26 Bedste feberblærer (forkølelsessår) hjemmemedicin: Årsager og symptomer

Har du nogensinde haft forkølelsessår eller feberblærer? Forårsaget af Herpes Simplex Virus (HSV-1) er forkølelsessår eller feberblærer små, væskefyldte blærer, der typisk vises omkring munden eller på den ene side af læberne (1). Der dannes en skorpe over dem, når blæren brister. Uanset synlighed er feberblærer smitsomme og overføres fra en person til en anden ved tæt kontakt.

Selvom de fleste forkølelsessår forsvinder af sig selv inden for to til fire uger, kan symptomerne være generende. Men du kan prøve de naturlige midler, der er nævnt i denne artikel, hvis du vil forkorte varigheden af ​​feberblæren og reducere deres chancer for gentagelse.

Læs mere om årsager, symptomer, medicinske behandlinger og forebyggende tip til at tackle feberblærer.

Hjemmemedicin mod feberblærer (forkølelsessår)

Bedste hjemmemedicin mod feberblærer (forkølelsessår) på læber:

Hjemmemedicin til at slippe af med feberblærer kan være en glimrende måde at stoppe feberblærer i at sprede sig yderligere. Kontakt en læge for at ordinere antiviral medicin for hurtigere resultater, hvis forkølelsessårene vedvarer selv efter brug af hjemmemedicinerne.

1. Citronmelisse:

Citronmelisse eller Melissa officinalis olie er et naturligt middel mod feberblærer med antivirale egenskaber, der hjælper med at helbrede feberblæren hurtigt ved effektivt at fjerne den infektionsfremkaldende virus (2).

Ingredienser:

 1. Citronmelisse olie.
 2. En vatpind.

Procedure:

 • Brug en vatpind til at påføre olien direkte på forkølelsessåret.
 • Lad olien tørre naturligt ud.
 • Vent i 15 til 20 minutter, før du skyller olien af ​​din hud.
 • Brug af dette middel tre gange om dagen kan være effektivt.

2. Is:

Is er en effektiv feberblisterbehandling derhjemme, da det reducerer blodgennemstrømningen til det berørte område og hjælper dig med at behandle betændelse. Selvom is minimerer smerten i området, er det ikke en permanent løsning og påvirker ikke virussen på nogen måde.

Ingredienser:

 1. Is.
 2. Håndklæde.

Procedure:

 • Tag isen og pak den ind i et håndklæde.
 • Læg forsigtigt det ispakkede håndklæde på forkølelsessåret.
 • Lad det forblive på stedet for ømheden i cirka 5 til 15 minutter.
 • Husk ikke at lægge is direkte på din hud, og brug et håndklæde til at pakke det ind.

3. Kokosolie:

Kokosoliens potente mikrobielle egenskaber gør det til et af de bedste hjemmemedicin mod feberblærer (3). Det hjælper med at fjerne virussen ved hjælp af laurinsyre, som er et triglycerid til stede i olien (4). Kokosolie kan ikke være den eneste løsning og kan være et supplement til mere effektiv medicin.

Ingredienser:

 1. En vatpind.
 2. Kokosolie.

Forberedelse:

 • Påfør kokosolie direkte, hvis du føler dig forkølelsessår.
 • Lad det blive der.
 • Påfør kokosolie hver time for effektive resultater.

4. Æteriske olier:

Brugen af ​​æteriske olier har vundet popularitet på grund af alle de fordele, det giver. Selvom det er gavnligt, skal du fortynde den æteriske olie med en ikke -slibende bærerolie, når du bruger den som en aktuel hudbehandling. Hvis den æteriske olie ikke er fortyndet, kan det yderligere opbrænde forkølelsessåret og forværre situationen.

5. Tea Tree Oil:

Når du ønsker at behandle forkølelsessår, kan tea tree-oliens antivirale, antiseptiske og antiinflammatoriske egenskaber komme godt med. Tea tree -olien har en kraftig antiviral effekt på HSV, ifølge en undersøgelse foretaget i 2009 (5). Men mere forskning er berettiget til at bevise effektiviteten af ​​tea tree olie, fordi denne forskning blev udført på isolerede prøver.

