Årsager og behandling af tab af Seborrheic Dermatitis!

Hjemmemedicin mod Seborrheisk dermatitis

Er du bekymret for de skællende, fedtede og røde pletter på din hovedbund eller dit ansigt? Vidste du, at disse kan være symptomerne på en kronisk hudsygdom kaldet seborrheisk dermatitis? Ja! Sammen med alle de ovennævnte symptomer kan seborrheisk dermatitis også forårsage hårtab.

Overskydende olieproduktion fra talgkirtlerne kan resultere i skæl på din hovedbund og nogle gange også på dele af dit ansigt. Konstant kløe og ridser i disse flakede dele af hovedbunden resulterer i hårtab hos mange mennesker, der lider af denne tilstand.

Lad os lære mere om forbindelsen mellem seborrheisk dermatitis, hårtab og hvordan du kan behandle det effektivt.

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad er seborrheisk dermatitis & dens årsager?
 2. Kan det forårsage hårtab, og hvordan?
 3. Er hårtab forårsaget af seborrheisk dermatitis permanent?
 4. Hvordan behandles seborrheisk dermatitis?
 5. Vil mit hår vokse tilbage?

1. Hvad er Seborrheic Dermatitis & Dens årsager?

En almindelig kronisk inflammatorisk hudsygdom kaldes Seborrheic dermatitis, der resulterer i rødme og kløe sammen med skællende pletter. Der er imidlertid ingen specifikke årsager, der kan fastslå årsagen til denne hudtilstand. Nogle af årsagerne til, at læger mener, at det resulterer i seborrheisk dermatitis er:

 • Overproduktion af talg i din hovedbund er en af ​​de primære årsager til denne hudtilstands symptomer.
 • Genetik spiller også en rolle.
 • Forstyrrelser i dit immunsystem.
 • Unormale hormonelle ændringer.
 • Mennesker med sundhedsmæssige tilstande som hiv og Parkinsons er meget mærkbare for at få denne hudtilstand.
 • Varme, overdreven udsættelse for solstråler og lokal behandling aggressivt kan blusse symptomerne på seborrheisk dermatitis op.

2. Kan det forårsage hårtab, og hvordan?

Selvom det ikke er en permanent bivirkning, kan seborrheisk dermatitis forårsage midlertidigt hårtab. Malassezia er en gær, der trives med overskydende talgproduktion, hvilket resulterer i betændelse i hovedbunden. Det bliver udfordrende for hårvækst, når denne gær formerer sig ukontrollabelt.

Flager, kløe og rødme i huden findes som manifestation af denne betændelse. Kontinuerlig kløe i din betændte hovedbund, der resulterer i ridser, kan beskadige dine hårsække og resultere i hårtab (1).

3. Er hårtab forårsaget af seborrheisk dermatitis permanent?

 • Hvis du mister hår og tror, ​​at seborrheisk dermatitis er årsagen, behøver du ikke bekymre dig. Hårtabet i denne tilstand er ikke permanent, og med korrekt behandling vil dit hår vokse tilbage i sidste ende.
 • Da betændelse er hovedårsagen til Seborrheic dermatitis, vil din hårvækst blive normal igen, når du behandler den og kontrollerer trangen til at ridse.
 • Nogle gange er androgen alopeci en hovedbundssygdom, der eksisterer sammen med seborrheisk dermatitis, der kan forårsage hårtab sammen med betydelig ardannelse.
 • Flare-ups forårsaget af denne hudtilstand påvirker voksne i hele deres liv. Alligevel hopper spædbørn tilbage fra det nogle gange endda uden behandling.

4. Hvordan behandles seborrheisk dermatitis?

Her er en liste over behandlinger, der fungerer bedst til behandling af symptomerne forårsaget af seborrheisk dermatitis under en opblussen. En eller en kombination af disse behandlingsmuligheder fungerer muligvis bedst for dig. Lad os tage et kig:

 1. OTC -behandlinger
 2. Receptbehandlinger

OTC -behandlinger:

Der findes flere medicinske shampooer på markedet, der er specielt designet til behandling af seborrheisk dermatitis.

