A rukkola 9 legjobb egészségügyi előnye

A „kerti rakéta” néven is ismert szerény rukkola rengeteg egészségügyi előnnyel jár mindenkinek. Ez egy keresztesvirágú zöldség, elragadó tápanyagokkal, és ismert a borsos, fűszeres ízéről, amelyet az agyarak ásásakor ad ki. A rukkola gyönyörű salátát készít, finom és tele van egészséges dolgokkal, például ásványi anyagokkal és vitaminokkal. A rukkolában más kötelező vegyületek is rendelkezésre állnak, amelyeket szeretnénk veletek is megosztani.

Tehát minden további nélkül nézzük meg a szerény rukkola előnyeit. Ezért kérjük, olvassa el, és tájékozódjon ugyanebben.

A rukkola egészségügyi előnyei

Előnyök:

1. Ha le akarja csökkenteni a súlyát, és csökkenti a derékvonalát, vágja le, és falatozza el a szép rukkolát. Ez azért van, mert a zöldség nagyon alacsony kalóriát tartalmaz. Tehát még ha minden nap is iszik egy csésze rukkolát, az nem hízna meg. Az egészségügyi szakértőknek és azoknak, akik hamarosan el akarják érni a nullás méretet, gondoljanak mindennap egy csésze rukkolára

2.  Problémái vannak a bélmozgással minden reggel? Ha a válasz IGEN, és elege van abból, hogy magába foglalja a vény nélkül kapható gyógyszereket és hashajtókat, amelyek segítenek ugyanebben, próbálja meg a rukkolát. A rukkola ugyanis rengeteg rostot tartalmaz, ami segíti az emésztést. Az emésztőrendszernek szüksége van rostokra, amelyek segítenek felszívni a vizet, és lehetővé teszik a bélmozgások könnyű kiáramlását.

3.  A rákellenes szer a rukkola, állítják a szakértők. A szerény rukkolában található vegyületek segítenek az embereknek távol maradni a rák karmaitól. Ez azért van, mert a zöldség rengeteg fitokemikáliát tartalmaz és antioxidánsokban is gazdag. Mindkettőt szuper gladiátorként ismerjük, amikor a szabad gyökök által okozott károk leküzdésén kell dolgozni, ami ellenõrizetlenül hagyná, hogy a rákot okozó sejtek elõmozdítsák önmagukat és növekedjenek. A rukkola segít a szervezetnek biztonságban maradni az elborult, a mell, a méhnyak, a vastagbél és a petefészek rákjaival szemben.

4.  A rukkola gazdag folsavban – állítják szakértők. A folát nagyon fontos a terhes vagy szoptató nők számára. Ez egy sav, amely szintén segíti a nőket a szülés során, és elősegíti a magzat erősödését, minden születési vagy csőhiba miatt. A rukkolában is rengeteg vitamin található, például a B csoportba tartozó vitaminok. Egészségügyi szakértők szerint a pantoténsav, a B6, a riboflavin, a tiamin és más B -vitaminok nagyon magas szinten segítik a sejtek működését..

5. Szakértők szerint az embernek sok K -vitamin jutna a szervezetébe, amikor naponta rukkolát fogyaszt. Ennek oka az, hogy a férfiaknak kilencven mikrogrammra, a nőknek pedig ennek majdnem duplájára van szükségük – állítják szakértők, ami a szervezet megfelelő működéséhez szükséges összes K -vitamin -mennyiséget behozná. A szervezetben lévő kalciumnak felszívódnia kell, és ha a K -vitamin körül van, akkor jól felszívódik. Ez segít a csontok erősítésében és az osterotróf tevékenységekben is. A K -vitaminról ismert, hogy csökkenti az idegsejtek károsodását az agyban is, ezért a rukkolát etetni kell az Alzheimer -kórban és demenciában szenvedőknek..

6. A jó szem növekedése és látása érdekében az embernek sok rukkolát kell fogyasztania más olyan ételekkel együtt, amelyek A -vitamint tartalmaznak. A zöldség elegendő A -vitamint és béta -karotint tartalmaz, amelyek elősegítik a jobb látást, és megelőzik a látásvesztést, amikor öregszünk. Az A -vitamin védi a szervezetet a tüdő-, bőr- és más testrészek rákjaitól is. Ezért igyon egy csésze rukkolát mától

7.  A rukkola elegendő C-vitamint tartalmaz a szervezetben, amely elég erős antioxidáns, hogy gondoskodjon az általános egészségről és jó közérzetről-állítják szakértők.

8. A rukkolában sok klorofill áll rendelkezésre, ami fontos, mivel sok ásványi anyag és vitamin jut be a szervezetbe ilyen forrásokból – állítják a dietetikusok. Ez több mint háromszáz anyagcsere -funkciót segít rendszerünkben, és a klorofill segít megvédeni testünket az aflatoxinoktól is. Ha az apró penésznek tűnő aflatoxinokat nem tartják kordában, az megváltoztathatja a szervezet DNS -ét, ami rákos megbetegedésekhez és májkárosodáshoz is vezethet

9. A rukkolában sok karotin, lutein és zeaxantin található, amelyek antioxidánsként kiválóak lehetnek a szervezetben. Ez segít megelőzni a szem betegségeit, például a makula degenerációt. Szakértők szerint ezek antioxidánsok is, amelyek segítenek megóvni minket a ráktól is.

Egyéb előnyök:

A rukkola a következő ásványi anyagokat tartalmazza:

a. Kalcium

b. Réz

c. Vas

d. Magnézium

e. Mangán

f. Foszfor

g. Kálium

h. Szelén

én. Nátrium

j. Cink

Egy másik szempont, hogy miért kell rukkolát fogyasztani, az az, hogy oxalátok vannak benne, ami fontos a szervezet számára. Ez egy ásványi anyag, amely sok zöld zöldségben megtalálható, és sok kalciumot visz be a szervezetbe.

Számos recept található a rukkolában az interneten, amelyek közül választhat. De ha megosztja saját receptjeit, például gyümölcslevet és saláta saláta kitöltését, szeretnénk hallani.

Ez volt a legjobb kilenc ok, amiért szeretjük a rukkolát. Ha szeretne tippeket és ötleteket megosztani velünk, írjon vagy tegyen megjegyzést alább. Szeretünk hallani rólad, mivel szeretünk megosztani veled.

A kép forrása: Shutterstock