Ingredienser:

 1. Få dråber tea tree olie.
 2. 11/2 spsk kokosolie.
 3. En vatpind.

Procedure:

 • Påfør den fortyndede tea tree olie på området med en feberblære ved hjælp af en vatpind.
 • Lad det blive.
 • For at undgå irritation, undgå at bruge tea tree olie mere end to gange om dagen.

6. Pebermynteolie:

En anden æterisk olie, der hjælper med at forhindre forkølelsessår i at sprede sig med dets antiseptiske egenskaber. Pebermynteolie havde potentiale til at berolige symptomerne forbundet med aktiveret herpesstamme, ifølge en laboratorieundersøgelse fra 2003 (6).

Ingredienser:

 1. Få dråber pebermynteolie.
 2. En spsk bærerolie.
 3. En vatpind.

Procedure:

 • Påfør den fortyndede pebermynteolie på forkølelsessåret, så snart det ser ud til at forhindre eskalering.

7. Anisolie:

Anisolie udvindes fra en anisplante, der hjælper med at hæmme forkølelsessår, ifølge en undersøgelse foretaget i 2008 (7). Desuden kommer anisoliens antivirale egenskaber fra den kemiske tilstedeværelse kaldet beta-caryophyllen, som hæmmer udviklingen og væksten af ​​virussen, ifølge en in vitro-undersøgelse (8).

Ingredienser:

 1. Få dråber anisolie.
 2. En skefuld transportør oi.
 3. En vatpind.

Procedure:

 • Brug en vatpind til at påføre den fortyndede æteriske olie på det berørte område.

8. Oregano olie:

Et af de mest populære feberblærerhjemsmidler, der virker, er oreganoolie. Ifølge undersøgelsen foretaget i 1996 (9), virkningen af ​​oreganoolie på HSV var betydelig. Ifølge en nyere undersøgelse har forbindelsen carvacrol, der findes i mange aromatiske planter, desuden antivirale egenskaber, der også findes i oreganoolie (10).

Ingredienser:

 1. Få dråber oregano olie.
 2. En spsk bærerolie.
 3. En vatpind.

Procedure:

 • Påfør den fortyndede oregano olie på forkølelsessåret for at reducere betændelse og størrelse.

9. Timianolie:

Ifølge en laboratorieundersøgelse har timianolie antivirale virkninger på HSV, fordi det er et potent middel (11). Selvom timianolie kan være effektiv, kan virussen genaktiveres, hvis udløseren til den stadig er til stede, det være sig forlænget soleksponering, stress eller feber.

10. Ingefærolie:

Ingefærolie siges at have komponenter, der naturligt hjælper dig med at slippe af med forkølelsessymptomer (12). Aktuel anvendelse af fortyndet ingefærolie helbreder dit forkølelsessår ved at berolige irritationen, og det føles varmt på huden. Sørg for at fortynde ingefærolien med eventuel bærerolie for at høste fordelene.

11. Kamilleolie:

Kamilleolie behandler effektivt lægemiddelresistente stammer af HSV ved at virke som et potentielt antiviralt middel (13). Når du føler forkølelsessåret begynder at danne, skal du anvende fortyndet kamilleolie for at behandle det effektivt og berolige din hud. Det er bedst at fortynde kamilleolie for at undgå reaktioner.

12. Sandeltræolie:

Sandeltræolie har komponenter, der hjælper med at behandle forkølelsessårvirussen sammen med dens karakteristiske og kraftige duft, ifølge en undersøgelse (14). Hvis du bruger sandeltræolie til at behandle dit forkølelsessår, skal du fortynde det med en bærerolie, som hjælper dig med at håndtere den stærke duft.

