10 hurtige lindringshjælpemidler mod forkølelse hos børn

Kolde midler til børn: Børn udsættes for forskellige bakterier i deres daglige rutine og har en tendens til at blive syge på grund af deres immunitet. Af alle sygdommene er influenza, der ellers er kendt som forkølelse, den mest oplagte sundhedssygdom hos børn under 10 år.

Det være sig fra en ven, der lige nyset i luften eller en kold drink, der udløser det, forkølelse hos børn, især babyer, er uundgåelig. De fleste forældre vælger hurtigt en håndkøbsmedicin mod forkølelse og giver den til deres børn for at undgå yderligere sværhedsgrad. Selvom dette ikke kan diskuteres, er der mange hjemmemedicin mod forkølelse for børn, der ofte er ubemærket. Her har vi samlet koldsymptomer hos børn, årsager til forkølelse hos børn og effektive hjemmemediciner, der kan hjælpe dig med hurtigt at slippe af med kulde hos børn. Så lad os komme i gang!

Hjælpemidler til forkølelse hos børn

Årsager og symptomer på forkølelse hos børn:

Almindelig forkølelse eller influenza, som det medicinsk kaldes, er en smitsom sygdom. Det spredes fra en person til en anden gennem luft eller berøring. Her er symptomerne på forkølelse hos børn.

 1. Koldt hos babyer eller børn under 10 år starter normalt med løbende næse eller med nysen. Løbende næse er forårsaget på grund af overdreven slimudskillelse. Nysning sker som en forsvarsmekanisme af kroppen for at skubbe bakterierne ud.
 2. Mens de fleste børn oplever forkølelse og hoste som en kombination, har nogle kun alvorlig forkølelse.
 3. Hos nogle børn kan alvorlig kulde føre til ondt i halsen, hvor der er en ændring i stemmen bemærket. Næsen bliver tilstoppet eller for løbende, hvilket gør det ubehageligt at trække vejret.
 4. Nogle gange kan alvorlig forkølelse også føre til feber, som også kan forårsage hovedpine
 5. I visse tilfælde af forkølelse hos børn kan appetitten blive lav, og barnet kan føle sig meget træt.
 6. Nogle gange medfører kulde ørepine, da alle sanser er forbundet med hinanden.
 7. Hvis kulde er forårsaget af bakterier, er symptomerne alvorlige. Men hvis det er forårsaget som følge af en allergi, aftager symptomerne på kort tid.
 8. Hvert barn er unikt, og han/hun kan opleve forkølelse som en sygdom anderledes.

Forebyggelse af kulde hos børn:

På en lettere note siger de fleste, at kulde er noget, der går væk i løbet af en uge med medicin og tager 7 dage at gå uden medicin. Der er nogle vittigheder fra hinanden, der er visse måder at forebygge kulde på hos børn, og vi har samlet dem alle, så du hurtigt kan vælge og bruge.

 • Forebyggelse af kulde er ikke let, men det er heller ikke hårdt. Lær dit barn at dække sin næse, mens han nyser.
 • Lad dit barn spise C -vitaminrige fødevarer, der forhindrer kulde.
 • Undgå at putte dit barn, når du er utilpas, og sørg for, at du ikke lader nogen med kulde putte dit barn.
 • Lær dit barn vigtigheden af ​​renlighed. At vaske hænder, dække næsen, når der er støv eller røg og drikke masser af vand, kan hjælpe med at forhindre forkølelse.

Uanset hvor meget du gør for at forhindre dit barn i at blive forkølet, sker det nogle gange bare. Så bare rolig, her er nogle tips til, hvad de skal give børn til kulde, og hvordan man kan slippe af med kulde hos børn på naturlige måder

Bedste og effektive hjemmemedicin mod forkølelse hos børn:

Hvis du mener, at forkølelse kun kan behandles med allopatisk medicin, tager du fejl! Her er fire mest effektive hjemmemediciner mod forkølelse hos børn:

1. DAMP:

Det ældste hjemmemedicin mod forkølelse, især mod forkølelse hos børn, har været damp! Ja! Damp hjælper med at fjerne blokeringen af ​​næseborene og hjælper iltet med at nå lungerne i et hurtigere tempo og fjerner dermed slim, der blokerer luftstrømmen.

