Hvordan får du dig selv til at kaste op? 10 nemme måder

Uanset om du føler dig kvalm eller ved et uheld slugte et giftigt stof, er opkastning den bedste måde at føle dig godt igen. Men opkastning kommer måske ikke naturligt til tider, og hvis du har den “jeg ville ønske jeg kunne kaste op” -følelse, kan denne artikel være en stor hjælp! Lær, hvordan du får dig selv til at kaste op ved hjælp af nogle hurtige og lette måder i nødsituationer, som svær fordøjelsesbesvær eller efter at have indtaget potentielt skadelige ingredienser.

Sådan får du dig selv til at kaste op

Sådan får du dig selv til at kaste op ved hjælp af 10 nemme måder?

Lad os undersøge nogle af de gennemprøvede metoder til at fremkalde opkastning og berolige mavebesvær eller fjerne giftige stoffer fra kroppen:

1. Brug din finger:

Ja! At stikke fingrene ned i halsen er en af ​​de lette metoder til at få dig selv til at kaste op med det samme. Det kan se og lyde ubehageligt ud, men det virker helt sikkert! Når du rører bagsiden af ​​din hals med din finger, bliver gagrefleksen udløst. Det er en automatisk reaktion fra kroppen, der sender visse signaler til hjernen, som kan få dig til at føle dig kvalm. Gentagelse af denne handling et par gange kan forårsage opkastning.

BEMÆRK: Hvis du overvejer denne mulighed for at kaste op, skal du stå tæt på toilettet eller en håndvask for at forhindre utilsigtet opkastning på gulvet.

2. Drikke saltvand:

En anden måde at få dig selv til at kaste hurtigt op er ved at drikke saltvand. Når du drikker noget varmt saltvand, stiger natriumniveauerne i din krop og kan udløse opkastning efter 10-15 minutter. Du må dog ikke drikke mere end et glas vand, da det kan forårsage ubalance i elektrolytter og udgøre alvorlige sundhedsfarer.

3. Kulsyreholdige drikkevarer:

At drikke en sodavand som sodavand eller coca-cola kan forårsage gas og oppustethed i maven, hvilket kan forårsage kvalme. Det høje sukkerindhold i disse drikkevarer kan også øge syreniveauet i din mave og udløse et opkast. Selvom det er en af ​​de bedste måder at få dig selv til at kaste op, må du ikke overdrive denne metode, da sodavand kan føre til maveproblemer og andre sundhedsproblemer.

4. At se eller forestille sig om opkastning:

Hvis du tvinger dig selv til at kaste op og ikke kan, skal du bare visualisere nogen, der kaster op. Ja! Det lyder måske absurd, men når du ser eller tænker på grove ting som folk, der kaster op, bliver din gagrefleks udløst. Dette kan øjeblikkeligt få dig til at kaste op uden at stikke noget i munden. Du kan bruge youtube -videoer, billeder eller endda din egen fantasi til at gøre dette.

5. Indtagelse af ubehagelige lugte:

Hvad ville være din reaktion, når nogen bringer stinkende sokker nær din næse? Du ville næsten kaste op! Dette sker, fordi visse ubehagelige lugte kan sende signaler til din hjerne og give dig lyst til at kaste op med det samme. Du kan prøve at finde nogle rådne frugter eller grøntsager, forkælet mad eller andre stikkende lugtende stoffer for at fremkalde opkast.

6. Bagepulver:

Vidste du, at du kan få dig selv til at kaste op med bagepulver? Bagsoda indeholder natriumbicarbonat, som kan udløse kvalme og få dig til at kaste op med det samme. For at bruge dette tilsættes en ske bagepulver til et glas vand og blandes godt. Drik det, og vent et par minutter på, at dets virkning begynder.

BEMÆRK: Indtag ikke mere end denne mængde, da det kan skade slimhinden i din mave og forårsage maveforstyrrelser.

7. Gurgle med æggeblommer:

Brug af æg er en anden måde at få dig selv til at kaste op. Hvis selve tanken om at putte rå æggeblommer i munden kan få dig til at pille, kan du forestille dig at gurgle med det! Rå æggeblomme har en ubehagelig lugt, der kan udløse din gagrefleks og give dig lyst til at kaste op med det samme. Bare adskill en æggeblomme fra den hvide og pisk den. Kom en lille mængde i munden og prøv at gurgle den. På mindre end et minut dukker alle de uønskede stoffer i din mave ud på gulvet. Brutto!

8. Sennep:

En traditionel måde at få dig selv til at kaste op er ved at bruge sennep. Sennepsvand indeholder høje niveauer af natrium, en naturlig emetik. Det er derfor, du føler dig kvalm efter at have drukket det, og på et par minutter føler du trang til at kaste op. Tilsæt bare en ske sennepspulver til et glas vand og sluk det ned. Du skal dog passe på ikke at overdrive dette trick, da natrium i sennep kan påvirke dit helbred negativt.

9. Spinning Around:

Hvordan får du dig selv til at kaste op efter at have spist? Prøv at snurre rundt! Når du snurrer hurtigt, får din hjerne at se for meget på for lidt tid og bliver forvirret. Dette forårsager svimmelhed og får dig til at føle dig svimmel. Denne følelse af ubalance kan få dig til at føle dig syg i tarmen og give dig kvalme efterfulgt af opkast. Overdrive dette kan give dig en blackout, hvilket kan være farligt.

10. Forbrug masser af væsker:

At drikke meget væske er ikke kun en god måde at rense din krop på, men også en sikker metode til at få dig selv til at kaste op. Ved at fylde din mave med væsker som vand, frugtsaft, kokosvand osv. Bliver det let for dig at kaste stofferne indeni. For at komme til det punkt skal du drikke mindst 3-4 glas væske og læne dig tilbage i et par minutter, indtil du får den følelse.

