12 bedste gurkemejemælksfordele til hud, hår og sundhed

Kan du huske de dage, hvor din mor fik dig til at drikke gulfarvet mælk for at helbrede en tilstoppet næse? Har du nogensinde spekuleret på, hvad mælken var lavet af? Gurkemeje! Ja! Mange mennesker kalder det også ‘den gyldne mælk’ for sin farve og de værdifulde terapeutiske egenskaber, den besidder. Du vil blive overrasket over at lære om de fantastiske fordele ved gurkemeje for sundhed, hår og hud!

Fra at styrke vores immunsystem til at fremme god søvn og endda forbedre vores skønhed, er der masser af måder, hvorpå gurkemejemælk kan understøtte et sundt liv! Læs med for at vide mere om denne vidunderlige sundhedsdrink!

Gurkemeje mælk fordele

Hvad er gurkemejemælk?

Gurkemejemælk eller Haldi Doodh er en velsmagende drik tilberedt ved at blande gurkemeje i et glas varm mælk. Dette kaldes også ‘Gylden mælk’ på grund af dets gyldne gule farve. Ofte er det snøret med andre ingredienser som ingefærpulver, kardemomme, peberpulver osv. For en forbedret smag og ekstra sundhedsmæssige fordele.

Gurkemejemælk Ernæringsfakta:

Lad os se nærmere på ernæringsprofilen for gurkemejemælk pr. 1 glas portion:

(Servering i standardstørrelse tilberedt med bøffelmælk, tilsat sødemiddel)

Total energi – 255 cal

 • Kulhydrater i alt – 15,8 g
 • Protein – 8,6 g
 • Fiber – 0 g
 • Fedt – 13 g
 • Kolesterol – 32 mg
 • A -vitamin – 7% af DV
 • B1 -vitamin (thiamin) – 10% af DV
 • Vitamin B2 (riboflavin) – 18% af DV
 • Vitamin B3 (Niacin) – 2% af DV
 • C -vitamin – 5% af DV
 • Folinsyre – 6% af DV
 • Calcium – 70% af DV
 • Jern – 2% af DV
 • Magnesium – 11% af DV
 • Fosfor – 43% af DV
 • Natrium – 2% af DV
 • Kalium – 4% af DV
 • Zink – 4% af DV

(Bemærk: Alle % DV -værdier er baseret på en diæt på 2000 kalorier)

Sådan laver du gurkemejemælk derhjemme?

Der er forskellige opskrifter til at lave gurkemejemælk derhjemme. En grundlæggende er at tilføje en knivspids gurkemejepulver til et glas kogt mælk. Men hvis du vil nyde de fulde fordele ved gurkemeje til sundhed, anbefaler vi dig at prøve denne opskrift:

Ingredienser:

 • Gurkemejepulver – ¼ ske
 • Malet kardemomme pulver – ¼ tsk
 • Sort peberpulver – 1 knivspids
 • Tørt ingefærpulver – 1 knivspids
 • Blandet krydderipulver-1 knivspids (valgfrit)
 • Kogt, varm mælk – 1 kop
 • Honning eller sukker – 1 ske (valgfrit)

Forberedelse:

 • Tag en lille skål og bland gurkemeje pulver, kardemomme pulver, tør ingefær pulver, sort peber pulver og krydderi mix pulver.
 • Tilsæt lidt sukker eller honning og bland godt.
 • Hæld nu varm mælk over denne blanding og pisk grundigt.
 • Server drinken varm.

Serveringsforslag:

 • Tilsæt en safranstreng som pynt for at tilføre mere smag til drikken.

