13 Almindelige hududslæt, der kan forekomme i enhver krop

Hududslæt er en ubehagelig ting at opleve. det er typisk meget sart og kommer med en mærkbar ændring i tekstur eller farven på din hud. Når hududslæt vises, ændrer de hudens farve, og hudens tekstur bliver kløende, hævet eller for tør. Udslæt har ikke rigtig en bestemt grund til, hvorfor det ser ud. Det kan simpelthen være på grund af et giftigt planteblad, som du kan have rørt ved eller allergisk reaktion, som du kan udvikle til mad eller sygdom. Det kan efterlade din hud mere beskadiget og bristet, og alligevel vil kløen ikke forhindre dig i at ridse. Vi er alle tilbøjelige til hududslæt på et eller andet tidspunkt. Læs videre for at kende de mange slags og dens alvor for din krop. De milde kan behandles derhjemme og gå væk på en eller to dage. Men jo mere alvorlig tilstanden er, jo mere medicin og tid vil det tage.

Almindelige hududslæt, der kan forekomme i enhver krop

Hududslæt: Kend de infektiøse og de ikke-infektiøse:

Her er nogle af de smitsomme hududslæt, du skal være opmærksom på. Smitsomme hududslæt spredes og er forårsaget af bakterier, svampe eller virus. Nogle af dem vises på hudfolderne og er en svampeinfektion. Derfor er disse ikke lokationsspecifikke og vil afhænge af den slags udslæt, du udvikler. Bakterieinfektionen kan sprede sig fra andre mennesker. Virkningen på huden vil også afhænge af den organisme, der spreder den.

1. Ringorm:

Hududslæt og forårsager ringorm

Ringorm viser et cirkulært udslæt, der er skællende og har en hævet kant. Ringens kanter breder sig udad, og huden i ringens inderside ser sund ud. De er en smitsom svampeinfektion, der er et resultat af en parasit, der lever på cellerne i de ydre lag af menneskelig hud. Det spredes ved direkte kontakt fra hud til hud. Læger observerer normalt det berørte område under et mikroskop for at kontrollere, om det faktisk er ringorm.

2. Impetigo:

Hududslæt og forårsager Impetigo

Endnu et smitsomt udslæt, der skyldes skade på huden. Dette er et resultat af en anden hudtilstand som dermatitis, som er en betændelse på huden. Det er dog let at behandle og er ikke særlig alvorligt. Det er almindeligt blandt babyer og børn. Placeringen er omkring munden, hagen og næsen, hvor de væskefyldte blærer let springer af og dermed danner en skorpe af honningfarve. Der findes en række antibiotiske cremer, som hjælper med at slippe af med det i den indledende fase. Det kan dog være meget kløende og smertefuldt.

3. Staphylococcus:

Hududslæt og forårsager Staphylococcus

Staph -bakterierne vides at forårsage hudinfektion hos mennesker. Den mest almindelige slags er bylden, hvilken pus, der dannes i hårsækken eller i oliekirtlen. Det spredes oftest gennem hud-hudkontakt ved at røre ved det inficerede område. Staphylococcus forårsager andre sygdomme som cellulitis, impetigo, toxic shock syndrome tec. Det kan vare i cirka to til tre uger, før det går helt.

4. Fnat:

Hududslæt og forårsager fnat

Fnat er meget kløende og er lavet af små blærer og kan se skællende ud. Det er mere en angreb end en infektion, hvor mider kaldet Sarcoptesscabiei etablerede deres hjem i det yderste lag af huden. Huden vil imidlertid reagere voldsomt på dette, og dermed er der vrede udslæt og kløe. Denne ekstreme kløende tilstand kan spredes fra en person til en anden ved direkte hudkontakt. De ved, at de skal blive ved, indtil de er behandlet, og selv efter behandlingen vil de døde bittesmå pletter og deres døde æg blive i huden i cirka 2 til 4 uger, hvilket betyder, at kløen stadig vil fortsætte.

5. Herpes:

Hududslæt og forårsager herpes

Herpes er kendt for at forekomme i din mund eller kønsorganer. De er våde blærer med væske. HSV-1 er den, der forårsager sår omkring området omkring læber og mund, mens HSV-2 vil forårsage sår i dine kønsdele. De mest almindelige symptomer er influenzalignende symptomer, ubehag ved vandladning og de væskefyldte blærer. Det er meget smitsomt og er ikke en kønssygdom.

6. Kyllingekopper:

Hududslæt og forårsager skoldkopper

et andet almindeligt hudproblem, vi alle står over for en gang i vores levetid, er skoldkopper. Det har et udslæt af betændte bumser og er en infektionssygdom. Det kan forårsage mild feber. Skoldkopper kan let spredes gennem nærhed eller endda i luften. De er typisk røde pletter af væskefyldte blærer. Det er forårsaget af en virus kaldet varicella-zoster, der fører til intens kløe. Det tager cirka fem til ti dage at blive helbredt.

