25 øjeblikkelige hjemmemedicin til at slippe af med din hoste

Hoste kan være et irriterende problem, uanset om det er dag eller nat. Uanset alder og køn forårsager konstant hoste ømhed og irritation i halsen, hvilket resulterer i en ubehagelig følelse. Men bare rolig! Med den overflod af hjemmemedicin mod hoste, der er nævnt i denne artikel, vil du være i stand til at behandle denne almindelige lidelse effektivt.

Læs videre for at vide alt, hvad du har brug for at vide om de midler, du kan bruge hjemme i dit hjem, der kan sparke irritationen fra din hals.

Hjemmemedicin mod hoste

Bedste hjemmemedicin mod hoste:

Her er listen over nogle af de effektive hjemmemediciner, du kan prøve at reducere intensiteten af ​​hoste:

1. Ananas:

Ananas bedste middel mod hoste

De næringsstoffer, der findes i ananasjuice, hjælper med at reducere symptomerne på hoste naturligt. Ananas indeholder en proteinfordøjelig enzymblanding kaldet bromelain, der fungerer som et af de bedste hjemmemedicin til at stoppe med at hoste. Ifølge en undersøgelse tynder ananasjuice lavet med andre ingredienser slimet, hvilket reducerer hosteanfald (1).

Ingredienser:

 1. En kop frisk ananasjuice.
 2. To spsk honning.
 3. Et strejf salt.
 4. Et strejf af sort peber pulver.

Forberedelse:

 • Tilsæt ingredienserne til den friske ananasjuice.
 • Bland det grundigt.
 • Stil drikkevaren på køl, efter du har indtaget en fjerdedel kop.

2. sugetabletter:

Pastiller kaldes også hostedråber, som letter ridser og tørhed, hvilket reducerer trangen til at hoste hurtigt ved at tilføre fugt til din hals. Disse tabletter fås i flere varianter, og menthol kan være et perfekt valg, hvis du har ondt i halsen.

Advarsel: Pastiller kan blokere dine luftveje, hvis du tager dem lige før du sover.

3. Te lavet med krydderier:

Te lavet med krydderier øjeblikkeligt hjemmemedicin mod hoste

Du kan sige farvel til den irriterende hoste med en forfriskende, men ligetil kop te lavet med krydderier, også kaldet masala te. Når du kombinerer hibiscustes godhed, hjælper en rig C -vitaminkilde med nelliker og kardemomme med at rydde sinuspassagerne effektivt op (2). De antioxidantrige ingredienser i masala te giver dig øjeblikkelig lindring af hoste.

Ingredienser:

 1. En hibiscus tepose.
 2. En kop varmt vand.
 3. Kardemomme
 4. Kanel.
 5. Nelliker.

Forberedelse:

 • Kog vandet med alle krydderurterne på ingredienslisten eller de ting, du har hjemme.
 • Lad det trække i et par minutter.
 • Sigt bladene og drik te dagligt, indtil hosten aftager.

4. Probiotika:

Probiotika til hoste

Selvom probiotika muligvis ikke direkte reducerer dine hosteanfald, hjælper mikroorganismerne i probiotika med at opretholde balancen mellem de bakterier, der lever i dine tarme, blandt mange andre sundhedsmæssige fordele.

Forbrug af probiotika forbedrer immunsystemets funktion, hvilket har en tendens til at reducere infektioner i de øvre luftveje, ifølge undersøgelser (3), men mere forskning er nødvendig.

Selvom probiotika er sunde, er det bedre at konsultere din læge, da der er mange variationer til rådighed. Nogle af de gærede fødevarer, du kan indtage naturligt, er:

 • Yoghurt.
 • Miso.
 • Sauerkraut.
 • Kombucha.
 • Kimchi.
 • Tempeh.
 • Surdej.

5. Pebermynte:

Pebermynte hurtig lindring af hoste

De helbredende egenskaber ved pebermynteblade gør dem til et af de gode hjemmemediciner til at reducere hoste. Mentolen i pebermynte virker som en decongestant, der nedbryder slimet, beroliger halsen i processen (4).

Ingredienser:

 1. En halv kop pebermynteblade.
 2. Honer efter dit valg.
 3. To kopper kogende vand.

Forberedelse:

 • Kog de to kopper vand med pebermynteblade i.
 • Lad det trække i et par minutter.
 • Si bladene og tilsæt vandet i en kop.
 • Tilsæt honning og bland det godt.

6. Over -the -counter medicin:

Mange håndkøbslægemidler virker forskelligt for hver person, som er slimløsende og undertrykkende midler. Afhængigt af hvilken hostetype du har, overvejes symptomerne og brugen af ​​andre lægemidler, før en hostemedicin ordineres til dig.

