9 fantastiske fordele ved olivenolie til din hud!

Fordele ved olivenolie til din hud

Vidste du, at olivenolie har mange andre anvendelsesmuligheder end madlavning? Ja! Olie udvundet af træets afgrøde kaldes olivenolie. Mange mennesker tror, ​​at din huds sundhed afhænger af den ernæring, du indtager, og de har også ret. Men korrekt hudplejerutine spiller også en afgørende rolle for at få en glødende teint. Olivenolie og dens fordele for din hud bliver ret populære, da det kan være godt for huden at spise olivenolie.

Olivenolie er rig på vitaminer og er til gavn for din hud på sin unikke måde. Bare et par dråber af denne olie gør jobbet! Det kan påføres på din hud natten over, og foretag helst en patch -test for at se, om du er allergisk over for det. Så tjek artiklen for fordelene ved olivenolie til din hud, og hvordan de hjælper dig.

Er det i orden at bruge olivenolie på dit ansigt?

Fordelene ved at påføre olivenolie i ansigtet kan være meget gavnlige for dit ansigt, da det er fyldt med vitaminer. Den fremtrædende rolle spilles af E -vitamin, der beskytter din hud mod frie radikaler og er fyldt med antioxidanter. Husk ikke at bruge for meget olivenolie, da det kan tilstoppe dine porer, og få dråber er nok til at tilføre gløden. Start med olivenoliemassage til ansigtet en eller to gange om ugen for at se, hvordan din hud reagerer, så du kan gå og anvende den regelmæssigt.

Fordele ved olivenolie til huden:

Her er listen over fordele ved at påføre olivenolie på din hud. Denne olie har mange egenskaber, der er gavnlige for din hud. Gennemgå denne artikel for fordelene ved at gnide olivenolie på overfladen.

1. Rig på antioxidanter:

Olivenolie har oliesyre og squalen, der forsyner din hud med antioxidanter som polyfenoler, der hjælper med at bekæmpe de radikler, der har en tendens til at udvikle din aldringsproces. Vores krop gennemgår en naturlig oxidationsproces, der producerer frie radikaler, der skader din hud. Mange igangværende undersøgelser beviser de kliniske anvendelser af olivenolie. Vitaminerne som K og E gør olivenolie nærende og sund, hvilket påvirker din hud biologisk (1).

2. Antiinflammatorisk:

Olivenolie spiller en væsentlig rolle i behandlingen af ​​betændelser, både internt og eksternt, da det er fyldt med antiinflammatoriske egenskaber. Det foreslås at bruge ekstra jomfruolivenolie er den bedste olivenolie til huden, da det er en uraffineret form for olie og derfor ikke mister næringsstofferne under behandlingen. Påfør derfor et par dråber olivenolie omkring det betændte område og find øjeblikkelig lindring (2).

3. Anti-aging:

Olivenolie er fyldt med vitaminer og næringsstoffer, der hjælper med at reducere rynker og bekæmpe tegn på aldring. Denne olie hjælper også med at reparere din beskadigede hud og forynger den. E-vitamin i olivenolie spiller en fremtrædende rolle i at give anti-aging egenskaber, da E-vitamin bekæmper de frie radikaler og reducerer også fine linjer. Hvis du vil bruge olivenolie til rynker, skal du prøve at blande olivenolie og citronsaft, anvende blandingen til et yngre udseende (3).

4. Behandler acne:

Overskydende talg blokerer hudens porer, der resulterer i acne. Blackheads og whiteheads er andre problemer for mange unge, der har brug for øjeblikkelig behandling. En af de bedste naturlige kur mod acne er olivenolie. Bare ved at påføre et par dråber olivenolie på din hud og holde det sådan i 15 minutter. Denne proces blokerer dine porer og absorberer alle uønskede urenheder og reducerer dermed forekomsten af ​​acne yderligere.

5. Naturlig fugtighedscreme:

Olivenolie består af enkeltumættede fedtstoffer som omega-3 og omega-6 fedtsyrer, der fungerer som en naturlig fugtighedscreme. Rensning af dit ansigt med olivenolie er en metode, der populært bruges, der fjerner overskydende fedt, men bevarer den mængde, der er nødvendig for at forhindre din hud i at tørre. Derfor vil regelmæssig brug af denne olie give din hud den glans, den har brug for. Dette er et perfekt middel i løbet af vintre, da olivenolie til tør hud fungerer perfekt. Din huds elasticitet kan opretholdes sammen med at give dig en glat og smidig hud med olivenolie (4).

