Hvad er årsagen til hårtab hos børn?

Håret til en baby produceres inde i livmoderen til barnet er varmt. Dette fosterhår erstattes af små, finere hårfibre kaldet vellushår lige før vi bliver født. Da vi fylder 2, bliver alt vellushår i hovedbunden erstattet af tykt, langt, modnet terminalhår. Hårvækst årsag til hårtab hos børn er en del af hårets vækstcyklus og er normal. Sundhed og ernæring spiller en meget vigtig rolle i væksten af ​​et barns hår.

Årsager til hårtab hos børn

Når vi bliver ældre, ser vi vores hår falde mere, end det burde, og tvinger os til at acceptere det som en del af aldringsprocessen. Imidlertid ses chokerende, hårtab eller skaldethed hos børn i disse dage. Børn helt ned til to år lider af alopeci og tyndere hår. Selvom hårtab ikke påvirker kroppens sundhed og velvære, har det alvorlige psykologiske og følelsesmæssige virkninger og skal gives ordentlig opmærksomhed og behandling.

Lad os se på de forskellige faktorer og tilstande, der forårsager hårtab hos børn.

Årsager til hårtab hos børn:

Der er forskellige psykologiske, fysiologiske og miljømæssige faktorer bag hårtab hos børn. Selvom det i de fleste tilfælde kan behandles, kan det nogle gange afhængigt af tilstanden være permanent. En pædiatrisk hudlæge kan let diagnosticere årsag og tilstand og foreslå en passende behandlingsproces. Lad os diskutere nogle af de mest almindelige medicinske og ikke-medicinske årsager til hårtab hos børn.

Medicinske årsager til hårtab hos børn:

1. Tinea Capitis:

Dette er en svampeinfektion i hovedbunden og er den mest almindelige årsag til hårfald hos børn. Gruppen af ​​svampe bag denne infektion kaldes dermatofytter, der lever af hårproteiner kaldet keratin. Denne svamp angriber hårsækkene og hårskaftene, hvilket forårsager hårtab i pletter og brudt hår på hudoverfladen. De andre symptomer omfatter kløende hovedbund, rødme og skalering af hovedbunden og hævede lymfeknuder i nakken bagefter ledsaget af en lav feber. Visuel undersøgelse, Woods lampetest og mikroskopisk undersøgelse af hudprøver er almindelige diagnostiske metoder. Tinea cap er smitsom, og børn skal undgå at dele hårbørster, hårprodukter, pudebetræk osv. Det behandles med et oralt svampedræbende medicinforløb, der varer i otte uger.

2. Alopecia Areata:

Alopecia Areata er en autoimmun sygdom, hvor immunsystemet angriber en persons egne hårsække og forårsager hårtab. Det starter med pludseligt hårtab med runde eller ovale pletter; disse pletter er glatte uden skalering eller rødme. De mere alvorlige tilfælde af denne autoimmune tilstand er alopecia totalis og alopecia Universalis. Ved alopecia totalis går alt hovedbundshår tabt, og ved alopecia Universalis går alt kropshår tabt. Håret vokser igen efter et par måneder eller et år, men kun for at falde af igen, fortsætter dette mønster. Der er ingen særlig diagnostisk test for denne tilstand, men den konkluderes baseret på visuel undersøgelse og ved at udelukke andre tilstande. Selvom der ikke er nogen kur, bruges nogle steroider, UV -lysterapi, topisk medicin osv. Til at udløse hårvækst, men med lav succesrate.

3. Trichotillomani:

Trichotillomania er en tilstand, hvor barnet tvangeligt plukker håret fra dets rødder, hvilket resulterer i hårtab i pletter og ødelagt hår. Følelsesmæssig og psykologisk stress og angst udløst af stressende eller traumatiske tilstande forårsager denne tilstand. Selvom nogle undersøgelser også forbinder denne adfærd med obsessiv-kompulsiv lidelse (OCD). Denne tilstand behandles med adfærdsterapi og psykologisk terapi. Håret vokser tilbage, når adfærden kontrolleres, og hvis hårsækkene ikke er irreversibelt beskadiget eller arret.

4. Telogen Effluvium:

Telogen effluvium er en hårtabstilstand, hvor hårstråene skubbes ind i hvilefasen for tidligt, hvilket resulterer i delvis eller total skaldethed. Hårets vækstcyklus har tre faser – vækstfase, overgangsfase og hvilefase. Når hvilefasen slutter, fældes hårstrengen, og en ny cyklus starter med, at ny hårstreng vokser. At miste omkring 100 hårstrå hver dag er normalt. Når hårstråene kommer ind i hvilefasen for tidligt og bryder normal vækst, fældes de hurtigt og for tidligt. Denne tilstand er forårsaget af fysisk og psykisk stress som en skade, høje feber, kirurgi, følelsesmæssigt belastende og traumatiske hændelser osv. Håret vokser tilbage, når den stressende begivenhed går over, normalt inden for seks måneder til et år.