Gurkemejemælk fordele for sundhed, hår og hud:

Gurkemejemælk eller Haldi Doodh indeholder godhed af gurkemeje, en kraftfuld ingrediens, der kan behandle mange lidelser. Selv i Ayurveda anses gurkemejemælk for at være en eliksir for et godt helbred, da det balancerer doshaerne i kroppen, hvilket kan påvirke dit systems funktion. Lad os nu undersøge de 12 forskningsbaserede fordele ved haldi mælk til hud, hår og sundhed.

fordele ved haldi mælk til hud, hår og sundhed

1. Forebyg inflammatoriske sygdomme:

Mange sygdomme som gigt, gigt og endda kræft er forårsaget af betændelse i kroppens celler, som effektivt kan håndteres af gurkemejemælk. Gurkemeje indeholder en aktiv ingrediens kaldet Curcumin, som viser sig at have antiinflammatoriske egenskaber. En undersøgelse viser, at patienter, der har leddegigt, oplevede mindre ledsmerter og betændelse efter at have taget en kombination af 500 mg Curcumin og deres almindelige lægemidler (1).

Dette viser, at gurkemejemælk tilberedt med den rigtige mængde gurkemeje kan spille en central rolle i forebyggelsen og håndteringen af ​​inflammatoriske tilstande i kroppen.

2. styrker immunsystemet:

Flere undersøgelser viser, at curcumin, der findes i gurkemejemælk, kan styrke immunsystemet for at holde mange infektioner i skak (2). Curcumin er en antioxidant og antimikrobielt middel, der kan bekæmpe frie radikaler og sygdomsfremkaldende mikrober.

En af de bedste fordele ved at drikke gurkemejemælk regelmæssigt er dets evne til at forhindre sæsonbetonet forkølelse, hoste naturligt. Nu ved du, hvorfor din mor tilbereder denne mælk i regn- og vintersæsonen!

3. Behandler åndedrætsproblemer:

Blandt de mange sundhedsmæssige fordele ved gurkemejemælk for sundheden er det rollen i forebyggelsen af ​​åndedrætsrelaterede problemer værd at nævne! Gurkemejemælk fungerer som et effektivt middel til at forhindre luftvejsproblemer som forkølelse, bronkitis astma osv. En undersøgelse viser, at curcumin, der findes i gurkemeje, kan styrke lungerne og reducere betændelse i kapillærerne forårsaget af rygning eller miljøfaktorer (3).

De andre tilsatte ingredienser som ingefær, kardemomme, peber osv. Kan også reducere symptomerne på disse lidelser og hjælpe dig med at trække vejret let!

4. Reducerer risiko for kræft:

Hovedårsagen til, at kræft vokser i kroppen, skyldes betændelse i cellerne. Curcumin, der findes i gurkemejemælk, har potens til at forhindre denne dannelse med sine antiinflammatoriske og antioxidante egenskaber. En undersøgelse viser også, at Curcumin er effektiv til at kontrollere forskellige typer kræftformer som leukæmi, lymfom, lungekræft etc. ved at begrænse spredning af tumorvækst i kroppen (4).

5. Forbedrer fordøjelsen:

Gurkemejemælk indeholder mange ingredienser som gurkemeje, kardemomme, peber, ingefærpulver og krydderier, der fremskynder fordøjelsesprocessen for at få dig til at føle dig godt tilpas. Gurkemeje er kendt for at reducere fordøjelsesforstyrrelser som forstoppelse, oppustethed osv. Ved at øge galdeproduktionen i kroppen for hurtigere nedbrydning af fedtsyrer (5). Kombination af dette med ingefær og andre midler kan stimulere bedre afføring til fjernelse af uønsket affald i kroppen.

6. Kan sænke blodsukkerniveauet:

Sundhedseksperter mener, at drikke gurkemeje kan have fordel af at sænke blodsukkerniveauet. Drikken indeholder ingredienser af ingefær og sort peber, som vides at regulere blodglukoseniveauerne og bremse glukoseabsorptionen (6) (7). En anden undersøgelse viser, at Curcumin spiller en rolle i behandlingen af ​​diabetes ved at understøtte bedre fordøjelse og stabilisere mængden af ​​glukose i kroppen (8).

