Hogyan válasszuk ki a bőrtípusunknak megfelelő hidratálót

A jó tisztítószer kereséséhez hasonlóan nehéz lehet megtalálni a bőrének tökéletes hidratálót. Szóval honnan tudod, hogy melyik hidratáló a legjobb neked? Ez a rész a jó hidratáló alapjairól fog szólni, és néhány hasznos tippet is bemutat, amelyeket figyelembe kell venni az egyik kiválasztásakor.

hogyan kell alkalmazni a megfelelő hidratálót

Vásároljon hidratáló krémet-elég egyszerűnek tűnik, amint felveszi a teendők listájára. A bőr hidratálásával megerősíti, hogy elegendő hidratálást és táplálást biztosít. Száraz, zsíros, egyébként érzékeny, függetlenül attól, hogy milyen bőrtípusú, a hidratálás elengedhetetlen!

A legjobb módszerek a bőrtípusnak megfelelő hidratáló kiválasztására:

A megfelelő hidratáló krém kiválasztása a bőr típusától függ. Itt különböző bőrtípusokat és választási tippeket adunk.

1. Száraz bőr:

Ha hidratáló krémet használ, és még mindig így érzi magát, ez azt jelenti, hogy a hidratáló nem okos, hogy elegendő nedvességet biztosítson a bőrnek. Ráncok, finom vonalak és további jelek gyorsabban jelennek meg, ha a bőr nem rendelkezik elegendő nedvességgel. Ahhoz, hogy a bőre mindig jól hidratált maradjon, fontos, hogy olyan hidratálót használjon, amely a száraz, egyébként rendkívül száraz bőrre is hathat, a bőrtípus alapján.

 • Azok számára, akiknek rendkívül száraz a bőrük, tökéletes a nehezebb és krémesebb hidratáló krémek használata.
 • Győződjön meg a glicerin tartalmáról, és válasszon olajos krém alapú hidratálót. Ez tisztességes lesz a bőr hidratálásában összetevője által.
 • Erősítse meg, hogy 4-5 óránként egyszer alkalmazza újra a hidratáló krémet. Ez segít kiegyenlíteni a száraz bőrben elveszett nedvességet, különösen télen.

2. Zsíros bőr:

A zsíros bőrű emberek erős termékeket és tisztítószereket használnak a pattanások és egyéb bőrkiütések kezelésére. Feltétlenül megkövetelik a bőr hidratálását. A zsíros bőrre szánt hidratáló részletesen segít csökkenteni az epidermisz olajtermelését. Ezenkívül hidratálja a bőrt.

 • Válasszon könnyű vízbázisú hidratálót.
 • Tisztítsa meg a hidratáló krémet a megtisztított arc fölé, és némi masszázzsal várja, hogy elmerüljön.
 • A hidratálónak az éjszakai bőrápolási szokásoknak is nélkülözhetetlen részének kell lennie.
 • Jelenjen meg a címkén, amely zsíros bőrre szól.
 • A jelentésnek olyan szavakat kell tartalmaznia, mint a nem komedogén. Ez azt jelenti, hogy a termék nem okoz töréseket.
 • Lehetőleg olyan szavakat is tartalmaznia kell, mint az olajmentes és vízbázisú.

3. Napvédelem:

Bőrtípustól függetlenül minden bőrgyógyász azt javasolja, hogy legalább SPF 30-as fényvédő hidratáló krémet kapjon..

4. Viszkető bőr:

Ha egy hipoallergén hidratáló krém nem enyhíti a viszketést, próbálkozzon 1% -os hidrokortizon szteroid bőrkrémmel egy hétig, de ne tovább. Beszéljen orvosával, ha ez nem dönt a viszketésről. Lehet, hogy extra súlyos bőrproblémái vannak.

5. Érzékeny bőr:

Az érzékeny bőrűeknek tartózkodniuk kell a parfümös, színezett és egyéb módon mesterséges hidratáló krémektől. Ezek durva kitöréseket okozhatnak, és más oldalsó tárgyakhoz is vezethetnek. Az érzékeny bőr válaszolhat a tartósítószerekre és más vegyszerekre a hidratálóban.

 • Válasszon enyhe gyógynövényes hidratáló krémet.
 • Válasszon hidratáló krémet, amely elegendő SPF -et tartalmaz. Ez megállítja bőrét a káros UV -sugaraktól.
 • Abban az esetben, ha a hidratáló krém nem mozog SPF -el, akkor egyenként kell bekenni a fényvédő krémet.
 • Ne feledje, hogy a vásárolt teljes termés címkéit át kell alakítania. A legtöbb hidratáló azonosítja azt a bőrtípust, amelyre elkészült.

5. Ekcéma:

Használjon vastag hidratáló kenőcsöt a vazelin előállításához, ellenkező esetben egyszerűen használjon vazelint a repedések enyhítésére és a bőr rugalmasságának megőrzésére.

6. Kombinált bőr:

A kombinált bőr olyan bőr, amely zsíros és száraz foltokkal rendelkezik. Az emberek kombinációjuk során általában zsírosodást tapasztalhatnak a t-zónáikban, valamint az orrukon túl az állon. A száj körüli terület és néhány más terület azonban kiszáradhat. További gondosságra van szükség a kombinált bőrűek ápolásához a bőr textúrájának rendszeresítése érdekében.

 • Szerezzen be olajmentes hidratálót a T-zónához, és enyhe táplálót az arcához.
 • Törölje le a termék egy részét, és csendesen masszírozza meg, amíg felszívódik.
 • Kerülje a keverést és kombinálja a hidratáló krémeket. Engedje meg, hogy diszkréten dolgozzanak a megosztott területeken.