Forøg højden efter 18: Er det muligt?

Er du den korteste person i din vens kreds eller familie? Har du altid følt dig ringere på grund af din højde? Som barn er det let at ignorere kommentarer eller øgenavne som “Chotu”, “Choti” osv. Men som 18 -årig finder du dem meget irriterende, næsten til et stadie, hvor du har lyst til at undgå mennesker. Kampen er reel, og du er ikke alene om dette! Mange mennesker i din alder har et fælles spørgsmål, hvordan man øger højden efter 18 år?

Et endnu større spørgsmål er, Er det virkelig muligt at blive høj efter 18 år? Kan øvelser og kost hjælpe dig med at lægge et par centimeter lodret? I denne artikel vil vi diskutere mulighederne for højdeforøgelse efter 18 år for at forstå, hvad du kan forvente i denne alder!

Er det virkelig muligt at øge højden efter 18 år?

For at kende svaret på dette spørgsmål, lad os først forstå højdevækstprocessen hos mennesker.

Højde hos en person skyldes forlængelse af knogler i kroppen. To hovedhormoner bestemmer denne længde -Somatotropin (hGH) og insulinlignende vækstfaktor 1 (IGF -1). Disse hormoner udskilles i store mængder i ungdomsperioden og aftager gradvist efter det. Dette er den periode, hvor højdevækstprocessen standser!

I ungdomsalderen er vækstpladerne, som er specialiserede brusk i enderne af lange knogler, stadig aktive og tillader forlængelsesprocessen. Når personen når 18-20 år, bliver disse vækstplader hærdet, hvilket gør det svært for de lange knogler at vokse længere.

Det vides, at et gennemsnitligt sundt individ vokser fra fødslen op til 20 år, hvor vækstraten mellem 18-20 år er den langsomste eller næsten nul!

Maksimal aldersgrænse for højdevækst hos mænd og kvinder:

Undersøgelser viser, at der er en tæt sammenhæng mellem en persons køn og højde. Forskning viser, at både drenge og piger vokser hurtigt indtil de første tre år, hvor drengene optager en tomme eller to mere.

I løbet af det 8. år sænkes væksten i drenge, og piger fører løbet indtil 11 år. Efter 11 begynder væksten af ​​piger at bremse og når sit højdepunkt på 16 år. Drenge begynder at blive høje i alderen 11 til 18 år.

Ved dette forstår vi, at den maksimale aldersgrænse for piger er 16 år og 18-19 år for drenge. Der er dog mange undtagelser med faktorer som gener, kost, etnicitet osv., Der spiller en rolle.

Sådan vokser du højere efter 18 år?

Eksperter mener, at motion og kost kan spille en meget stor rolle for højdevækst efter 18 år. Det betyder ikke, at du giver op! At spise en sund kost og tage målrettede strækøvelser kan hjælpe dig med at blive højere, selvom der ikke er beviser for at påstå det samme.

Lad os forstå mere om disse populære tips til at øge naturlig højde efter 18

1. Få et afbalanceret måltid

Få et afbalanceret måltid

Hvis du vil se høj ud, skal du sigte mod at se slank ud. Det første skridt til det er at spise rigtigt og bevare din vægt. Inkludering af visse fødevarer kan stimulere dine væksthormoner og øge deres produktion. De tilbyder også komplet ernæring for at muliggøre en sund vækst. Sådan øges højden ved 18:

Højdeforøgende fødevarer:

Dit måltid skal indeholde følgende ting for at opretholde vægten og vokse højt. Disse omfatter:

Mager protein: hvidt fjerkrækød, fisk, soja og mejeriprodukter.

Kalk: mørke bladgrønne grøntsager og mejeriprodukter (yoghurt og mælk).

D -vitamin: Fisk, æg og svampe.

Andre næringsstoffer: zink, mangan og fosfor hjælper på væksten.

Tips: Spring ikke morgenmad over for enhver pris. Prøv også at spise mindre og hyppige måltider for at øge dit stofskifte og balancere dit BMI. Drik frem for alt rigeligt med vand.