13. Eucalyptusolie:

Ifølge cellestrukturtestene udført i et laboratorium kan du muligvis reducere sværhedsgraden af ​​et forkølelsessår ved hjælp af eukalyptusolie (15). Det anbefales altid at fortynde eukalyptusolie, inden det påføres stedet for forkølelsessår. Sørg for, at du ikke bruger dette middel mere end fire gange om dagen.

14. Lakrids:

Lakridsrod hjælper dig med hurtigt at helbrede et forkølelsessår og vinder hurtigt popularitet. Ifølge en undersøgelse hjælper den antiherpetiske aktivitet, der findes i lakrids, med at håndtere feberblæren, der forårsager virus, ifølge en undersøgelse (16).

Det hjælper også med at hæmme væksten og replikationen af ​​virussen ved hjælp af en forbindelse kaldet glycyrrhizin (17). Derudover øges helingsprocessen for et forkølelsessår, når det kombineres med vaselin.

Ingredienser:

 1. En spsk lakridsrodspulver.
 2. To spsk vaselin.

Procedure:

 • Kom ingredienserne i en skål og bland dem ordentligt.
 • Påfør blandingen på forkølelsessåret og lad den ligge der.
 • Brug dette middel hvert par timer til lindring.

15. Witch Hazel:

Troldhassel hjælper med at reducere betændelse og er effektiv til at bekæmpe herpesviruset, ifølge en undersøgelse (18). Troldhassel hjælper også i helingsprocessen ved at udtørre det berørte område med dets astringerende egenskaber. Det hjælper også med at reducere smerter og hævelse forbundet med feberblærer med dets antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaber (19).

Ingredienser:

 1. Bomuldskugle.
 2. Troldhasselopløsning.

Procedure:

 • Brug en ren vatrondel til at påføre troldhasselopløsningen på forkølelsessåret.
 • Lad det tørre helt.
 • Brug dette middel en eller to gange om dagen for effektive resultater.

Advarsel: Lav en patch -test nær din albue for at udelukke eventuelle allergiske reaktioner på troldhassel.

16. Æblecidereddike:

Æblecidereddikes antimikrobielle og antibakterielle egenskaber hjælper med at fjerne et naturligt forkølelsessår på læben (20). Det hjælper med at fjerne forkølelsessåret, når de når scabbing -stadiet og forhindrer eskalering af infektion yderligere.

Ingredienser:

 1. Vatpinde.
 2. En spsk æblecidereddike.

Procedure:

 • Brug en ren vatpind til at påføre ACV på forkølelsessåret.
 • Brug dette middel tre gange om dagen for effektive resultater.

Advarsel: De sure egenskaber ved ACV kan forårsage hudirritation, hvis det bruges i store mængder.

17. Kanuka honning:

Kanuka -honning er hjemmehørende i New Zealand og stammer fra den blomstrende Kanuka -trænektar. De sårfremmende og antivirale egenskaber ved kanukahonning hjælper med at berolige betændt og irriteret hud forbundet med en inficeret feberblære (21).

Ingredienser:

 1. ½ spsk kanuka honning.

Procedure:

 • Brug en ren fingerspids til at påføre honning på forkølelsessåret.
 • Lad honningen blive i det berørte område i cirka 5 minutter.
 • Brug vand til at skylle området.
 • Brug midlet to gange om dagen for effektive resultater.

18. Aloe Vera Gel:

Aloe vera er et af de bedste midler mod feberblærer på læberne med sin beroligende natur og antivirale egenskaber (22). Dette er grunden til, at vi kan finde aloe vera i mange midler.

Ingredienser:

 1. En spsk frisk aloe vera gel.
 2. Vatpind.

Procedure:

 • Brug en ren vatpind til at påføre aloe vera gel på forkølelsessåret.
 • Lad det tørre ud.
 • Brug dette middel to eller tre gange om dagen for effektive resultater.

19. vaselin:

Vaselin hjælper med at forhindre revner, blødninger og smerter forbundet med feberblærer, hvilket gør det til en af ​​de bedste måder at behandle forkølelsessår på. Blæren forårsaget på grund af tørret hud vil blive beroliget ved hjælp af vaselin. Det hjælper også med at reducere det yderligere udbrud af forkølelsessår ved at reducere kløe og brændende fornemmelse.

