun yhä useammat ihmiset halusivat käyttää musiikkiaan lukituilla iPhonillaan. Spotify syntyi vastaamaan tähän tarpeeseen.

Musiikki uudelleen

Vuosikymmenen kymmenen tärkeintä teknologiatrendiä

2012 – Uber

Model S, Teslan ensimmäinen sähköauto, tuntui monumentaaliselta autoteollisuuden tekniikan julkaisulta. Tehokkain muutos kuljetuksissa ei kuitenkaan ollut uusi auto. Se on automaattinen jakaminen. Vuonna 2012 Uber lanseerattiin lähes kaikissa maailman suurissa kaupungeissa, ja se muutti ihmisten matkustamistavan niin perusteellisesti. Pääkilpailija Lyft aloitti myös vuonna 2012. Automaattinen jakaminen on nyt olennainen osa suurkaupungin elämää.

Julkinen liikenne kokee vallankumouksen

Vuosikymmenen kymmenen tärkeintä teknologiatrendiä automaattisesta jakamisesta ja lyftistä

2013 – Google Chromecast

Useimmat ihmiset eivät enää tarvitse Chromecastia. Voit käyttää Netflixiä, Hulua ja YouTubea millä tahansa laitteella, myös televisiollasi. Näin ei ollut vuonna 2013. Chromecast oli aikansa vallankumous. Se oli uskomattoman pieni ja helppokäyttöinen, hakata, joka muutti minkä tahansa television älykkääksi. Se oli kiertotie, joka johdatti meidät tulevaisuuteen, jossa elämme tällä hetkellä.

Ensimmäiset älytelevisiot

Vuosikymmenen kymmenen tärkeintä teknologiatrendiä google chromecast televisiossa

2014 – Apple Watch

Alkuperäisessä Apple Watchissa oli useita ongelmia – se oli neliömäinen paksut kehykset, alhainen akku, muutama sovellus ja korkea hintalappu. Älykellon alku ei ollut niin hyvä kuin odotettiin. Mutta kuten iPad, myös Apple on kehittänyt Apple Watchia vuosien saatossa markkinoiden parhaaksi älykelloksi.

Ensimmäinen älykello ei ollut valtava menestys

Apple Watchin ensimmäisen vuosikymmenen kymmenen teknologiatrendiä

2015 – Amazon Echo

Älykkäät kaiuttimet tulivat käytännössä tyhjästä. Kuka olisi uskonut, että nämä yksinkertaiset laitteet työntävät ääniavustajat niin suurille korkeuksille? Kaikki alkoi alkuperäisestä Echosta ja Amazonin Alexa -avustajasta. Bluetooth -kaiuttimien kasvava suosio ja koneoppimisen merkittävä kehitys ovat tehneet Amazon Echosta valtavan osuman, joka jatkui vuosikymmenen jälkipuoliskolla.

Ensimmäisen kielen avustajat omaan kotiin

Vuosikymmenen kymmenen tärkeintä teknologiatrendiä

2016 – AirPodit

Me kaikki nauroimme ensimmäisen iPadin nimelle. Me kaikki ajattelimme, että Apple Watchin olisi pitänyt olla pyöreä. Ja sitten olivat AirPodit golf -tien muodossa. Ne olivat naurettavia vuonna 2016, samoin kuin ajatus siitä, kuinka helposti käyttäjät menettävät ne. Hyppää nykyhetkeen ja ne ovat kaikkialla, minne katsot. Heillä on langattomat nappikuulokkeet täydessä vauhdissa, ja kaikki suuret yritykset seuraavat nyt esimerkkiä.

Ensimmäiset langattomat Bluetooth -kuulokkeet

Vuosikymmenen kymmenen tärkeintä teknologiatrendiä

2017 – Nintendo Switch

2010 -luvun ensimmäisellä puoliskolla kukaan ei olisi uskonut, että Nintendo -konsoli olisi vuosikymmenen pelikonsoli. Kausi, jolloin Wii oli valokeilassa, Wii oli täydellinen katastrofi, kun se lanseerattiin vuonna 2012. Kytkin teki kuitenkin melkein kaiken oikein. Hän kokosi yhteen Nintendon suurimmat vahvuudet fantastisista ensimmäisen osapuolen peleistä laitteiston säteilevään lähestymistapaan.

Hi-tech-pelit ovat nyt myös liikkeellä

Vuosikymmenen kymmenen tärkeintä teknologiatrendiä

2018 – Skootterin jakaminen

Uberin ja Lyftin kaltaiset yhteiskuljetukset olivat hieman kiistanalaisia ​​saapuessaan. Sähköpotkulaudan jakaminen oli tikittävä aikapommi. Joko rakastit heitä tai luulit, että se aiheuttaisi länsimaisen sivilisaation tuhoutumisen. Mutta nyt kun jännitys on laantunut, sähköpotkulaudat ovat säilyttäneet asemansa kiinteänä osana kaupunkielämää.

Ensin se oli autoja, nyt skoottereita

Vuosikymmenen Berliinin sähkökäyttöisten skootterien jakamisen kymmenen tärkeintä teknologiatrendiä

2019 – Tik Tok

Kun Z -sukupolven lapset kasvavat, he todennäköisesti tuovat tämän sosiaalisen median alustan mukanaan. Mietitkö vielä, mikä on Tik Tok? Tavallaan se on Vinen hengellinen seuraaja. Lyhytmuotoiset videot huulien synkronointiin, sketseihin ja parodioihin, jotka jo synnyttävät uuden sukupolven sosiaalisen median supertähtiä.

Maailma näytti hyvin erilaiselta 10 vuotta sitten kuin nykyään. Viime vuosikymmenen aikana on keksitty useita uskomattomia tuotteita ja palveluita, joita aiemmin oli vain scifi-maailmoissa. Mitkä teknologiatrendit olivat suosikkejasi? Mitä uusia teknologisia suuntauksia näemme seuraavan vuosikymmenen aikana??

Vuosikymmenen kymmenen tärkeintä teknologiatrendiä tik tok app app