De vigtigste OTC -behandlinger for seborrheisk dermatitis i hovedbunden er medicinske shampooer til behandling af skæl. Det anbefales at bruge disse shampooer i et par uger, da kontinuerlig brug kan gøre mere skade end gavn.

1. Pyrithionzink:

De antibakterielle, antifungale og antimikrobielle egenskaber ved pyrinthionzink, almindeligvis kendt som zinkpyrithion, behandler effektivt mange hudsygdomme sammen med seborrheisk dermatitis.

Afledt af det kemiske element zink, det bruges populært i mange skønhedsprodukter. Det styrer væksten af ​​skæl ved at reducere væksten af ​​gær i hovedbunden (2).

 • En ansigtsvask med denne ingrediens reducerer symptomerne på seborrheisk dermatitis, såsom kløe og rødme. Det gør også din hud fedtfri.
 • Påføring af et tyndt lag creme på det berørte område med zinkpyrithion hjælper med at behandle de ru, skællende pletter på din hovedbund.
2. Salicylsyre:

Selvom der er behov for flere undersøgelser for at bevise effektiviteten af ​​salicylsyre til behandling af seborrheisk dermatitis sammenlignet med mange andre ingredienser. Salicylsyre har egenskaber, der hjælper med at eksfoliere din hovedbund forsigtigt og fjerner døde hudceller.

Eliminering af de døde hudceller hjælper med at reducere skalaerne forårsaget af denne hudtilstand. Mange markedsprodukter har hovedingrediensen som salicylsyre, som hjælper med at rense og berolige din hovedbund (3).

3. Ketoconazol:

Ketoconazol er et lægemiddel, der bruges i mange cremer, der effektivt giver dig lindring fra opblussen, forårsaget af seborrheisk dermatitis på krop og ansigt. De antifungale midler i dette lægemiddel hjælper med at bekæmpe gæren, der er til stede på huden, der er den vigtigste årsag til denne hudtilstand.

Sammen med at lindre symptomerne på seborrheisk dermatitis forbedrer det også hårvækst ifølge anekdotiske beviser (4). Brug af en shampoo med 2 procent ketoconazol har vist sig at forhindre tilbagefald af mange symptomer på seborrheisk dermatitis (5).

Selvom topiske kortikosteroider og calcineurinhæmmere med antiinflammatoriske egenskaber kan være nyttige, bør de kun bruges i korte varigheder, hvilket ellers kan forårsage alvorlige bivirkninger.

4. Seleniumsulfid:

Selen sulfid bruges ofte i medicinske shampooer til at reducere hovedbundinfektion forårsaget af tilstande som seborrheisk dermatitis. Det hjælper med at reducere afskalning og irritation og bekæmper skæl med dets anti-Malassezia-effekt, som er gæren, der er årsagen til denne hudtilstand (6). Det fungerer som en infektionsbekæmpende medicin til din hudtilstand. En af bivirkningerne ved at bruge dette middel er overdreven fedtet.

Receptbehandlinger:

Receptbehandling er vejen frem, hvis de naturlige midler og medicinske shampooer ikke giver dig den lettelse, du har brug for. De gældende receptpligtige behandlinger til rådighed for seborrheisk dermatitis er:

1. Antifungal medicin:

Antifungal oral behandling er den mulighed, din læge kan foreslå til behandling af seborrheisk dermatitis i hovedbunden med hårtab, når ingen af ​​den aktuelle behandling virker. Disse lægemidler har en tendens til at have mange bivirkninger, så de er normalt ordineret som en sidste udvej. Nogle af de ordinerede orale behandlinger er:

 • Itraconazol.
 • Terbinafin.
 • Fluconazol.
 • Ketoconazol.
 • Pramiconazol.
 • Prednison.
 • Isotretinoin.
 • Homøopatisk mineralterapi.
2. Antifungale cremer, geler og shampoo:

Din læge kan ordinere et produkt sammen med Ciclopirox, Ketoconazol, til et alvorligt tilfælde af seborrheisk dermatitis, alt efter hvad der passer dig bedst. Disse ingredienser er tilgængelige i form af en svampedræbende creme, gel og shampoo. Men hvis du vil se en forbedring af din hudtilstand, skal du sørge for at bruge produktet i hele den foreskrevne periode.