Sådan får du dig selv til at føle dig bedre efter opkastning?

De fleste mennesker føler sig bedre efter opkastning, mens andre stadig kan have den kvalme og træghed. Hvis sygdommen vedvarer efter at have kastet op, kan disse tip hjælpe dig med hurtigt at komme sig efter opkast tømmermænd:

1. Hvil med hovedet forhøjet:

For at få hurtig lindring fra symptomerne på kvalme og opkast, skal du bare ligge i en opretstående stilling. Hold hovedet hævet, og bevæg dig ikke i nogen tid. Hvis du ligger fladt ned, kan det komme til at skære i din mave og forårsage opkastning igen. Så hvil i denne position i 30-40 minutter, indtil du føler dig bedre.

2. Lav dyb vejrtrækning:

Langsom og dyb vejrtrækning kan slappe af dine nerver og stoppe din hjerne fra at sende signaler til maven. Dette kan lindre følelsen af ​​kvalme og sygdom. Bare rolig og indånder luft langsomt gennem din næse, indtil maven udvider sig. Ånd nu langsomt ud og slip luften. Gentag dette et par gange for at komme tilbage til det normale.

3. Drik langsomt væsker:

Væsker kan hjælpe dig med at kaste op og også få dig til at føle dig bedre igen. Denne gang skal du langsomt nippe til væsker som ingefærøl, mynte, limonade og endda almindeligt vand. Dette kan forhindre dehydrering og også give øjeblikkelig lindring. Men at drikke for store mængder eller sluge dem for hurtigt kan forværre symptomerne og kan udløse et opkast igen.

4. Tygge aromatiske fødevarer:

At tygge krydderier og krydderier som fennikel, kanel, fed eller endda et stykke frisk ingefær kan lindre kvalme. Disse fødevarer beroliger dit fordøjelseskanal og får dig til at føle dig godt om lidt. Tag ikke mere end de anbefalede mængder for at undgå bivirkninger.

Er det dårligt at få dig selv til at kaste op?

At fremkalde et opkast med magt kan gøre mere ondt end godt, og må derfor kun bruges i nødstilfælde. At stikke en finger eller stikke en genstand ind i et følsomt område som hals kan skade spiserøret og forårsage blødning. Hvis du ved en fejltagelse har slugt gift, kan et tvunget opkast få stoffet til at klæbe til halsen og give dig negative virkninger.

At få dig selv til at kaste op efter at have spist er ikke en anbefalet måde at tabe sig på. Mange mennesker antager, at opkastning af mad kan hjælpe dem med at tabe et par kilo uden at være uvidende om konsekvenserne af denne usunde proces. Hyppig fremkaldelse af opkast kan tage en alvorlig vejafgift på en persons fysiske og følelsesmæssige velvære.

Hvad er bivirkningerne ved at få dig selv til at kaste op?

Her er nogle af de største risici forbundet med selvfremkaldt opkastning:

  • Huller i tænderne: Syrerne i opkast kan beskadige tandemaljen og forårsage hulrum, tandfølsomhed.
  • Sår og hævelse i munden: Mavesyre kan føre til munnsår og hævelse af spytkirtler.
  • Hoste og hæs stemme: Stemmebåndene kan blive beskadiget på grund af syrer, der kan forårsage irritation og ru stemme
  • Fordøjelsesproblemer: At kaste dig selv ofte kan udløse sure opstød i maven og kan forårsage fordøjelsesbesvær.
  • Blodopkastning: Den tvungne retching i opkast kan rive spiserøret og forårsage blødning.
  • Hæmorider: Selvfremkaldt opkastning kan belaste blodkarrene i nærheden af ​​din anus og føre til hævelse.
  • Følelsesmæssige problemer: Hyppig opkastning kan forårsage angst, humørsvingninger, depression, inaktivitet osv.
  • Kardiovaskulære problemer: Selvfremkaldt opkastning kan forårsage ernæringsmæssige mangler, der fører til lavt blodtryk, hjerteproblemer og endda skader det endokrine system.

Denne vejledning til, hvordan du får dig selv til at kaste op, fremmer eller tilskynder ikke til selvinduceret opkastning. Disse metoder må kun bruges som en sidste udvej for at slippe af med uro i maven eller kvalme. I tilfælde af forgiftning skal du straks kontakte en læge og tage de nødvendige forholdsregler for sikker opkastning.

Ofte stillede spørgsmål og svar:

1. Hvad skal man gøre efter at have fremkaldt en opkastning?

Når du kaster stoffet op, skal du skylle munden og fjerne alle dets spor. Brug en mundskylning for at slippe af med den dårlige lugt og fortynd den, hvis du oplever følsomhed. Afstå fra at børste tænder umiddelbart efter opkastning, da din emalje vil være meget blød og kan blive beskadiget

2. Er der risiko ved opkastning mere end 2 til 3 gange om dagen?

Ja! Når du tvinger opkastning mere end en gang om dagen, kan spiserørets indre slimhinde blive beskadiget og kan begynde at bløde. Dette kan forårsage blodopkastninger, og hvis det forsømmes, kan det føre til infektioner. Det er derfor ikke tilrådeligt at prøve sig selv med at kaste op, medmindre og indtil absolut nødvendigt.

3. Er kraftopkastning efter at have spist et måltid betragtet som en lidelse?

Mange mennesker følger kronisk selvfremkaldt opkastning efter at have spist et tungt måltid. Dette gøres for at slippe af med de overskydende kalorier i måltidet og forhindre vægtøgning. Rent medicinsk kaldes denne udrensningsforstyrrelse Bulimi og har alvorlige fysiske og psykiske konsekvenser for kroppen.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80