20. Lysinrige fødevarer:

Lysin er en nødvendig aminosyre, der ikke produceres i vores krop og bør erhverves fra fødevarer eller kosttilskud, men er afgørende for et godt helbred. Selvom der er behov for mere forskning i denne henseende, kan lysin være effektivt til hurtigt at helbrede forkølelsessår ved at dræbe HSV og hjælpe med at håndtere feberblæresymptomer (23). Her er nogle af de lysinrige fødevarer:

 • Rødt kød, fjerkræ, svinekød.
 • parmesan ost.
 • Torsk og sardiner.
 • Tofu.
 • Æg.
 • Spirulina.
 • Bukkehornfrø.
 • Tømmet sojabønnemel, sojabønner, isoleret sojaprotein.

21. Over -the -counter cremer:

Her er nogle af de håndkøbscremer, der er ordineret af læger, der kan være en effektiv behandling af feberblærer.

22. Rabarber og salviefløde:

Ifølge forskning bruges den antivirale medicin acyclovir i topisk cremeform almindeligvis til behandling af forkølelsessår. Rabarber og salvie aktuel creme kan være lige så effektiv ifølge forskning (24). Helingsscoren er 6,7 dage for rabarber og salviefløde, hvorimod helingstiden er 6,5 dage med acyclovircreme ifølge undersøgelsen.

23. Zinkoxidcremer:

Du kan også reducere prikken, kløen, ømheden og blæren ved at bruge zinkoxidcreme. Brug af zinkoxidcremer kan forkorte varigheden af ​​forkølelsessår, når den påføres topisk. I gennemsnit, i forhold til de mennesker, der blev behandlet med placebo, gik forkølelsessår, der blev behandlet med zinkoxid, væk halvanden dag før (25).

24. C -vitamin:

C -vitamin hjælper med at fremskynde helingsprocessen for forkølelsessår, fordi det har flavonoider. Det hjælper med at fjerne herpes simplex -virus, der er årsagen til feberblærer. C -vitamin hjælper også med at styrke dit immunsystem, hvilket forhindrer forekomsten af ​​feberblærer i fremtiden.

25. E -vitaminolie:

E-vitamin hjælper med at reducere forkølelsessår ved at lindre hævelse, betændelse og smerter ved hjælp af dets antiinflammatoriske natur. Du kan forhindre tilbagevendende virusinfektioner ved oral indtagelse af denne vitaminolie (26).

Ingredienser:

 1. E -vitamin kapsel.
 2. Vatpind.

Procedure:

 • Brug vatpinden til at påføre E -vitamin kapselvæsken på ømheden.
 • Lad væsken tørre.
 • Brug dette middel flere gange om dagen til behandling af feberblærer.

26. Bagesoda:

Bagepulver udtørrer blæren og hjælper med at opsuge al syren, hvilket gør den til en af ​​de bedste hjemmelavede feberblisterbehandlinger. Det lindrer også symptomer som kløe i forbindelse med feberblærer.

Ingredienser:

 1. En spsk bagepulver.
 2. Vand.

Procedure:

 • Kombiner ingredienserne i en skål, så der dannes en glat pasta.
 • Påfør pastaen på det berørte område.
 • Lad det tørre i cirka ti minutter.
 • Brug koldt vand til at skylle det af.

Årsager til feberblærer:

Her er nogle af de almindelige årsager til feberblærer:

 • Herpes Simplex -virus er årsagen til, at man bliver ramt af feber, blærer eller forkølelsessår.
 • Forkølelsessår kan også forårsage feber.
 • Stigningen i infektionsniveauerne kan forekomme med hormonelle ændringer, der resulterer i forkølelsessår.
 • Ekstrem stress.
 • Udsættelse for stærk vind eller ekstrem grad af sollys.
 • Svagt immunsystem.

