10 bedste skønhedstips til at gøre din hud sundere!

Tips til sund hud

Hvem vil ikke have en fejlfri og strålende hud? Med mange produkter, der oversvømmer markedet, er mange af os usikre på, hvad der er rigtigt, og hvordan de påvirker vores huds sundhed. Det er nødvendigt at følge en konsekvent hudplejerutine og nogle andre tips, der hjælper dig med at få en sund hud naturligt derhjemme uden at skulle putte hul gennem lommen. Vi skal følge nogle grundlæggende regler som at holde os hydreret, få nok søvn osv.

Lad os gå igennem denne artikel for nogle af de bedste tips til sund hud uden at skulle bruge tusindvis af penge.

Hvad forårsager hudskader?

Inden vi kommer til alt om tipsene til at få en sund hud, så lad os vide nogle af de primære årsager til hudskader.

1. Utilstrækkelig hydrering:

Vi drikker alle vand, når vores hals føles udtørret; dette gælder selv for huden. At holde dig hydreret nok beskytter din hud mod at føles elastisk og tør. Da hudcellerne er lavet af vand, er det vigtigt at genopbygge dem med rigeligt vandindtag.

2. Rygning:

Selvom mange mennesker hævder, at rygning er en måde at lindre stress på, bliver det en afhængighed med tiden. Men med tiden vil du indse, at dette ikke gør noget for at lindre stress, men kan forårsage hjerte- og åndedrætsproblemer. Det gør også din hud revnet, ligner tør hud. Derfor, før det bliver sent, er det bedre at stoppe.

3. Skader fra solstråler:

Vi elsker alle at bruge lidt tid på at opsuge det klare sollys. Men når du kommer hjem, kan du se skaden på dit ansigt fra udsættelse for skadelige UV -stråler. Selvom det ikke er muligt at undgå solen, kan du beskytte dig selv mod den.

4. Mangel på fysisk aktivitet:

Når du ikke er fysisk aktiv, er du ikke kun tilbøjelig til at tilføre uønsket vægt, det påvirker også overfladen. Når du ikke træner nok, mister din krop den essentielle ilt og blodtilførsel til din hud.

5. Usunde spisevaner:

Vi elsker alle at spise meget på fastfood, men vi glemmer ofte den skade, det gør på din krop i det lange løb. Selvom disse fødevarer er lækre at spise, har de færre næringsstoffer, der er nødvendige for, at huden trives. Du kan se ændringen i din hud næsten øjeblikkeligt, når du fodrer den med sund og nærende mad.

Sådan får du en sund hud:

Her er nogle af de tips, der hjælper dig med at opretholde en sund hud naturligt. Lad os lære dem at kende i detaljer:

1. Beskyt dig selv mod solen:

Uanset din hudtype er solcreme et nødvendigt trin i en hudplejerutine og den bedste måde at få en sund hud på. Selvom vi får D-vitaminet fra solen, kan overeksponering uden beskyttelse forårsage skade på din hud, da det indeholder skadelige UV-stråler.

 • Når du går ud i solen, skal du sørge for at anvende en klat solcreme med SPF for beskyttelse.
 • Uanset årstid er en solcreme et must.
 • Flere produkter er tilgængelige på de markeder, der er egnede til din hudtype med den nødvendige SPF. Vælg den rigtige til din hudtype.

2. Ryg ikke:

Vi ved alle, at rygning kan være sundhedsfarligt; dette er også skrevet på røgpakken og bekræfter det igen. Sammen med den skadelige virkning har rygning på din krop, det begrænser også tilførslen af ​​ilt til din hud og beskadiger hudcellerne hurtigt. Derfor er det altid bedre at stoppe med at ryge, så du får en sund hud naturligt.

3. Behandl din hud forsigtigt, og glem ikke at fugte:

Mens du renser eller påfører ethvert produkt på dit ansigt, skal du sørge for, at dine hænder er rene og skånsomme mod din hud. Disse to er nogle af de bedste skønhedstip til sund hud.

 • En god fugtighedscreme er lige så vigtig som at blive hydreret for en sund hud.
 • En god fugtighedscreme låser den fugt, der findes på din hud, og holder den grundigt hydreret.
 • Tilføj fugt til din hudplejerutine uden fejl for din hud, fordi denne proces gør det muligt for produktet at trænge ind i porerne, hvilket gør din hud smidig og glat.

4. Håndter stress:

Vi hører alle mange forslag til at reducere stress, men det er meget lettere sagt end gjort. Men kronisk stress har alvorlig skade på din hud sammen med en lang række hudproblemer. Du kan inkludere meditation, yoga eller nogle aktiviteter, der brænder på for at håndtere stressens grundårsag. Selvom det kan tage noget tid, vil du med tiden kunne håndtere kronisk stress, hvilket får din hud til at lyse og hjælpe dig med at opretholde en sund hud.

5. Træn dagligt:

Med arbejdsmiljøet og timerne har mange af os ikke tid til at træne. Fraværet af fysisk aktivitet er en af ​​de primære årsager til, at huden reduceres.

 • Du kan accelerere rensningen af ​​hele din krop ved at inkludere aktiviteter som yoga, jogging eller løb ind i din daglige rutine.
 • Denne proces hjælper dig med at svede og tilføjer en unik glød til din overflade, hvilket gør den til et af de bedste midler til sund hud.
 • Sørg for at fugte eller bruge en toner før og efter en træningssession for ekstra beskyttelse.

6. Få nok søvn:

En ordentlig søvnrutine er afgørende og er et af de bedste tips til sund hud. Utilstrækkelig søvn forårsager hængende poser under dine øjne, da din hud bliver træt ligesom dig, og derfor er det nødvendigt at sove mindst otte timer hver nat. Mange hudlæger foreslår at vaske og fugte dit ansigt, inden du går i seng, så du vågner med en smidig overflade.