Selvom OTC kan give dig øjeblikkelig lindring af hoste, skal du kontakte din læge for at se, hvad der passer bedst til din krop. Inden du går til apoteket, skal du kontakte din læge.

7. Mandler:

Mandel hoste behandling derhjemme

Mandler fungerer som en af ​​de effektive hjemmemediciner til at helbrede hoste ved at lindre bronchiale problemer. De immunforstærkende egenskaber af mandler giver dig en beroligende og forfriskende følelse (5). Hvis du lider af en tør hoste, kan du prøve at bruge dette hjemmemedicin.

Ingredienser:

 1. En frisk kop appelsinsaft.
 2. Syv til otte mandler.

Forberedelse:

 • Lav et fint pulver ved at male mandlerne.
 • Tilsæt appelsinsaften til mandelpulveret og blend det godt.
 • Sip saften så ofte som muligt, indtil du reducerer din hoste.

8. Æblecidereddike:

Æblecidereddike effektive hjemmemediciner mod hoste

De uendelige fordele ved æblecidereddike gør det til et af de bedste hjemmemediciner til effektiv behandling af hoste. ACV lindrer din hals ved hjælp af antimikrobielle og PH -balancerende egenskaber (6).

Ingredienser:

 1. Et glas varmt vand.
 2. To spsk æblecidereddike.

Forberedelse:

 • Tilsæt æblecidereddike til et glas varmt vand og bland det godt.
 • Gurgle med væsken.
 • Forsigtig: Sørg for ikke at indtage væsken.

9. Sort peber:

Sort peber øjeblikkeligt middel mod hoste

Sort peber fungerer som et naturligt brystdæmpende middel og hostedæmpende middel, hvilket gør det til et af de hurtige hostemedicin for voksne (7). Selvom dette middel kan stikke lidt i starten, undertrykker det din hoste i et par timer.

Ingredienser:

 1. En spsk friskmalet sort peber.
 2. To spsk honning.
 3. En kop vand.

Forberedelse:

 • Kog en kop vand.
 • Tilsæt ingredienserne til koppen varmt vand.
 • Lad det trække i 15 minutter.
 • Du kan drikke denne te to gange om dagen.

10. Gulerod:

Gulerødder hjemmemedicin til behandling af hoste

Antioxidanter og fytokemikalier, der fremmer et godt helbred, findes rigeligt i gulerødder (8). Disse egenskaber ved gulerødder hjælper hurtigt med at slippe af med hoste ved effektivt at bekæmpe infektionen i halsen. Drik en kop en frisk kop gulerodsjuice mellem måltiderne mindst to gange om dagen for effektive resultater.

11. Cayennepeber:

Cayenne peber urtemedicin mod hoste

Cayennepeber har en forbindelse kaldet capsaicin, der hjælper med at reducere kronisk hoste, hvilket kan være meget svært at håndtere (9). Det hjælper med at desensibilisere halsen, hvilket reducerer hosteanfald. Du kan enten stejle chilipeber i varmt vand eller tilføje varm sauce til vand efter din smag for hurtigt at få lindring af hoste.

Advarsel: Dette middel er ikke egnet til børn.

12. Hørfrø:

Hørfrø slippe af med hoste

Hørfrø lindrer hosterefleksen ved at danne et slimlignende stof, når det kombineres med en væske. Det hjælper med at behandle ondt i halsen, hvilket gør det til et af de bedste hjemmemedicin mod hoste med slim (10). Du kan bruge dette middel så ofte som muligt for hurtige resultater.

Ingredienser:

 1. Malet hørfrø.
 2. To kopper vand.
 3. En spsk frisk citronsaft.
 4. En spsk honning.

Forberedelse:

 • Kog hørfrøene i to kopper vand.
 • Reducer væsken til det halve.
 • Si væsken, og tilsæt citronsaft og honning.
 • Bland det godt inden du drikker.

13. Ingefær:

ingefær mod hoste

Ingefær er en anden ingrediens, der er almindeligt tilgængelig i mange husstande, der kan være effektiv til behandling af hoste. Det hjælper med at lindre smerter og ubehag i halsen ved at øge dit immunsystem ved hjælp af dets antiinflammatoriske og antibakterielle egenskaber (11).

Ingredienser:

 1. Frisk ingefærrod.
 2. En spsk honning.
 3. To kopper vand.

Forberedelse:

 • Kog to kopper vand og tilsæt ingefærrod.
 • Lad det trække i et par minutter.
 • Si væsken og tilsæt honning.
 • Bland det godt, inden du drikker.

14. Grøn te:

Grøn te hurtig lindring af hoste

Grøn te er en af ​​de mest brugte drikkevarer, mange af os spiser. Det bruges til en lang række sundhedsmæssige fordele. Grøn te hæmmer mikrober og reducerer effektivt effekten af ​​hoste (12). At drikke grøn te er ganske nyttigt, når det tages i moderate mængder.

