12 Overraskende kanelbivirkninger – du skal vide

Udtrykket “for meget af noget kan være for dårligt”, gælder meget godt i tilfælde af kanel! Kanelbivirkninger (Dalchini -bivirkninger) kan være ret farlige og er ikke kendt af mange mennesker. Mens internettet går gaga over dette aromatiske krydderi, fylder folk deres spisekammer op med kanel som aldrig før. Populær for sine sundhedsmæssige fordele, kanel er blevet en almindelig ingrediens i enhver husstand. Inden du begår den fejl at overspise dette krydderi, hjælper vi dig med at forstå nogle af de negative virkninger af kanel.

Kanel bivirkninger du skal vide

Anbefalet dosering af kanel pr. Dag:

I henhold til kostrestriktionerne anses en dosis på ca. 1 tsk (2g) Cassia kanelpulver og 2,5 tsk Ceylon kanel for sikker til konsum. Så længe du holder dig til denne grænse, kan kanel være en eliksir for din krop. Men at overdrive det kan også være dødeligt!

Alvorlige kanelbivirkninger:

Her fik vi 12 kanelbivirkninger på sundheden. Lad os tage et kig på dem.

1. Toksinakkumulering:

En af bivirkningerne ved for meget kanel er dens rolle i ophobningen af ​​toksiner i kroppen som en af ​​bivirkningerne. Dette betyder kun, at der er en grænse, for hvilken du bør inkludere dette krydderi i den daglige kost, hvorefter det slet ikke vil være gavnligt for kroppen. Ifølge fagfolk er 6 gram af dette krydderi mere end nok til den daglige dosis.

2. Kan forårsage for tidlig levering:

Hos gravide kvinder kan forbruget af kanel føre til for tidlig fødsel. Det forårsager mavesmerter og sammentrækninger, der faktisk kan føre til levering før tid. Det er derfor, gravide kvinder ikke må tage kanel i alle former, herunder pulver eller olie!

3. Naturlig blodfortynder:

Kanel frarådes til dem, der er på blodfortyndende medicin. Dette skyldes, at kanel har blodfortyndende egenskaber, som kan forværre tilstanden. Dette er en af ​​kanelbivirkningerne på kroppen, som i sjældne tilfælde kan være en fordel, men ikke for særlige medicinske tilstande. Prøv dette og undgå cassia kanel og brug Ceylon.

4. Forårsager hudirritation:

Der er mange bivirkninger af kanelpulver på huden. Kanel er et stærkt krydderi, der kan irritere følsomme skind, når det påføres direkte. Det kan føre til blærer, udslæt og andre hududbrud, når det bruges på ødelagt hud. Kanelolie er en af ​​de væsker, der i sin ufortyndede form faktisk kan forårsage hudirritation. Det kan også føre til en brændende fornemmelse. Man skal håndtere det ordentligt og fortyndes med en bærerolie, før det bruges.

5. Negative virkninger på blodsukker:

Folk, der har problemer med diabetes, gennemgår bestemt medicin. Hvis kanel tages sammen med sådan medicin, sænker det blodsukkerniveauet til et ekstremt niveau, der kan forårsage alvorlige sundhedsfarer. Sørg for at kontrollere dette så meget som muligt, især under medicin.

6. Problemer med leversvigt:

Kanel er kendt for at have omkring 5% af kumarin, hvilket kan skade din lever alvorligt. Og endda føre til leversvigt og i sidste ende død. Ceylon kanel er relativt sikkert at bruge i dette tilfælde, da det indeholder en meget begrænset procentdel af dette middel. Dette er en af ​​de farlige kanelte -bivirkninger.

7. Øger pulsen:

For store mængder kanel er kendt for at føre til øget puls og ubalance. Dette forårsager hjerteproblemer og kan igen være en alvorlig trussel mod kroppens generelle sundhed og funktion. Hvis du lider af hypertension, anbefales det at undgå kanel i din kost!

8. Åndenød:

For meget kanelolie er noget, der forårsager åndenød og svimmelhedsproblemer. Sørg for, at kanelolie er fortyndet godt før brug for at kontrollere denne bivirkning på en ordentlig måde. Også at tage kanelstænger uden at drikke vand kan føre til kvælning og forårsage åndenød.

9. Årsager nyresygdomme:

Ifølge mange fagfolk er forbrug af store mængder kanel årsagen til mange nyresygdomme. Der er muligvis ikke et direkte link, men så skal disse bivirkninger nævnes her for at sikre, at du ved om de mulige dårlige virkninger, det kan have. Sørg for at huske dette og kontrollere mængden af ​​kanel i den daglige kost.

10. Øger risikoen for kræft:

Ifølge forskning kan indtagelse af for meget kassiakanel forårsage vækst af kræfttumorer i kroppen. Det kan alvorligt skade lunger, lever og nyre ved at gøre dem modtagelige for ondartede celler. Over en periode kan overdosering af kanel erstatte raske celler med tumorceller.

11. Kan forårsage allergi og munnsår:

Selvom kanel starter med en sød smag, kan det i begyndelsen efterlade en brændende fornemmelse i munden. Kanel indeholder en forbindelse kaldet Cinnamaldehyd, der kan forårsage allergiske reaktioner i din krop, herunder sår i munden. Du vil bemærke hvide pletter i munden, der kan forårsage ekstremt ubehag. Dette er en af ​​de største ulemper ved kanel.

12. Øger kropsvarme:

En af bivirkningerne af kanel er dets temperaturstigende egenskaber. Kanel er et af de varmefremkaldende produkter som hvidløg, cayennepeber og ingefær. Overophedning i kroppen kan føre til bylder, blærer og endda maveforstyrrelser. Dette er en af ​​de største bivirkninger af kanelvand.

Det er nogle af de alvorlige og mindre alvorlige kanelbivirkninger. Hvis du er en af ​​dem, der tror på myten om, at kanel kan behandle alle dine problemer ved at indtage det i store mængder, er det tid til at ændre din mening. Kanel, som andre naturlige midler, tager tid at vise sine helbredende egenskaber. Hvis du mister din tålmodighed og fylder din krop med dette krydderi, er du meget tilbøjelig til at møde disse konsekvenser!