7. Hold dig selv hydreret:

“Hold dig selv hydreret.” Dette er en erklæring, vi ofte hører mange læger sige, når vi står over for sundhedsproblemer – drikke mindst otte vandglas om dagen for at holde din krop hydreret. Du kan også inkludere vandmelon, appelsin, agurk, grapefrugt, cantaloupe, jordbær og nogle af de fødevarer, der er rige på vandindhold. Du skal også skære ned på alle de usunde og stegte fødevarer for at undgå skader.

Påføring af rosenvand på din hud kan også gøre underværker ved naturligt at fugte din hud og bevare din huds PH -balance. Det reducerer også hævelsen under dine øjne.

8. Brug minimal makeup:

Kvinder går ofte over bord med makeup, især ved særlige lejligheder. Vi vil ikke bede dig om at fjerne din dyrebare makeup -rutine; der er ingen grund til at bruge blush, concealer, foundation og hvad ikke hver dag. Selvom makeup tilføjer en blank finish til din hud, kan overdrivelse forårsage skade på din rigtige hud på trods af det dyre produkt. Derfor foreslås det at begrænse tung makeup til særlige dage og lade din hud ånde!

9. Rensning og eksfoliering af din hud:

Uanset hvor træt du er, er rengøring nødvendig for at bevare en smuk, sund hud efter en lang dag. Vælg en god rensemiddel, der passer til din hudtype for at fjerne alt snavs og makeup fra din overflade. Selvom rensning rydder alle porerne for snavs og forurenende stoffer, skal du sørge for ikke at glemme at fugte.

Eksfoliering er endnu et trin, der skrubber væk døde hudceller, hvilket kan forårsage acneudbrud hos mange mennesker. Det tilrådes at eksfoliere mindst to gange om ugen for at din hud skal se glødende og smuk ud. Sørg for ikke at eksfoliere for meget, da det kan forårsage tørhed.

10. Spis en sund kost:

Sammen med hvad du lægger på din hud, er det også nødvendigt at holde øje med, hvad du putter i din krop i form af sund mad, gør en verden til forskel. Vi præsenterer dig for en liste over nogle fødevarer, du skal inkludere som ernæring til en sund hud.

Fødevarer rige på C -vitamin:
 • C -vitamin hjælper med at forbedre produktionen af ​​kollagen, hvilket er vigtigt for at opretholde din huds fasthed. Så det er en ufattelig sandhed, at manglen på C -vitamin kan føre til nogle af de tidlige tegn på ældning, såsom rynker. Antioxidanterne i C -vitamin forhindrer kollagenskader og beskytter din hud mod tørhed, fine linjer osv. Broccoli, rød peberfrugt, jordbær og alle citrusfrugter er rige kilder til C -vitamin.
A -vitamin:
 • Vi bruger alle tusinder af penge for at få en glat hud, ikke sandt? Hvad hvis vi fortæller dig, at løsningen er i dit køleskab. Ja! Ved at inkludere mad rig på A -vitamin kan du skabe en glat overflade. A -vitamin er nødvendigt for celledannelse, hvilket gør det smidigt og beskytter det mod solskader. Gulerødder, spinat, søde kartofler, grønne bladgrøntsager er nogle af de bedste A -vitaminkilder.
Tomater:
 • Antioxidanterne og plantens næringsstof kaldet lycopen gør tomat til en af ​​de bedste grøntsager, der tilføjer en smuk glød til din hud både internt og eksternt. Det hjælper din kamp mod mørke pletter, rynker, pletter eller slapp hud, hvilket giver dig et ungdommeligt udseende.
Sunde fedtstoffer:
 • Det er på tide, at vi kommer ud af den misforståelse, at fedtstoffer er dårlige. Selvom fødevarer som nødder er fulde af fedt, er de den rige kilde til sunde omega-3 fedtsyrer, der betragtes som sunde og gode for din huds sundhed. for smidig og klar hud, prøv at inkludere en håndfuld valnødder og mandler i din kost. Du kan indtage laks mindst to gange om ugen, hvis du er ikke-vegetar.

Prøv at bruge olivenolie til madlavning, da det tilføjer en strålende glød til din hud, da det er en rig kilde til mono-umættede fedtstoffer.

Fibre:
 • Fiberrige fødevarer er den perfekte løsning til at helbrede fordøjelsesbesvær hos mennesker uanset alder. Fordøjelsesbesvær kan være en årsag til acne-udbrud hos mange mennesker. Inkluder derfor fiberrige fødevarer såsom bananer, havregryn, æble, brune ris, fuldkornsfødevarer, der hjælper med at rette din fordøjelsesproces.
Jern og zink:
 • Jern hjælper med at tilføre et rødmende skær til dit ansigt ved at transportere ilt gennem kroppen, mens zink lader dig se et friskt udseende ved at fjerne døde hudceller og fremme celleproduktion. Æg, magert kød, korn, østers er nogle af de fødevarer, der er rige på jern og zink.

Resumé:

Stop med at ignorere de tegn, din krop giver dig, og begynd at foretage nogle ændringer i din hudplejerutine. Denne artikel giver dig nogle daglige tips til sund hud, der er lette at følge og meget nyttige. Uanset om du er spændt, stresset eller glad, fungerer dit ansigt som et spejl. Så forkæl dig selv ved at arbejde med det grundlæggende og giv al den pleje, din hud har brug for. Glem ikke at fortælle os, hvordan denne artikel har hjulpet dig!