6 Bedste Cave Diving Steder

Cave dykning er ikke din almindelige rekreative sport. Masser af træning og et teknisk færdighedssæt går ind i denne form for dykning, der involverer dykning under vandet inde i huler, der er fyldt med vand. Sea Caves har deres eget mysterium om dem, der tiltrækker dykkere til at udforske hemmelighederne indenfor. Det er et kald af natur, som man skal være ordentligt gearet og fuldt forberedt på, som det er, kan vise sig mest og udfordrende og endda farligt til tider.

Verdens første dykker til dykking, Jacques-Yves Cousteau, var medopfinder af det succesfulde kommercielle dykkerudstyr. I Storbritannien ses huledykning som en mere almindelig grottesport, mens den i USA er en forlængelse af den mere almindelige sportsdykning. Mens huledykning giver en unik oplevelse med at opdage det uopdagede, har det også vist sig at give et indblik i undersøgelsen af ​​sjældne organismer samt tilbyde helbredelser for livstruende sygdomme som leukæmi gennem videnskabelig forskning.

Top Cave Diving Steder:

Ædle udstyr:

hul-dykkersteder

En tørdragt lavet af latexmateriale er, hvad huledykkere normalt gør, der er velegnede til lange dyk eller i koldt vand. Kompakte masker foretrækkes for at undgå uønskede refleksioner samt korte stive finner for korrekt kontrol. Grottedykkere bærer generelt en ekstra maske for at undgå at tage chancer sammen med mindst en dybdemåler og timer. Den mest væsentlige af dem alle er de to cylindriske tanke med to uafhængige luftregulatorsystemer, seler til sidemontering, genluftning og bagplade og vingeseler.

En udfordring:

En af de mest udfordrende og farlige aktiviteter i verden, grottedykning indebærer at padle gennem ukendt område og trange rum med mørke, der opsluger dig. For at klare denne udfordring skal man være en erfaren dykker med masser af øvelse i huledykning.

Ice Cave Dive:

En mere avanceret type dykning er isdykning, hvor dykket finder sted under is. Det er en slags penetrationsdykning, der er præget af et enkelt ind- og udgangspunkt. Ikke mindst let og truende med fare, det kræver særlig træning med ekstra sikkerhedsudstyr til dykkeren.

Berømt huldykning rundt om i verden:-

Cave Diving i Florida:

Med masser af undersøiske huler at vælge imellem, er Florida knudepunktet for huledykkere. Det har nogle af de mest udfordrende undersøiske grottesystemer og giver et sjældent udsyn til fisk og andre vandarter, hvilket gør det til det mest eftertragtede destination for huldykning.

Bahamas Cave Dive:

Grottedykning på Bahamas giver en enestående mulighed for at se det marine liv i sin helhed. Havgrotterne her er også forskellige, lige fra dybe brudte huler og synkehuller til lavere passager fulde af frisk gennemskinneligt vand. De undersøiske huler i Bahamas vil helt sikkert efterlade dig et dyk til at huske.

Cave Diving i Rusland:

Rusland Orda Cave, verdens største og mest udvidede gipshule under vandet, er stedet at være for huledykkere, der leder efter en spændende oplevelse. Dykkere, der har været i denne labyrint og tilbage, fortæller om snehvide gipsvægge med helt klart og gennemsigtigt vand for at åbne udsigten forude. Nogle kalder det endda et mirakel.

Cenotes Cave Diving:

Rejs til Mexico for endnu et huldykkereventyr på Cenotes på Yucatan -halvøen. Cenoterne fulde af underjordiske huler og tunneler opstod for 6.500 år siden. I de sidste 20 år har dykkere undersøgt de gamle passager i disse huler, der dækker mere end 300 miles.

Cave Diving på Cypern:

Cypern, der er kendt for sin skønhed og strande, er også et spændende huldykkedestination. Amphorae Caves er Cyperns berømte huledykningssted, der er kendt for sine amphoraer, der er bedst beklædt. Et dyk i denne hule tager dig op til 12 meters dybde med synlighed mellem 10 og 30 meter.

Cave Diving i Egypten:

Cave Diving i Egypten

Pyramidernes land har også meget at tilbyde for huledykkere. Det sydlige Egypten er hjemsted for koralhuler, der har lokket huledykkere til at udforske dens mange remskiver og kløfter, mens de undrer sig over den naturskønne skønhed i sine koralrev.

Billeder Kilde: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.