Symptomer på feberblærer (forkølelsessår):

Dette er nogle af de symptomer, du skal passe på, hvis du har feberblærer:

 • Alvorlige forbrændinger øger risikoen for, at en person bliver smittet af forkølelsessår.
 • Kløe, brændende eller prikkende fornemmelse omkring munden eller læberne, før det danner en blære.
 • Blæren er normalt lille og har klar væske.
 • Efterhånden smelter blærer og danner en skorpe, efter at de oser over. Det er ikke nødvendigt at blæren går i stykker for at der kan dannes skorpe.
 • Smertefuldt tandkød.
 • Ondt i halsen.
 • Feber.
 • Muskelsmerter.
 • Hovedpine.
 • Lymfeknuder hævelse.

Sådan forebygges forkølelsessår (feberblærer):

Sådan kan du forhindre dannelse af feberblærer.

 • Brug regelmæssigt de foreskrevne antivirale lægemidler.
 • Undgå hud-til-hud kontakt med det inficerede område eller til personen.
 • Prøv ikke at sprænge ømheden, og vask dine hænder regelmæssigt.
 • Undgå at bruge redskaber eller andre ting, der bruges af den inficerede person.
 • Brug solcreme dagligt.
 • Prøv at forblive stressfri.
 • Vent, indtil vablerne heler, før du vil have oralsex.
 • Et forkølelsessår kan indeholde bakterier og sprede virussen, så skift din tandbørste, hvis du får forkølelsessår. Når ondt er helet, er det bedre at få en ny tandbørste.

Som diskuteret tidligere forårsager Herpes Simplex Virus feberblærer eller forkølelsessår, hvilket kan være generende og smertefuldt at håndtere. Selvom de fleste forkølelsessår forsvinder af sig selv, er det nødvendigt at begynde at behandle dem med det samme for at undgå chancen for spredning. Hjemmemedicin mod feberblærer, der er nævnt i denne artikel, hjælper med at lindre og reducere smerterne. For at forkølelsessåret ikke skal gentage sig, er det nødvendigt at følge de forebyggende tips flittigt.

Ansvarsfraskrivelse: Oplysningerne nævnt i denne artikel er baseret på forskning og ikke en erstatning for en professionel mening. Webstedet er ikke ansvarligt for informationens ægthed og dets virkninger på din krop.

Ofte stillede spørgsmål:

1. Hvad sker der, hvis du ikke behandler din feberblære?

Svar: Forkølelsessår eller feberblærer skal behandles tidligst. Hvis ikke, kan de muligvis forårsage følgende bivirkninger:

 • Der kan være en chance for sekundær infektion kaldet herpetic keratoconjunctivitis, hvis virussen spredes til øjet.
 • Det vil tage længere tid at helbrede, hvis virussen spreder sig til de andre kropsdele.
 • Feberblærer kan være farlige for mennesker, der bor omkring den inficerede person, da tilstanden er smitsom.
 • Det kan føre til alvorlige hudproblemer, fordi at efterlade forkølelsessår ubehandlet er uhygiejnisk og usundt.

2. Hvad er de ting, du ikke bør gøre, når du har feberblærer?

Svar: Her er få ting, en person, der er inficeret med feberblærer, ikke bør gøre, mens han følger hjemmemedicinerne:

 • Hold dig væk fra direkte sollys.
 • Undgå usunde og olierede fødevarer.
 • Prøv at holde afstand til mennesker omkring dig, da denne tilstand er smitsom.
 • Prøv at forblive stressfri.

3. Er forkølelsessår almindelige, og er det ok at poppe dem?

Svar: Forkølelsessår påvirker mennesker i alle aldre og er ret almindelige. Procentdelen af ​​voksne, der testede positivt for den virus, der forårsager forkølelsessår, anslås op mod 90 procent. For at besvare den anden del af spørgsmålet er det ikke ok at du får forkølelsessår, fordi det ikke er en bums. Virussen i blæren kan sprede sig til andre dele af din krop, hvis du popper eller vælger den.