14 Hurtige hjemmemedicin til lindring af rygsmerter.

Lider du af konstant rygsmerter? Lændesmerter, også kaldet lumbago, kan forekomme alle og kan være ret irriterende at håndtere. Derudover forårsager nogle underliggende skader på dine ledbånd eller muskler i ryggen rygsmerter som en eftervirkning. Imidlertid hjælper øjeblikkelige hjemmemedicin til lindring af rygsmerter, der er nævnt i denne artikel, naturligvis med at håndtere problemet. Læs mere for at lære mere!

Hjemmemedicin mod rygsmerter

Bedste hjemmemedicin til lindring af rygsmerter:

Flere årsager resulterer i rygsmerter, og det er nødvendigt at begynde at håndtere dette problem hurtigst muligt for at forhindre permanent skade. Vi præsenterer dig for nogle af de bedste hjemmemedicin mod rygsmerter, der hurtigt kan implementeres og hjælper dig med at lindre dit hjem.

1. Varme eller is for rygsmerter:

Varme og ispose betragtes som en effektiv og øjeblikkelig lindring af rygsmerter (1). Brug af en ispose kan være en fordel, når du ønsker at lindre belastningen lige efter en skade. Denne proces hjælper med at reducere betændelse i ryggen, hvilket skaber en følelsesløs effekt fra den intense smerte. Derudover kan du få lindring af stive og ømme muskler ved at bruge en varmepude (2).

Advarsel: Sørg for at dække frosne grøntsager med et håndklæde for at undgå frostskader. Du kan bruge en flaske med varmt vand og være sikker på ikke at brænde din hud i processen.

2. Antiinflammatoriske fødevarer:

Hvis du vil reducere risikoen for rygsmerter, skal du foretage nogle ændringer i din kost. Fødevarer med højt indhold af antioxidanter har en antiinflammatorisk virkning, der giver dig lindring af smerter i ryggen, ifølge videnskabelig dokumentation (3). Middelhavskost har alle de kvaliteter, der kan være gavnlige for rygsmerter. Her er listen over nogle af de antiinflammatoriske fødevarer, du kan inkludere i din kost:

 • Fisk og skaldyr som skaldyr, ansjoser, sardiner, makrel, laks, tun.
 • Hindbær, blåbær, jordbær.
 • Mørke bladgrøntsager.
 • Frø og nødder.
 • Bælgfrugter og bælgfrugter.
 • Krydderier og urter som gurkemeje, rosmarin, kanel, oregano, hvidløg, fed.
 • Olivenolie og oliven.

3. Tabe sig:

Tabe ekstra vægt hjælper med at lette den overskydende belastning på din ryg, hvilket reducerer smerter naturligt. Når du taber alle de ekstra kilo, hjælper det desuden med at reducere den ekstra mekaniske kraft på din rygsøjle, hvilket hjælper med smerterne i ryggen. Hvis du synes, det er svært at tabe sig, kan du finde hjælp fra en læge, der vil hjælpe dig med at komme med en personlig kost og træningsplan.

4. Øvelser og strækninger:

Når rygsmerterne rammer, kan det være udfordrende at lave rutinemæssige opgaver, endsige træning eller strækninger. Du kan dog lindre dine rygsmerter ved at inkludere aktiviteter med lav effekt som vandtræning, yoga eller en kort gåtur. Ved at udføre minimale øvelser frigives endorfiner, der fungerer som hjernens naturlige smertestillende midler ved at løsne spændte muskler. Derudover vil du være i stand til at reducere forekomsten af ​​yderligere opblussen af ​​rygsmerter ved at inkludere en regelmæssig træningsrutine for dig selv.

Her er nogle af de strækninger, du nemt kan inkludere i din træningsrutine. Men sørg for, at du er tryg ved at udføre dem:

 • Røre ved tæerne.
 • Kat-ko-pose.
 • Cobra udgør.
 • Barnets stilling.