Steam -middel mod kulde hos børn

Behandle:

 • Tag et redskab af mellemstørrelse, der er varmevenligt.
 • Tilsæt en generøs mængde vand til det og lad det koge.
 • Sluk nu for flammen og overfør forsigtigt vand til en anden skål.
 • Hvis du ønsker det, kan du tilføje rent gurkemejepulver til det varme vand.
 • Lad barnet sidde behageligt ned og brug et håndklæde til at dække sig selv på en sådan måde, at ansigtet får dampen ordentligt.
 • Lad barnet indånde dampen fra det kogte vand.
 • Hvis dette lyder som et stort arbejde, kan du købe en lille fordamper fra markedet. Tilsæt lidt vand til det angivne mærke, og tænd det. Bare lad barnet trække vejret i dampen.

På begge måder foreslås det altid, at ældste administrerer dampprocessen for barnets sikkerhed.

Eventuelle bivirkninger:

Steam har ingen bivirkninger. Men når beholderen eller den elektriske dampkoger er for tæt på barnets krop, kan de forårsage små forbrændinger, da varmen er mere. Så vær forsigtig og fjern barnet, mens du giver damp.

2. HONEY:

Honning er den mest naturlige ingrediens, der har særlig effektivitet til at helbrede forkølelse og hoste hos børn. Det bruges som et fantastisk hjemmemedicin mod luftvejsinfektioner hos børn. Honning kan enten gives som en lille skefuld eller tilføjes med andre ingredienser for at gøre det til et effektivt middel. Normalt til forkølelse hos børn er honning tilsat til lunkent vand nyttig. Da kulde forårsager dehydrering, hjælper honning med at øge energien med det samme. Honning er god til fordøjelsen og skaber sult, da de fleste gange sult falder, når børn er kolde.

Honningmiddel mod forkølelse hos børn

Behandle:

 • Tag et redskab af mellemstørrelse, der er varmevenligt.
 • Tilsæt en generøs mængde vand til det og lad det varme, indtil det er relativt varmt.
 • Tag nu et lille glas varmt vand, tilsæt en lille skefuld honning til det og giv opløsningen til barnet to gange om dagen.

Eventuelle bivirkninger:

 • Der er ingen bivirkninger ved at bruge honning til kulde hos børn. Hos babyer og børn under 12 måneder anbefales denne proces imidlertid ikke, da honning kan forårsage botulisme hos børn, hvilket faktisk er et maverelateret problem.

3. TURMERIC:

Beskrivelse: Gurkemeje, det naturlige antiseptiske middel, der bruges til hurtigt at helbrede nedskæringer, er også en fantastisk ingrediens til behandling af kulde hos børn. Dens antiseptiske egenskaber gør det effektivt at bekæmpe infektioner, især forkølelse og hoste hos børn. Gurkemeje vanddamp og gurkemejemælk er to bedste hjemmemediciner til bekæmpelse af kulde hos børn.

Gurkemejemedicin mod kulde hos børn

Behandle:

 • Kog mælk og lad den komme ned til lunken temperatur.
 • Tag et glas lunken mælk og en halv skefuld gurkemeje til det. Bland godt og lad barnet få det hver nat. Dette hjælper med at bekæmpe de kulde relaterede bakterier og giver god lindring.
 • Du kan give gurkemeje vanddamp til dit barn. Som nævnt ovenfor under “Damp” skal du følge den samme proces og tilføje en halv skefuld gurkemeje til det kogte vand og lade barnet trække vejret i gurkemeje -vanddampen.

Eventuelle bivirkninger:

 • Selvom gurkemeje er en naturlig ingrediens, kan det nogle gange hos nogle børn forårsage forbrændinger i hjertet, når det tilsættes i større mængder med mælk.
 • Sørg også for, at du bruger den rene form af gurkemeje, da de fleste gurkemeje -pakker, du får på markedet i disse dage, har kemikalier i dem.