7. Helvedesild:

Hududslæt og årsager Helvedesild

Denne er et smertefuldt hududslæt, et der er forårsaget af den samme virus som skoldkopper. De typiske symptomer omfatter kløe, væskefyldte blærer. De vises på siden af ​​en persons hals eller krop. Det ledsages af et intens vredt udslæt. Der er antivirale lægemidler, der bruges til at helbrede helvedesild.

Ikke -infektiøse hududslæt Din krop er tilbøjelig til at:

Udover den infektiøse er der også et par ikke-infektiøse hududslæt. Nogle af dem er lige så milde som bleudslæt, der ikke smitter, men kan være irriterende og ubehagelige. De spreder sig ikke og har en tendens til at gå væk om en dag eller to. Det er forårsaget af gærinfektion, der har tendens til at forekomme i bleområdet. Her er nogle ikke-infektiøse hududslæt.

1. Eksem:

Hududslæt og forårsager eksem

Eksem er en tilstand, hvor hudens hud bliver kløende, rød og hævet. Det fører også til et groft og revnet udseende. Den almindelige årsag til eksem er allergi, mere som hudirritation, der oftest ses hos børn end voksne. Det er ikke smitsomt, men hvis det allergiske område bliver inficeret, kan agenten for denne infektion være smitsom. Den nøjagtige årsag er imidlertid ikke forstået, mens det betragtes som en overaktiv reaktion fra kroppen og dets immunsystem over for en irriterende.

2. Dermatitis:

Hududslæt og forårsager dermatitis

Dermatitis er et bredt begreb, der bruges til at beskrive en betændelse i huden. Det er typisk kendetegnet ved kløe, rødme og udslæt. I nogle tilfælde udvikler blærer sig også. Fugtighedscreme og steroidcremer har kendt for at give lindring for dermatitis. Normalt opstår udslæt, når den del af kroppen kommer i kontakt med stoffer, der irriterer huden og dermed forårsager en allergi. De mest almindelige forekommer i hænder, arme, ansigt og ben. De blærer, den producerer, vil lække væske, når de ridses.

3. Psoriasis:

Hududslæt og forårsager psoriasis

Denne er en ikke-smitsom, men en kronisk tilstand, der producerer tyk skaleret hud. Patienter med psoriasis har pletter af unormal hud, som er rød, kløende og skællende. Deres sværhedsgrad varierer fra små pletter i et område af kroppen til at dække hele kroppen. Psoriasis er resultatet af flere faktorer, der inkluderer immunsystemet. Immunsystemet bliver overaktivt, når du har psoriasis og skaber betændelse inde i kroppen. Dette er hvad du hovedsageligt uden for din krop.

4. Seborré:

Hududslæt og forårsager Seborrhoea

Seborrhoea dermatitis forekommer i hovedbunden, og symptomerne kan være alt fra tør flak til gul hovedbund eller fedtet skæl med rød hud. Det er muligt at udvikle seborré på alle olieagtige områder af kroppen, det kan være ansigtet eller endda brystet og bagsiden af ​​kroppen. Fed hud forstås som en faktor, der fører til seborrhoea, og patienter med denne tilstand ser ud til at have vækst af hudår i de berørte områder.

5. Rosacea:

Hududslæt og forårsager rosacea

Hudlæger foreslår, at abnormiteter i blodkarrene, ansigtets blodkar, fører til rødme og rødme sammen med synlige blodkar. Det er en kronisk, ikke-smitsom, helbredelig acne-lignende hudtilstand, der kan kontrolleres og håndteres. Det vides at påvirke ansigtet og især næsen.

6. Nældefeber:

Hududslæt og årsager til nældefeber

Nældefeber er den tilstand, der fører til røde, kløende hævede welts på huden. Den fås i forskellige former og størrelser og vides ikke at vare mere end tolv timer. I værste fald vil det vare i en uge. Det er normalt udbrud af lysrøde bump eller hvaler, der vises på huden, især efter kroppens reaktion på allergen. De er kløende og nogle gange svier og brænder. De er ikke-smitsomme og vides at forekomme i brystet eller ryggen.

Nogle af hududslætene kræver ekstrem pleje, mens andre ikke engang giver dig besked, når de kommer eller går. Vi forstår dog, hvor svært og uroligt det er at gå rundt med udslæt. Sørg derfor for altid at holde dig ren og konsultere en ekspert eller hudlæge for den rigtige medicin. Hvis du vælger at prøve noget på egen hånd, skal du være dobbelt sikker. Du inviterer ikke til andre bivirkninger. Pas på!