2. Motion:

Øvelser for at øge højden efter 18

I betragtning af de høje energiniveauer i teenageårene og frem til puberteten skal man lave en masse øvelser. Det vil holde dig i form og vil næsten rykke din højde op. Visse aktiviteter hjælper med at strække ryggen og forbedre din fleksibilitet. Dette kan vise en synlig forskel i din samlede højde. Vægtkontrol er også vigtig for at øge din højde. At være overvægtig lægger et stort pres på din rygsøjle og fører til vækststunt. Sådan øger du højden naturligt efter 18 ved hjælp af øvelser:

Højde Øg øvelser:

Følgende øvelser har vist sig at være effektive til at øge din højde:

 • Springe og hoppe
 • Basketball eller anden holdsport, der involverer strækning
 • Svømning
 • Gymnastik
 • Fri håndstrækning
 • Yoga og pilates

Tips: Alle ovenstående arbejder på den samme darwinistiske teori, som gjorde tricket med giraffens hals. Det betyder, at hvis vi strækker os ud regelmæssigt eller laver aktiviteter, der hjælper dig med at strække, så er chancerne for, at HGH vil blive kanaliseret i den rigtige retning. Om ikke andet, så vil det bevare din vægt og holde kroppen slank.

3. Tilstrækkelig søvn:

Tilstrækkelig søvn til at øge højden efter 18

Sovende er det tidspunkt, hvor musklerne hviler og kroppen vokser. Hypofysen udskiller HGH under den dybe søvnfase. Så få masser af søvn og giv kroppen en chance for at vokse. Cirka 9-11 timer er helt fint. Men dette vil heller ikke fungere, hvis du springer trin 1 og 2 over, i hvilket tilfælde kroppen vokser vandret!

Tips: At holde din kropsholdning korrekt, mens du sover, er vigtig for at øge højden. Krølning eller bøjning kan komprimere din rygsøjle og hæmme din vækst.

4. Ting at undgå:

Undgå rygning & amp; Drikker

Nu hvor du ved, hvordan du øger højden efter 18 for mandlige og kvindelige brugere, skal du også vide, hvad der stopper væksten i første omgang, Selvom der er tre trin til at blive høj, er der et par forbehold, der skal følges for at for at undgå at bremse din indsats.

 • Bøj ikke tilbage eller slap. Gå lige og bevar god kropsholdning. God kropsholdning får dig altid til at se høj ud.
 • Bliv ikke indendørs hele tiden. Sollys hjælper med at optage D -vitamin i vores krop. Så gå ud og leg.
 • Undgå alkohol: der er en grund til, at drikkealderen er højere.
 • Undgå medicin og hallucinater: de forvirrer dine hormoner.
 • Undgå at ryge: det stopper din primære vækst helt og derved påvirker højdeforøgelse.
 • Og undgå steroider eller kosttilskud: din krop er ny og fit, så gå efter naturlige muligheder. Fremkaldte kosttilskud vil sandsynligvis have bivirkninger på din krop, som en dag vil dukke op. Skab ikke komplikationer for din krop.

5. Hvordan genetik spiller en rolle i din højde?

Forøg højden

Genetik kan spille en stor rolle i bestemmelsen af ​​din højde. Om du har et højt gen afhænger desværre af dine forældre. At have kortere forældre indikerer, at din højde vil have en tendens til at være på den kortere side. Men på bagsiden er der mulighed for et sovende højt gen, der nogle gange springer en generation over. Gener kan være vanskelige på den måde!

Stigende højde efter 18 år er muligvis ikke altid mulig i alle tilfælde! Du skal indse, at højden bare er et fysisk aspekt og ikke bør kontrollere dit liv. Accepter din krop, og begynd at værdsætte alle de smukke aspekter af den. Arbejd med dine styrker for at få alle andre til at glemme din højde og begynde at tale om, hvilken vidunderlig person du er!

ANSVARSFRASKRIVELSE: Oplysningerne i denne artikel er udelukkende til informationsformål. Artiklen er ikke et alternativ til en lægeudtalelse fra en kvalificeret læge. Du skal kontakte en specialist for at forstå flere oplysninger om dette emne. Stylesatlife påtager sig intet ansvar for nøjagtigheden af ​​oplysningerne i artiklen.