4. SOUP:

Når børn er forkølede og hoster, falder deres appetit og får dem til at føle sig svage. Supper er den bedste måde at få børn til at føle sig bedre, når de er kolde. Supper er også rige på næringsstoffer og giver kroppen den ernæring, den har brug for. Med vandindholdet i dem hjælper de også med at håndtere dehydrering forårsaget af kulde.

Suppemedicin mod kulde hos børn

Behandle:

 • Tag en blanding af grøntsager eller kylling, og preskog dem med en generøs mængde vand.
 • Tilsæt salt, peberpulver, lidt majspulver og lad det koge op.
 • Si blandingen og pynt den med lidt koriander og server varm.

Eventuelle bivirkninger:

Supper har normalt ingen bivirkninger, medmindre dit barn er allergisk over for en eller anden grøntsag.

Hvis dit barn er allergisk over for en grøntsag, skal du undgå at putte det i suppen.

Hurtige valg: Sådan behandles kulde hos børn på flere måder?

 • Hvile er nøglen til at hjælpe dit barn med at bekæmpe kulde og uro. Kulde og feber går normalt hånd i hånd og får normalt barnet til at føle sig sløvt og dårligt. Masser af hvile tillader barnets immunsystem effektivt at bekæmpe de bakterier, der forårsager kulden. Mens barnet hviler, spredes de hvide blodlegemer i hele kroppen og udrydder enhver form for sygdomsfremkaldende bakterier.
 • En forkølelse kan også forårsage overbelastning i brystet, hvilket kan forårsage hoste. Indånding af fugtig, dampende luft er den bedste måde at smelte slimet i brystet på, så dit barn kan trække vejret frit. Tag en skål og kog lidt vand, læg derefter et håndklæde om dit barns hoved og lad dem trække vejret dybt ind og ud og indånde dampen fra vandet.
 • Sørg for, at dit barn har masser af vand i løbet af dagen, da kampen for at ødelægge bakterierne i kroppen kan efterlade barnet alvorligt træt og hydreret. Vand hjælper med at reducere feberen og holde kulden i skak. Vand er en generel afgiftning, der naturligt renser kroppen og gør det muligt at lindre uønskede bakterier via urinvejene.
 • Saltvand kan hjælpe dit barn med at slippe af med ondt i halsen, der er almindeligt under en forkølelse. Årsagen er, at forkølelse forårsager hoste og vedvarende hoste helt sikkert vil medføre ondt i halsen. Drys derfor en moderat mængde salt i et glas Luke varmt vand og bed dit barn om at gurgle med det. Disse vil lindre det ømme område i børnenes hals.
 • Sammen med vand kan der også gives ekstra væske som juice til barnet for yderligere at styrke immunsystemet og med tiden vil barnet begynde at føle sig bedre.
 • Kulde efterlader ofte visse børn kvalme, så at støtte hovedet er en god måde at fjerne kvalmen på. Hvis du gør dette sammen med ovenstående metoder, hjælper dit barn med at slippe af med kulden i løbet af få dage.
 • Et andet middel til udjævning af et overbelastet bryst er ved hjælp af dampgnidninger. Opvarm en klud i dampen af ​​kogende vand og påfør generøst på de overfyldte områder. Hoste af slim er naturligt, efter at dette er afsluttet.
 • Koldt hos børn kan undgås ved at give dem varm mælk med lidt gurkemeje hver nat, inden de går i seng.
 • Kogt og afkølet vand er altid bedre, da det dræber enhver mulig bakteriel tilstedeværelse.
 • Lær dit barn om etiket om renlighed som at bruge en serviet, mens du rengør næsen, vaske hænder efter nysen eller hoste, dække næse, mens du nyser, og når der er støv.
 • Spiser ikke for kolde varer
 • Spise blade af basilikum (Tulasi) ofte til naturlig pleje

Koldt hos børn kan blive værre med dagene, så når du ser det første symptom, skal du administrere hjemmemedicinerne, så du kan undgå antibiotikabrug, når det forværres. Hvis du fandt denne artikel nyttig, kan du kommentere nedenfor med dine tanker.