Kløende øjne: Årsager, symptomer og hjemmemedicin

Har du en “sandet” fornemmelse i øjnene? Er de kløende og tørre? Kløende øjne er forårsaget af et allergen eller et fremmedlegeme, der kommer ind i vores øje og irriterer det. Den naturlige mekanisme i øjet frigiver visse forbindelser til at fjerne objektet fra øjet, hvilket fører til rødme, betændelse og kløe. Mange mennesker tyer imidlertid til gnidning af øjne, hvilket kun kan forværre situationen. Hvis du lider af et af disse symptomer, anbefaler vi dig at prøve disse hjemmemedicin mod kløende øjne.

Kløende øjne Årsager, symptomer og hjemmemedicin

Årsager til kløende øjne:

Kløende øjne skyldes normalt en allergisk reaktion over for et bestemt stof. Nogle af de vigtigste faktorer, der bidrager til kløe i øjnene, er:

 • Støv
 • Pollen
 • Animal Dander
 • Kontaktlinse
 • Øjenmakeup
 • Sæber
 • Tørre øjne syndrom
 • Tørt vejr

Symptomer på kløende øjne:

Her er nogle af de almindelige tegn på kløende øjne:

 • Alvorlig kløefornemmelse i øjenlåg.
 • Rødme i øjnene.
 • Puffede øjenlåg.
 • Tørhed.
 • Brændende sensation.
 • Betændelse i øjnene.

Forebyggelse af kløende øjne:

Hvis du er tilbøjelig til hyppige angreb af kløende øjne, skal du tage visse forholdsregler for at undgå langsigtede risici. Her er nogle af de bedste tips anbefalet af lægerne:

 • Vejret kan bidrage til kløende øjne. Det er tilrådeligt at holde en luftfugter hjemme for at fugte luften.
 • Undgå alle allergener, der bidrager til kløende øjne.
 • Gør dig til at dine øjenprodukter er hypoallergiske.
 • Sørg for at spise en velafbalanceret kost med gode mængder vitamin A og omega-3 fedtsyrer..
 • Brug briller, når de udsættes for støv eller forurening.

Fantastiske hjemmemedicin mod kløe i øjnene:

1. Brug Cold Compress:

Kold komprimering

KØB DET HER

For at berolige øjnene er der ikke noget bedre end at bruge en kold kompress. Blødgør en ren klud i iskoldt vand, fjern overskydende vand og læg det på øjnene for de bedste resultater og øjeblikkelige. Dette bør gøres mange gange i løbet af dagen for resultaterne.

Et anbefalet hjemmemedicin mod øjenkløe er at bruge en kold kompress. Brug af denne behandling kan hjælpe med at give dig øjeblikkelig lindring fra kløe og brændende fornemmelse af øjnene. Du kan også bruge en ren bomuldsklud. Det skal opbevares i køleskabet i et stykke tid og derefter bruges på øjnene i 10 minutter.

2. Kamillevask:

Hjemmemedicin til kamille til kløende øjne

Et andet bedste hjemmemedicin mod kløende øjne er kamille te. Tilbered en kop kamille te og bring den til stuetemperatur. Dette bør bruges til at vaske øjnene for at sikre behandling af kløe og hjælpe dig med at få de bedste resultater på en hjemmemedicinsk måde. Det skal gøres 2-3 gange om dagen, indtil problemet forsvinder.

3. Agurk Wonders:

Agurk

Agurkens anti-irritation og beroligende egenskaber gør den til et perfekt hjemmemedicin mod øjenkløe og irritation. Det reducerer også hævelse og problemer med betændelse. Tag friske skiver agurk og stil på køl et stykke tid. Dette skal holdes på begge øjne i de næste 10-15 minutter. Det skal udføres 4-5 gange om dagen.

