9 sokkoló alkáli víz mellékhatás – tudnod kell

Az alkáli víz az egészségügy új divatszava. Sok táplálkozási szakértő és egészségügyi szakértő elkezdte nyilvánosságra hozni az alkáli víz számos előnyét. Ez szokatlan érdeklődést váltott ki a lakosság körében, akik a normál vizet lúgosra cserélték. De mi az alkáli víz? A normál ivóvíz semleges pH -ja 7, míg az alkáli víz pH -ja 8 vagy magasabb. Lúgosító vegyületek és ásványi anyagok, például magnézium, kalcium és szilícium -dioxid jelenléte számos egészségügyi előnnyel jár. A mesterséges lúgos víz vagy a rendkívül magas lúgosság azonban veszélyes lehet a szervezetre. Nézzük meg a magas lúgos víz ivásának súlyos mellékhatásait.

lúgos víz mellékhatásai

Magas lúgos víz mellékhatásai:

Itt felsoroltunk néhány megdöbbentő, 9.5 Lúgos víz mellékhatást az egészségre. Vessünk egy pillantást rájuk.

1. Szív- és érrendszeri problémák:

A lúgos víz hosszú távú használata mellékhatásokat okozhat a szívben. A lúgos víz fokozza az enzimek kiválasztását a szív- és érrendszerben, ami károsíthatja a szív körüli izmokat. Ezért összegezhető, hogy az alkalikus víz ivása először megfiatalíthatja a szív- és érrendszeri sejteket, de hosszú távon a hatások katasztrofálisak lehetnek.

2. Emésztési zavar:

Az lúgos víz ivása meredek változásokat okoz a pH -ban, és akadályozhatja az emésztési folyamatot. A lúgos víz miatti emésztési zavar súlyosabb a 60 évnél idősebb embereknél. Kiderült, hogy az alkalikus víz ivóvízben való hosszú távú használata hipoklorhidriához vezethet, amelyet a kalcium felszívódásának csökkenése jellemez a szervezetben. Ezért nagy mennyiségű valódi lúgos víz mellékhatásának ivása veszélyes lehet.

3. Kiszáradást okoz:

Kiderült, hogy az alkalikus víz ivása inkább kiszáradást okozhat, mint a szervezet hidratáltságát. Túl sok ion jelenléte a szervezetben akut dehidratációt okozhat sejtszinten. Ez az egyik jelentős pont az alkalikus víz ivásának mellékhatásaiban, és ezt fel kell jegyezni!

4. Metabolikus rendellenességek:

Az anyagcsere elengedhetetlen ahhoz, hogy energiát termeljen a szervezet rendszereinek normális működéséhez. Különböző tanulmányok kimutatták, hogy a lúgos víz használata anyagcserezavarokhoz vezethet, ami olyan betegségekhez vezethet, mint az ödéma és az anyagcsere alkalózis. Ez szédülést, hányingert, hányást, izomrángásokat, kézremegést és bizsergő érzést okozhat a kezekben és a lábakban.

Lúgos víz mellékhatásai

5. Nyomást gyakorol a vesékre:

A vesék segítenek fenntartani a normál pH -szintet a szervezetben, így a napi lúgos víz ivása lúgosabbá teszi a testet, és további terhet ró a vesére, hogy a pH -szint ideális legyen. Azok az emberek, akik már valamilyen vesebetegségben szenvednek, soha nem fogyaszthatnak lúgos vizet.

A tápanyagok felszívódása a szervezetben nagymértékben függ a pH -szinttől. A lúgos víz napi ivása olyan mértékben növelheti a szervezet pH -értékét, hogy megzavarhatja az alapvető tápanyagok felszívódását a szervezetben, mint például a B12 -vitamin, a folsav, a kalcium és a vas. A szervezetben előforduló tápanyaghiány késleltetett növekedést és más rendellenességeket eredményezhet.

7. Fájó izmok:

Az alkalikus víz ivása is izomfájdalmat okozhat a test pH -értékének egyensúlyhiánya miatt. A felesleges ásványi anyagok lerakódásokat képezhetnek a szervezetben, ami csikorgó ízületekhez vezet. A lúgos víz szúró fájdalmat is okoz a húgyutakban és a hólyagban a nagy mennyiségű lúgos ásványi anyag miatt. Ha már tapasztalt izomzavarokat, tanácsos abbahagyni az alkáli víz fogyasztását.

8. Fejfájás:

A fejfájás az alkalikus víz napi irritációjának másik irritáló mellékhatása. A fájdalom mértéke személyenként változhat. Ezek a fejfájások általában csak néhány óráig tartanak és ideiglenesek. Ha azonban a tünetek továbbra is fennállnak, tanácsos orvoshoz fordulni, és abbahagyni az alkáli víz ivását.

9. Álmosság és fáradtság:

A lúgos víz mindennapi fogyasztása akár fáradtságot és fáradtságot is okozhat. A pH -szint ezen egyensúlyi oka miatt legtöbbször álmosnak is érezheti magát. Továbbá, ha pajzsmirigy-, vérnyomás- vagy szív- és érrendszeri betegségek kezelésére szed gyógyszert, az alkáli víz zavarhatja őket, és komplikációkhoz vezethet.

A lúgos vizet általában a GI-vel kapcsolatos problémákkal küzdő embereknek ajánlják, hogy csökkentsék savas tartalmukat. Fontos azonban megérteni, hogy nem minden jogorvoslat illik a szervezetéhez. Az alkáli víz nem 100 % -ban biztonságos, és számos kockázattal jár. Fontos, hogy teljes mértékben olvassa el és értse meg az alkáli víz hátrányait, mielőtt felveszi az étrendbe. Tehát, emberek, a túl sok lúgosság káros lehet a testére!