Ofte stillede spørgsmål & Svar

Q1. Vil drikke mælk gøre mig højere efter 18 år?

Ans. Mælk indeholder gode mængder calcium og D -vitamin, som er afgørende for sund knoglevækst og udvikling. Nogle undersøgelser viser, at mælk kan stimulere udskillelsen af ​​væksthormoner hos børn. Men hos voksne, især dem, der nåede deres maksimale aldersgrænse for vækst, kan drikke mælk ikke gøre nogen forskel andet end at øge kalorietallet.

Q2. Vil løftevægte efter 18 år gøre mig kortere?

Ans. Ingen! Det er en myte, at løft af vægte forårsager hæmmet vækst. Hos voksne gør vægtløftning ikke nogen forskel, fordi dine vækstplader ville være blevet hærdet nu. Faktisk kan vægtløftning styrke din krop og få dig til at føle dig mere sikker på dine muskler end din højde.

Q3. Kan jeg vokse mig høj efter rygstrækninger efter 18 år?

Ans. Spinal stretching øvelser kan dekomprimere din rygsøjle i et omfang. Men du vil ikke finde nogen større forskel i højden, og resultaterne er også midlertidige. Når du stopper øvelserne, vendes ændringerne, og du vil sandsynligvis gå tilbage, hvor du oprindeligt startede!

Q4. Er der nogen højdeforøgende produkter, der virker?

Ans. Mange produkter på markedet hævder at øge højden efter 18! Effektiviteten af ​​disse er stadig i tvivl. Den vigtigste funda er, at de forbedrer dine væksthormoner, som er ansvarlige for at øge højden. Selvom vi er usikre på, om de virker eller ej, er deres bivirkninger ret skadelige for kroppen.

Q5. Hvad er kirurgi ved forlængelse af lemmer?

Ans. En forlængelse af lemmer er en kirurgisk procedure, der involverer forlængelse af dine knogler. Denne komplekse procedure indebærer brud på dine benben og indsættelse af stænger. En intern fixator justeres indeni med 1 mm, indtil den ønskede højde er nået. Dette er en farlig procedure og indebærer masser af risici!

Q6. Hvad er den nemmeste måde at få højde på efter 18?

Ans. Der er ingen let vej til succes, inklusive højde! Men hvis du vil se højere ud med det samme, kan investering i elevatorsko og hæle gøre tricket. Disse sko leveres med en platformhæl eller hævet hæl for at give en illusion af 2-3 tommer højere. De findes i alle designs, stilarter og mønstre til at gå sammen med forskellige former for outfits.

Q7. Hvordan kan jeg naturligvis øge højden efter 18?

Ans. Naturlige procedurer kan tage tid, men er effektive og sikre. Yoga anses for at være den bedste motionsform, hvilket indebærer korrekt strækning af muskler. Det er også kendt, at visse asanas stimulerer dine hormoner, der er ansvarlige for højdeforøgelse. Du skal øve dem regelmæssigt for at se synlige resultater!

Q8. Hvad er de bedste øvelser til at øge højden?

Ans. Der er mange øvelser, der vides at forbedre din højde. Visse asanas som Cobra -pose, krigerpose, træpose hjælper med at strække din rygsøjle og forlænge den. Du skal kombinere disse stillinger med de rigtige åndedrætsøvelser for at kanalisere den korrekte strøm af energi. Hårdt arbejde og beslutsomhed kan spille en central rolle i at nå dine mål.

Q9. Er det muligt at øge højden efter 18 år?

Ans. Selvom det siges, at væksthormonerne holder op med at blive udskilt efter 18, er der intet bevis for det. Faktisk mener eksperter, at der ikke er nogen specifik aldersgrænse for vækst. Faktorer som genetik, livsstil, motion og kost spiller en rolle i beslutningen om denne grænse. Du kan mærke en øjeblikkelig vækstspurt efter puberteten, hvilket kan føre til en højdeforøgelse efter 18 år.