5. Hypothyroidisme:

I denne tilstand udskiller skjoldbruskkirtlen utilstrækkelige skjoldbruskkirtelhormoner. Skjoldbruskkirtelhormonet hjælper med at kontrollere og regulere forskellige metaboliske funktioner i kroppen, underproduktion af disse hormoner fører til forskellige metaboliske ubalancer, der forårsager hårtab, vægtforøgelse, tør hud, ledsmerter, træthed osv. Denne tilstand diagnosticeres med en blodprøve. Det behandles med et oral medicinsk kursus. Håret begynder at vokse tilbage, så snart hormonniveauerne vender tilbage til det normale.

6. Kemoterapi:

Kemoterapi er en almindelig behandlingsmetode for kræft, hvor kemiske lægemidler administreres for at ødelægge eller forhindre hurtig cellevækst. I denne proces ødelægges hårcellerne også, hvilket resulterer i hårtab. Der er ingen behandling for denne tilstand, da håret vokser tilbage, når kemoterapien slutter.

7. Ernæringsmangel:

Ernæringsmæssige mangler forårsager forskellige sundhedsproblemer hos børn, herunder hårtab. Sund hårvækst kræver tilstrækkelige proteiner, vitaminer og mineraler. Tilstrækkelige mængder zink, jern, niacin, biotin, aminosyrer, vitamin A og H -vitamin er nødvendige for en sund næring af hårsækkene og hårets udvikling. Dårlige spisevaner, spiseforstyrrelser som anoreksi og bulimi er almindelige faktorer bag disse ernæringsmæssige mangler. Ernæringsmæssige mangler diagnosticeres normalt med en blodprøve eller en urintest. Kosttilskud og en sund kost rig på essentielle vitaminer, mineraler og proteiner hjælper med genvækst af hår.

Ikke-medicinske årsager til hårtab hos børn:

Der er også ikke-medicinske årsager til hårtab hos børn, der kan helbredes med enkle livsstilsændringer og kostvaner.

1. Friktion hårtab:

Dette er en meget almindelig årsag til hårfald hos småbørn. Hårstråene hos babyer er meget sarte. Når der er lidt for meget friktion i hovedbunden, falder hårstråene ud, hvilket resulterer i hårtab. Gnidning af hovedet på madrassen eller gulvet eller enhver anden overflade forårsager regelmæssigt denne form for hårtab. Når barnet begynder at gå og sidde oftere, reduceres denne friktion, og håret vokser tilbage.

2. New Born hårtab:

Nyfødte babyer mister hår i løbet af deres første par måneder, normalt indtil seks måneders alderen eller lidt mere end det. Dette er en del af den normale krops funktion, da babyhåret skal udskiftes med tykt og modent terminalhår. Der er ingen grund til at bekymre sig, hvis barnet går igennem denne tilstand, da sådant hårtab hos småbørn er en del af normal hårvækst.

3. Kemisk baserede produkter:

Kemiske hårprodukter og varmestylingsværktøjer som føntørrer, krølle- og glatteværktøjer, blegnings- og farvningsprodukter osv. Kan skade hårsækkene hos børn, hvilket kan resultere i, at hår falder ud. Den bedste måde at behandle denne hårtabstilstand på er helt at undgå varmestylingsværktøjer og kemiske produkter. Naturlige og naturlægemidler er altid en sikker og effektiv løsning.

4. Stramme frisurer:

Hårsække hos børn er meget følsomme, så håret skal håndteres forsigtigt. Når håret trækkes hårdt tilbage for at lave en hestehale, boller eller til andre frisurer, bliver hårsækkene beskadiget, hvilket resulterer i hårtab. At kamme for hårdt med hårbørster kan også forårsage traumer i hårsækkene. Frisure og kamning skal håndteres forsigtigt med bløde produkter.

At miste hår kan være meget traumatisk for børn, især når de starter i skole. Egnede foranstaltninger, livsstilsforbedringer og en sund kost kan i de fleste tilfælde hjælpe. Alvorlige hårtabssymptomer bør ikke ignoreres, da forsinkelser kan gøre problemet værre. Det er altid tilrådeligt at konsultere en hudlæge med det samme for at finde ud af den bagvedliggende årsag til hårtab hos børn for at øge chancen for behandlingers succes, hvis nogen.