5. Tai Chi:

Tai chi er oprindeligt en form for selvforsvar; med tiden har forvandlet sig til en øvelse, der bruger yndefulde og blide bevægelser, der fremmer ro. Tai Chi beskrives som meditation i bevægelse og hjælper med at håndtere forskellige helbredstilstande, herunder stress. Ifølge forskning hjælper Tai chi, når det kombineres med dyb vejrtrækning, med det samme med at lindre rygsmerter med det samme. Derudover hjælper det med at forbedre balance og fleksibilitet med sine fokuserede bevægelser.

6. Massage:

Massageterapi har eksisteret i århundreder og vinder popularitet blandt mennesker i alle aldre, der fungerer usædvanligt godt som et naturligt middel mod rygsmerter. Men når massageterapi er kombineret med medicinsk behandling øges effektiviteten af ​​rygsmerter betydeligt. Når du vælger massageterapi, skal du derfor informere massøren om dine rygproblemer for passende massage.

7. Soveholdning:

Forkert sovestilling og upassende madrasser er nogle af årsagerne til, at der opstår rygsmerter. Derfor spiller opretholdelse af en ordentlig søvnstilling en vigtig rolle i hurtig behandling af rygsmerter derhjemme (4). Her er nogle af de ting, du skal huske på for at undgå rygsmerter:

 • Hold en pude under dine knæ for at støtte ryggen, hvis du normalt sover på ryggen.
 • Hvis du sover i maven, skal du lette belastningen på din ryg ved at lægge en pude under din mave og bækken.
 • Hvis du sover på siden, skal du holde en pude mellem dine knæ og trække dine ben til brystet.

8. Siddestilling:

Sammen med den sovende stilling spiller den kropsholdning, du sidder, en fremtrædende rolle i lindringen af ​​dine rygsmerter. Derfor, hvis du arbejder længere perioder, mens du sidder, er det nødvendigt at yde den nødvendige støtte til din ryg. Det anbefales at placere en pude for at hvile hele ryggen. Du kan også reducere belastningen på din ryg ved at undgå at sidde ved kanten af ​​stolen.

9. Bliv ved med at bevæge dig:

Fortsæt bevægelse kan lyde smertefuldt, især når du allerede har smerter. Men det er det første din læge vil anbefale, og det er nødvendigt at forblive aktiv. Når du forbliver stillesiddende, bliver musklerne omkring rygsøjlen svage, og derfor er det vigtigt at opretholde minimal fysisk aktivitet for lindring af rygsmerter. For eksempel er alt du skal gøre at tage din hund en tur eller rask gåtur i 30 minutter.

10. Prøv Arnica:

Hvis du leder efter et homøopatisk middel mod dine rygsmerter, kan du prøve Arnica. Det hjælper med at behandle muskelsmerter, hævelse, blå mærker og mindre skader, når det påføres direkte på huden. Der er dog meget lidt forskning for at bevise effektiviteten af ​​denne homøopatiske medicin, mange mennesker finder det nyttigt, og det har en lav risiko for bivirkninger. Ikke desto mindre er flere Arnica -cremer og geler tilgængelige på apoteker og online, som du kan bruge til at lindre rygsmerter.

11. Påfør smertelindrende cremer:

Forskellige smertelindrende cremer fungerer som en hurtig behandling af lændesmerter derhjemme. Selvom der er flere muligheder på apoteker og onlinebutikker, her er et par cremer, der kan være effektive:

 • Kig efter en creme, der har capsaicin, der hjælper dig med at få øjeblikkelig lindring af rygsmerter. Capsaicin siges at være effektivt til behandling af slidgigtssmerter, ifølge en undersøgelse (5).
 • Du kan også vælge cremer med menthol, da de midlertidigt sløver dine rygsmerter ved at give en kølende effekt. Derudover kan påføring af menthol hjælpe med at desensibilisere smertestillende receptorer i din krop (6).