Sørg for at ringe til din læge, hvis du har smerter, rødme, irritation eller alvorlig forbrænding i de påførte områder. Lad ikke produktet komme ind i din mund, næse eller øjne.

3. Corticosteroid cremer, salver eller shampoo:

Kløe og hævelse er den måde, din krop reagerer på, når den producerer visse kemikalier kaldet prostaglandiner og leukotriener. Læger ordinerer kortikosteroider, som hjælper med at reducere produktionen af ​​disse kemikalier. Disse produkter fås i form af skum, gel, salve, creme, lotion.

At reducere betændelse er nøglen til behandling af hudsygdomme som seborrheisk dermatitis, og kortikosteroid, som din læge har ordineret i enhver form, kommer til undsætning.

Det hjælper også dit berørte område med at helbrede godt, hvilket giver dit hår en chance for at vokse frem igen. Selvom disse produkter er effektive, kan de forårsage tyndere hud, hvis du bruger det mere end en uge eller to ad gangen.

5. Vil mit hår vokse tilbage?

Har du oplevet hårtab med seborrheisk dermatitis? Er du bekymret for, om det vil vokse tilbage? Det være sig svampevæksten eller overdreven ridser; denne hudtilstand kan forårsage hårtab hos nogle mennesker. Men den gode nyhed er, at den kun er midlertidig.

Stress, koldt og tørt vejr, hormonel ubalance er nogle af årsagerne til, at det kan øge chancen for en seborrheisk dermatitis.

Når du behandler betændelsen, der forårsager seborrheisk dermatitis, og der ikke er en trang til at ridse kløen. Og derfor vil dit hår i sidste ende vokse tilbage.

Hårtab ved seborrheisk dermatitis sker kun i sporadiske og alvorlige tilfælde og er reversibel med de behandlingsmuligheder, der er nævnt i denne artikel. Medicinske shampooer og OTC -behandlingsmuligheder er mest effektive til at reducere symptomerne på denne hudtilstand. Men hvis situationen stadig er vedvarende, er det bedre at diskutere yderligere behandlingsmuligheder med din læge.

Ofte stillede spørgsmål:

1. Øger ridser infektionen ved seborrheisk dermatitis?

En svampedræbende shampoo hjælper med at lette symptomerne, hvis din hovedbund påvirkes af seborrheisk dermatitis. I mellemtiden skal du sørge for ikke at ridse og vælge det berørte område, da det kan øge infektionen og intensivere situationen.

2. Hvor lang tid tager det for seborrheisk dermatitis hårtab genopretning?

Hårtab fra seborrheisk dermatitis kan være reversibel, når du har afsluttet behandlingsprocessen for at reducere betændelsen, som er grundårsagen. Ved hjælp af receptpligtig behandling eller OTC og kontrol af trangen til kløe vil det behandle seborrheisk dermatitis grundårsag, som vil genoprette hårvækst.

3. Hvilke forholdsregler bør tages hurtigere seborrheisk dermatitis hårtab genvækst?

Det anbefales at påføre olier og salver på forhånd, hvis du har et tykt lag flager. Disse kan begrænse behandlingen til at nå hovedbunden og dermed anvendelse af olier. Husk, seborrheisk dermatitis forårsager hårtab kun i alvorlige tilfælde; derfor er behandling af denne hudtilstand så tidligt som muligt nøglen til at forhindre hårtab.