Ingredienser:

 1. Et glas varmt vand.
 2. En grøn tepose.
 3. En spsk honning.

forberedelse:

 • Læg den grønne tepose i den varme kop vand.
 • Lad det trække i et par minutter.
 • Tilsæt honning og bland det godt, inden du drikker det.

Advarsel: Sørg for ikke at drikke det før sengetid.

15. Har væsker:

Hvis du vil behandle hoste i kolde og tørre måneder af året, er det vigtigt at drikke rigeligt med vand og holde dig hydreret. Varmt vand til hoste hjælper dig med at undgå irritation ved at holde halsen fugtig.

Det kan være nyttigt at drikke varme væsker som bouillon eller urtete, frugt og grøntsager med et højt vandindhold. Prøv at undgå energidrikke, koffeinholdige drikkevarer for at forværre tilstanden yderligere.

16. honning:

honning god til hoste

Honning er en berømt hjemmelavet behandling mod en meget mere effektiv hoste end mange andre OTC -medicin (13). Du kan bruge dette i kombination med kanel, der lindrer dine betændte luftvejspassager og fjerner bihulerne.

Ingredienser:

 1. Et strejf kanelpulver.
 2. En spsk honning.

Forberedelse:

 • Tilsæt kanelpulver til honningen.
 • Bland ingredienserne godt og indtag det to gange om dagen, indtil hosten aftager.

17. Varmt brusebad:

Hvem elsker ikke et varmt brusebad? Dampen fra et varmt brusebad hjælper med at reducere overbelastning af næsen og løsne slim, hvilket gør det lettere at fjerne. Denne proces tilføjer luften fugt ved at lette hosten. Prøv at lukke dine badeværelsesdøre og fange de varme dampe i området, hvilket skaber en perfekt atmosfære for at reducere din halss ridser.

18. Jeera Water:

Jeera Water hjemmemedicin mod hoste

Jeera er en almindeligt fundet ingrediens i mange husstande og er det bedste hjemmemedicin mod hoste. Det lindrer dig fra hoste og betændelse i halsen ved at tørre alt slim med dets stærke anti-kongestive egenskaber (14).

Ingredienser:

 1. En spsk jeera.
 2. To kopper vand.

Forberedelse:

 • Kog to kopper vand med jeera i.
 • Reducer det til det halve.
 • Si jeeren og drik væsken to til tre gange om dagen.

19. Lakrids:

Lakrids

Lakridsrodens stærke antioxidant, antimikrobielle og antiinflammatoriske virkninger hjælper med at lette infektioner i øvre luftveje. Det reducerer også betændelse forårsaget i luftvejene, lindrer hoste og ondt i halsen, hvilket gør det til et hurtigt middel mod hoste (15).

Ingredienser:

 1. En spsk lakridsrodspulver.
 2. En spsk honning.
 3. Et glas vand.

Forberedelse:

 • Kog et glas vand med lakridsrodspulver i.
 • Si og tilsæt honningen til koppen og bland det godt.

20. Skumfidus:

Marshmallow naturlige midler mod hoste

Hvis du ønsker en naturlig behandling mod hoste, er skumfidus en perfekt urtemulighed. Skumfidus dækker halsen og lindrer irritation ved hjælp af komponenten kaldet slim.

De antibakterielle, antitussive, slimede egenskaber ved denne urtes blade og rødder lindrer ondt i halsen og undertrykker hosten. Betændelsen i både mund og hals skaber en beroligende effekt på membraner.

Advarsel: Hold denne urt væk fra børns rækkevidde.

21. Rosiner:

Rosiner helbreder hoste derhjemme

Rosiner betragtes som en af ​​de bedste hostebehandlinger, som du let kan bære rundt på. De koncentrerede sukkerarter, sammen med andre gavnlige forbindelser, der findes i rosiner, er praktisk. I modsætning til sammensætningerne får vi vores børn til at drikke; dette middel er attraktivt for børn. Du kan lette hosten hos børn ved at indtage en skefuld sauce tilberedt med rosiner.

22. Saltvandsgurgling:

Saltvand gurgle har været en del af hjemmemedicin mod hoste i århundreder. Når det bruges til gurgling, reducerer salt eller natriumchlorid hals smerter forbundet med hoste. Det fungerer som et antibakterielt middel, der beroliger din hals ved at give fugt. Reducer forekomsten af ​​infektioner i øvre luftveje ved regelmæssigt at følge dette middel (16).

Ingredienser:

 1. En spsk salt.
 2. Et glas varmt vand.

Forberedelse:

 • Tilsæt saltet til glasset vand og bland det godt.
 • Gurgle med denne væske mindst to gange om dagen.

Advarsel: Indtagelse af saltvand kan forårsage opkastning hos nogle mennesker.