7. Kan øge knogletætheden:

Gurkemejemælk fremstilles enten af ​​plante- eller animalsk mælk, der indeholder gode mængder calcium og vitamin D. Undersøgelser viser, at både calcium og vitamin D er afgørende for at opbygge stærke knogler og forebygge knoglerelaterede sygdomme som osteoporose, osteopeni (9). Dette er en af ​​de vigtigste anvendelser af Haldi -mælk til kvinder under graviditet, overgangsalder og endda ældre.

8. Fremmer sund hårvækst:

Gurkemejemælk giver mange fordele for vores hår. Gurkemeje tilbyder antioxidant og antiinflammatoriske egenskaber af gurkemeje kan beskytte dine hovedbundsceller mod betændelse og frie radikaler. Andre ingredienser som peber og ingefær fremmer bedre cirkulation til hovedbundsceller og styrker dem fra. Vitaminer og mineraler fra mælk nærer dine tråde for at mindske chancerne for hårfald.

9. Hjælper dig med at sove bedre:

At drikke gurkemeje mælk ved sengetid kan gavne dem, der kæmper med søvnløshed. En undersøgelse viser, at curcumin, der findes i gurkemeje, har en beroligende virkning på kroppen og virker som et antidepressivt middel (10). Det sænker stressniveauet i kroppen og hjælper dig med at nyde en nat med uforstyrret søvn. Bare tag et glas varm gurkemejemælk lige før du går i seng for at vågne op med en frisk og positiv tankegang.

10. lindrer smertefulde menstruationskramper:

For kvinder, der oplever smertefulde menstruationssmerter hver måned, kan gurkemeje mælk gøre underværker. En undersøgelse viser, at gurkemeje har antispasmodiske virkninger på musklerne, hvilket hjælper med at reducere sværhedsgraden og smerterne i kramper (11). For bedre fordele anbefales det at begynde at drikke denne gyldne mælk et par dage før menstruationens begyndelse.

11. Gør din hud glødende:

Hvis du vil nyde en brudeglød hver dag, skal du inkludere gurkemeje mælk i din daglige kost. Gurkemejemælks fordele for huden omfatter forebyggelse og behandling af acne, bumser, eksem, psoriasis, Lichen planus osv. (12). Mælk derimod hydrerer og nærer din krop med vigtig ernæring. Sammen med at drikke gurkemejemælk kan du også anvende det på din hud for at opnå en naturlig glød.

12. Fordele ved gylden mælk til vægttab:

Nylige undersøgelser viser, at curcumin, der findes i gurkemeje, kan hjælpe med at håndtere fedme og vægtkontrol. En undersøgelse viser, at personer, der fik en bestemt dosis Curcumin i 30 dage, viste en signifikant reduktion i kropsvægt, BMI og omkreds af hofte og talje (13).

Det vides, at Piperine, der findes i sort peber, øger absorptionen af ​​Curcumin. Så det anbefales at tilføje en knivspids peberpulver for at fremskynde fordele ved vægttab ved gurkemejemælk. Undgå også at bruge fuldmælk til fremstilling af denne drik og i stedet gå efter skummetmælk eller vegansk mælk.

Gurkemeje mælk bivirkninger:

Selvom gurkemejemælk giver mange fordele for vores helbred, kan en overdosis give dig ubehag. Her er nogle af de negative virkninger af at indtage overskydende gurkemeje:

 • Fordøjelsesproblemer
 • Mavesmerter og kramper
 • Kvalme
 • Diarré
 • Oppustethed
 • Allergiske reaktioner (på grund af laktosefølsomhed)
 • Forhøjet kolesteroltal (hvis der bruges fedtmælk)

Efter at have lært disse imponerende haldi doodh -fordele for sundhed, hår og hud, kan vi ikke undgå at blive enige om, at drikken er ‘rent guld’. Det er ikke alt! Tilbereder du den på den rigtige måde, smager mælken så godt, at du gerne vil have den hele dagen lang. Kort sagt, Haldi doodh er en uimodståelig kombination af god smag og godt helbred!