12. Epsom Salt Bath:

Epsom salt er en magnesiumsulfatforbindelse. De antiinflammatoriske egenskaber ved Epsom salt hjælper med at lindre rygsmerter naturligt og effektivt lindre betændelse (7).

Ingredienser:
 1. En til to kopper Epsom salt.
 2. En spand vand.
Hvad skal man gøre:
 • Tilsæt Epsom salt til spanden med vand og bland det godt.
 • Blød i blød og slap af i dette vand i cirka 10 minutter.
 • Du kan gøre dette tre gange om ugen for effektive resultater.

13. Røgfri:

Ifølge forskning stiger forekomsten af ​​degenerative disksygdomme eller andre rygproblemer med fire gange hos rygere end hos ikke-rygere. Dette skyldes, at cigaretter og andre tobaksvarer har nikotin, der fjerner de vitale næringsstoffer fra de svampede diske, der dæmper dine led, og derved svækker dine rygmarvsben. Så hvis du vil holde din rygsøjle sund og få den til at blive stiv og øm, skal du stoppe med at ryge. Det er en naturlig lindring af rygsmerter.

14. D -vitamin og calciumtilskud:

D -vitamin spiller en vigtig rolle i absorptionen af ​​calcium. Derfor får du ikke nok calcium ind i din krop, hvis du har mangel på D -vitamin Uden nok calcium bliver dine knogler svage og forårsager rygsmerter, hvilket fører til sygdomme som knogleskørhed.

Du kan tage et vitamin D3 -supplement efter at du har konsulteret din læge. Det hjælper med at forbedre immunsystemets, neuromuskulære og knogles sundhed. Derudover forbedrer indtagelse af vitamin d og calciumtilskud knoglesundheden som et af de bedste hjemmemedicin mod smerter i lænden (8).

Hvis du har konstant smerter på grund af din ryg, er det tid til at inkludere en kombination af forebyggende tips og de bedste hjemmemedicin mod rygsmerter for at lindre dig selv. Men hvis din smerte ikke forsvinder, selv efter at du har brugt midlerne konsekvent, skal du straks kontakte en læge!

Ansvarsfraskrivelse: Indholdet i denne artikel er et informationsgrundlag og ikke en erstatning for professionel rådgivning. Sørg for at konsultere din læge, før du prøver noget nyt på din krop.

Ofte stillede spørgsmål:

1. Hvad er de almindelige symptomer på rygsmerter?

Svar: Nogle af de mest almindelige symptomer og tegn på rygsmerter er:

 • Uendelige rygsmerter.
 • Hævelse i rygområdet.
 • En stigning i kropstemperaturen.
 • Følelsesløshed i balde- og rygområdet.
 • Smerten strækker sig til knæ og ben.
 • Udvidet siddende forværrer smerten.

Selvom disse symptomer normalt er milde til moderate, skal du straks søge lægehjælp, hvis symptomerne bliver kritiske eller uudholdelige.

2. Hvilke madrasser hjælper effektivt med at lindre rygsmerter?

Svar: Der er behov for en mellemstor madras til personer, der sover på ryggen.

Folk, der sover på siden, skal dæmpe hofter og skuldre og har brug for en blødere madras.

En fastere madras er påkrævet for folk, der sover på maven, og hjælper dem med at holde sig flydende.

3. Hvad er årsagerne til rygsmerter?

Svar: Rygsmerter skyldes skader eller skader på rygens muskler, ledbånd eller skiver. Nogle af årsagerne til rygsmerter, der resulterer i anstrengte muskler eller ledbånd, er:

 • Forkert løft af tunge genstande.
 • Ubehagelig kropsholdning.
 • Søvnforstyrrelser.
 • Gigt.
 • Medicinske tilstande.
 • Kvinder er mere tilbøjelige til rygsmerter end mænd.
 • Graviditet.
 • Anstrengende motion.
 • Alder.
 • Upassende madras.
 • Rygning.