23. Damp:

En af de hurtige og nemme hjemmemidler til at slippe af med hoste er at indånde damp. Den varme damp lindrer betændelsen i halsen ved at fugte de tørre og irriterede luftveje. Det hjælper med at håndtere våd hoste forbundet med luftvejslidelser eller våd hoste forårsaget af allergi. Det hjælper med at spytte slim ud ved at rydde overbelastning af næsen og brystet.

Ingredienser:

 1. En stor skål kogende vand.
 2. Et par dråber eukalyptusolie.

Forberedelse:

 • Tilsæt et par dråber af den æteriske olie efter eget valg til det varme vand.
 • Tag et håndklæde og dæk dit hoved over skålen med varmt vand.
 • Træk vejret ind for øjeblikkelig lindring.

Advarsel: Hold en sikker afstand for at undgå forbrændinger og holde børn væk fra varmt vand.

24. Timian:

Timian hostehjælp

Timian tilbyder hurtig lindring af hoste ved hjælp af dets antimikrobielle egenskaber. Denne sarte hjælp hjælper med at behandle infektioner, der forårsager hoste. Det hjælper også med at reducere enhver halspine forårsaget af hoste ved at virke som et mildt beroligende middel (17). Drik denne urtete til beroligende lindring i halsen.

Ingredienser:

 1. En spsk timianblade.
 2. En kop vand.

Forberedelse:

 • Tilsæt timianblade til koppen vand.
 • Kog indholdet godt, indtil mængden reduceres til det halve.
 • Drik væsken en eller to gange om dagen.

25. Gurkemejemælk:

Gurkemejemælk

Mælkens varme slipper for sputum og lindrer den kløende og tørre følelse i halsen. De antibakterielle og helbredende egenskaber ved gurkemeje hjælper hurtigt med at kurere forekomsten af ​​hoste (18). Kombinationen af ​​gurkemeje og varm mælk fungerer som et effektivt hjemmemedicin mod hoste.

Ingredienser:

 1. Et glas mælk.
 2. En spsk gurkemeje pulver.
 3. En spsk honning til smag.

Forberedelse:

 • Tilsæt spsk gurkemeje pulver til glasset varm mælk.
 • Tilsæt honning efter din smag og bland det godt.
 • Indtag denne sammensætning, indtil din hoste aftager helt.

Hvornår skal man konsultere en læge?

Sørg for at konsultere en læge, hvis din hoste ikke stopper om et par uger og bemærker et af følgende symptomer:

 • Hvis du kommer i gulgrøn slim under hoste.
 • Hvæsen.
 • Hoste ledsaget af feber mere end 100oF.
 • Hvis du hoster blod op.
 • Og, hvis du har åndenød.

Hvis du er tilbøjelig til at hoste ofte, er det nødvendigt at udelukke grundårsagen og begynde at behandle den med de hjemmemedicin mod hoste, der er nævnt i denne artikel. Ved at tage nogle enkle forholdsregler og en sund kost kan hostens forekomst reduceres i høj grad. Vælg det middel, der passer dig, og prøv det selv. Glem ikke at fortælle os, hvordan denne artikel har hjulpet dig!

Ansvarsfraskrivelse: Oplysningerne i denne artikel er til informationsformål og ikke en erstatning for lægehjælp. Det er altid bedre at konsultere en læge, før du begynder at bruge noget nyt vedrørende dit helbred.

Ofte stillede spørgsmål:

1. Hvad er hostetyperne?

Svar: Her er en liste over, hvordan hoste er kategoriseret, og nogle kan kræve mere langvarig behandling, nogle rydder hurtigt op med hjemmemedicin.

 • Kronisk hoste: Hvis din hoste vedvarer i mere end otte uger, og mød en læge så hurtigt som muligt.
 • Hvis din hoste varer mindre end tre uger, kaldes det akut hoste.
 • Hvis din hoste varer mellem tre og otte uger, kaldes det også subakut hoste.
 • Hvis der ikke er udvisning af sputum, er det en tør eller uproduktiv hoste.
 • Og hvis du hoster op med sputum, kaldes det en produktiv hoste.
 • Hvis din hoste kun opstår om natten, kaldes det en natlig hoste.

2. Hvad er symptomerne på en hoste?

Svar: Nogle af de almindelige symptomer på hoste er:

 • Smerter i brystet.
 • Træthed.
 • Intens varme fra din krop.
 • Kuldegysninger.
 • Kold.
 • Åndedrætsbesvær.
 • Hovedpine.
 • Vanvittig søvn.
 • Næseblok.

3. Hvor sikker er hostemedicin til gravide?

Svar: Selvom håndkøbsmedicin mod hoste er relativt sikkert for gravide, er det altid sikkert at konsultere din læge, før du tager medicin.