Az articsóka 9 legjobb egészségügyi előnye

Mindannyian rettegünk a „rák” szótól, és ha te is közéjük tartozol, mától kezdj el enni az articsókát. Ennek oka az, hogy a többi zöldséggel ellentétben, amiről beszélünk vagy ismerjük, az alázatos articsóka ereje és ereje lenne a rettegett rák elleni küzdelemhez. Ma szeretnénk segíteni Önnek megérteni az articsóka fogyasztásának fontosságát, ezért kérjük, olvassa el, és legyen tájékozott ugyanezért..

Az articsóka egészségügyi előnyei

Az articsóka előnyei:

 • Az articsóka nagy energiaforrás, és rengeteg antioxidánst tartalmaz. Ezért kérjük, hogy hetente legalább egyszer fogyasszon articsókát, hogy a zöldségben lévő antioxidánsok segíthessenek a szervezetnek a szabad gyökök elleni küzdelemben, amelyek a daganatokat és rákokat okozzák a rendszerünkben. Az oxidatív szint is csökken, és ez különösen vonatkozik a dohányosokra, ezért is jutnak szabad gyökök a szervezetünkbe. Még a környezetből származó szennyező anyagok és a nap UV-sugarai is hozzájárulhatnak a rákot okozó sejtek növekedéséhez a testünkben. A test védelme érdekében bölcs dolog lenne articsókát fogyasztani, hogy a gazdag és erőteljes antioxidánsok bejussanak a szervezetébe, és jó kezekben tartsák.
 • Az articsóka segít a szervezetnek leküzdeni a kritikus jellegű betegségeket, például a vastagbél-, a tüdő-, az agy- és a megbetegedésrákot. Mivel az articsóka gazdag flavonoidokban és antioxidánsokban, hasznos a nők és férfiak mell- és prosztatarákának leküzdésében. Ezért azoknak, akik hajlamosak e két faj rákos megbetegedésére, fel kell kérniük dietetikusaikat, hogy ajánljanak étrendet articsókával.
 • Az emésztés javítható articsóka fogyasztásával, ami döntő folyamat. Ez a folyamat elősegítené a glicerin és a zsírsavak energiává alakítását, és a máj is jól működhetne. Szakértők szerint a májnak naponta elegendő mennyiségű epét kell előállítania, ami segít a lipidek zsírsavakká, sőt glicerinben történő lebontásában. Az articsóka polifenol -antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segíthetnek az epehólyagnak, hogy elegendő epét termeljen a szervezet szükségleteihez.
 • A májnak naponta vannak sejtjei, amelyek elpusztulnak, és új sejteknek kell helyükre lépniük. A szerény articsóka a máj barátja, amint azt a szakértők említik. A zöldség fontos szerepet játszik, amikor szakértők szerint a májsejteket regenerálni kell.
 • Az articsóka jó vízhajtó, mivel elősegítheti a vizelet képződését a vesékben. Ezenkívül tökéletesen segít és segít, ha a vizeletürítésről van szó, és ha a hulladék elfogyott, akkor a toxinok is. Ez azt jelenti, hogy a belső részek tiszták lesznek, és a külsőknek nem kell problémákkal szembesülniük.
 • A szív örülne a legjobban, ha articsókát fogyasztanak, mivel ez megakadályozza a szívet a kockázatoktól és betegségektől. Az antioxidánsok segítenek a szív gondozásában, csökkentik az LDL vagy a rossz koleszterin szintjét a vérben, és elősegítik a HDL -t, amely jót tesz a szervezetnek. Mivel a szervezetben túl sok az LDL, az emberek hajlamosak olyan betegségek áldozatául esni, mint a szívroham, stroke, veseelégtelenség és trombózis.
 • A zöldség rengeteg vitamint és folsavat tartalmaz, amelyek fontosak ahhoz, hogy a szervezetnek legyenek mondjuk szakértői. Ezek olyan enzimek, amelyek jó formában tartják a DNS -t, és a folsav különösen a nőknek segít a szülés ideje alatt vagy a terhesség ideje alatt, és bizonyos esetekben megakadályozza a cső- vagy születési rendellenességeket is – állítják szakértők.
 • Az articsóka rengeteg K -vitamint tartalmaz, ami fontos, mert segít a csontképződésben. Harminc éves koruk után a férfiak és nők csontsűrűsége alacsony, és ahogy öregszünk, a csontok is gyengék és törékenyek. Ha jó mennyiségű K -vitamin van a szervezetben, és az articsóka is mostantól kezdődik, elegendő segítséget kaphatunk. A K -vitamin valójában jó az Alzheimer -kóros betegek számára is, mivel segít a neurotranszmisszióban is.
 • Az articsóka rendkívül gazdag, ha ásványi anyagokat, vitaminokat és enzimeket tartalmaz. A szervezetnek mindenre szüksége van, hogy normálisan és jó módon működjön, ezért gondoskodjon arról, hogy mától kezdje el az articsóka fogyasztását, legalább hetente egyszer.

Az articsóka számos formája létezik:

 • A nagy méretűek zöld színűek lennének
 • A közepes méretűek is zöldek lennének
 • A lila articsóka nagy vagy közepes lehet

Vásárláskor:

Az articsókát az év megfelelő időpontjában kell megvásárolni, és ekkor frissen szüretelik. Ebben az időben a zöldség rügyei kicsik és nagyon éretlenek, úgy tűnik, mintha a természet méhéből szedték volna ki őket. A szakértők azonban úgy vélik, hogy az articsókát legjobban tavasszal szüretelik.

Amikor kiskereskedelmi üzletekbe vagy helyi piacokra megy articsókát vásárolni, ellenőrizze a súlyát és méretét. Az articsóka zúzódások és vágások nélkül kapható, a leveleket pedig szorosan egymáshoz kell kötni. Az articsókának sötétzöldnek kell lennie, és amikor összenyomja, nyikorgó hang hallatszik. Ne válassza a nagy articsókát, nem éri meg.

Keresse meg online az articsóka receptjeit, és vigye a szervezetébe sok jót ma!!

Ez volt a legjobb kilenc ok, amiért szeretjük az articsókát. Ha szeretne tippeket és ötleteket megosztani velünk, írjon vagy tegyen megjegyzést alább. Szeretünk hallani rólad, mivel szeretünk megosztani veled.