6. Eksfoliering:

Sammen med salater og madlavning har olivenolie også eksfolierende egenskaber. Mange mennesker foretrækker at bruge ekstra jomfru olivenolie for sine virkelige egenskaber. Du kan tilberede en skrubbe ved at blande olivenolie og sukker eller med havsalt. Påfør blandingen på hudens områder med ekstra tørhed, så den kan fjerne forurenende stoffer og eksfoliere din ansigtshud, og på resten af ​​din krop virker olivenolie også til hudens lysning.

7. Beskytter din hud & Pletfri:

Oleuropein og squalen er naturligt rigelige i olivenolie, der fungerer som et beskyttende lag på din hud, hvilket gør den blød. Olivenolie til acne ar hjælper også din hud med at bekæmpe hudskader forårsaget af miljøkilder, da den er fuld af antioxidanter. En billig måde at behandle sårene er ved at bruge olivenolie, der er forårsaget af acne eller hudorme, hvilket gør din hud uden pletter. Olivenolie består af flavonoider, polyfenoler og E -vitamin, der gør din hud sund (5).

8. Vitaminrig:

Olivenolie er en rig kilde til vitaminer som vitamin A, D, K og E, der har bevist fordele for huden. Det består også af mineraler som jern, kalium, magnesium og calcium. Alle de vitaminer og mineraler, der er rigelige i olivenolie, hjælper med at øge dit immunsystem og giver derved en bedre sygdomsbekæmpelse (6).

9. Beskytter din hud mod UV -stråler:

Selvom solen er en glimrende kilde til naturligt D -vitamin, er det kun muligt i de tidlige morgener. Som dagen skrider frem, har sollyset skadelige UV -stråler, der kan skade din hud, hvis du ikke tager forholdsregler. Olivenolie spiller en vigtig rolle i at beskytte din hud mod de skadelige solstråler, da den er fyldt med antioxidanter. Det siges også at bekæmpe kræftfremkaldende celler ved blot at anvende olivenolie (7).

Bedste olivenolie til din hud:

Der findes flere typer olivenolier, der kan bruges til forskellige formål. Lad os gå igennem listen:

  • Ren (standard) jomfruolivenolie: En simpel koldpresseproces ekstraherer ren jomfruolivenolie eller standard jomfruolivenolie. Madlavning er det sted, hvor det mest bruges, og det betragtes som sundt.
  • Jomfru olivenolie: Olien, der har en surhedsgrad på under 2%, kaldes jomfruolivenolie. Forskellen er kun i syreindholdet i olieindholdet.
  • Ekstra jomfru oliven olie: Olien med overlegen smag og med 0,8% surhed kaldes ekstra jomfru olivenolie. Mange mennesker bruger denne olie i salater eller på steder, hvor der ikke er meget opvarmning.
  • Pomace Olivenolie: Efter ekstraktion af olie fra oliven indeholder frøene stadig 5 til 8 procent olie, og den resterende frugtkød kaldes granulat. Og derfor kaldes den olie, der er ekstraheret fra de resterende frø, granulatolie.

Selvom alle disse typer olier har et foruddefineret formål, foretrækkes ekstra jomfruolivenolie af mange til påføring på din hud.

Er der nogen bivirkninger af olivenolie til huden:

  • Det er altid bedre at tage en patch -test for at bekræfte, om du er allergisk over for olivenolie i et tidsrum på to til tre dage for at bekræfte allergi, og hvis ikke, kan du fortsætte med at bruge den.
  • Mange produkter på markedet har en balance mellem olivenolie og en kombination af andre ingredienser, så den kan bruges uden bivirkninger og anses for mere sikker end ren olivenolie.
  • Påføringen af ​​olivenolie dagligt kan tilstoppe dine porer og irritere din hud, da du mister naturlige olier fra din hud.
  • Det tilrådes at konsultere en læge, når du vil begynde at bruge noget nyt, især når du er gravid.

Endelige tanker:

Med de fordele, der er nævnt i denne artikel, er fordelene ved olivenolie for din hud reelle, og det kan give dig alle de ting, du har brug for for at få din hud til at gløde. Selvom indtagelse af olivenolie kan have positive virkninger på din krop både internt og eksternt på din hud. Brug olivenolien i dit hjem, og høst alle de fordele, den har at tilbyde. Lad os vide, hvordan denne artikel har hjulpet dig!