4. Rosewater Fordel:

Hjemmemedicin til rosenvand til kløende øjne

Rosenvand er et af de bedste hjemmemediciner til øjenkløe og vanding. Du kan enten skylle øjnene med rosenvand to gange om dagen eller også bruge det som øjendråber for øjeblikkelige resultater. Brug 4-5 dråber i hvert af øjnene for ideelle resultater. Det anbefales altid at bruge frisklavet rosenvand i stedet for at bruge kemisk fyldt vand.

5. Brug af kold mælk:

Kold mælk

For kløende øjne er en af ​​de bedste hjemmeprodukter at bruge kold mælk. En ren vatrondel kan lægges i blød i koldt vand og sættes på øjnene, hvilket efterlader en kølende effekt på øjnene og behandler kløen. Dette bør gøres to gange om dagen for maksimal fordel.

6. Grøn te:

Grøn te hjemmemedicin mod kløende øjne

Kog to teposer grøn te i vand og bring det derefter til stuetemperatur. Brug destilleret vand til at koge teposerne. Øjnene skal skylles med denne vask to gange om dagen for at behandle kløen. Det er et af de bedste hjemmemekanismer, der skal gøres for at behandle krisen.

7. Hav vand:

vand hjemmemedicin mod kløende øjne

Drikke masser af vand i løbet af dagen er en anden af ​​de bedste midler til behandling af kløende øjne. Dette hjælper med at holde kroppen hydreret. Drikke 10-12 glas vand vil hjælpe i behandlingen af ​​kløende øjne.

8. Aloe Vera:

Aloe Vera hjemmemedicin mod kløende øjne

Aloe vera juice blandet med honning og hyldebærblomst te og bruges som øjenskyl to gange om dagen til behandling af kløen. De fugtgivende egenskaber ved aloe vera og honning kan lindre tørhed i øjnene, hvilket er ansvarlig for kløefornemmelse. Du rådes til at kontrollere fordele og ulemper ved at bruge dette middel til dine øjne.

9. Bukkehornfrøfrø pasta:

Bukkehornfrø

Sug bukkehornsfrøene i blød i cirka 10 timer, og brug dem derefter til at lave en glat pasta. Påført øjnene i de næste 20 minutter. Brug koldt vand til at vaske pastaen af. Følg det to gange for maksimale resultater.

Øjne er de mest følsomme dele af kroppen. De er meget modtagelige for let skade. Du skal være forsigtig, før du prøver disse hjemmemedicin mod kløende øjne, da nogle eller alle disse ingredienser muligvis ikke passer til din tilstand. Ingen af ​​disse behandlinger er godkendt af læger og er almindelige hjemmelægemidler. Det anbefales at tage en læges råd for at lære om de positive og farlige egenskaber ved disse metoder.

Ofte stillede spørgsmål:

1. Hvad er tørre øjne syndrom?

Et tørt øje -syndrom, som navnet angiver, er en tilstand, hvor der er lav eller ingen smøring i øjet. Dette kan forårsage alvorlig irritation og kløefornemmelse i øjnene, især når du blinker dem. Tørre øjne behandles med specielle smøremiddeldråber, der fugter dine øjne. Uagtsomhed af dette syndrom kan føre til ardannelse i øjnene og synstab.

2. Hvorfor klør hjørnet af mit øje ofte?

Kløende hjørner i øjet er sandsynligvis en allergisk reaktion på nogle produkter. Det kan også indikere tørhed i området. Hvis du ofte oplever dette problem, skal du afstå fra at gnide dine øjne, hvilket kun kan forværre symptomerne. Brug en ren, fugtig klud til at blødgøre området og få lindring af kløen. En læge kan også anbefale visse øjendråber til at håndtere tilstanden.

3. Hvorfor klør mine øjne om natten?

Selvom der ikke er nogen specifik grund til, hvorfor dette sker, kan mange faktorer som forlænget skærmtid, tørhed i luften, blæsere i rummet føre til kløende øjne om natten. Hvis du kun oplever dette problem om natten, skal du analysere årsagen og prøve at undgå det. Men hvis kløen fortsætter om morgenen, skyldes det højst sandsynligt en vis allergi.